Zoe Adamovicz, administrerende direktør og medstifter af Neufund – Interview Series

Zoe Adamovicz er administrerende direktør og medstifter af Neufund. Hun er en erfaren iværksætter og lejlighedsvis engelinvestor.

Zoe brænder for at opbygge teknologivirksomheder, der er effektive, positive og samtidig rentable og kraftfulde. Forud for Neufund grundlagde hun Xyo, et firma, der gentænker, hvordan folk opdager apps, Priori Data (app store intelligence) og Concise Software, der leverer softwareudvikling og ingeniørtjenester..

RS: Neufund er blevet beskrevet som en “børs uden operatøren i ryggen”. Hvilken slags ligheder og uligheder har Neufund med en traditionel børs?

ZA: På den ene side giver Neufund virksomheder et teknisk økosystem, der giver dem mulighed for at tokenisere deres egenkapital, og på den anden side fungerer det som et primært marked for værdipapirudbud, hvilket gør det let for virksomheder at gennemføre en kvasi-børsintroduktion på Blockchain. Sidstnævnte kan minde investorer om den typiske rolle, som en børs spiller. Imidlertid sker sekundær handel med sådanne tokeniserede værdipapirer uden for Neufund-platformen. Kapital, som tokeniseres gennem vores protokol, er ERC20-kompatibel, hvilket betyder, at det på et teknisk niveau er muligt at handle tokens på enhver kryptobørs.

RS: Hvad er fordelen ved at gennemføre en kvasi-børsintroduktion på Blockchain i forhold til at blive børsnoteret på en typisk børs?

ZA: At gennemføre en STO er meget mere tilgængelig for virksomheder end at blive børsnoteret på en traditionel børs. Du kan gennemføre et offentligt tilbud på Blockchain næsten uden omkostninger og på ethvert vækststadie. Det er interessant at observere, hvilket hul i det eksisterende fundraising-marked STO’er vil udfylde. Vi synes, det er en naturlig pasform til et pre-IPO-stadium, når en virksomhed er for stor til en typisk VC-runde og for lille til at indgive en IPO.

At offentliggøre Blockchain har forskellige fordele både før og efter udbuddet. Virksomheder behøver ikke længere at involvere flere mellemmænd på de forskellige faser af deres udbud, deres cap-tabel opdateres i realtid, og investor kan nu administrere deres aktiver med større fleksibilitet. Også værd at bemærke er programmerbarheden af ​​tokeniserede aktiver, hvilket betyder, at udstedere kan inkludere hjælpefunktioner i selve aktivet, såsom automatisk udbyttefordeling. På samme tid inkluderer et offentligt tilbud på Blockchain alle typiske fordele ved at blive børsnoteret såvel som muligheden for let at udføre sekundære tilbud.

RS: Hvilke typer investorer tror du vil blive tiltrukket af Neufunds økosystem?

ZA: Under vores nylige og også første Security Token-udbud har vi tiltrukket en meget forskelligartet gruppe af investorer, der inkluderer fremtrædende venturekapitalfirmaer som Atlantic Labs eller Freigeist Capital samt engelinvestorer, hvoraf mange ikke havde nogen tidligere erfaring inden for dette område . Vi finder dette især interessant med den igangværende debat i tankerne om, hvordan Blockchain vil påvirke risikovillig kapital. For os er udførelse af udbuddet på Blockchain ikke i strid med typiske investeringsrunder, men forbedrer dem snarere og bringer tiltrængt likviditet, som hidtil kun eksisterede på kapitalmarkederne..

Men det er ikke alt, vi modtager også bred interesse fra mange krypto- og detailinvestorer. Førstnævnte ser Neufund som en sikker måde at investere deres kryptokapital på, mens sidstnævnte sætter pris på den lethed, hvormed de kan foretage deres investeringer og administrere aktiver på et senere tidspunkt.


RS: Hvorfor er Neufund en god platform for investorer til at foretage deres investeringer?

ZA: Neufund fungerer som et marked med forskellige tilbud, der kommer fra forskellige virksomheder, og vi opfordrer alle investorer til at gennemgå hver mulighed uafhængigt. Imidlertid har alle aktietokener, der tilbydes gennem Neufund, lignende fordele i forhold til papirbaserede aktiver, der er kendt fra traditionelle markeder.

For det første vil tokenholdere potentielt have en gang reguleret adgang til en global pool af investorer på tværs af flere sekundære børser, hvilket potentielt øger likviditeten. For det andet er de programmerbare aktiver, der gør det muligt at integrere hjælpefunktioner såsom automatiseret udbyttefordeling eller afstemningsmekanismer. For det tredje kan et aktiv fra den virkelige verden repræsenteres af mange tokens, der mindsker adgangsbarrierer for detailinvestorer.

Hvad der får Neufund til at skille sig ud fra mængden af ​​primære udstedelsesplatforme, hvoraf mange blev oprettet i løbet af de sidste måneder, er vores unikke tokenøkonomi – for enhver investering gennem vores platform bliver investorer økonomiske medejere af selve Neufund-platformen, og kan således kræve andele i den omsætning, vi genererer. Vi sammenligner det ofte med at investere via NASDAQ i Facebook, men oven på egenkapital i Facebook får investorer et stykke NASDAQ selv.

RS: Hvilke typer virksomheder er bedst egnet til lancering med Neufund?

ZA: Vi har mange virksomheder i vores pipeline og mange flere virksomheder, der viste deres interesse i fundraising hos os. Elleve af dem blev allerede offentliggjort i 2018. De er i forskellige vækstfaser (frø, serie A, B, D) og med forskellige produkter (Bank, IoT, Mobility). Hvad der er vigtigt er, at de ikke nødvendigvis skal være forbundet med Blockchain.

RS: Hvorfor skal virksomheder starte på Neufund versus andre konkurrerende platforme?

ZA: For det første står Neufund med mængden, da vi sigter mod at gøre tilbudene tilgængelige for folk fra hele verden med forskellige økonomiske status med en minimumsbillet så lille som et par hundrede euro. Dette gør det muligt at adressere udbuddet til et globalt samfund af investorer. For det andet giver vi virksomhederne fuld teknisk og juridisk support i løbet af forberedelserne til deres Security Token-tilbud, for eksempel giver vi dem endda en prospektskabelon, hvis det er nødvendigt.

RS: Sidste sommer samarbejdede du med MSX (en innovationsafdeling på Malta Stock Exchange), hvordan vil dette gavne Neufund? Og du annoncerede også et partnerskab med branchelederen Binance sidste sommer, kan du fortælle os mere om Binance-partnerskabet og hvad det indebærer?

ZA: Begge partnerskaber sigter mod at tilvejebringe tiltrængt likviditet og skabe et komplet miljø for udstedelsen og på et senere tidspunkt sekundær handel med sikkerhedstokens udstedt gennem Neufunds sæt af protokoller.

RS: Hvad er den største udfordring, som Neufund står over for med lanceringen af ​​dit første sikkerhedstoken, og hvordan planlægger du at overvinde det?

ZA: Vi har stået over for de fleste udfordringer i forudgående udbudsfase. Det omfattede at sikre, at vores juridiske arkitektur er kompatibel og tekniske løsninger sikre. Nu hvor tokens er ved at blive frigivet, hvilket vil ske efter underskrivelsesperioden, fokuserer vi på at opbygge styresystemet og UX omkring det.

RS: Neufund gjorde en ICO i 2017 og samlede ca. $ 15 mio. Hvad vil der ske med hjælpeprogrammerne, når Neufund lancerer det nye kapital-token?

ZA: Under vores ICBM (Initial Capital Building Mechanism) har vi formået at sikre et svarende til € 12,5 mio. Det er vigtigt at bemærke, at Neufund ikke havde adgang til disse midler. Den engagerede ETH og EUR blev låst på en smart kontrakt, og investorer vil være i stand til at investere dem i kommende tilbud, der placeres gennem Neufund. Til gengæld for deres tidlige engagement er investorer blevet belønnet med NEU-tokens, der repræsenterer økonomisk medejerskab i platformen. Med disse kan investorer kræve deres andel i den omsætning, Neufund opnår.

RS: Du er baseret i Berlin, som har et fantastisk blockchain-samfund. Har dette samfund været med til at fremme udviklingen af ​​Neufund?

ZA: Ja, absolut. Neufund er omgivet af et fantastisk samfund her i Berlin, der tilbyder adgang og support fra top sind i Blockchain-udvikling. Tyskland er ved et interessant skæringspunkt mellem traditionel VC, nyskabende ånd af startups og en lovgivningsmæssig gateway til EU.

RS: Er der noget andet, du gerne vil fortælle læserne om Neufund? 

ZA: Blockchain er en af ​​de største muligheder, vi er blevet præsenteret for i moderne historie. Decentralisering handler i sidste ende om at udligne muligheder, så en ung iværksætter fra den tredje verden får samme adgang som en velhavende investor. Det er ikke nok at opbygge løsninger, der opretholder fejlene på eksisterende markeder udelukkende med det formål at øge indtægterne. Vi som Blockchain-samfund kan og bør gøre det bedre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map