Mikä on digitaalinen pankkitoiminta?

Digitaalinen pankkitoiminta on tämän päivän rahoitusjärjestelmän ydin. Näin ei kuitenkaan aina ollut. Pankkitoiminta on tullut matkan varrella, käymällä paikallisen pankkisiirtäjän luona ja pyytämällä varoja aina pitämällä salauksesi vakuutettuna ja turvassa. Nykyään lähes jokainen pankki tarjoaa asiakkailleen jonkinlaista digitaalista pankkitoimintaa.

Mikä on digitaalinen pankkitoiminta?

Digitaalista pankkitoimintaa kutsutaan joskus verkkopankiksi hitaasti viime vuosikymmenien aikana. Tärkeää on, että digitaalisen pankkiportaalin avulla pankit voivat tarjota asiakkaille pääsyn perinteisiin pankkipalveluihin tietokoneen tai älylaitteen kautta. Nämä palvelut säästävät asiakkaita ja pankin aikaa ja rahaa. Näin ollen ne ovat suosittuja kuin koskaan.

Digitaalisen pankkitoiminnan historia

Digitaalisen pankkitoiminnan varhaisimmat muodot ilmaantuivat 1960-luvulla. Juuri silloin maailma alkoi nähdä ensimmäiset pankkiautomaatit ja maksukortit. Nämä tuotteet olivat vallankumouksellisia parista syystä. Ensinnäkin pankkiasiakkaat pääsivät rahastoonsa ensimmäistä kertaa historiassa 24/7. Muista, että tähän asti sinun oli mentävä paikalliseen haaratoimistoon nostamaan tai tallettamaan varoja. Asumisesi mukaan tämä prosessi voi viedä paljon aikaa.

Ensimmäinen pankkiautomaatti - digitaalisen pankkitoiminnan historia

Ensimmäinen pankkiautomaatti – digitaalisen pankkitoiminnan historia

Internetin käyttöönotto muutti digitaalipankkia lopullisesti. Aluksi pankit luottivat Internetiin sisäisissä toiminnoissa, kuten tilien valvonnassa tai varainsiirroissa. 1990-luvun lopulla pankit alkoivat kuitenkin tarjota palveluja, kuten saldopäivityksiä ja varojensiirtoja, suoraan digitaalipankkiportaalista. Digitaalipankkitoiminnasta oli tällöin tulossa merkittävä trendi.

Alle vuosikymmenen aikana Internet näki valtavan laajentumisen. Lisätty tiedonsiirto ja parannetut tietokoneiden valmistustekniikat johtivat älypuhelinten luomiseen. Nykyään on vaikea kuvitella elämää ilman älypuhelinta. Nämä kätevät taskutietokoneet antoivat pankeille mahdollisuuden tarjota täyden valikoiman tuotteita portaaleistaan.

Tämän seurauksena älypuhelimien saatavuuden vuoksi syntyi joukko uusia palveluita. Markkinoilla alkoi näkyä sellaisia ​​ominaisuuksia kuin valokuvien tarkastus. Tämän ominaisuuden avulla asiakkaat voivat tallettaa sekkejä ottamalla kuvan matkapuhelimellaan pankkisovelluksensa kautta.

Kun otetaan huomioon kaikki digitaalisen pankkitoiminnan edut sektorille, on helppo ymmärtää, miksi jokainen pankki tarjoaa asiakkailleen jonkinlaista digitaalista pankkitoimintaa. Sekä asiakkailla että pankeilla on paljon hyötyä tästä hi-tech-integraatiosta.

Digitaalisen pankkitoiminnan edut

Digitaalinen pankkitoiminta on paljon helpompaa sekä pankeille että asiakkaille. Asiakkaat säästävät arvokasta aikaa ja resursseja tarvitsematta mennä fyysiseen sijaintiin. Lisäksi heidän tapahtumansa ovat turvallisempia, koska ne eivät vaadi asiakasta matkustamaan varojen kädessä.

Tärkeää on, että digitaalisen pankkitoiminnan edistysaskel tuli lähinnä pankkiireilta. Pankit saavat valtavasti joustavuutta ja säästöjä verkkopankkien kautta. Infrastruktuurille säästetyt rahat voidaan käyttää online-käyttöliittymien edelleen kehittämiseen. Verkkopankki eliminoi pankkitoimintamallista suuren osan palkkaamisesta, turvallisuudesta, vuokrauksesta ja satunnaisista asiakastarpeista, kuten talletusluetteloista.


Digitaalinen pankkitoiminta vs verkkopankki

Verkkopankkitoiminta on johtanut merkittävään kehitykseen finanssialalla. Alun perin sähköisen pankkiportaalin avulla pystyttiin täydentämään tiili- ja laastipankkeja. Nykyään näin ei ole, koska uusia verkkopankkeja syntyy enemmän.

Viimeisen viiden vuoden aikana vain verkkopankeista on tullut merkittävä trendi markkinoilla. Näillä yrityksillä ei ole fyysistä sijaintia. Sellaisena asiakas voi suorittaa kaikki maksutapahtumat tietokoneellaan tai älypuhelimellaan. Useimmissa tapauksissa näiden pankkien asiakaskunta ulottuu koko maahan.

UBS-verkkopankkiportaali kotisivun kautta

UBS-verkkopankkiportaali kotisivun kautta

Verkkopankin edut

Kun markkinoille tulee enemmän digitaalisia pankkeja, on tärkeää ymmärtää niiden tuomat edut. Digitaalipankit voivat olla joustavampia siinä, kenelle ne tarjoavat palveluja ja miten hankkivat asiakkaita. Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että asiakkaat suosivat pankkeja, joilla on digitaaliset pankkiportaalit, perinteisten kollegoidensa sijaan.

Helpompi liittyä

KYC- ja AML-protokollien integrointi verkkopankkiin on muuttanut kaikkea. Nyt pankit voisivat saada uusia asiakkaita, vaikka ne olisivatkin vaatimusten mukaisia, verkkoportaalinsa kautta. Tämän monumentaalisen tehtävän suorittamiseksi verkkopankin käyttöönottomenettelyt sisältävät henkilöllisyyden todentamisjärjestelmät. Tällöin potentiaalisten asiakkaiden on toimitettava suuri määrä asiakirjoja, kuten henkilötodistukset, työsuhdetodisteet, osoite jne.

Älypuhelinten avulla asiakkaat voivat toimittaa nämä asiakirjat koskemattomalla digitaalisella laadulla. Tärkeää on, että digitaalinen pankkialusta ekstrapoloi ja käsittelee asiaankuuluvat tiedot automaattisesti ennalta ohjelmoitujen protokollien kautta. Tämä strategia säästää pankille ja asiakkaille arvokasta aikaa.

Keskustelu evoluutiosta, Nnamdi Azodo Digitaalipankin ALAT puhui pankkisektorin virtaviivaistamisen tärkeydestä. Hän kuvaili sähköistä pankkitoimintaa “tekniikan soveltamiseksi jokaiseen pankkitoimintaan”. Azodo selitti, että digitaalinen pankkitoiminta on pankkitoiminnan tulevaisuus ja että pysyäkseen kilpailukykyisinä kaikkien pankkien on omaksuttava nämä päivitykset.

24 tunnin pankkitoiminta

Yksi suurimmista parannuksista, joita digitaalinen pankkitoiminta tuo sektorille, on esteettömyys. Muista, että ennen verkkopankin kynnystä joudut menemään alas paikalliseen konttoriin. Vaikka joissakin tapauksissa, kuten lainan pyytämisessä, henkilökohtainen lähestymistapa voi olla haluamasi, useimmissa tapauksissa, kuten talletus, henkilökohtaisista liiketoimista ei ole hyötyä.

Digitaalisen pankkitoiminnan avulla voit käyttää tilitietojasi ja markkinatapahtumia ympäri vuorokauden ympäri maailmaa. Tämä kansainvälinen esteettömyys auttoi ajamaan maailmantaloutta eteenpäin. Digitaalinen pankkitoiminta on nyt maailmanlaajuisen rahoitusjärjestelmän ydin.

Kustannussäästöt

Vanhoina aikoina pankit käyttivät suuria osia tuloistaan ​​kuten verifiointiin ja kirjanpitoon. Onneksi tietokoneet poistivat suuren osan tästä pankkien työmäärästä. Nykyään automaatiolla on kriittinen rooli nykyaikaisissa pankkijärjestelmissä. Automaatio säästää pankkien rahaa ja aikaa, kun suoritetaan yleisimpiä tapahtumia.

Digitointi vähentää tapahtumiin liittyviä vaiheita ja vähentää myös tarvittavaa henkilöstöä. Digitaaliset pankit säästävät tonnia työntekijä- ja ylläpitokustannuksissa. Nämä kustannukset voidaan sitten siirtää asiakkaille. Nämä säästöt ovat osa syytä, miksi digitaaliset pankit näkevät edelleen laajaa käyttöönottoa maailmanlaajuisesti.

Blockchain-tekniikka

Lohkoketjuteknologian tulo on nostanut digitaalisen pankkitoiminnan uusille korkeuksille. Blockchain-tekniikka tarjoaa pankeille tehokkaamman ja läpinäkyvämmän vaihtoehdon vallitsevaan tilanteeseen. Tämän vallankumouksellisen tekniikan avulla pankit voivat poistaa monet kolmannen osapuolen tarkastusjärjestelmistä. Näin ollen se tarjoaa pankeille valtavia kustannussäästöjä ja turvallisemman alustan liiketoimien suorittamiseen.

Digitaaliset salauspankit

Uuden tehokkuuden aikakauden lisäksi blockchain-tekniikka esitteli myös maailman kryptovaluutoille. Kryptovaluutat, kuten Bitcoin, houkuttelevat edelleen sijoittajien etuja. Tämän seurauksena näiden uusien rahoitusvälineiden syntyminen on luonut ainutlaatuisen mahdollisuuden verkkopankkialalla – salauspankeissa.

CryptoBank-palvelut kotisivun kautta

CryptoBank-palvelut kotisivun kautta

Digitaaliset salausvaluutan pankit tarjoavat perinteisiä pankkipalveluja salausasiakkaille, kuten palveluntarjoajille, sijoittajille tai pörsseille. Salauspankin avulla voit esimerkiksi tallentaa, tallentaa, käyttää ja siirtää kryptovaluuttoja pankkiportaalista. Tämän tyyppinen pankkitoiminta on kasvanut suosiotaan viimeisten viiden vuoden aikana samanaikaisesti kryptovaluutan käytön kasvun kanssa.

Tänään salauspankit löytyvät helposti. Yksi esimerkki salauspankista on World Bit Bank. Tämä foorumi tarjoaa salauksen käyttäjille pääsyn pankkikortille, edulliset maksut, valuutanvaihdon ja reaaliaikaisen pääsyn maksuihin kaikkialla maailmassa. Näiden ominaisuuksien lisäksi pankki esitteli natiivin kryptovaluutan nimeltä WIBCOIN (WBBC).

Tärkeää on, että World Bit Bank käyttää WBBC: tä laskentayksikkönä kaikissa WBB-ekosysteemin tapahtumissa. Lisäksi WBBC: t toimivat vuorovaikutuksen perustana alustan muiden digitaalisten valuuttojen kanssa.

World Bit Bankiin liittyminen on helppoa. Lataa DAPP yksinkertaisesti Apple Storesta tai Google Playsta. Kun olet ladannut, saat vahvistuskehotteita. Kun olet vahvistanut henkilöllisyytesi, olet valmis aloittamaan pankkitoiminnan. Se on yhtä helppoa kuin se.

Digitaalinen pankkitoiminta – pankkitoiminta maailmalle

Uusi suuntaus markkinoilla on tekoälyn käyttö virtaviivaistaa pankkiprosessit. Kehittyneet tekoälyn algoritmit pystyvät määrittämään asiakkaiden kelpoisuuden ja pätevyyden automaattisesti. Esimerkiksi viime viikolla hakemasi online-laina ei ehkä koskaan mene todellisen ihmisen eteen. Sen sijaan pankin tekoälyjärjestelmä määrittää kelpoisuuden saada rahoitusta ennalta ohjelmoiduilla kriteereillä.

Digitaalisen pankkitoiminnan kasvu jatkuu finanssialalla. Tärkeää on, että suuri joukko suuria pankkilaitoksia ohjasi viime aikoina varoja uusien konttoreiden perustamisesta verkkopankkialustan päivityksiin. Voit odottaa tämän trendin jatkuvan markkinoiden digitalisoitumisen kasvaessa. Toistaiseksi digitaalinen pankki voi olla täydellinen ratkaisu kaikkiin pankkitarpeisiisi koronaviruspandemian aikana.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map