Mikä on Blockchain-tekniikka?

Siitä on kulunut lähes kymmenen vuotta Satoshi Nakamoto esitteli ensimmäisen kerran Blockchain-tekniikan maailmalle vuonna 2008 Bitcoin Valkoinen paperi. Siitä lähtien nämä vallankumoukselliset verkostot ovat saaneet suosiota sekä yritys- että hallitussektorilla. Tämä kasvu selitetään helposti, kun otetaan huomioon, että blockchain-tekniikka tarjoaa maailmalle joitain ainutlaatuisia etuja, joita aiemmin ei ollut kuviteltavissa. Näin ollen tänään löytyy blockchain-tekniikkaa lähes kaikilta maailmantalouden sektoreilta.

Mikä on Blockchain-tekniikka?

Lohkoketju on tietokoneiden verkko, joka jakaa hajautetun kirjanpidon kaikille verkon osanottajille (solmuille). Tämä strategia on paljon erilainen kuin sanotaan, fiat-valuutat, jotka ovat peräisin keskitetystä viranomaishenkilöstä. Mikä tärkeintä, tämä pääkirja pitää katkeamattoman tapahtumaketjun verkon syntymästä lähtien. Tämä tapahtumien “ketju” kasvaa, kun uudet tapahtumien “lohkot” hyväksytään ja lisätään siihen.

Bitcoin Whitepaper

Bitcoin Whitepaper

Uusien tapahtumien hyväksymiseksi kukin solmu validoi uudet lohkot yhdessä muiden kanssa. Lisäksi solmut validoivat myös koko lohkoketjun nykyisen tilan. Jotta uusi tapahtumalohko voidaan lisätä lohkoketjuun, heidän on saatava hyväksyntä 51 prosentilta verkon solmuista. Solmuja kutsutaan myös kaivostyöläisiksi. Tällä tavalla blockchain-verkot ovat hajautettuja verkkoja, jotka tarjoavat vertaansa vailla olevan turvallisuuden digitaalisen omaisuuden maailmaan.

Turvallisuus hajauttamisen avulla

Hajauttaminen on tärkeä osa blockchain-tekniikkaa, koska se tekee näistä vallankumouksellisista kirjanpidoista muuttumattomia ja muuttumattomia. Itse asiassa, koska keskitettyä hyökkäysvektoria ei ole, hakkerointi on lähes mahdotonta. Mitä suurempi blockchain-verkko, sitä turvallisempia tietoja siitä on.

Tarkastellaan esimerkiksi maailman suurinta estoketjua, Bitcoinia. Tällä hetkellä Bitcoin-lohkoketjussa on yli 10000 aktiivista solmua ympäri maailmaa. Tämä jakelu tarkoittaa, että jotta hyökkääjä voi muuttaa edes yhtä pientä tietoa lohkoketjusta, heidän täytyy hakkeroida yli 5000 tietokonetta kerralla.

Vaikka tämä tehtävä ei ehkä ole mahdoton tulevaisuuden kvanttitietokoneille, se on niin kannattamatonta, ettei ole järkevää edes yrittää tällaista monumentaalista tehtävää. Lisäksi hyökkääjän on onnistuttu hakkeroimaan yli 5000 tietokonetta kerralla, ja lisäksi se tarvitsee supertietokoneen laskemaan uudet lohkoketjutapahtumat ajoissa ja tuomaan ne verkkoon. Kirjaimellisesti olisi edullisempaa luoda uusi kryptovaluutta tyhjästä.

Konsensusmekanismit

Yksi syy miksi blockchain-verkot ovat niin turvallisia, on konsensusmekanismien integrointi. Konsensusmekanismit ovat salausprotokollia, jotka hyödyntävät blockchain-verkon osallistujia sen tietojen suojaamisessa. Bitcoinin tapauksessa Työn todiste (PoW) -konsensusmekanismia käytetään.

Työn todistaminen (PoW)

Työtodistusten konsensusmekanismi oli vallankumouksellinen salausmaailmassa, kun Adam Back toi sen käyttöön vuosia ennen Hashcash-valkopaperissaan. Käsitteessä Back kuvaa matemaattisen yhtälön integrointia verkon suojausprotokolliin. Tällä tavoin jokainen tietokone voi näyttää ”todistuksen” työstään verkon suojaamiseksi.


Kaivosmiehen palkkiot

On tärkeää ymmärtää, että solmut saavat palkkion kaivostoiminnastaan. Nämä palkkiot säätyvät automaattisesti verkon vaikeuden ja arvon mukaan. Bitcoinin tapauksessa kaivostyöläiset saivat alun perin 50 Bitcoinia ponnisteluistaan. Tänään tämä näyttää omaisuudelta, mutta jo vuonna 2009 Bitcoin oli vain penniäkään arvoinen. Kun tunnuksen arvo nousee ja verkko menee, kaivospalkkiot pienenevät. Nykyään Bitcoin-kaivostyöläiset vastaanottaa 6.5 BTC, jos ne lisäävät seuraavan lohkon ketjuun.

SHA-256

Jokainen solmu vahvistaa ja suojaa lohkoketjun, mutta vain yksi saa lisätä seuraavan tapahtumalohkon verkkoon. Sen selvittämiseksi, kuka on seuraava kaivosmies, joka saa lisätä tämän lohkon, jokainen tietokone kilpailee matemaattisessa kilpailussa selvittääkseen PoW-yhtälön. Bitcoinin tapauksessa yhtälö tunnetaan nimellä SHA-256. Tärkeää on, että ensimmäinen SHA-algoritmi on peräisin Hashcashista. Tämä yhtälön varhainen versio tunnettiin nimellä SHA-1.

Bitcoin Consensus Mechanism - SHA-256 - Blockchain-tekniikka

Bitcoin Consensus Mechanism – SHA-256 – Blockchain-tekniikka

Erityisesti SHA-256-yhtälö on niin vaikea, että tietokoneellesi on helpompaa ja tehokkaampaa vain tehdä satunnaisia ​​arvailuja kuin yrittää selvittää yhtälö suoraan. Vastauksen yhtälöön on aloitettava ennalta määrätyllä määrällä 0s. Bitcoin-lohkoketjussa yhtälön vastauksen on aloitettava neljällä nollalla. Kuitenkin, jos verkon ruuhkautuminen kasvaa, nousee myös näiden yhtälöiden vaikeus. Tämä vaikeus sopeutuu lisäämällä toinen nolla vaaditun SHA-256-vastauksen alkuun.

Samoin kuin perinteiset hyödykkeet kuten kulta, näiden digitaalisten hyödykkeiden luomiseen ja tuomiseen markkinoille liittyy kustannuksia. Nämä satunnaiset arvaukset käyttävät voimakasta laskentatehoa. Tämä teho vastaa todellisia kustannuksia, kuten sähkölaskuja. Tutkimukset ovat osoittaneet, että Bitcoin-verkon suojaaminen voi käyttää enemmän sähköä kuin kokonaiset maat vaativat. Onneksi yli 80% Bitcoinin virrankulutuksesta tulee uusiutuvista lähteistä, kuten aurinko tai vesivoimalla. Nämä kaivoskustannukset lisäävät myös mitattavaa arvoa jokaiselle Bitcoinille.

Kaivostyöläiset

Bitcoinin kannattavuuden kasvaessa sen verkon laskentateho kasvoi merkittävästi. Alussa solmut, jotka tunnetaan myös nimellä kaivostyöläiset, voisivat kaivaa Bitcoiniin käyttämällä muuta kuin koti-PC: täsi. Lopulta kaivostyöläiset tajusivat, että grafiikkakortit olivat paljon parempia toistuvassa arvauksessa, jota tarvitaan SHA-256-algoritmin selvittämiseen. Tämä johti laskennalliseen kilpailuun markkinoilla.

ASIC

Lopulta suuret lohkoketjuyritykset, kuten Bitmain, esittivät sovelluskohtaisen integroidun piirin (ASIC) kaivostyöläiset yhtälöön. Nämä tarkoitukseen rakennetut kaivostyöläiset olivat tuhansia kertoja tehokkaampia arvaamaan SHA-256-algoritmin kuin edeltävät GPU: t ja suorittimet. Näin ollen niiden käyttöönotto loi skenaarion, jossa keskimääräisen kaivostyöläisen oli nyt investoitava tuhansia kaivoslaitteisiin pysyäkseen merkityksellisinä.

Kaivosaltaat

Onneksi jotkut kentän luovista mielistä alkoivat miettiä tapoja tasoittaa pelikenttää uudelleen. He kehittivät “kaivosaltaita”. Kaivospooli on kaivostyöläisten verkosto, joka jakaa kaikki laskentatehon lohkoketjutapahtumien yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Tärkeää on, että kaivospoolin osallistujat saavat prosenttiosuuden palkkiosta, joka perustuu heidän panokseensa verkon kokonaishajautukseen.

Tärkeää on, että kolmen viime vuoden aikana on pyritty siirtymään pois vallanhimoisista konsensusmekanismeista, kuten PoW. Tämä halu varmistaa lohkoketjut tehokkaammin on johtanut joidenkin todella ainutlaatuisten konsensusmekanismien kehittämiseen alalla.

Panoksen todistus (PoS)

Panoksen todiste mekanismi poistaa vaikeita matemaattisia algoritmeja ja käyttää sen sijaan psykologisempaa lähestymistapaa verkon suojaamiseen. PoS-lohkoketjussa käyttäjien ei tarvitse kilpailla matemaattisesti seuraavan lohkon lisäämiseksi lohkoketjuun. Sen sijaan PoS-käyttäjät “panostavat” kolikkonsa verkkolompakoiden kautta verkon suojaamiseksi. Panostaminen on yksinkertaista.

Tietyn määrän kolikoita pitämällä lompakossa voit osallistua tapahtumien validointiin. Mitä enemmän kolikoita panostat, sitä todennäköisemmin sinulla on mahdollisuus lisätä seuraava tapahtumalohko verkkoon. Useimmissa PoS-järjestelmissä kaivostyöntekijä niistä, joilla on eniten rahakkeita tällä hetkellä, saa mahdollisuuden lisätä lohkot.

PoS-konsensusmekanismin edut näkyvät välittömästi. Ensinnäkin sinun ei tarvitse kaataa tonnia resursseja verkkoon, jotta se pysyy turvassa. Lisäksi koska solmut valitaan sidottujen kolikoiden määrän perusteella, ei ole koskaan skenaariota, jossa solmu saisi mitään virheellisten tapahtumien vahvistamisesta. Pohjimmiltaan hakkerin on investoitava täysin kryptovaluuttaan ennen verkon hyökkäystä. Tällä tavalla PoS-järjestelmät luovat valtavan pelotteen hyökkääjille.

Blockchain-tekniikan tulevaisuus

Blockchain-tekniikka on kulkenut pitkän matkan alkuajoistaan ​​keinona suojata kryptovaluuttaverkkoja. Nykyään blockchain-tekniikalla on lukuisia käyttötarkoituksia kaikilla teollisuuden aloilla, joita voidaan kuvitella. Blockchain-ohjelmat ovat erityisesti vaikuttaneet logistiikka-, rahoitus- ja tietoturvasektoreihin merkittävällä tavalla.

Blockchain-tekniikan logistiikka

Blockchain-logistiset järjestelmät ovat tehokkaampia ja kustannustehokkaampia toimia kuin perinteiset paperipohjaiset mallit. Itse asiassa blockchain-tekniikan muuttumaton ja muuttumaton luonne tekee siitä ihanteellisen logistisiin tehtäviin. Pian saatat pystyä saamaan paljon enemmän tietoa tuotteidesi luomisesta ja toimituksesta näiden uusien aikakauden järjestelmien ansiosta.

Blockchain-logistiikka

Blockchain Logistics GlobalTranzin kautta

Varainhankinta

Blockchain-tekniikka on myös muuttanut tapaa, jolla yritykset keräävät varoja. Perinteisessä yritysten joukkorahoitusstrategiassa, kuten listautumisannin yhteydessä, yritysten on tasapainotettava kustannustehokkuuden ja osallistumisen välillä. Kyvyttömyys käsitellä pienempiä tapahtumia tarkoitti, että yritysten piti kaikkein pisimmän aikaa sulkea pois mahdolliset sijoittajat. Nykyään blockchain-tekniikan avulla yritykset voivat automatisoida nämä menettelyt helposti älykkäiden sopimusten avulla.

Älykkäät sopimukset

Älykkäät sopimukset -ominaisuus on esiohjelmoituja protokollia, jotka suoritetaan, kun he saavat tietyn määrän osoitteeseensa lähetettyä kryptovaluutta. Nämä sopimukset elävät blockchainissa ja mahdollistavat merkittävän toiminnallisuuden. Esimerkiksi varainhankinnan yhteydessä älykäs sopimus voi automatisoida prosesseja, kuten sijoittajien hyväksynnän ja varojen jakamisen.

Blockchain-tekniikka tänään

Voit odottaa lisäävän blockchain-sektoria tulevina kuukausina, kun useammat hallitukset ja instituutiot tutkivat sen etuja. Toistaiseksi blockchain-vallankumous on hyvin etenemässä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map