Oliver Siah, administrerende direktør for Fraxtor Capital – Interview Series

Du har en interessant og forskelligartet livshistorie, efter at have tilbragt 17 år i den offentlige tjeneste som en luftfartsofficer i Singapore og pilot. Hvordan skiftede du fra en sådan karriere til at starte dit første ejendomsinvesteringsselskab Hanson Court Pte Ltd.?

Jeg havde to lidenskaber ved at vokse op. Den ene var luftfart, og den anden var investering i fast ejendom. Jeg blev ansat som pilot i luftvåbenet, da jeg var 19 år og blev tilbudt et statsstipendium for at fremme mine studier i Australien. Som 21-årig købte jeg min første kommercielle ejendom, som var en detailenhed i et indkøbscenter i Singapore. Da jeg blev uddannet 23 år gammel, havde jeg solgt detailenheden til omkring det dobbelte af købsprisen, hvilket gav mig mere end 10 gange afkast af egenkapitalen. Jeg blev så fascineret af dette, at jeg ikke kunne vente med at købe min næste ejendom, denne gang, en boligenhed i Singapore. Jeg solgte denne enhed seks år senere for mere end det dobbelte af købsprisen også.

Jeg vidste, at jeg havde noget at gøre. Så jeg oprettede mit familieinvesteringskøretøj Hanson Court Pte Ltd (opkaldt efter den første ejendom, vi erhvervede) efter at have afsluttet min pilotuddannelse i luftvåbenet i 2009 (under finanskrisen). Vi købte ti kommercielle og industrielle enheder i Singapore med en strategi om at tilføre værdi til aktiverne gennem aktivforbedring. Ved at gøre det lykkedes det os at skubbe lejeindtægterne væsentligt op og solgte enhederne fem år senere og opnåede mere end 40% IRR (p.a.).

Efter at have tjent i 17 år, i 2018, forlod jeg luftvåbenet for at fokusere på min opstart Fraxtor.

For at gøre vores læsere bedre fortrolige, kan du fortælle os, hvad Hanson Court Pte Ltd gør?

Hanson Court Pte Ltd blev dannet som et ejendomsinvesteringsselskab i Singapore. Under finanskrisen i 08/09 erhvervede vi mange kommercielle og industrielle aktiver til under værdiansættelse og holdt fast i dem, indtil markedet kom sig, hvilket gav os mere end 40% IRR. I øjeblikket er vi stadig investeret i kommercielle enheder i Singapore og har også draget udlandet til Kina for at udvikle ejendomme.

Var der noget, som din sav eller erfarne drift af Hanson Court inspirerede dig til at starte Fraxtor, et firma, der specialiserer sig i at tilbyde tokeniseret og crowdfunded ejendom?

Gennem min erfaring med at investere i ejendom indså jeg, at nogle smertepunkter kunne løses gennem tokenisering. For det første var det det store kapitaludlæg, der kræves for at købe en ejendom, hvilket gør det vanskeligt for investorer at sprede deres portefølje. For det andet var det manglen på investeringens likviditet, hvilket gør det uoverkommeligt for folk, der ønsker at investere på kort sigt. For det tredje fik det adgang til det globale ejendomsmarked. Den know-how, der kræves for at gennemføre due diligence på ejendommen og endda strukturere investeringen, gør det vanskeligt for enkeltpersoner at investere i udlandet.

Med en platform som Fraxtor, vi kan give investorer mulighed for at saminvestere med os fra så lave som $ 10.000 og nyde en problemfri investeringsoplevelse.

Kan du uddybe, hvordan Fraxtor køber, hvilken ejendom du skal investere i?

Vi fokuserer i øjeblikket på opportunistiske og værditilvækkende projekter på modne markeder som Australien, Japan, Singapore og Europa (inklusive Storbritannien). Dette er markeder, som vores team også er mere erfarne.


For det første ser vi på to nøglefaktorer: placering og potentiale. Placering er noget, vi ikke kan ændre. Derfor er det vigtigt at vælge projekter baseret på tilgængeligheden og ønskværdigheden af ​​aktivets placering. Potentialet er, hvad vi kan låse op i ejendommen gennem ombygning eller aktivforbedringsinitiativer. Dette mener vi ville være det tillade os at øge ejendommens værdi.

Dernæst ser vi på den økonomiske strukturering af aktivet. Vi ser på den bedste måde at strukturere investeringens kapitalstak på for at maksimere afkastet for investoren. I den nuværende markedssituation ser vi på 10 +% IRR for værditilvækstprojekter og 15 +% IRR til opportunistiske projekter.

Projekter, der opfylder vores kriterier, vil blive præsenteret for vores investeringsudvalg til udvælgelse.

Hvor længe opbevares ejendommene? Er målet at leje dem eller vende dem for kapitalgevinster?

Varigheden af ​​beholdningsperioden afhænger af typen af ​​ejendom og den strategi, vi vedtager. Til vores udviklingsprojekter tilstræber vi at sælge aktiverne hurtigst muligt for at låse vores investorers afkast. Dette vil sandsynligvis tage mellem 1,5 og 3 år. For vores investeringsprojekter er målet at tilføre værdi til aktiverne gennem forbedringsinitiativer, øge nettodriftsindtægterne og derefter sælge dem til kursgevinster. Dette vil tage mellem 3 og 5 år.

Udstedes der månedlige eller kvartalsvise opdateringer til investorer? Hvilken type information kan de få adgang til?

Investorer opdateres, når og når der er opdateringer på ejendommen. Investorer har adgang til informationsmemorandummet for ejendommen samt den økonomiske gennemførlighedsundersøgelse, som vi havde foretaget for projektet.

Hvor er Fraxtor reguleret, og hvilke licenser har det?

Fraxtor er i øjeblikket undtaget fra licens i Singapore, da vi kun beskæftiger os med akkrediterede investorer.

Kan du fortælle os om nogle af de aktuelle investeringer, du tilbyder, såsom placering og ejendomstype?

Vores nuværende projekt er at ombygge en beboet grundejendom i Singapore. Ejendommen er beliggende i Adelphi Park Estate langs Upper Thomson Road. Vi planlægger at nedbryde den eksisterende ejendom og bygge to parcelhuse på jorden.

Er der noget andet, som du gerne vil dele med vores læsere?

Fraxtor udvider snart vores aktiviteter i Australien, og vi er i færd med at få en australsk licens til finansielle tjenester.

For at lære mere besøg Fraxtor Capital.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map