Oman pääoman joukkorahoitus Pohjois-Amerikassa

Noin vuodesta 2009 lähtien joukkorahoitus Pohjois-Amerikassa on kasvanut tasaisesti. Maanosassa on kuitenkin suuri paikka, jossa sääntelyssä on selkeitä ristiriitoja Kanadan ja Yhdysvaltojen välillä. Tuloksena on, että nämä vaihtelut ovat johtaneet siihen, että Yhdysvaltain joukkorahoitus on tullut pakeneville markkinoille suhteessa Kanadaan.

Mikä se on?

Kuten nimestä käy ilmi, joukkorahoitus on keino kerätä pääomaa suurelta joukolta sijoittajia / lahjoittajia sen sijaan, että valitut pääomasijoittajat.

Joukkorahoitus alkoi tarpeeksi yksinkertaisella – anna laajemmalle yleisölle mahdollisuus auttaa nuoria yrityksiä ulos portista. Kun ensin kiinnitettiin monien huomio, arvopaperilainsäädäntö kielsi liikkeeseenlaskijoita korvaamasta akkreditoimattomia sijoittajia / osallistujia yhtiöiden omalla pääomalla; Tarkoittaen, että osallistujat eivät olleet oikeastaan ​​ollenkaan sijoittajia, vaan yksinkertaisesti edesauttaneet yrityksen kasvua lupaamalla mahdollisesti saada tuote jonain päivänä.

Nopeasti eteenpäin vuoteen 2012, ja teollisuutta ympäröivä yritysryhmä työskenteli menestyksekkäästi Yhdysvaltojen sääntelyelinten kanssa muuttaakseen voimassa olevia lakeja. Nämä ponnistelut johtivat lopulta niin kutsutun Jumpstart Our Businesses Actin (JOBs Act) muodostumiseen..

TYÖLAKI

Työpaikkalaki teki portin yleisölle avaamaan todelliset sijoitusmahdollisuudet. Siihen asti, kun se tuli voimaan, arvopapereita voitiin myydä ja jakaa vain akkreditoiduille sijoittajille.

Tavoitteena oli ensisijaisesti auttaa nuoria yrityksiä, koska yksi suurimmista startupin kohtaamista esteistä on rahoituksen saaminen (mahdollisuudesta riippumatta) tuotteidensa ja palvelujensa kehittämiseen.

Aikaisemmin mainitun rahoituksen saamiseksi sääntelyviranomaiset vaativat, että kaikkien arvopaperiksi katsottujen omaisuuserien myynnistä on laadittava yksityiskohtainen esite ja hyväksyttävä se. Tämä on kustannuksiltaan kohtuuton ja aikaa vievä yritys – eli se ei todennäköisesti ole mahdollista pienelle aloittavalle yritykselle. Vaikka tämä sitoumus voi olla merkityksetön miljoonia miljoonia dollareita keräävälle yritykselle, vaatimattomia määriä etsivät aloittelevat yritykset saattavat nousta jyrkemmäksi mäeksi.

Luonnollisesti tähän uuteen säädökseen liittyi rajoituksia. Sijoittajien suojan asianmukaisen tason ylläpitämiseksi otettiin käyttöön suojatoimenpiteitä. Seuraavassa on vain muutama esimerkki näistä:

  • Rekisteröityjen välittäjien / jälleenmyyjien on valvottava pääoman tuottotapahtumia
  • Nettovarallisuuteen perustuvat sijoitusrajat
  • Joukkorahoituksen isäntien ylärajat

Vaikka tämä saattaa kuulostaa rajoittavalta, niin tämä teki oven avaamisen, jolloin alkoi aika, jolloin sijoitusmahdollisuudet eivät enää rajoittuneet jo varakkaisiin.

Jäljessä

Se tuo meidät Yhdysvaltojen pohjoiseen vastapuoleen – Kanadaan. Kanadassa on joukkorahoitusta, mutta liikkeeseenlaskijoiden / sijoittajien joustavuus ja vapaus eivät yksinkertaisesti ole samat kuin Yhdysvalloissa – huolimatta siitä, että vuosia on siirretty modernin joukkorahoituksen tulosta.

Pääasia on se, että Kanadassa ei ole JOBs Actin kaltaista valtakunnallista ”sääntökirjaa”. Kukin maakunnista ja alueista voi vaihdella hieman sääntelynsä rakenteessa, mikä vaikeuttaa kaikkien noudattamista kerralla.


Tämä erottelu Kanadan sääntelyviranomaisten välillä tarkoittaa, että liikkeeseenlaskijoiden sijoittajapooli on usein rajallinen, koska ne eivät välttämättä ole kelpoisia tarjoamaansa tarjouksia kaikilla alueilla – mikä alittaa jonkin verran joukkorahoituksen tarkoituksen.

Yhdysvaltojen hallituksen kuluneen vuosikymmenen aikana tekemien toimien katsotaan kuitenkin yleisesti onnistuneen, joten Kanadan hallitus on todellakin huomannut. Vuoden 2019 alussa ilmoitettiin, että he tarkistavat politiikkaansa; jonka tavoitteena on poistaa nykyinen sääntelyviranomaisten välinen erottelu luomalla oma muunnelma JOBs-laista.

Kun Kanadan korkein oikeus avaa oven potentiaaliselle kansalliselle arvopaperimarkkinaviranomaiselle vuonna 2018 ja aikoo kehittää vuonna 2019 julkistetun kansallisen joukkorahoitussäännöstön, suuri valkoinen pohjoinen näyttää alustattua pelaamaan kiinni.

Suositut alustat

Kaiken tämän joukkorahoitusta koskevan keskustelun myötä monet Yhdysvalloissa saattavat miettiä, missä tarjotaan pääsyä tällaisiin sijoitusmahdollisuuksiin. Pyrkiessään vastaamaan näihin kysymyksiin arvopaperien .io: n oma, Antoine Tardif kirjoitti äskettäin lausuntoartikkelin, jossa keskusteltiin hänen suosikkiportaaleistaan, jotka tarjoavat osakepääomaa.

Viisi suurinta pääomasijoitusrahoitussivustoa

Seuraavassa on muutamia merkittävimpiä portaaleja niille Kanadassa, jotka ovat kiinnostuneita oman pääoman joukkorahoituksesta.

Julkaisussa Muut uutiset

Aina sopeutua ja kehittyä ajan myötä Securities and Exchange Commission (SEC) on äskettäin ilmoittanut ehdotuksesta, jonka mukaan perinteisempien sijoitusmahdollisuuksien saaminen sijoittajille olisi entistä helpompaa.

Tämä ehdotus perustuu uudelleenjärjestelyyn, mikä määrittää akkreditoidun sijoittajan. Koska suurin osa sijoitusmahdollisuuksista on rajoitettu vain laskun mukaisiin, määritelmän laajentaminen vastaamaan modernia maailmaa demokratisoi investoinnin siinä määrin.

SEC ehdottaa muutosta kriteereihin, jotka ympäröivät akkreditoituja sijoittajia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map