Tether Crypto: USDT Stablecoin -vertailu + Bitfinex-tarina

kiinnitysohjain

Contents

Tether Stablecoin -opas: Kuinka USDT-salaustunnus toimii

Tether (USDT) -stablecoin on yksi kryptovaluuttamarkkinoiden suurimmista kiistanalaisista aiheista bitcoin-yhteisössä. Master The Crypto laati sinulle kolmiosaisen oppaan, jonka avulla voit ymmärtää paremmin Tetheriä, miten Stablecoins toimii ja Bitfinex-yhdistys- / hintakäsittelydraama. Aloitetaanpa:

 • 1) mikä on Tether stablecoin (USDT)
 • 2) miten Stablecoinsit toimivat + Stablecoin-vertailu Facebook Libra -kilpailuun
 • 3) Tether-salaustunnuksen ja Bitfinex-vaihdon koko tarina ja mitä seuraavaksi

Live Tether -hinta: USDT-kolikkomarkkinat

Sidonta sidonta: Kattava USDT-opas ja jos sinun pitäisi saada kätesi alkuun stablecoin!

tether usdt -yleiskatsaus

Tether, jonka virallinen verkkosivusto on osoitteessa tether.to, on USDT-tunnussymbolin mukainen vakiomuotoinen kryptovaluutta, joka edustaa 1: 1 USD-sidottua Yhdysvaltain dollarin tunnusta. Kuten Tether-salauslauseet sanovat, “digitaalinen raha digitaaliselle aikakaudelle”, jonka tavoitteena on “tuoda reaalimaailman valuutta lohkoketjuun”, USDT on yksi eniten keskusteltuja yhteisön aiheita.

Salausvaluuttojen määrä on räjähtänyt Bitcoinin tulon jälkeen vuonna 2008. Kun 11 vuotta on erottanut sen erittäin nöyrästä alusta, markkinoilla on nyt valtava määrä digitaalisia resursseja. Nämä eri valuutat joko erottavat itsensä ainutlaatuisilla toiminnoilla tai yksinkertaisesti pyrkivät hyödyntämään näiden virtuaalivaluuttojen menestystä.

Vaikka nämä erilaiset omaisuuserät tuottavat luontaista arvoa niiden monille käyttäjille ja sijoittajille, toinen digitaalisen valuutan “genre” on onnistunut kasvamaan myös vaikuttavalla nopeudella. Valtion valuutan tukemana Stablecoins on tullut viime vuosina melkein jatkeeksi tunnetuille valuutoille, kuten Yhdysvaltain dollarille, esimerkkinä.

On sanottava, että nämä vakiomallit eivät ole onnistuneet räjähtämään samalla tavalla kuin digitaaliset varat, mutta siellä on joitain mielenkiintoisia iteraatioita, jotka kannattaa harkita. Yksi näistä on tietysti Tether (USDT), joka on yksi yleisimmin käytetyistä vakiomarkkinoista niiden keskuudessa, jotka ovat kiinnostuneita käyttämään, pitämään tai jopa lainaamaan sitä. Ja riippumatta siitä, mistä tarkistat Tetherin hinnan, olipa CoinMarketCap, CryptoCompare tai CoinGecko muutamia mainitakseni, näet USDT: n kymmenen parhaan, ellei top 5 markkina-arvon mukaan, ja vaihteleva kaupankäyntimäärän sijoitus Bitcoinin kanssa # 1: lle ja #: lle. 2 useimmille blockchain-pohjaiselle tokenekosysteemille.

Mutta kuinka tarkalleen Tether aloitti? Mikä on sen käytön takana oleva logiikka? Ja miten sinun pitäisi saada käsiisi se? Sukellamme näihin kysymyksiin täällä ja nyt.

Nopea asiayhteys – Tietoja Stablecoineista

noin kytkentämerkistä

Yksi Stablecoinsin mielenkiintoisista asioista on, että ne eivät ole niin “tuoreita” kuin haluaisimme ajatella; Itse asiassa jotkut näiden valuuttojen ensimmäisistä versioista ovat tosiasiallisesti aikaisempia kuin tiedämme olevamme joitain salausmaailman suurimmista kolikoista.

Esimerkiksi jotkut ensimmäisistä vakiomuotoisista tuotteista esiteltiin yhteisölle jo vuonna 2014, mukaan lukien Tether, joka julkaistiin ensimmäisen kerran heinäkuussa 2014 nimellä RealCoin. Mukana olivat myös BitShares (BitUSD) ja Nu (NuBits), jotka pystyivät tarjoamaan käyttäjille kiinteän hinnan likvidin virtuaalisen omaisuuden, koska sillä oli Yhdysvaltain dollarin varaus, joka toimi eräänlaisena salausvakuutena.

Yksinkertaisesti sanomalla ‘salausvakuus’ tarkoitetaan yksinkertaistamaan syvästi usein monimutkaista likviditeettijärjestelmää, joka joillakin näistä vakiomallisista rahastoista voi vaihdella Yhdysvaltain dollareiden yksittäisvarannosta Yhdysvaltain dollareiden sekoitettuihin osuuksiin salausvaroihin, kuten Yhdistetty Ethereum.


Stablecoinit tarjoavat kuitenkin oman ainutlaatuisen otteensa vakaalle talousjärjestelmälle. Ja sama pätee Tetheriin, johon sukellamme nyt.

Repeytyminen hihaan – alkuperä

sidonta stablecoin historia

Tether on mielenkiintoista, mitä kuvailisimme useiden salausvaluutanvaihdon – Bitfinexin – takana olevan johtoryhmän ideoksi. Vaikka tiedämme tämän nyt, varsinainen johtoryhmä pysyi piilossa suurelta yleisöltä, kun se perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014, ja aloitti toimintansa RealCoinina ennen kuin hänet nimettiin uudelleen Tetheriksi saman vuoden marraskuussa..

Joten mikä on Tether? Valkoisen kirjan mukaan Tether toimii eräänlaisena stabloinna, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää Yhdysvaltain dollaria sekä Ethereumin että Bitcoinin lohkoketjuissa..

”Fiat-valuutan tukema digitaalinen tunniste tarjoaa yksityishenkilöille ja organisaatioille vankan ja hajautetun menetelmän arvon vaihtamiseksi tuttua kirjanpitoyksikköä käytettäessä. Lohkoketjujen innovaatio on auditoitava ja salauksella suojattu globaali pääkirja.

Omaisuusvakuudelliset token-liikkeeseenlaskijat ja muut markkinaosapuolet voivat hyödyntää blockchain-tekniikkaa yhdessä sulautettujen konsensusjärjestelmien kanssa kaupankäynnissä tutuilla, vähemmän vaihtelevilla valuutoilla ja varoilla.

Vastuullisuuden ylläpitämiseksi ja pörssihinnan vakauden takaamiseksi ehdotamme menetelmää, jolla ylläpidetään yksi-yhteen-varantoprosenttia krypto-valuuttatunnusta, jota kutsutaan teetteriksi, ja siihen liittyvää todellisen maailman omaisuutta, fiat-valuuttaa. Tässä menetelmässä käytetään Bitcoin-lohkoketjua, todisteita varannoista ja muita tarkastusmenetelmiä todistamaan, että annetut rahakkeet ovat aina tukena ja varattuina.

Yksi mielenkiintoisista asioista Tetherissä palaa tähän helppokäyttöiseen sovellukseen sekä Bitcoinissa että Ethereumissa. Vaikka sen aikalaiset ovat joskus omassa blockchainissaan itsenäisenä järjestelmänä, kuten MakerDAO, Tether on erilainen johtuen siitä, että suurin osa sen virtuaalisista tunnuksista on olemassa ja toimivat rutiininomaisesti vastaavasti Bitcoinilla ja Ethereumin blockchainilla; 97 prosenttia sen tunnuksellisista liikkeistä.

Joten miksi näin on? Se on yleisesti käytetty merkki, joka on sijoittajien ja potentiaalisten ostajien saatavilla monien keskitettyjen ja hajautettujen pörssien avulla.

Tämän takana oleva logiikka on melko yksinkertainen – se tarjoaa ostajille hyvän spekulatiivisen suojauksen siltä varalta, että pääsalausmarkkinoilla tapahtuu laskeva käänne; sijoittajille se antaa heille mahdollisuuden palata takaisin varantoon, jonka arvo ei vaihtele, jos he päättävät jättää sen sinne. Mutta tämä antaa heille myös mahdollisuuden siirtyä helposti valuutasta toiseen.

Salausvaluutanvaihtoa varten – Tetherin saatavuus tarjoaa ylimääräisen likviditeettikerran niiden vaihdolle, mikä on erityisen tärkeää pienenä keskitettynä tai hajautettuna vaihtoa.

Mikä tekee tästä hieman outoa, on se, että taloudelliselta kannalta ei ole niin järkevää irrottaa näitä kahta blockchain-protokollaa. Sitä vastoin muut vakiomallit yksinkertaisesti kehittävät ja käynnistävät oman tietokantansa.

Tällöin he voivat vähentää mahdollisia lisäkustannuksia, jotka voivat aiheutua esimerkiksi kaivostyöläisistä, sekä Ethereumin että Bitcoinin käyttämän työkonsenssimekanismin mukaisesti..

Tämä 97 prosentin mittari ei todellakaan kuulosta kovin suurelta, mutta se, mikä antaa sille todella raskaan vaikutuksen, on, kun otamme aikaa huomioon sen tosiasian, että Tetherin tunnus, USDT, on tuettu 1: 1-suhteella dollariin. Ja kun niitä on liikkeessä 2,2 miljardia, se tarkoittaa, että Tetherillä on vähintään saman määrän varanto.

Miksi käyttää Tetheriä?

kuinka käyttää jakoa

Paljon kuin aiemmin on kuvattu, on paljon arvoa siinä, että digitaalinen valuutta on liitetty (jollain tavalla) suvereeniin valuuttaan. Kolikkopörsseille ja samankaltaisille käyttäjille tämä sisältää nimenomaan jonkinlaisen taloudellisen suojauksen salausmarkkinoilla.

Mutta sama etu koskee niitä yrityksiä ja jälleenmyyjiä, jotka haluavat hyväksyä kryptovaluutat potentiaalisilta asiakkailta. Kuten olemme nähneet muun muassa Microsoftista ja Expediasta, on kaikki motivaatiot tehdä ostoksia salauksessa, mutta on olemassa joitain vakavia ongelmia, jotka liittyvät sen yrittämiseen.

Ensinnäkin on paljon volatiliteettia, kun yritetään ottaa maksuja tuotteista Bitcoinissa. Toiseksi kolmannen osapuolen maksujärjestelmät, jotka toimivat tarjotakseen tämän ratkaisun helpommin saavutettavalla tavalla, periaatteessa hylkää salauksen ottamisen maksuvälineeksi arvon; joten miksi vaivautua?

Tether pyrkii poistamaan tämän kuilun kauppiaiden ja jokapäiväisten käyttäjien välillä tarjoamalla molempien maailmojen parhaat puolet; digitaalinen valuutta, joka voi säästää Bitcoinia tai Ethereumia, jota tukee myös vakaa (ish) valtion valuutta.

Vaihtoon on, että jonkinlainen avoin ovi käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan kryptovaluuttoja, kääntämään reaalimaailman käteistä nopeasti digitaaliseksi, on syy, miksi Tether onnistui ottamaan pois vaihtoa yhtenä esimerkkinä.

Pörssit ja yritykset, jotka pyrkivät tarjoamaan Tetheriä, voivat todellakin löytää itselleen paljon suuremmat markkinat sijoittamisesta kiinnostuneille, ja tämä voi osoittautua edulliseksi lähitulevaisuudessa.

Verrattuna mihin tahansa muuhun stablecoiniin, Tether on suosituin merkki, jota käytetään ekosysteemissä verrattuna muihin siellä oleviin.

Joten miten jako toimii?

miten salakirjoituskolikko toimii

Tether toimii tällä hetkellä Omni-protokollan päällä, joka on yleisesti käytetty niille digitaalisille resursseille, jotka istuvat Bitcoin-lohkoketjun päällä ja käyttävät sitä. Vaikka Tetherin (USDT) lähtökohta on, että se toimii Yhdysvaltain dollarin digitaalisena käännöksenä, se ei toimi tarkalleen samalla tavalla.

Ensinnäkin, vaikka Yhdysvaltain dollari pysyy kaikin tavoin suhteellisen vakaana, kun se on taskussa. USDT on jonkin verran vaihteleva, mutta onnistuu istumaan tai kiertämään läheisesti $ 1.

Joten miten se todella toimii? Hypoteettisesti, jos käyttäjä ohjaa rahaa suoraan krypto-valuutanvaihtoon kuten Kraken, heille tarjotaan sama summa Tetherissä. Samat käyttäjät voivat sitten ottaa tämän määrän USDT: tä ja suorittaa maksutapahtumia muille krypto-valuutoille.

Vaikka tämä oli tapana kaikille käyttäjille, jotka haluavat saada Tetherin käsiinsä, tämä ei ole enää tapana pankkiongelmien vuoksi, joita yritys on kärsinyt viime vuosina.

Joten näin KÄYTETTY toimimaan. Kuinka se toimii nyt? Vaikka se ei enää osallistu tällaisiin tapahtumiin, se toimii silti Omni-protokollalla, joka on kerroksen 2 ratkaisu.

Tetherin teknisessä pinossa voimme nähdä uuden prosessin; mikä tarkoittaa, että vaikka Tether kiertää Omnissa, käyttäjät voivat hankkia omat Tether-määrät hajautettujen ja keskitettyjen pörssien yhdistelmän kautta, joista on onnistunut tulla stablecoinin hyväksytty liikkeeseenlaskija tai säilyttäjä..

Niille, jotka ovat kiinnostuneita saamaan Tetherin, tässä on joitain pörssejä, jotka tarjoavat heille tällä hetkellä:

 • Kraken
 • Binance
 • Bithumb Global
 • Poloniex
 • Bittrex
 • KuCoin
 • Gate.io
 • Bitsdaq
 • BTCTurkki
 • UpBit
 • Max Maicoin
 • OmgFin
 • BitoPro
 • IndoDax
 • CITEX
 • WazirX
 • Kuna-pörssi
 • BitSonic
 • FTX
 • PieXGo

Kukin näistä pörsseistä tarjoaa tällä hetkellä Tetherin spot-kauppaa, muiden kanssa, jotka tarjoavat käyttäjille myös futuurikauppaa.

Tetherin kiistat

tether (usdt) -kiista

Näiden kolmen ensimmäisen vuoden aikana kukaan ei tiennyt kuka oli tämän projektin takana. Se tapahtui vuoteen 2017 asti, jolloin Tether julkaisi lopullisesti ja epätavallisen oman Tietoja meistä -sivun 5. – 17. Joulukuuta. Kun tämä on vihdoin paljastettu, kävi ilmi, että tämän projektin suurimmat jäsenet tulivat Bitfinex-tiimistä; erityisesti:

 • JL van der Velde (toimitusjohtaja)
 • Giancarlo Devasini (talousjohtaja)
 • Philip Potter (CSO)
 • Stuart Hoegner (yleinen neuvonantaja)
 • Matthew Tremblay (päällikkö)

Bitcoin-hintojen vahvistaminen

sitoa bitcoin-hinnan manipulointia

Nyt tämä voidaan yksinkertaisesti hälventää intohimoisen kryptovaluuttayhteisön jäseninä, jotka haluavat tasoittaa yhteisön uusien pelaajien toimintaedellytykset. Ongelmana on, että Bitfinex-tiimille osoittaa varmasti tarpeeksi sormia ehdottaakseen, että siinä on enemmän kuin vain tämä.

Salausvaluutanvaihdon takana oleva mieli JA JA helposti saatavissa oleva vakiomalli, jota voidaan käyttää mainituissa pörsseissä, on jotain, joka on enemmän todellinen uhka kuin teoreettinen.

Tämä on asia, johon Bitfinex-tiimi varmasti ryhtyi, uutislähteiden, kuten Bloomberg, joka raportoi siitä tuolloin, ja Yhdysvaltojen oikeusministeriön ja sen hyödyke- ja futuurikauppakomission mukaan marraskuussa 2018..

Nämä CFTC: n ja oikeusministeriön huolet, pokit ja prodit ovat peräisin vuonna 2017 koetun Bitcoin-hyperhärän seurauksista. Oli melko vakavia väitteitä siitä, että Bitfinex käytti suorien siteidensä kautta Tetheriin tukemaan stablecoinia tai mahdollisesti polttoainetta markkinoiden sisällä vuonna 2017.

Tässä on mitä Bloombergilla oli sanottavaa asiasta ajan kuluessa:

“Jotkut kauppiaat – samoin kuin tutkijat – ovat väittäneet, että näitä Tethereitä käytetään ostamaan Bitcoinia ratkaisevina hetkinä, kun leviämisen yleisempien digitaalisten merkkien arvo putoaa. Tether Ltd: n ja Bitfinexin toimitusjohtaja JL van der Velde on aiemmin hylännyt tällaiset väitteet. “

Sen toimitusjohtaja vastasi myös seuraavilla väitteillä Tetherin käytöstä mahdollisessa hintojen vahvistamisessa:

“Tether-liikkeeseenlaskuja ei voida käyttää tukemaan Bitcoinin tai muun kolikon / rahakkeen hintaa Bitfinexissä.”

Sitten oli 25. kesäkuuta 2018 tutkimusraportti “Onko Bitcoin todella kytketty?Texasin yliopiston Austinin valtiovarainministeriössä John M. Griffin ja Ohio State Universityn Amin Shams, joka päivitettiin äskettäin marraskuussa 2019 ja esitti useita väitteitä ja oletuksia kryptomarkkinoiden ja bitcoin-hinnan manipuloimiseksi. Carol Alexanderin ja Michael Dakosin julkaisema uusi raportti onKriittisten valuuttatietojen kriittinen tutkimus ja analyysi Kriittisen valuutan tietojen kriittinen tutkimus ja analyysi”Joka julkaistiin toukokuussa 2019.

Tässä on kaavio, joka kuvaa Tether-liikkeeseenlaskua vuosina 2017, 2018 ja 2019 ja näyttää tulostetut määrät sekä niiden kertojen määrän, jolloin bitcoin on korreloinut USDT: n markkinakattojen nousun kanssa (huomaa, että korrelaatio ei aina vastaa syy-yhteyttä):

tether-usdt-bitcoin-btc-hinta-manipulaatiokaavio

Suuri osa tästä arvoitus pelaa edelleen tämän Tether-salauksen tarkistusajankohtana, mutta nyt kun meillä on jalka USDT-stablecoin-maailmassa, ottakaamme täysi askel sisään ja ymmärrämme, miten stablecoins toimivat, ja verrataan Tetheriä muihin dollarin sidottuihin salakirjoihin kosketuksena siihen, mitä Facebook Libra -stablecoin tekee kohti Tetheriä.

Stablecoins-opas: Ultimate Stablecoin -vertailulista

kuinka vakaa valurautaiset toimivat

Mikä on Stablecoin? Mitkä ovat suurimmat ja suosituimmat tabletit? Kuinka vakiokupit toimivat? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Stablecoineista

Stablecoins ovat digitaalisia rahakkeita, jotka kiinnittävät arvonsa tiettyyn omaisuuteen – kuten Yhdysvaltain dollariin. Kun salausteollisuus jatkaa kasvuaan, olemme huomanneet, että vakiomallien kysyntä on kasvanut.

Stablecoineiden kasvavasta kysynnästä huolimatta monet ihmiset ovat edelleen täysin tietämättömiä stablecoineiden toiminnasta. Mikä on stablecoin? Mitkä vakiokolikot ovat markkinoiden parhaita ja luotettavimpia? Tässä oppaassa vastaamme kaikkiin kysymyksiisi stablecoineista.

Mikä on Stablecoin?

Mikä on Stablecoin

Stablecoin on digitaalinen merkki, joka on rakennettu alusta asti tasaiselle arvolle. Monet kiinteät rahat on sidottu Yhdysvaltain dollariin yksinkertaisesti siksi, että se on maailman yleisimmin käytetty valuutta. Olemme kuitenkin nähneet myös vakaa kolikoiden sidottu kaiken tyyppisiin suuriin ja pieniin fiat-valuuttoihin.

Joitakin vakiomalleja ei ole sidottu mihinkään fiat-valuutaan, eivätkä ne ole sidoksissa mihinkään kansantalouteen. He käyttävät älykkäitä sopimuksia esimerkiksi varantojen tasapainottamiseen. Älykäs sopimus myy vakiomaljakoita, kun hinnat ovat korkeat, ja sitten ostaa vakiotuotteita markkinoilta, kun hinnat ovat alhaiset.

Miksi tarvitsemme stablecoineja?

Miksi tarvitsemme stablecoineja

Stablecoinit olivat välttämätön lisäys salausyhteisöön. Stablecoins syntyi useista tärkeistä syistä. Kaksi tärkeintä syytä, miksi tarvitsimme stabiloituja aineita, olivat:

Salaushaihtuvuus

Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat tunnetusti epävakaita. Yritysten, kauppiaiden tai yksityishenkilöiden on tällä hetkellä vaikea hyväksyä bitcoinia, koska arvo voi vaihdella merkittävästi päivittäin. Oletetaan, että jälleenmyyjä ostaa Hondalta auton hintaan 20 000 dollaria ja myy sitten auton 2 BTC: llä muutama päivä myöhemmin. Niin kauan kuin 2 BTC on 20000 dollaria, jälleenmyyjä on kunnossa. Jos BTC: n arvo kuitenkin laskee, jälleenmyyjä voi olla tuhansia dollareita.

Fiat-valuuttojen sääntelyvalvonta

Salauspörssejä, jotka käsittelevät “todellisia” dollareita tai muita fiat-valuuttoja, joutuvat usein valvomaan tarkemmin. Tämän sääntelyvalvonnan vuoksi jotkut pörssit estävät kaiken fiat-kaupan. Fiat-sidotut kiinteät metallirahat antavat kauppiaille mahdollisuuden nauttia fiat-valuuttakaupan eduista ilman tiettyjä sääntelyesteitä.

Kuinka vakiotyynyt toimivat?

Kuinka vakiotyynyt toimivat

Nykyään vakiomallit toimivat eri tavoin säilyttääkseen vakaan arvon.

Esimerkiksi Tether on yksi markkinoiden tunnetuimmista lautasliinoista. Se on sidottu Yhdysvaltain dollariin suhteessa 1 Yhdysvaltain dollarin sidonta (USDT) 1 dollariin. Tether säilyttää arvonsa pitämällä USD-varoja.

Alun perin Tether väitti pitävänsä jokaista USDT 1: 1: tä käteisvaroilla. Toisin sanoen jokaista salausmarkkinoiden miljardia dollaria kohti Tether piti pankkitilillään miljardia dollaria likvidejä käteisiä. Tämä väite osoittautui nopeasti vääräksi, ja Tether väittää nyt yksinkertaisesti, että USDT on tuettu vastaavilla “käteisellä ja muilla varoilla” pelkästään kassavarojen sijasta.

Jotkut vakiomallit pysyvät vakaina sisäänrakennettujen algoritmien tai älykkäiden sopimusten kanssa. Kun stablecoinin arvo laskee alle tietyn määrän, älykäs sopimus ostaa stablecoineja markkinoilta, mikä nostaa hintoja. Kun stablecoinin arvo nousee tietyn arvon yli, älykäs sopimus myy stablecoinin markkinoiden kysynnän vähentämiseksi.

Muut vakiomallit käyttävät vielä monimutkaisempia järjestelmiä, joihin sisältyy monimutkainen joukko algoritmeja, takaisinosto-ohjelmia ja fiat-varantoja. Stablecoin-maailman laajentuessa näemme uusia ja uusia vakausmekanismeja.

Stablecoiinien edut

stablecoin-edut

Joitakin vakiomallien käytön, hallussapidon tai kaupan etuja ovat:

Parempi ja helpompi salauksen yleinen hyväksyminen: Kokeile kävellä alas metroon ja kertoa voileipäartistille, että maksat 0,0005 BTC jalan pituudesta. Onnea. Kaikki ovat nyt kuulleet bitcoinista, mutta harvat ihmiset voivat heti kuvata bitcoinin arvon kuten he voivat kuvata dollarin tai muun tärkeimmän fiat-valuutan arvon.

Et maksa vuokraa tai osta päivittäistavaroita Bitcoinissa: Suurin osa maailmasta ei maksa vuokraa tai osta päivittäistavaroita bitcoinilla. Ellei jotain dramaattista tapahdu lähivuosien aikana, tämä järjestelmä ei muutu lähitulevaisuudessa. Niin kauan kuin ihmiset maksavat vuokraa, ostavat päivittäistavaroita ja hoitavat muita päivittäisiä tarpeita tärkeimmillä fiat-valuutoilla, tarvitsemme jonkinlaisen helpon fiat-krypto-muunnosmekanismin.

Suojamarkkinat: Oletetaan, että sinulla on bitcoin. Olet uskovainen tekniikkaan – mutta uskot myös, että markkinakorjaus on tulossa. Älykäs kauppias suojaisi asemaansa myymällä jonkin verran BTC: tä vakaan arvon omaavalle omaisuudelle – kuten stablecoin. Myyt 1 BTC: tä 10000 dollarin arvosta stablecoinia. BTC laskee 5 000 dollariin per BTC muutama viikko myöhemmin. Sitten myyt stablecoinisi takaisin BTC: hen ja saat 2 BTC: tä 1: n sijasta. Yksinkertaisesti sanottuna stablecoins antaa kauppiaille enemmän vaihtoehtoja ja paremman kyvyn suojata markkinoita.

Vakaus: Tuhannet kauppiaat hyväksyvät nyt bitcoinin ja muut kryptovaluutat. Bitcoinin epävakaus estää kuitenkin bitcoinin laajaa käyttöönottoa. Kauppias ei ehkä halua hyväksyä 1 BTC-tuotetta tuotteelle tänään, kun myyjä työskentelee edelleen käteisellä. Kun volatiliteetti on suuri, omaisuuserää on vaikea käyttää valuuttana.

Osta osakkeita Stablecoineilla: Jotkut salausmarkkinat ovat nostaneet asiat seuraavalle tasolle, jolloin voit pitää salausvaluutat, vakiomallit ja osakkeet yhdessä kätevässä kojelaudassa. Nämä markkinapaikat antavat sinun harvoin ostaa osakkeita suoraan BTC: lle, ja joudut ehkä ensin siirtämään rahaa salauksesta stablecoiniin.

Laki- ja sääntelyedut: Stablecoiinien käytöstä on paljon oikeudellisia ja sääntelyhyötyjä. Stablecoineja ei välttämättä tueta samat kaupankäyntirajoitukset kuin käteisvarat. Vaihdon on usein helpompaa käyttää välityspalvelun valuuttaa – kuten USDT – sen sijaan, että se käsittelisi suoraan USD-käteistä.

Se on edelleen hajautettu: Stablecoin-kriitikot saattavat väittää, että stablecoins ovat vain luomassa erilaista versiota käteisestä. Se ei kuitenkaan ole totta. Monet vakiintuneet rahat seuraavat USD: tä ja muita fiat-valuuttoja; muut vakiintuneet rahat seuraavat kuitenkin muita varoja tai eivät ollenkaan. Hyvällä stablecoinilla on hajautettu hallintajärjestelmä, joka vetoaa salauksen puolustajiin.

Blockchain-pohjaiset digitaaliset merkit: Suurin osa kiinteistä kolikoista on blockchain-pohjaisia, minkä vuoksi niitä voidaan helposti vaihtaa salauspörssien keskuudessa. Stablecoin-kauppiaat saavat parhaan mahdollisuuden molemmista maailmoista nauttien blockchain-pohjaisten rahakkeiden turvallisuudesta ja hajauttamisesta sekä fiat-valuuttojen vakaudesta ja tuntemuksesta..

Stablecoiinien tyypit

stablecoin-tyypit

Nykyään on olemassa useita erityyppisiä stablecoineja. Yleensä vakiotyynyt jakautuvat kahteen laajaan luokkaan, mukaan lukien vakuudelliset ja vakuudettomat.

Vakuudelliset vakiomallit

Vakuudelliset vakiomallit ovat pysyviä rahoja, joiden takana on jokin omaisuus. Tällä omaisuudella on arvo, ja jokainen omaisuuden yksikkö on sidottu tiettyyn määrään stablecoinia. Esimerkiksi USDT: n avulla kukin USDT on tuettu 1: 1 USD-käteisellä. Jokainen Tether-yksikkö on täysin vakuudellinen. Muut vakiomallit ovat vakuudellisia kryptovaluutoilla – eivät fiat-valuutoilla.

Fiat vakuudella: Fiatin vakuudelliset vakiomallit käyttävät vakuudeksi fiat-valuuttaa. Tetherillä on esimerkiksi USD-varantoja, ja se antaa kauppiaille mahdollisuuden vaihtaa USD 1: 1 USD: n kanssa. Siksi Tetherillä on arvo. Muut fiat-vakuudelliset vakiomallit toimivat samalla tavalla. Jos liikkeessä on miljoonan dollarin arvoinen stablecoin, niin holvissa on miljoona dollaria, joka tukee kyseisen stablecoinin arvoa.

Salattu vakuus: Jotkut stablecoiinit paistetaan kryptovaluuttavarannoilla. MakerDAO: n lainausalustaa tukee esimerkiksi ETH, ja käyttäjien on lukittava 150% ETH: sta lainatakseen Dai-stablecoin. Tämän takia kukin Dai on ETH: n vakuudeksi vähintään 150%.

Omaisuusvakuus: On olemassa kolmas tyyppinen vakuudellinen vakiomerkki. Omaisuusvakuudellisia vakuuksia ei tueta fiat-valuutoilla tai kryptovaluutoilla; sen sijaan heillä on jonkin muun tyyppinen omaisuus. Niitä voidaan tukea esimerkiksi kultapalkkeilla tai osakkeilla ja muilla varoilla.

Vakuudettomat vakiomallit

Joitakin vakiomalleja ei ole lainkaan vakuudellisia. Stablecoinin arvoa ei ole mitään erityistä. Stablecoinin arvoa ei ole sidottu dollariin, euroon, BTC: hen tai muuhun perinteiseen omaisuuteen; sen sijaan sitä tukevat algoritmit, älykkäät sopimukset tai jokin muu ainutlaatuinen tekniikka.

Nämä vakiotyynyt voivat olla mielenkiintoisin vaihtoehto eteenpäin. He käyttävät edistyneitä blockchain-tekniikoita ja hajautettuja, automatisoituja älykkäitä sopimuksia tiettyjen sääntöjen noudattamiseksi. Teoriassa hyvin suunniteltu ei-vakuudellinen stablecoin voisi pitää arvonsa loputtomasti riippumatta laajemmasta salauksesta tai fiat-markkinoiden liikkeistä.

Stablecoiinien haitat

vakaan kolikon haitat

Stablecoinit eivät ole kaukana täydellisyydestä. Muiden kehittyvien tekniikoiden tapaan vakiomallit ovat jo alkaneet näyttää tiettyjä syyliä. Jotkut vakiotyynyt ovat murentuneet portista. Muut vakiintuneet kolikot – jopa suuret, kuten Tether – kohtaavat edelleen kysymyksiä niiden vakaudesta, legitiimiydestä ja avoimuudesta.

Joitakin stablecoiinien haittoja ovat:

Fiatin vakuudelliset vakiomallit toimivat kuten pankitkin

Miksi yksityisellä yrityksellä olisi 1 miljoonan dollarin varasto käteisenä pelkästään stablecoinin arvon tukemiseksi? Rahaa ei kannata pitää rahana, ja yritys menettää rahaa joka päivä inflaation vuoksi. Jotta rahan pitäminen kannattavaksi, yrityksen olisi lainattava käteistä tai sijoitettava se.

Yksinkertaisesti sanottuna kenellekään ei ole kannustinta pitää käteistä pankkitilissä vain tukemaan stablecoinia. Tästä näennäisen ilmeisestä johtopäätöksestä huolimatta Tetherin kaltaiset yritykset väittivät alun perin tekevänsä juuri tämän. Tether väitti, että heillä oli miljardeja dollareita käteisessä pankkitalletuksessa tukena jokaista liikkeessä olevaa USDT-stablecoinia. Jos se oli totta, Tether menetti kymmeniä tuhansia dollareita päivittäin vain inflaation kautta.

Tether muuttaisi sävynsä muuttamista väittäen, että ne pitävät USD-varantonsa ”käteisenä ja muina varoina”. Tether näyttää nyt sijoittavan kassavaransa korkojen ansaitsemiseksi. Tietenkin sijoittamiseen liittyy aina tietty riski. Jos Tether tekee huonon sijoituksen, USDT: n arvo voi laskea.

Kaikki tämä muodostaa yksinkertaisen johtopäätöksen: tietyt fiat-vakuudelliset vakiomallit toimivat kuten pankitkin. Kävimmekö todella läpi kaikki lohkoketjun ja kryptovaluuttojen luomisen vaikeudet vain uuden luotonanto- ja pankkijärjestelmän käynnistämiseksi?

Emmekö vain luo rahaa? Mitä järkeä?

Vuosien 1879 ja 1933 välillä jokainen liikkeessä oleva USD oli tietyn määrän kultaa. Vuonna 1933 presidentti Franklin Delano Roosevelt otti Yhdysvaltojen pois kultakannasta suuren laman aikana tapahtuneiden pankkitapahtumien jälkeen. Kullan hinta nostettiin 35 dollariin unssilta, mikä teoriassa vakiinnutti USD: n arvon. Tätä hintapistettä pidettiin vuoteen 1971, jolloin presidentti Nixon ilmoitti, että Yhdysvallat luopuu kultastandardista. Siitä lähtien Yhdysvaltain dollaria ei ole sidottu kullan arvoon ja päinvastoin. Kriitikot sanovat, että stablecoins ovat vain luomassa kultaisten standardien kultaisia ​​standardijärjestelmiä. Jotkut sanovat, että tämä on hyvä asia, koska se antaa valuutalle konkreettisen arvon. Toiset väittävät, että se hidastaa taloudellista kehitystä.

Stablecoinit eivät ole todistaneet itseään todellisissa markkinoiden kaatumisissa

Stablecoinien on helppo vaatia vakautta normaaleissa markkinaolosuhteissa. Kyllä, markkinat ovat nousseet ja laskeneet kahden viime vuoden aikana, mutta emme ole nähneet minkäänlaista merkittävää kaatumista. Stablecoinit alkoivat tulla suosituiksi vasta sen jälkeen, kun salaus on noussut 20 000 dollariin ja sen jälkeen pudonnut 5 000 – 10 000 dollariin vuoden 2017 lopulla ja vuoden 2018 alussa..

Pysyvätkö vakiomallit arvossaan, jos bitcoin ampuu jopa 50000 dollaria tai putoaa 1000 dollariin? Pysyvätkö vakioarvot arvossaan, jos USD romahtaa ja kohtaamme uuden kansainvälisen taantuman? Nämä ovat kaikki hyviä kysymyksiä, joihin ei ehkä koskaan vastata.

Alus on turvallisin satamassa – mutta laivan ei ole tarkoitus olla siellä. Stablecoin on turvallisin vakaissa markkinaolosuhteissa, mutta emme tiedä, miten se toimii, ennen kuin se kohtaa merkittävää volatiliteettia.

Huijaukset ja avoimuuden puute

Stablecoin-teollisuudessa on toinen ongelma: sillä on ongelmia huijausten ja avoimuuden puutteen kanssa – samanlainen kuin laajemmat salausmarkkinat yleensä.

Yksikään stablecoin ei ole kohdannut yhtä paljon kritiikkiä kuin Tether. Tether perustettiin salaisuuden sumussa, ja sen perustustiimi oli yhteydessä useisiin varjoisiin pankkeihin ja pörsseihin, kuten Bitfinex. Sitten käytiin kiistaa Tetherin kassavaroista, mukaan lukien kuinka paljon käteistä Tether todella varasi varastoissaan.

Osa Tether-ongelmasta oli sen äkillinen suosion nousu. Yhtäkkiä pienellä ihmisryhmällä oli mahdollisuus tulostaa 100 miljoonaa dollaria tyhjästä aina, kun he niin tunsivat. Tether väitti, että rahat tuettiin aina 1: 1 todellisilla USD-kassavaroilla, mutta tarkastukset olivat harvinaisia.

Jos sinulla olisi mahdollisuus tulostaa 100 miljoonaa dollaria itsellesi yön yli, etkö ottaisi sitä? Tämä on yksi syy siihen, miksi vakiotyynyt eivät koskaan toimi ilman asianmukaista, hajautettua sääntelyjärjestelmää.

Parhaat valkosipulit keskitetään

Stablecoiinien toinen ongelma on se, että suurimmat stablecoins ovat usein keskitettyjä. Ne rakennettiin erityisillä vaihtoilla – kuten Kaksoset. Tai niitä hallinnoi täysin keskitetty yksikkö, kuten Tether.

Kyllä, ihmiset ovat yrittäneet luoda hajautettuja stablecoin-järjestelmiä, ja monet näistä järjestelmistä osoittavat paljon lupauksia. Jos pystyisimme luomaan hajautetun valuutan, kuten bitcoinin, jota yksikään ei voi sulkea tai hallita, niin miksi emme voi luoda hajautettua vakiomallia? Se on optimistinen otos – ja se voi toteutua.

Suosituimmat 14 vakiomallia

johtavat vakiomallit salausmarkkinoilla

Nykypäivän kryptovaluutan pörsseissä on noin 20 suurta vakiomallia. Tether, jonka markkina-arvo on yli 4 miljardia dollaria, on ylivoimaisesti suosituin ja kaupankäynnin kohteena oleva stablecoin.

Muut vakiovalmisteet ovat kuitenkin osoittaneet kasvavaa lupausta. Ne kasvavat edelleen. Pörssit tukevat uudempia vakiomallia niiden läpinäkyvyyden ja legitiimiyden perusteella. Yleensä yhteisö luottaa Geminiin kaltaisiin yrityksiin enemmän kuin Tetherin kaltaisiin yrityksiin.

Tässä mielessä tässä on kymmenen nykypäivän käytettävissä olevaa stablecoa.

Tether (USDT)

 • 4,01 miljardin dollarin markkina-arvo
 • 18,4 miljardin dollarin 24 tunnin kaupankäyntimäärä (syyskuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Fiat vakuudella
 • Operaattori Tether

USD-kolikko (USDC)

 • 436,28 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 172,7 dollarin kaupankäyntimäärä (syyskuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Fiat vakuudella

Paxos-vakiotunnus (PAX)

 • 241 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 383 miljoonan dollarin kaupankäyntivolyymi (syyskuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Fiat vakuudella
 • Operaattori Paxos Trust Company

TrueUSD (TUSD)

 • 190,94 dollarin markkina-arvo
 • 637 miljoonan dollarin volyymi (syyskuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Fiat vakuudella
 • Operaattori TrustToken

Dai Stablecoin

 • 80,05 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 4,57 miljoonan dollarin kaupankäyntivolyymi (syyskuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Salaus vakuudellinen
 • Operaattori MakerDAO

USDK (USDK)

 • 28,45 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 40,1 miljoonan dollarin kaupankäyntivolyymi (syyskuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Fiat vakuudella
 • Operaattori OKLink

Stasis EURS (EURS)

 • 35,46 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 387.225 dollarin kaupankäyntimäärä (toukokuu 2019)
 • Sidottu euroon
 • Fiat vakuudella
 • Operaattori Stasis

bitCNY (BITCNY)

 • 9 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 151 000 000 dollarin kaupankäyntimäärä (toukokuu 2019)
 • Sidottu CNY: hen
 • Salaus vakuudellinen
 • Operaattori: Tuntematon yritys

Kaksosien dollari (GUSD)

 • 8,5 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 2,87 miljoonan dollarin kaupankäyntivolyymi (syyskuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Fiat vakuudella
 • Operaattori Gemini

Vakaa USD (USDS)

 • 6,4 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 678000 dollarin kaupankäyntimäärä (toukokuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Fiat vakuudella
 • Operaattori Vakaa

USDQ

 • 5,49 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 119000 dollarin kaupankäyntimäärä (syyskuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Fiat vakuudeksi
 • Operaattori Platinum Securities

BitUSD (BITUSD)

 • 3,87 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 650.000 dollarin kaupankäyntimäärä (syyskuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Salaus vakuudellinen
 • Operoi BitShares

1SG (1SG)

 • 1,3 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 3800000 dollarin kaupankäyntimäärä (toukokuu 2019)
 • Sidottu SGD: hen
 • Fiat vakuudella
 • Operaattori: Mars Blockchain Group

sUSD (SUSD)

 • 1,3 miljoonan dollarin markkina-arvo
 • 115000 dollarin kaupankäyntimäärä (toukokuu 2019)
 • Sidottu dollariin
 • Fiat vakuudella
 • Operaattori Synthetix

Muut Stablecoins

Edellä luetellut vakiotyynyt ovat suosituimpia markkinoilla tänään. Jokaisella on markkina-arvo yli 500 000 dollaria. Sillä välin alla luetelluilla vakiomuotoisilla tuotteilla on pienemmät markkina-arvot, mutta ne voivat tulla näkyvämmiksi tulevaisuudessa:

 • Alchemint-standardit (SDS)
 • Valkoinen vakio (WSD)
 • NuBits (USNBT)
 • Vakio (CONST)
 • SDUSD (SDUSD)
 • USDCoin (USC)
 • QUSD (QUSD)
 • StableCoin (SBC)

Facebookin tuleva Libra Cryptocurrency on Stablecoin

facebook-vaaka vs jako

Facebook on luonut valtavan buzzin ilmoitettuaan Vaaka-kryptovaluutastaan. Jotkut eivät kuitenkaan ymmärrä, että Vaaka on itse asiassa vakiomerkki.

Facebookin mukaan Vaaka täydentää Yhdysvaltain dollaria. Yhtiö aikoo tukea Libraa valuuttakorilla ja Yhdysvaltain valtiovarainministeriön arvopapereilla, jotta vältetään volatiliteetti.

Facebook toimii myös yhteistyössä erilaisten rahoituspalveluiden kanssa. Kukin kumppani injektoi alun perin 10 miljoonaa dollaria, mikä antaa Vaaka-avustukselle täyden hyödyn sen avaamispäivänä.

Uusia Vaaka-rahayksiköitä luodaan tilauksesta. Jos Vaaka-valuuttayksiköille on kysyntää miljoona dollaria enemmän, kumppanien tulee olla vielä miljoona dollaria..

Vaaka käyttää jaettua pääkirjaa – lohkoketjua – palvelujen kumppaneiden välisten maksujen sovittamiseen.

Vaakojen ja perinteisen kryptovaluutan, kuten bitcoinin, välillä on kuitenkin valtava ero: Vaaka ei ole hajautettu; sen sijaan se on keskitetty lohkoketju, jota johtaa Libra Association, joka toimii tosiasiallisesti keskuspankkina. Sitä vastoin bitcoin käyttää luvatonta lohkoketjua.

Facebookin Vaaka näyttää olevan hyvällä vauhdilla lähitulevaisuudessa. Facebook on jo perustanut Libra Associationin Sveitsin Genevessä. Libra Associationilla on 28 perustajajäsentä, mukaan lukien Mastercard, PayPal, Visa, Spotify, Lyft, Uber, Coinbase, Andreesen Horowitz, Union Square Ventures, eBay ja muut suuret organisaatiot.

Vaikka Vaaka on kohdannut kritiikkiä keskittämisekseen, siitä voi helposti tulla maailman suurin vakiokolikko lähitulevaisuudessa. Pysy kuulolla saadaksesi lisätietoja vaakoista, kun se lähestyy julkaisua: ensimmäisen version Vaaka on tarkoitus julkaista kesäkuussa 2020.

Tarkastellaan nyt tämän jaetun krypto-valuutan oppaan kolmannen ja viimeisen osan osalta Bitfinexin ja Tetherin välistä draamaa ja mitä se tarkoittaa bitcoinin hinnalle, kryptosetimarkkinoiden manipuloinnille ja mitä seuraavaksi Tetherille (USDT).

Tether- ja Bitfinex-kriisi: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

sitomisen bitfinex-kriisi

Monille ihmisille Tether on hieman vaikea ymmärtää. Onko se toinen valuutta? Pitäisikö sen toimia vaihtoehtona USD: lle? Mitä se tarkalleen tekee? Ollakseni rehellinen, todellisuus on huonompi kuin spekulaatiot.

Pitkä tarina, Tether on huijaus, jonka kaltaisia ​​ei ole nähty Bernie Madoffin vankilaan menon jälkeen. Miten tämä? Todistan sen sinulle tässä artikkelissa.

Varoitus kuitenkin: tämä on pitkä artikkeli, joten mene hakemaan kuppi kahvia, teetä tai mitä tahansa suosikkijuomasi on, ja valmistaudu viettämään vähintään 10 minuuttia tämän lukemiseen (ajattelin, että on parempi antaa sinulle perusteellinen perusteellinen käsitys kaikkeen mitä tämä on).

Jos olet tosissasi sijoittamassa USDT: hen, tämä on ehdottomasti luettava – niin et lopulta tule katumaan sitä.

Mihin salausta parhaiten käytetään?

ketjun käyttötapaukset

Vaikka lohkoketjulla on kelvollisempia ja vankempia käyttötapauksia, salauksen paras käyttötapa on sen spekulatiivisissa ominaisuuksissa. Suurimmaksi osaksi ihmiset ostavat kryptoja toivoen, että keinottelu kiihdyttää sen hintoja, mikä johtaa voittoon “sijoittajille”.

Ja näiden rahakkeiden kaupan helpottamiseksi satoja vaihtoja on syntynyt ympäri maailmaa. Valitsemasi salauksen ostaminen on usein yhtä helppoa kuin jonkin fiat-valuutan tallettaminen ja vaihtaminen näille rahakkeille.

Ja koska valitsemastasi pörssistä, koska se on koko ekosysteemi, hinnat ovat pääosin samat – lukuun ottamatta maksuja ja niin edelleen. Tietysti, kun salausyhteisö on suuri hajauttamisessa, ekosysteemi ei ole yhtenäinen, samalla tavalla kuin perinteinen rahoitusjärjestelmä.

Sen rakenne on hyvin samanlainen kuin Liberty Reserve – aikoinaan suosittu vertaisverkostojen verkosto ympäri maailmaa. Vain tällä kertaa se on erilainen siinä mielessä, että on olemassa jaettu pääkirja, joka auttaa heitä suorittamaan arvonsiirron entiteettien välillä ympäri maailmaa.

Tämä pääkirja on niin kutsuttu blockchain. Se on hajautettu, joten se ei ole kenenkään yksikön omistuksessa. Tästä kehyksestä huolimatta salausyhteisöllä on edelleen joitain linkkejä perinteiseen pankkitoimintaan, koska ihmisten on muunnettava fiat-valuuttansa kryptoiksi.

Tämän seurauksena monilla pörsseillä on jonkinlainen suhde pankkeihin. Siksi bitcoin-pörssit kamppailevat tämän kanssa – heidän on usein noudatettava tuntemaan asiakastasi ja rahanpesun torjuntaa koskevia säännöksiä.

Ironista kyllä, tämä on ristiriidassa kryptovaluutan jyvän kanssa – yksityisen, luvattoman, luotettavan ja sääntelyvapaan valuutan kanssa, joka on maailmanlaajuisesti hyväksyttävää. Näin voidaan siirtää rahaa useiden yksiköiden välillä ilman luvan, vaatimustenmukaisuuden tai henkilöllisyyden tarvetta.

Valitettavasti tähän ei voida tehdä juuri nyt mitään. Älykkäät pörssit ovat siis omaksuneet lähestymistavan, joka auttaa heitä hyödyntämään näitä säännöksiä ja tarjoamaan asiakkailleen kipeästi tarvittavia palveluita.

Puhutaan Bitfinexistä

bitfinex- ja tether-tarina

Yksi edelläkävijän salausvaihdoista, Bitfinex, nousi esiin heti Mt. Gox – tuolloin suosituin pörssi. Tietenkään tämä ei ollut ilman riskejä, minkä vuoksi siitä tuli hakkerointikohteita vuonna 2016, mikä johti noin 120 000 bitcoinin menetykseen (noin 70 miljoonan dollarin käteisarvo).

Estää ja välttää sama kohtalo kuin Mt. Gox, Bitfinex, teki jotain nimeltään takuita. Kasvavan vastuun seurauksena he luovat olennaisesti merkkinsä ja tarjosivat sen “vakuudeksi” tallettajille varastetun 120 000 bitcoinin luoman aukon lisäämiseksi. Joten asiakkaat päätyivät omistamaan Bitfinex-pääoman tunnuksen ansiosta.

Nämä tunnukset olivat apuohjelmatunnus. Joten ihmiset pystyivät vaihtamaan niitä alustalla. Ja asiakkaat, jotka halusivat, voisivat käydä kauppaa omillaan käteisellä -1 BFX = $ 1USD tuolloin. Ainoa ongelma oli yrityksen maksuvalmiusongelmat – he tarvitsivat käteistä mahdollisimman nopeasti.

Syötä Bitcoin Exchange / Wells Fargo Banking Brouhaha

sitoa bitcoin-opas

Tällä hetkellä Bitfinexin toiminnassa yhtiöllä ei ollut pysyvää sijaintia, vaikka heidän ilmoitettiin toimineen Hong Kongista. Heillä oli useita tilejä eri Taiwanissa sijaitsevissa pankeissa.

Hakkerointitapahtuman jälkeen ensisijainen pankki – Wells Fargo – ilmoitti, etteivät ne selvitä varoja, jotka ovat peräisin ja menevät Bitfinexin tileille, joiden kotipaikka on näissä pankeissa. Tämä rikkoi periaatteessa Bitfinexin toimintaa, koska he eivät voineet suorittaa tapahtumia eikä asiakkaat voineet siirtää varojaan pörssiin ja ulos.

Tämän seurauksena he haastoivat kaivot Fargoon – epäonnistuneesti, voimme lisätä – ja aloimme käyttää yritystä, jolla heillä oli ollut siihen asti melko lepotilassa. Että yrityksen nimi? Lieka.

Mielenkiintoista on, että Bitfinex oli aina väittänyt, että sillä ei ollut minkäänlaista suhdetta Tetheriin ennen oikeusjuttua. Mutta oikeusjutun jälkeen he alkoivat käyttää yritystä toimintaansa.

Nopea esittely tetheriin ja miten se toimii

miten USDT-tabletin sitominen toimii

Tether on suosittu sen 1: 1 valuuttakurssin takia. Joten, 1 USD = 1 USD (tai euro tai GBP). Joten tällainen saa sen toimimaan kuin stablecoin. Joten, toisin kuin bitcoin ja muut kryptovaluutat, jotka käyvät rutiininomaisesti läpi hintavaihteluita, Tether ei – ainakaan idea.

Alarivi, se toimii kuin keskimääräinen rahamarkkinarahasto, johon voit pysäköidä osan varoistasi pelkäämättä merkittävää riskiä. Toisin kuin rahamarkkinarahasto, jota yleensä tuetaan tietyillä rahoitusvaroilla, Tetherin oli tarkoitus olla rahasto.

Toisin sanoen jokaisesta ostamastasi 1USDT: stä pankissa on oletettavasti 1 dollari jossain. Mielenkiintoista on, että Tether ei ole ainoa stablecoin markkinoilla. Toiset ovat ymmärtäneet kytkennän potentiaalisen kannattavuuden ja hyppyneet vaunulle tarjoten samanlaisia ​​palveluita ja arvoa.

Tetherin ja muiden vakiomallien USP-palveluihin kuuluu helppo siirtäminen bitcoin-pörssien välillä, turvallinen salaussatama rahasi pysäköimiseksi, kun et käy aktiivisesti kauppaa, ja arvon vakaus missä tahansa kolikoissasi on pysäköity.

Keskeinen asia, josta ei puhuta, on sen taipumus käyttää massiiviseen rahanpesutoimintaan. Itse asiassa on leirejä, joiden mielestä Tetheriä käytetään rahanpesutoimintaan.

Joten on helppoa vain ostaa bitcoineja, muuntaa se Tetheriksi – samalla kun ohitat KYC-prosessin, äläkä koskaan huolehdi laittomasti hankittujen voittojen arvon heikkenemisestä, ei kiitos 1: 1 -arvotapin.

Luonnollisesti tämä on erittäin houkutteleva käsitys rahanpesuyksiköille, jotka etsivät “turvallista tilaa” laittomien voittojensa pysäköimiseksi. Tämä sekä se, että hakkeroinnin yhteydessä ei ole mitään dokumentaatiota, tarkoittaa, että niitä ei voida jäljittää.

Se ei kuitenkaan ole vain petollinen, joka käyttää sitä. On digitaalisen yksityisyyden kannattajia, ihmisiä, jotka vastustavat varainhoidon sääntelyä ja noudattamista, veronkiertäjiä ja ihmisiä, jotka eivät vain luota hallitukseen. Nämä ihmiset muodostavat suurimman osan USDT-käyttäjistä.

Kun vaaditaan 1 dollarin varausta jokaista 1USDT kohden, on kyse näiden vaatimusten oikeellisuudesta. Voimakkaasti spekuloidaan, että Tetherin varantosaamiset eivät ole lainkaan totta; että yritys ei ole hallinnut merkittävää osaa varastoistaan.

Ja nämä ihmiset olivat oikeassa. Vaikka Tether myy itselleen salauksen, jota tuetaan perinteisillä valuutoilla, joita pidetään varannossa, heitä koskevat oikeustapaukset osoittivat, että näin ei ollut. Jos sellainen on, suurin osa niiden varannoista on peräisin liiketoimista, joihin osallistuvat tunnetut rahanpesuyksiköt, kuten Crypto Capital Corp, ja muut hämärät yhteisöt.

Joten, missä nämä rahastot pysäköitiin?

sitoa vakuusrahavaroja

Vuosien 2017 ja 2019 välillä innokkaat teollisuuden tarkkailijat ovat kysyneet, missä Tether piti varauksen, jonka sillä on. Vaikuttaa siltä, ​​että yritys käytti pääosin kuorikorpuksia varojensa siirtämiseen.

Jotkut pankit tarttuivat siihen ja jäädyttivät varansa, kun huomasivat, että yritys ei ollut suoraviivainen heidän kanssaan. Päivän lopussa Tether pystyi vihdoin saamaan pankin – Puerto Ricoon perustuvan Noble Bankin -, joka oli halukas aloittamaan liiketoimintansa, ja pitämään varansa niitä varten.

Tämä ei kuitenkaan ollut ilman muutamaa ongelmaa. Esimerkiksi pankin johtokunnan tiedettiin potkineen Tether-pankkitoimintaa heidän kanssaan heidän suhteensa vuoksi tunnettuun NYC-pohjaiseen säilytyspankkiin, BNY Melloniin..

Niille, jotka eivät tunne BNY Mellonia, tämä on valtava pankki, jonka pääasialliseen liiketoimintaan kuuluu omaisuuden pitäminen ulkomailla sijaitseville pankeille Yhdysvalloissa. Joten pankit, joilla on suuria omaisuuseriä ja jotka haluavat pitää ne turvassa, pankkivat heidän kanssaan.

Ja pääsääntöisesti NYC Mellonilla on maine siitä, ettei se harjoita liiketoimintaa rahanpesijoiden kanssa. Joten, Noble Bankin ensisijainen huolenaihe oli, että NYC Mellon kaataa heidät Tetheriin liittyvän yhteistyönsä takia ja lamauttaa pankin käytännössä.

Joka tapauksessa, kun Noble Bank oli käynyt läpi alkuperäisen esteen, se sai Tetheriltä satoja miljoonia dollareita talletuksia. Luonnollisesti se tarkoitti, että heidän tasapainonsa räjähti olennaisesti, mikä sai jotkut analyytikot miettimään, miten se tapahtui niin lyhyessä ajassa.

Tether kuitenkin varoitti tallettajia paljastamasta pankin tietoja julkisesti. Tavoitteena oli välttää BNY Mellonin vihaa. Valitettavasti ihmiset ovat arvaamattomia, ja joku räpytti.

Luonnollisesti koko prosessi lopulta tuhosi Noble-pankin ja pakotti sidoksen etsimään pankkitarpeitaan muualla. Seuraava tämän varauksen vastaanottaja oli Deltec Bank, joka sai varat Crypto Capital Corp: n kautta.

Puhutaan Crypto Capital Corp: sta

sidonta salaus pääoma corp

Tämä yritys oli rahanpesuyritys, jonka asiakkaina oli joukko salausyrityksiä. Näitä olivat muun muassa Kraken, Quadriga – Kanadan suurin bitcoin-pörssi- ja Tether – heidän suurin asiakas. On myös huhuja, että he ottivat kolumbialaisia ​​huumekartelleja asiakkaina.

Se pystyi toimimaan paikantamalla pankit, joiden vaatimustenmukaisuusrakenteet olivat huonot, ja sijoittamalla niihin varannon kuoriyhtiöiden kautta. Tietenkin, kun nämä pankit huomasivat, että niitä käytetään rahanpesuohjelmissa, ne sulkevat tilit, ja Crypto Capital Corp ja sen kuoriyhtiöt menevät muualle.

Tietysti Tether itse kielsi syyllisyyden, kun nämä kysymykset otettiin esiin oikeudessa. He tekivät kuin hämmästyivät Crypto Capital Corpin MO: sta. Oli se totta vai ei, oli asian vieressä. Todellinen asia oli se, että Tether eristyi kaikilta syytöksiltä, ​​koska CCC otti syyllisyyden toimintaansa.

Mikä pahempaa, CCC työskenteli yhteistyökumppaneiden, Spiralin ja Reggie Fowlerin kanssa saadakseen Tetherin tallettajien varat tileilleen. Varat eivät siis edes käyneet Crypto Capital Corp.:n kautta / takaisin. Ne menivät suoraan näiden henkilöiden tileille – erityisesti Reggie Fowler.

Joten mikä vaikutus tällä oli asiakkaille?

tether usdt -markkinoiden manipulointi

Asiakkaiden oli noudatettava tiukkoja ohjeita aina, kun he halusivat tallettaa rahaa Tetherille. Ensin heidän on otettava yhteyttä Crypto Capital Corp: iin, joka sitten toimittaa heille kuoriyhtiön tilitiedot.

Sitten heitä kehotettiin lähettämään varat muistioilla, jotka vaikuttavat vaarattomilta, eikä mikään liittyvä salaukseen. Kun tämä on tehty, asiakkaiden on sitten odotettava, kunnes maksu on vahvistettu.

Vahvistuksen jälkeen he hyvittävät heille Tether-arvon. Koko tämän järjestelmän asia on, vaikka Bitfinex väitti, ettei sillä ollut aavistustakaan CCC: n toiminnasta ja ohjeista, käytettävissä olevat todisteet osoittivat, että tämä ei ollut totta. Ohjeet, kuten

“[Älä jaa näitä ohjeita] paitsi rahoituslaitoksellesi. Tämän tiedon luovuttaminen voi vahingoittaa paitsi itseäsi ja Bitfinexiä, myös koko digitaalisen tunnuksen ekosysteemiä. Vastaavasti sinua varoitetaan siitä, että tietojen julkistamiseen voi liittyä vakavia kielteisiä vaikutuksia. “

Lähetettiin rutiininomaisesti asiakkaille, jotka halusivat ostaa Tetherin. Tämä osoitti selvästi, että he tiesivät mitä tapahtui. Valitettavasti tämä oli heidän ongelmistaan ​​vähiten. Lisätodisteet osoittivat, että Reggie Fowler keräsi aktiivisesti 10 prosenttia kaikista talletuksista. Tämä 10 prosentin rahasto oli lähinnä se, miten Reggie Fowler sai palkan “palveluistaan”.

Kuten tavallista, Bitfinex väitti tietämättömyydestä järjestelmästä. Yhdessä todistuksestaan ​​tuomioistuimessa Bitfinex totesi sen,

“Kunkin talletuksen tai noston nimellismaksun lisäksi Crypto Capital ei veloittanut näistä palveluista mitään maksua [Bitfinexille], koska se pystyi ansaitsemaan huomattavan korkotason varoistaan, joita hänellä oli [meidän] puolesta tilillämme.”

Tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkansa, koska CCC ei koskaan valinnut pankkiireja korkojensa perusteella. Heidät keskittyivät vain pankkeihin, joilla oli löysä tai heikko noudattaminen. Bitfinexin haluttomuus tuntea CCC: n toimintaa johti todennäköisesti heidän rutiininomaisiin 10 prosentin leikkauksiin.

Ja vaikka Bitfinex olisi etsinyt, tätä olisi ollut vaikea huomata, kun otetaan huomioon, että tasapaino nousee jatkuvasti. Ihmiset, jotka olisivat todennäköisesti huomanneet, olisivat ne, jotka haluavat nostaa paljon rahaa – enemmän kuin sisäänvirtaavat tai hakkerit aikovat varastaa.

Joka tapauksessa, kun pankkivalvontaviranomaiset saivat kiinni Crypto Capital Corp: n käyttämästä huijauksesta, ne jäädyttivät nopeasti yritykseen sidottujen shell-yhtiöiden tilit. Nämä toimet johtivat vakaviin likviditeettiongelmiin – syy siihen, miksi yritys ei voinut maksaa nostoja.

Ja kun heidän likviditeettiongelmistaan ​​tuli selvää, nostot menivät katon läpi – kaikki yrittivät saada varojaan ulos. Kyvyttömyys siirtää varoja CCC: stä merkitsi sitä, että tallettajat ja sijoittajat eivät saaneet rahojaan.

Vaikka likviditeettikysymykset alkoivat elokuussa 2018, huhut Tetherin maksukyvyttömyydestä alkoivat vasta lokakuussa 2018. Ja huhut olivat totta. Pitkä tarina, sääntelyviranomaiset jäädyttivät rahan eivätkä todennäköisesti palauta sitä Bitfinexille. Niille, jotka ajattelivat, että Mt. Gox-ratkaisu hallituksen kanssa tapahtuisi, anteeksi. Se todennäköisesti ei.

Onko koskaan ollut skenaariota, jossa Tetherillä oli varauksia, joita se väitti tekevänsä?

sitoa stablecoin-varantoja

Luultavasti kun he aloittivat projektin. Vaikka ei ole vakuuttavaa näyttöä siitä, että näin olisi ollut, meillä on vain Tetherin väitteet mennä ohi. Joka tapauksessa näyttää siltä, ​​ettei mikään varanto- tai rahanpesuyksikkö voi enää tukea sitä.

Aina kun kryptoista tulee “kuumia” Tetherin tullessa, voi olla hyvin vaikeaa saada nämä yksiköt luottamaan heihin uudelleen. On erittäin yllättävää, että he selvisivät pankin juoksusta. Kuinka he tekivät sen?

He yksinkertaisesti valehtivat ja löysivät tapoja täyttää nostopyynnöt, kunnes he eivät enää pystyneet. Petokset ovat yleensä tällaisia ​​- heillä on porsaanreikä, jonka peittämiseksi heidän on usein tehtävä kovaa työtä.

Ja kun heidät on kiinni, he yksinkertaisesti pyörittävät pyöriä, kunnes lisää tikkareita pääsee alukselle. Se on usein erittäin monimutkainen prosessi, jota useimmat ihmiset eivät ymmärrä. He menivät jopa niin pitkälle kuin käyttivät rahamuuloja erityisten nostopyyntöjen täyttämiseen:

“Kuten [Bitfinexin] neuvonantaja selitti [New Yorkin] asianajajille: Bitfinex ja Tether ovat myös käyttäneet useita muita kolmansien osapuolten” maksuprosessoreita “käsittelemään asiakkaiden nostopyyntöjä, mukaan lukien erilaiset Bitfinex / Tether -johtajien omistamat yritykset. kuten muut “Bitfinexin” ystävät “- eli Bitfinexin työntekijöiden ihmisten ystävät, jotka olivat halukkaita käyttämään pankkitiliään rahansiirtoon Bitfinexin asiakkaille, jotka olivat pyytäneet nostoja.”.

Muita tapoja olivat Bitfinex-asiakkaille kuuluvien varojen käyttö näiden nostojen maksamiseen. Kun he tekivät tämän, he pysyivät kiinni aseistaan, että heillä oli vielä riittävästi varoja tukemaan tunnuksensa. Tämän seurauksena he pystyivät estämään konkurssin hetkeksi … kunnes New Yorkin oikeusministeri alkoi tutkia heitä.

He ovat keksineet muita keinoja vakuuttaa hallitukselle ja sijoittajille, että heillä on hyvin. He väittivät, että heillä oli sekä lyhytaikaisia ​​arvopapereita että käteistä, jotka kattavat noin 2/3 kaikista liikkeessä olevista kolikoista. Yhtiön lakimiesten toimittaman todistuksen mukaan,

“Päivänä, jolloin allekirjoitan tämän vakuutuksen, Tetherillä on käteistä ja käteisvaroja (lyhytaikaisia ​​arvopapereita) yhteensä noin 2,1 miljardin dollarin edestä, mikä vastaa noin 74 prosenttia nykyisistä jäljellä olevista veloista.”

Miksi salausyhteisö tukee edelleen jakoa?

jaetun salausyhteisön

Keskeinen syy on markkinoiden vallitsevan tilanteen säilyttäminen. Salausmarkkinat ovat tällä hetkellä erittäin herkässä vaiheessa.

Tetherin kaltainen merkittävä osuma heikentää todennäköisesti sijoittajien luottamusta, mikä johtaa hintojen ja kauppavolyymien alenemiseen – mitä ei voida hyväksyä nykytilanteen vuoksi. Ottaen huomioon, että markkinat vain nousevat, on helppo ymmärtää, miksi yhteisö tukee sitä edelleen.

Siksi jotkut ihmiset uskovat, että kryptovaluutateollisuus on kupla.

Mikä on Tether HQ: n nykytila

Ensinnäkin Reggie Fowler, keskeinen huono näyttelijä, on pidätetty ja on tällä hetkellä lain vihassa. Toinen huono näyttelijä on edelleen vapaina. Yhtiön presidentti Ivan Manuel Molina Lee on luovutettu Kreikalle Puolalle rahanpesuun liittyvän avunannosta..

Oz Yosefia syytettiin äskettäin New Yorkin osavaltiossa. Kaikki nämä tekijät olivat Crypto Capital Corp.:n kanssa. Bitfinex puolestaan ​​vaatii, että heillä ei ollut aktiivista roolia CCC: n ja sen useiden kuoriyritysten tekemässä huijauksessa..

Tämän seurauksena he toivovat, että pankkialan sääntelyviranomaiset palauttavat takavarikoidut varat.

What’s Next for Tether (USDT) ja Stablecoins?

Salausyhteisö tarvitsee vakiomalleja. On hyvin epätodennäköistä, että vakiotermit menevät pois milloin tahansa pian. Odotamme kuitenkin, että vakiovalmisteet jatkavat kasvuaan ja hyödyntävät uutta tekniikkaa.

Pitkällä aikavälillä yllä luetellut vakaan kolikon haitat saattavat kadota. Se on optimistinen otos. Tether on ylivoimaisesti nykyinen bitcoinin “musta aukko” mitä jos olisi, monet ihmettelevät, kuinka Tether pelaa vuosina 2019 ja 2020.

Pessimistinen näkemys on tietysti se, että vakiomallisista rahoista voi tulla uusia versioita siitä, mistä alun perin yritimme paeta: keskuspankeista ja lainanantolaitoksista.

Emme tietenkään tiedä, kuinka arvokkaita vakiomallit ovat, kunnes seuraava salakirjoituksen tai maailmantalouden markkina kaatuu. Pysy kuulolla nähdäksesi, mitä stablecoinien tulevaisuus tuo mukanaan. Lisää päivityksiä Tetheristä ja USDT: n vakiintuneista oikeudenkäynneistä, tarkastuksista ja uutiskirjeistä lisätään pian.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map