Kuinka kvantitatiivinen kaupankäynti toimii

kvantitatiivinen kauppa

Mikä on kvantitatiivinen kaupankäynti?

Määräkaupasta on tullut suosittu viime vuosina. Nykyään monet ihmiset eivät kuitenkaan tiedä mitä kvanttikauppa on, miten se toimii tai kuinka toteuttaa kvanttikaupan analyysistrategioita.

Haluamme auttaa. Tässä oppaassa kerromme tärkeimmistä asioista, jotka sinun on tiedettävä kvantitatiivisesta kaupankäynnistä, jotta kaikki voivat ymmärtää.

Kvantitatiivinen kaupankäynti on kaupankäyntistrategia, johon sisältyy määrällisen analyysin käyttö osto- tai myyntiajan määrittämiseksi. Kvantitatiivinen analyysi sisältää numeroiden murskaamisen ja datan suorittamisen matemaattisten kaavojen avulla.

Kvantitatiivisen analyysin tuloksen perusteella voit määrittää, että tietty omaisuus nousee tai laskee hintaa.

Jotkut ihmiset kutsuvat sitä kvantitatiiviseksi kaupankäynniksi, kun taas toiset kutsuvat sitä algoritmiseksi kaupankäynniksi.

Monissa tapauksissa kvantitatiivinen analyysi on yhtä yksinkertaista kuin kahden perustavanlaatuisen kaupankäyntiluvun: hinnan ja määrän analysointi. Monimutkaisemmissa tapauksissa kvantitatiivinen analyysi saattaa edellyttää satojen – jopa tuhansien – eri tekijöiden analysointia.

Nykyään jotkut maailman suurimmista sijoittajista käyttävät kvantitatiivista analyysiä tehdessään tietoon perustuvia kaupankäyntipäätöksiä. Hedge-rahastolla voi olla esimerkiksi kvanttikauppayksikkö, joka on omistettu jokaisen kaupan analysointiin. Hedge-rahasto saattaa tehdä miljardin dollarin kauppoja tämän määrällisen analyysin perusteella.

Perustasolla keskimääräinen sijoittaja voi lukea kvanttianalyysi-analyysejä Internetissä ennen kaupan tekemistä. Internetissä olevien kvanttikauppaoppaiden leviämisen ansiosta tavallisten sijoittajien on helppo toteuttaa kvanttikauppastrategioita kaikenkokoisissa salkkuissa.

Vielä perustasolla kaikki kaupat sisältävät jonkinlaisen määrällisen analyysin. Aina kun käytät matematiikkaa, tilastoja tai lukuja ennustamaan tulevaa kehitystä, olet mukana kvantitatiivisessa analyysissä.

Kuinka kvantitatiivinen kaupankäynti toimii?

Alkeellisimpaan kvantitatiiviseen analysaattoriin kuuluu kahden perustietojen tarkastaminen: hinta ja määrä. Nämä ovat kaksi yleisintä kvantitatiivisessa analyysissä käytettyä syötettä.

Kvantitatiivinen kaupankäynnin analyytikko saattaa liittää hinnan ja määrän esimerkiksi matemaattiseen kaavaan ennustamaan, mihin omaisuus menee seuraavaksi.

Kuvaa kvantitatiivinen kaupankäynti kuin yhdistelmä matematiikkaa, modernia tekniikkaa ja kattavia tietokantoja. Kvantitatiivinen kaupankäynti heittää kaikki nämä asiat tehosekoittimeen ja poimi sitten hyödyllisiä tietoja tuloksista.


Määrälliset kaupankäyntijärjestelmät koostuvat neljästä avainkomponentista:

Strategian tunnistaminen: Ensimmäinen askel on tunnistaa strategia. Etsi strategia tai luo oma. Hyödynnä reunaa ja valitse sitten, kuinka usein järjestelmä käy kauppaa.

Strategian jälkitestaus: Testaa seuraavaksi strategiaa historiallisissa markkinaolosuhteissa. Kuinka hyvin strategia toimisi vuoden 2018 aikana? Kuinka hyvin se olisi toiminut vuonna 1948?

Suoritusjärjestelmä: Seuraava vaihe on yhdistää välitykseen, automatisoida kaupankäynti ja minimoida transaktiokustannukset.

Riskienhallinta: Kun järjestelmä alkaa toteuttaa, tavoitteena on optimoida pääoman allokointi ja hallita riskiä samalla säätämällä ja parantamalla jatkuvasti kvanttikauppajärjestelmää.

Kvantitatiivinen kaupankäynti on laaja kenttä. Se voidaan yhdistää useiden muiden kaupankäyntistrategioiden kanssa. Yleiset kvantitatiiviset kaupankäyntitekniikat voivat sisältää esimerkiksi suurtaajuuskauppaa tai algoritmikauppaa ja tilastollista arbitraasia. Kaikki nämä tekniikat perustuvat kvantitatiiviseen analyysiin tehdessään tietoisia päätöksiä.

Mitä määrällinen kauppias tekee?

Kvantitatiivinen kauppias ottaa kaupankäyntitekniikan ja luo siitä mallin matematiikkaa käyttäen. Kvanttikauppias toteuttaa kyseisen tekniikan matemaattisten kaavojen avulla.

Sitten kvanttikauppias luo tietokoneohjelman, joka soveltaa mallia historiallisiin markkinatietoihin. Malli testataan taaksepäin (historiallisten tietojen avulla) ja sitten optimoidaan. Jos kvanttikauppias on tyytyväinen tulokseen, järjestelmä otetaan käyttöön reaaliaikaisilla markkinoilla käyttäen todellista pääomaa.

Monissa tapauksissa kvantitatiivinen kauppias käyttää ohjelmointikieliä, kuten C ++ tai Python, näiden kaupankäyntistrategioiden toteuttamiseen. C ++ on erityisen suosittu korkean taajuuden kaupankäynnissä, vaikka Python ja R voidaan käyttää matalamman taajuuden kaupankäyntiin.

Kvanttikauppa on kuin meteorologia: analogia

Ystävämme Investopediassa suosittele kvanttikaupan kuten meteorologian ajattelua.

Meteorologin tehtävänä on analysoida tietyn alueen säämalleja, nykyisiä syötteitä ja historiallisia tietoja ja tehdä sitten ennusteita näiden tietojen perusteella.

Aivan kuten meteorologi, kvanttikauppias tarkistaa eri panokset, analysoi mitä nämä panokset ovat historiallisesti tarkoittaneet markkinoille, ja tekee sitten ennusteita tämän analyysin perusteella.

Meteorologi saattaa julkaista säätiedotteen, jonka mukaan sateen mahdollisuus on 90%, vaikka ulkona on tällä hetkellä aurinkoista. Meteorologi pääsi tähän vastakkaiseen johtopäätökseen analysoinut koko alueen antureiden ilmastotiedot.

Vaikka tällä hetkellä ei sataa, historialliset tiedot osoittavat, että sataa 90% ajasta, kun anturit havaitsevat vastaavia tietoja. Anturit ovat saattaneet vähentää esimerkiksi 15%: n painehäviön. 90% ajasta, jolloin havaitaan 15%: n painehäviö, sataa seuraavien 24 tunnin aikana.

Kvanttikauppias saattaa julkaista samanlaisen analyysin. Bitcoinin hinta saattaa olla esimerkiksi 20 000 dollaria. Markkinat ovat täydessä sonni-tilassa, ja kaikki ovat optimistisia hintojen nousun jatkumisesta. Kvanttikauppias saattaa kuitenkin tarkistaa taustanumerot ennustamaan, että härkäajon loppu on tulossa.

Esimerkkejä kvantitatiivisesta kaupankäynnistä

Hyvä kvantitatiivinen kauppias luo tulevaisuuden ennustavan ohjelman.

Mikään määrällinen kaupankäyntiohjelma ei voi ennustaa tulevaisuutta 100% ajasta. Kvanttikaupan ohjelma, joka on oikeassa useammin kuin väärin, voi kuitenkin pystyä tuottamaan tasaista voittoa.

Oletetaan, että sijoittaja haluaa ennustaa osakkeen tulevan hinnan. Tuo sijoittaja uskoo investointien vauhtiin. Hän kirjoittaa yksinkertaisen ohjelman, joka tunnistaa voittavat osakkeet markkinoiden nousun aikana. Seuraavan markkinakasvun aikana tämän sijoittajan ohjelma ostaa kyseiset osakkeet voidakseen jatkuvasti tuottaa voittoa. Tämä on yksinkertainen esimerkki kvantitatiivisen kaupankäynnin voimasta.

Tyypillisesti elinkeinonharjoittaja käyttää valikoimaa tekniikoita voittavien osakkeiden tunnistamiseen. Esimerkiksi kvantitatiivisen analyysinsa täydentämiseksi kauppias voi käyttää myös teknisiä analyyseja, perusanalyyseja ja arvoinvestointitekniikoita. Harkitsemalla huolellisesti kaikkia näitä strategioita kauppiaalla on parhaat mahdollisuudet poimia voittavia osakkeita ja maksimoida tuotto.

Hyödyt ja haitat kvantitatiiviselle kaupankäynnille

Jos kvantitatiivinen kaupankäynti oli oikein 100% ajasta, kaikki maailman hedge-rahastot käyttäisivät vain kvantitatiivista analyysiä. Määräinen kaupankäynti, kuten mikä tahansa kaupankäyntistrategia, ei ole täydellinen.

Plussat

Poista tunteet kaupasta: Kvantitatiivinen kaupankäynti koskee numeroita, syötteitä, matematiikkaa ja kaavoja. Kvanttianalyysikaavalla ei ole sijaa emotionaalisille panoksille. Se on vain tietoja.

Toimii hyvin yhdessä muiden kaupankäyntistrategioiden kanssa: Parhaat kauppiaat käyttävät strategioiden yhdistelmää ilmoittaakseen kaupankäynnin päätöksistään. Kvantitatiivinen analyysi toimii erityisen hyvin tähän tarkoitukseen. Se täydentää muita kaupankäyntistrategioita hyvin.

Tee tietoisia päätöksiä useista varoista: Määräkaupalla voidaan nopeasti analysoida useita omaisuuseriä. Kytke vain syötteet kaavaan saadaksesi välittömästi kvanttianalyysin.

Sen ei tarvitse olla oikeassa 100% ajasta: Mikään kaupankäyntistrategia maailmassa ei tule olemaan 100% oikea 100% ajasta. Mutta tämä ei ole kvanttikaupan tavoite; Tavoitteena on tehdä enemmän oikeita kauppoja kuin väärät kaupat.

Haittoja

Liian paljon tietoja: Kvantitatiivisilla kauppiailla on pääsy valtavaan määrään tietoja. Voit tarkastella esimerkiksi markkinatietoja tuhansien päivien osakekaupan toiminnasta ja sitten kehittää kaupankäyntistrategioita näiden tietojen perusteella. Joskus paljon tietoa on hyvä asia. Muissa tapauksissa liikaa tietoja on ylivoimainen kauppiaille.

Hyvä kaupankäynti vaatii jatkuvaa mukauttamista: Rahoitusmarkkinat ovat uskomattoman dynaamiset. Kvanttikauppastrategian on oltava yhtä dynaaminen pysyäkseen. Hedge-rahasto saattaa luoda tehokkaan kvantitatiivisen kaupankäynnin kaavan, vain että se olisi vanhentunut muutaman kuukauden kuluessa. Kvanttikauppias saattaa mennä voittoputkeen, kun heidän kaavansa tuottaa jatkuvasti voittoja, vain menettää tappioputken, kun heidän kaavansa ei yhtäkkiä toimi markkinaolosuhteissa.

Kilpailet hedge-rahastoja vastaan: Suojausrahastoilla on rahaa perustaa täysimittainen kvanttikauppayksikkö. He palkkaavat kymmeniä ohjelmoijia, analyytikkoja ja tilastotieteilijöitä kehittämään parhaan mahdollisen kvantitatiivisen kaupankäyntimallin. Jos haluat tulla määrälliseksi kauppiaaksi, kilpailet näiden ihmisten kanssa.

Kuinka löytää tai luoda määrällisiä kaupankäyntistrategioita

Edellä mainitsimme, että strategian tunnistaminen on ensimmäinen askel määrällisen kaupankäyntistrategian toteuttamiseksi.

Oikean kvanttikauppastrategian löytäminen (tai luominen) on tänään ensimmäinen askel kohti jatkuvasti voittoa markkinoilta.

Onneksi hyvän kvanttikauppastrategian löytäminen ei ole vaikeaa. Voit helposti löytää kannattavia kvanttikauppastrategioita julkisista lähteistä. Akateemikot julkaisevat säännöllisesti teoreettisia kaupankäyntituloksia esimerkiksi erilaisten kaavojen ja analyysien perusteella. Rahoitusalan julkaisuissa ja ammattilehdissä tuodaan esiin nykyisten johtavien hedge-rahastojen käyttämät kaupankäyntistrategiat.

Voisit kysyä: miksi joku jakaisi kannattavan kvantitatiivisen kaupankäyntistrategian? Miksi hedge-rahasto ei pidä tätä strategiaa itsessään? Jos kaikki käyttävät tiettyä kaupankäyntistrategiaa, eikö se estä strategiaa toimimasta pitkällä aikavälillä, kun muut väkijoukkoja ovat markkinoilla?

Se on hyvä kysymys, mutta on myös hyvä vastaus. Suojausrahastot jakavat strategioidensa perustiedot, mutta ne eivät keskustele tarkoista parametreista ja viritystavoista, joita he käyttävät kaupankäyntistrategian toteuttamiseen. Nämä optimoinnit ovat tärkeitä keskimääräisen strategian muuttamiseksi kannattavaksi.

Tässä on joitain parhaita ilmaisia ​​resursseja kaupankäyntistrategioiden tunnistamiseksi tänään:

Yhteiskuntatieteellinen tutkimusverkosto – www.ssrn.com

arXiv kvantitatiivinen rahoitus – arxiv.org/archive/q-fin

Haen alfaa – www.seekingalpha.com

Elite Trader – www.elitetrader.com

Näillä verkkosivustoilla on kymmeniä tuhansia kaupankäyntistrategioita. Näet strategiat eroteltuina eri luokkiin, mukaan lukien keskiarvon palauttaminen ja trendien seuraaminen tai vauhdin strategiat..

Näet myös kaupankäyntistrategiat erotettuna niiden taajuuden perusteella. Jotkut strategiat on suunniteltu esimerkiksi matalataajuiseen kaupankäyntiin (LFT), mikä tarkoittaa yleensä sitä, että omistat varoja vähintään päivän ajan. Muut strategiat on rakennettu korkean taajuuden kaupankäyntiin (HFT), mikä tarkoittaa, että ostat ja myyt omaisuuseriä koko kaupankäyntipäivän ajan.

Löydät myös “erittäin korkean taajuuden kaupankäynnin” (UHFT) strategioita, joihin sisältyy omaisuuden hallussapito vain sekunteja tai millisekunteja.

Kuinka testata kvantitatiivinen kaupankäyntistrategia

Testaus on keskeinen osa kvanttikauppastrategian kehittämisessä. Kun olet tunnistanut strategian, haluat nähdä, kuinka strategia toimii todellisissa markkinaolosuhteissa. Onneksi on paljon tietoa käden ulottuvilla, joten strategian testaaminen on helppoa historiallisilla salausmarkkinoilla, osakemarkkinoilla ja muilla markkinoilla.

Monet aloittelijoiden kvantitatiiviset kauppiaat käyttävät esimerkiksi ilmaista historiallista kaupankäyntitietoa, jonka tarjoaa Yahoo Finance. Ammattimaisemmat tai edistyneemmät kauppiaat saattavat kuitenkin haluta maksaa paremmasta datasta.

Ilmaiset tiedot vs. maksetut tiedot: miksi sinun pitäisi harkita markkinatietojen maksamista

Ilmaisen datan etu on ilmeinen: saat paljon historiallisia markkinatietoja käden ulottuvilla ilmaiseksi. Ilmaisella datalla on kuitenkin merkittäviä haittoja, mukaan lukien:

Tarkkuusongelmat: Ilmaisissa tiedoissa voi olla virheitä. Tietojen tarjoajalla ei ole kannustinta korjata näitä virheitä, koska niistä ei makseta. Ammattimaiset kauppiaat ottavat tietoja kahdesta tai useammasta lähteestä ja tarkistavat sitten tiedot toisiaan vastaan ​​(esimerkiksi piikkisuodattimen avulla) epäjohdonmukaisuuksien poistamiseksi.

Eloonjääneiden ennakkoluulot: Monet vuonna 1967 pörssissä noteeratuista yrityksistä eivät enää käy kauppaa tänään. Jotkut on hankittu. Toiset menivät konkurssiin. Valitettavasti jotkut aineistot sisältävät vain vuosikymmeniä selviytyneitä yrityksiä. Tämä tuo selviytymisen puolueellisuuden strategiaasi. Analysoit vain selviytyneitä yrityksiä. Kaupankäyntistrategiasi takautuvuus menee väistämättä paremmin kuin se olisi toiminut todellisissa markkinaolosuhteissa.

Yritystoiminta, osakekohtaiset erot jne.: Ilmaiset tietojoukot voivat myös jättää huomiotta tietyt yritysten toimet ja sen, miten nämä toimet vaikuttavat osakkeisiin. Ne eivät saa sisältää oikaisuja esimerkiksi osakkeiden jakamiseen ja osinkoihin. Ammattimaisemmat tietopalvelujen tarjoajat toteuttavat mukautuksia tietoihinsa, mutta ilmaiset tietojen tarjoajat eivät.

Kuinka toteuttaa toteutusjärjestelmä Quant Trading -strategiallesi

Määrälliset kaupankäynnin toteutusjärjestelmät vaihtelevat. Jotkut toteutusjärjestelmät ovat täysin automatisoituja: järjestelmä tekee kauppoja ilman manuaalista puuttumista. Muut toteutusjärjestelmät ovat manuaalisia, ja operaattorit suorittavat jokaisen kaupan.

Yleensä HFT- ja (erityisesti) UHFT-kaupankäyntistrategiat ovat täysin automatisoituja, kun taas LFT-strategiat ovat manuaalisia tai puol manuaalisia.

Joitakin tärkeitä asioita, jotka on otettava huomioon toteutusjärjestelmän luomisessa, ovat:

Liitäntä välitykseen: Jotkut ihmiset soittavat välittäjälle puhelimitse kaupan toteuttamiseksi. Toiset asettavat täysin automatisoidun tehokkaan sovellusohjelmointirajapinnan (API). Yleensä haluat, että vuorovaikutuksesi välityksen kanssa automatisoidaan, jotta voit keskittyä kaupankäyntistrategian optimointiin.

Transaktiokustannusten minimointi: Kun teet satoja kauppoja lyhyessä ajassa, transaktiokustannusten minimointi on ratkaisevan tärkeää. Mitä palkkioita välitys veloittaa? Maksatko kiinteää maksua kauppaa kohti tai prosenttimaksua? Ottaako pörssi erilliset palkkiot välityksestä? Entä liukastuminen? Mitä eroa on, mitä tarkoitit tilauksesi täytettävän ja mihin se todella täytettiin? Entä leviäminen? Mitä eroa on kaupankäynnin kohteena olevan arvopaperin osto- ja myyntihinnalla? Keskimääräiselle kotisijoittajalle, joka tekee muutaman kaupan kuukaudessa, näillä asioilla ei ole väliä. Kvanttikauppiaille – etenkin HFT-kaupoille – jopa pienet palkkiot voivat nopeasti nousta.

Strategian suorituskyvyn ero taka-testatusta suorituskyvystä: Jotkut kvanttikauppastrategiat toimivat täydellisesti todellisissa markkinaolosuhteissa. He toistavat takatestatun menestyksensä ja saavuttavat hyviä tuloksia. Monet kaupankäyntijärjestelmät voivat kuitenkin nopeasti erota toisistaan, ja testattu suorituskyky erottaa itsensä nopeasti todellisesta maailmasta. Virheet voivat näkyä. Markkinaolosuhteet voivat muuttua. Samat tulot, jotka johtivat tiettyihin lähtöihin aiemmin, eivät välttämättä enää johda näihin lähtöihin.

Viive: Viive on aika, jonka menetät tilausta lähetettäessä. Kuinka kauan tilauksesi saavuttaa vaihto tai välittäjä? Latenssi voi vaikuttaa merkittävästi kannattavuuteen – etenkin HFT- tai UHFT-strategioissa.

Usein kysyttyä kvantitatiivisesta kaupankäynnistä

K: Eivätkä kaikki kaupankäyntistrategiat sisällä jonkinlaista kvantitatiivista analyysiä?

A: Kvantitatiivinen analyysi sisältää määritelmän mukaan panosten – kuten hinta ja kaupankäyntimäärät – käyttämisen ennusteiden tekemiseen. Moniin kaupankäyntistrategioihin – jopa kaikkein perusstrategioihin – liittyy lukujen tarkastelu tulevaisuuden ennustamiseksi. Tässä mielessä monia kaupankäyntistrategioita voidaan jossain mielessä pitää kvantitatiivisina kaupankäyntistrategioina.

K: Mitä eroa on kvantitatiivisella kaupankäynnillä ja algoritmisella kaupankäynnillä?

A: Algoritminen kaupankäynti ja kvanttikauppa saattavat tuntua kahdelta nimeltä samalle. Ne ovat tiiviisti toisiinsa, mutta hieman erilaisia. Algoritminen kaupankäynti on yksi erityinen osa kvanttikauppaa. Algoritmin kehittäjä luo algoritmin, jota kvanttikauppias voi käyttää voittojen tuottamiseen. Ilman algoritmia kvanttikaupan kehittäjä voisi luoda kvanttikauppajärjestelmän, mutta se ei toimi kenenkään kanssa ohjelmoimaan sitä. Jotkut ihmiset (mukaan lukien Wikipedia) käyttää termejä kvantitatiivinen kaupankäynti ja algoritmikauppa keskenään.

K: Mikä tutkinto minun pitäisi saada, jos haluan tulla kvanttikauppiaaksi tai kvanttikehittäjäksi?

A: Määrälliset kauppiaat tulevat kaikesta eri taustasta. Suurin osa määrällisistä kauppiaista ei käytä erityistä tutkintoa. Jotkut tutkinnot ovat kuitenkin suositumpia kuin toiset. Esimerkiksi tietojenkäsittelytiede ja matematiikan tutkinnot ovat erityisen suosittuja. Monet ohjelmistokehityksen taustalla olevat ihmiset pyrkivät pääsemään kvantitatiiviseen kaupankäyntitilaan.

K: Kuinka historialliset kaupankäyntitiedot voivat olla “hyviä” tai “huonoja”. Eivätkö kaikki kaupankäyntitiedot ole samat?

A: Tietyt historialliset markkinatiedot voivat olla hyviä tai huonoja. Jotkut tiedot ovat virheellisiä. Joillakin tiedoilla on selviytymisen puolueellisuutta (se sisältää vain yritykset, jotka selviytyivät nykyisiin tietoihin). Ilmaiset tietolähteet voivat olla hyviä aloittelijoille kvantitatiivisen kaupankäynnin kehittäjille, mutta vakavammat kehittäjät haluavat maksaa tiedoista.

K: Mitä ohjelmointikieliä käytetään kvantitatiivisessa kaupankäynnissä?

A: Algoritmisten kaupankäyntijärjestelmien perustaminen vaatii vahvaa ohjelmointitaitoa. Yleensä C ++ on ensisijainen kieli, koska se on nopein, mikä on tärkeää, kun jokainen mikrosekunti laskee. Jotkut kehittäjät käyttävät R- ja Python-testejä kaupankäyntistrategioiden testaamiseen ja arviointiin, vaikka ne koodaavatkin C ++: ssa nopeaa toteuttamista ja suurtaajuuskauppaa varten. Keski- ja matalataajuisessa kaupankäynnissä minkä tahansa kielen pitäisi olla kunnossa.

K: Mistä löydän kaupankäynnin algoritmin, joka antaa minulle korkean, riskittömän tuoton?

A: Määrä kaupankäynti on edennyt, mutta ei ole takeita tuotosta. Jos joku yrittää myydä sinulle kaupankäynnin algoritmia, jolla on korkea, riskitön tuotto, sinua todennäköisesti huijataan.

Palm Beach Quant + kvantitatiivinen kaupankäynnin lopullinen sana

Kvantitatiivinen kaupankäynti on prosessi, jossa tilastoja ja matematiikkaa käytetään ennustamaan, mitä tapahtuu menneisyyden perusteella.

Nykyään kaikki kryptovaluuttakauppiaista hedge-rahastojen hoitajiin käyttävät kvantitatiivista analyysiä tietoisten päätösten tekemiseksi. Jotkut käyttävät yksinomaan kvanttianalyysiä seuraavien liikkeiden ennustamiseen, kun taas toiset käyttävät kvantitatiivista analyysiä osana laajempaa työkalupakettia.

Jos pystyt analysoimaan tietoja hyvin, saatat haluta päästä kvantitatiiviseen kaupankäyntiin. Jos et osaa analysoida tietoja, löydät runsaasti verkossa olevia kvantitatiivisia kaupankäyntiresursseja, joista voit lukea kvantitatiivisia analyysiraportteja kaikentyyppisiltä markkinoilta.

Kuten aina, onnellinen kauppa!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map