Mikä on DeFi (hajautettu rahoitus)?

Hajautettu rahoitus (DeFi) on perinteisten pankkipalvelujen sulautuminen hajautettuihin tekniikoihin, kuten lohkoketjuun. DeFi voi myös käyttää nimeä Open Finance sen sisältävän muodon vuoksi. Tärkeää on, että DeFi-yhteisö pyrkii luomaan vaihtoehtoja jokaiselle tällä hetkellä saatavilla olevalle rahoituspalvelulle. Näihin palveluihin kuuluvat säästö- ja sekkitilit, lainat, omaisuuden kauppa, vakuutukset ja paljon muuta.

DeFi: n merkitys

DeFi: llä on edelleen tärkeä rooli rahoitusalan kehityksessä monista syistä. Ensinnäkin DeFi laajentaa rahan toimivuutta ja kattavuutta. Koska vain tarvitset älypuhelimen osallistua DeFi-sektoriin, on valtavat mahdollisuudet laajentaa maailmantaloutta. Näin ollen analyytikot näkevät tämän sektorin yhtenä tärkeimmistä salaustilassa tällä hetkellä kehitteillä olevista kohteista.

Tämä sitoutuminen DeFi-ekosysteemin kehittämiseen on helppo tunnistaa. Tärkeää on, että DeFi on nopeimmin kasvava lohko ketjuissa. Viimeaikaisten raporttien mukaan DEFI-tunnuksia on jatkuvasti ylittää heidän kollegansa. Lisäksi koska tämä ajanjakso on tämän integraatiovaiheen alku, markkinoilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä kokonaan uusi teollisuus kukoistaa.

Mitä ovat Dapps (hajautetut sovellukset)?

DeFi riippuu suuresti Dappsista. Jotta ymmärtäisit DeFin ominaisuuksia, sinun on ymmärrettävä Dappsin taustalla oleva käsite. Dappit ovat ohjelmia, jotka on suunniteltu toimimaan hajautetuissa verkoissa. Nämä verkot voivat olla lohkoketjuja, Tor-verkkoja tai DLT (Distributed Ledgers Technologies). Näiden protokollien keskeinen osa on niiden hajautettu luonne. Mikään keskusviranomainen, yritys tai virasto ei valvo ja hyväksy näiden sovellusten liiketoimintoja.

Yhdiste - DeFi Dapp

Yhdiste – DeFi Dapp

Itse asiassa Dappit vaativat hyvin vähän ihmisen väliintuloa. Sen sijaan nämä alustat integroivat edistyneet älykkäät sopimukset virtaviivaistamaan liiketoimintajärjestelmiään. Älykkäät sopimukset ovat esiohjelmoituja protokollia, jotka käynnistyvät saatuaan salauksen osoitteeseensa. Tärkeää on, että älykkäät sopimukset voivat käsitellä valtavasti erilaisia ​​tehtäviä asiakkaan hyväksynnästä maksujen suorittamiseen.

DeFi: n tärkeimmät komponentit

Nykyään DeFi-sovelluksia on enemmän kuin koskaan. Nämä sovellukset säästävät jo yrityksiä ja asiakkaan aikaa ja rahaa. Itse asiassa DeFi-alustoja on alkanut syntyä lähes kaikilla rahoitusaloilla. DeFi-sektorin laajentuessa on tärkeää ymmärtää, mitä ominaisuuksia kaikilla DeFi Dapp -laitteilla on. Tässä ovat yleisimmät.

Avoin lähdekoodi

DeFi-sovelluksen tulisi olla avoimen lähdekoodin. Avoimen lähdekoodauksen viittaa siihen, että koodaus julkistetaan. Tällä tavoin kuka tahansa voi tarkastaa sen ja vahvistaa sen toimivuuden, turvallisuuden ja ominaisuudet. Avoimen lähdekoodin koodit ovat paljon vakaampia ja turvallisempia kuin yksityiset koodit tämän yhteisöllisen vuorovaikutuksen takia. Lisäksi se lisää alustan luottamusta, koska käyttäjät voivat olla varmoja siitä, että taustalla ei toimi piilotettua haitallista koodausta.

Läpinäkyvyys


DeFi tarjoaa maailmalle uuden tason läpinäkyvyyttä. Koska useimmat DeFi-sovellukset toimivat julkisissa lohkoketjuissa, kuten Ethereum, kaikki tapahtumat ovat julkisesti saatavilla. Itse asiassa kaikki lohkoketjun toiminnot ovat julkisia. Suurin ero tässä lähestymistavassa verrattuna perinteiseen pankkitiliin on, että tilejä ei ole sidottu kenellekään suoraan. Sen sijaan tilit ovat näennäis-anonyymejä, ja niissä luetellaan vain numeerinen osoite.

Vaikka tilit eivät ole suoraan sidoksissa kenenkään nimiin, tutkijoille on tapoja selvittää tarvittaessa kuka omistaa ne. Ohjelmat, kuten lohkojen tutkimusmatkailijat, voivat auttaa ihmisiä seuraamaan ja jäljittämään hajautettuja liiketoimia, jotka eivät koske yksityisyyttä.

Yleinen yleisö

Dappit edustavat laajennusta tavassa, jolla kehittäjät kuvittelevat talousalustoja. Kuka tahansa ympäri maailmaa voi osallistua DeFi-alustoille. Tarvitset vain älypuhelimen, jolla on internetyhteys, ja voit tulla DeFi-yhteisöön muutamassa minuutissa.

Tämän seurauksena DeFi Dappsilla on kyky tarjota maailman pankkitilille pääsy rahoituspalveluihin ensimmäistä kertaa tallennetussa historiassa. Tämä avoimuus on valtava päivitys nykyisestä pankkijärjestelmästä, joka jättää noin 40% maailman väestöstä ilman minkäänlaista pankkitoimintaa.

Tärkeää on, että kun ajattelet pankkitonta väestöä, on helppo kuvata kylä jossain tropiikissa tai autiomaassa, mutta todellisuus on paljon erilainen. Esimerkiksi äskettäinen tutkimus havaitsi, että 25% yhdysvaltalaisista kotitalouksista on edelleen pankkitili. Näillä paikoilla DeFi: llä on välitön vaikutus.

Luvaton

DeFi-sektori toimii ilman portinvartijoita. Sellaisena kuka tahansa voi kehittää DeFi-sovelluksen ja tarjota sen maailmalle. Lisäksi kuka tahansa voi osallistua DeFi Dapps -ohjelmaan huolimatta hyväksynnästä. Tämä strategia on kaukana nykyisestä rahoitusjärjestelmästä, joka vaatii potentiaalisia käyttäjiä kulkemaan lukemattomien sääntelyviranomaisten järjestelmien läpi ennen kuin he voivat osallistua maailmantalouteen.

Yhteentoimivuus

Toinen DeFi-yhteisön pilari on yhteentoimivuus. Yhteentoimivuus on kriittistä, koska se varmistaa, että kun lisää kehittäjiä tulee tilaan, kaikki edelliset työt eivät häviä. Sen sijaan käyttäjät voivat pinota DeFi-tuotteitaan laajentaakseen altistumistaan ​​uudelle aikakaudelle. Esimerkiksi on tavallista, että yksi käyttäjä käyttää yhdessä vakiomallia, hajautettua vaihtoa ja lompakkoa. Tämä strategia on mahdollista DeFi-sovellusten saumattoman integraation ansiosta.

Joustavuus

DeFi-ympäristön avoimen luonteen vuoksi kehittäjät voivat käyttää joustavampia alustojaan. Käyttäjät saavat huomattavia vaihtoehtoja integroimalla myös kolmansien osapuolten sovelluksia. Itse asiassa käyttäjät voivat jopa päättää rakentaa omat rajapintansa, jos heidän mielestään nykyiset vaihtoehdot ovat riittämättömiä.

DeFi lainassa

Yksi aloista, joihin DeFin käyttöönotto vaikuttaa eniten, on luotonanto. Jos olet koskaan hakenut lainaa, tiedät, että prosessi on aikaa vievä. Pahinta on, että sinun on pakko työskennellä luotonantoyritysten kanssa, jotka on erityisesti suunniteltu maksimoimaan tuotonsa. Onneksi DeFi-yhteisö on keksinyt mielenkiintoisia tapoja parantaa näitä markkinoita.

Yhdiste

Yhdiste Dapp esittelee DeFin todellisen voiman ja kuinka sillä on kyky muuttaa sitä, miten maailma kuvittelee rahoitusmarkkinoiden roolia. Yhdisteen avulla käyttäjät voivat lainata salauksensa muille käyttäjille. Vastineeksi lainan tarjoamisesta käyttäjät saavat korkoa kryptovaluutan muodossa. Tärkeää on, että foorumi hyödyntää älykkäitä sopimuksia lainanantajien ja lainanottajien kanssa. Lisäksi näillä älykkäillä sopimuksilla tehdään automaattisesti korkomuutoksia markkinoiden nykytilan perusteella.

Hajautetut pörssit

Monet pitävät hajautettua vaihtoa loogisena seuraavana askeleena salaussektorin kehityksessä. Nämä vertaisverkkoalustat tarjoavat käyttäjille virtaviivaisemman käyttöliittymän, tiukemman turvallisuuden ja enemmän joustavuutta. Perinteinen vaihto toimii keskitetyn organisaation kautta, joka helpottaa, seuraa ja hyväksyy kaikki alustan sisäiset kaupat.

Tämän lähestymistavan ongelmana on, että se jättää liian monta hyökkäysvektoria auki. Hakkerit voivat kohdistaa vaihtoon ja saada aikaan miljoonia. Nopea Google-haku osoittaa lukuisia esimerkkejä valuutanvaihdoista, joissa keskusorganisaatio kärsi valtavia tappioita. Monissa tapauksissa nämä yritykset joutuivat lopettamaan toimintansa tappioiden vuoksi.

Binance DEX kotisivun kautta

Binance DEX kotisivun kautta

Hajautettu vaihto eliminoi monet näistä huolenaiheista. Kun käyttäjä vaihtaa omaisuutta hajautetun vaihdon kautta, foorumi ei koskaan pidä omaisuutta suoraan. Sen sijaan älykkäitä sopimuksia käytetään mahdollistamaan samanaikainen lompakon ja lompakon vaihto. Tällä tavoin alustalla ei ole pääkohtaa, jota hakkeri voisi hyödyntää.

Poista vaihto

Poista vaihto foorumi esitteli innovatiivisen mekanismin, joka tunnetaan nimellä automatisoitu markkinoiden tekeminen. Tämä protokolla mahdollistaa lähes välittömän ratkaisun osapuolten välillä. Tärkeää on, että protokolla on asetettu sulkemaan kaupat mahdollisimman lähellä nykyistä markkina-arvoa. Voit jopa lainata salauksesi ja ansaita kiinnostusta alustan Pooling-ominaisuuden avulla.

New Age -säästöt DeFillä

DeFi mahdollistaa joidenkin kaikkein perustavanlaatuisimpien taloudellisten toimien palauttamisen uuteen elämään. Esimerkiksi AllasYhdessä Dapp on foorumi, jossa säästäjät voivat tavata ja osallistua häviöttömään peliin. Pelissä kaikki tallettavat salauksen kiinnostuksen kohteena olevaan lompakkoon. Kuukauden lopussa yksi onnekas voittaja kävelee pois kaikesta ansaitusta korosta. Hämmästyttävää, että kaikki muut lähtevät alkuperäisen sijoituksensa kanssa.

DeFi-ennustusalustat

Toinen mielenkiintoinen kehitys alalla on ennustusalustojen syntyminen. Ennustusalustaa käytetään tietyn tapahtuman nykyisen julkisen mielipiteen analysointiin. Suurten ihmisten viisauden hyödyntäminen voi olla arvokas työkalu yrityksille, jotka etsivät lisää markkinatietoa.

Arvaa

Alusta Arvaa voit tehdä ennusteita ja tutkia muiden poolissa olevien tuloksia. Kriittisesti ansaitset jopa salauksen osallistumisestasi. Yksinkertaisesti lisää summa ennusteeseesi, jos olet oikeassa, ansaitset ylimääräisen salauksen viisaudellesi.

Kuinka DeFi on täällä

Koska yhteiskuntamme pääjärjestelmät ovat muuttumassa kohti hajauttamista, DeFi Dappsille on tulevaisuudessa enemmän kysyntää. Nämä uuden aikakauden sovellukset häiritsevät edelleen nykyisiä liiketoimintajärjestelmiä merkittävällä tavalla.

Pian hajautetut sovellukset asettavat uuden standardin talouden etenemiselle. Tämän seurauksena maailmantalous voi saada valtavan kasvun osallistumiselle tulevina vuosina. Toistaiseksi DeFi tarjoaa maailmalle vilkaisun demokraattisempaan olemassaoloon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map