Bastiaan Don, administrerende direktør for Token Factory – Interview Series

Bastiaan Don er grundlæggeren & Administrerende direktør for begge Token Factory og blockimmo.

Hvordan blev du først involveret i blockchain-rummet?

Tidligt i 2011 læste jeg om Bitcoin online på et opslagstavle med masser af aktive og interessante medlemmer. Ganske snart var jeg mere interesseret i den underliggende teknologi og begyndte at læse dagligt om det fra forskellige kilder (reddit, bitcointalk osv.). Efter at Ethereum blev introduceret i 2013, efterfulgt af forsalget i 2014 og lanceringen i 2015, fulgte jeg udviklingen og mulighederne nøje. Efter ICO-vanvid besluttede jeg at blive aktiv og kombinere to verdener, jeg forstår ganske godt at være fast ejendom og Blockchain med en seriøs tilgang til produktudvikling og regulering.

Du administrerer i øjeblikket 3 projekter, Blockimmo, der har specialiseret sig i tokenisering af fast ejendom, STX Swiss, som er en decentral sikkerhedstokenudveksling, og TokenFactory, som er en teknologileverandør til digitalisering af aktiver. Kan du fortælle os, hvad der kom først?

Fra ejendomsbranchen er jeg temmelig fortrolig med udfordringerne omkring denne illikvide investeringsklasse og de høje adgangsbarrierer. Oprindeligt hed det firma, jeg grundlagde, “blockimmo” med visionen om at gøre det muligt for enhver at investere i fast ejendom (adgang) og derudover gøre dette aktiv til noget mere likvidt. Med vores 2 fantastiske udviklere (Michael Dietz / Jesse Ngatai) udviklede vi vores (primære udstedelses) platform på den offentlige Ethereum Blockchain uden indførelse af nogen proprietære standarder eller ubrugelige imellem (utility) tokens. Derudover gennemførte vi adskillige (vellykkede) afgørelser med de finansielle tilsynsmyndigheder i Schweiz og Liechtenstein vedrørende tokenisering af aktiver. For at leve op til vores andet løfte (likviditet til det sekundære marked) initierede vi STX.SWISS for at demonstrere mulighederne for en tillidsfri, peer-to-peer (decentraliseret) børs uden en operatør for tokeniserede aktiver som fast ejendom. Sammenfattet byggede vi en tokeniseringsløsning til både det primære og det sekundære marked. For at udvide vores potentielle kunder og partnere besluttede vi at omdøbe virksomheden til Token Factory Switzerland Ltd. Platformen (brand) “blockimmo” vil naturligvis stadig blive brugt til fast ejendomstokenisering.

Blockimmo symboliserer fast ejendom, i øjeblikket er alle ejendomme i Schweiz. Vil vi se flere internationale ejendomsmuligheder?

Ja helt sikkert. Faktisk er det schweiziske ejendomsmarked takket være dets tiltrækningskraft blandt etablerede spillere (investorer) ret vanskeligt at komme i gang. I øjeblikket har vi adskillige projekter (både eksisterende ejendomme såvel som ejendomsudviklingsprojekter) på vej, som er placeret uden for Schweiz og vil blive annonceret med tiden.

Hvordan kilder du og vælger den ejendomsportefølje, der tilbydes?

Dette er et godt spørgsmål, der gælder for enhver investeringsplatform for fast ejendom (uanset om du bruger blockchain-teknologi). På grund af min erfaring på ejendomsmarkedet (12+ år) og selvfølgelig på grund af det faktum, at vi er en af ​​de få platforme, der faktisk allerede har tokeniseret ejendom med offentligt tilgængelige smart-kontrakter for sikkerhedstokens udstedte og sporbare transaktioner af investeringerne i den offentlige Ethereum blockchain – vi fik stor opmærksomhed og modtager mange anmodninger om fremtidige tokeniseringssager.

Er STX Swiss i øjeblikket licenseret, hvis ikke er du i færd med at erhverve en licens? Hvilken jurisdiktion vil dette blive licenseret i?


STX.SWISS er en decentral udveksling, der viser konceptet, hvordan sikkerhedstokener kan udveksles på en offentlig Blockchain (Ethereum) uden inddragelse af nogen kontrollerende part (operatør). Dette betyder, at ingen central part styrer noget vigtigt element, der kræver en licens, for eksempel tegnebogen (kun decentral adgang er mulig), men også vigtigere elementer som ordrebogen (der er ingen) eller likviditetsudbydere (kun muligt gennem en decentraliseret proces). Flere oplysninger kan findes i vores blogindlæg (højt niveau / mere teknisk fokuseret). Vi er imidlertid i gang med at etablere en reguleret børs med centraliserede elementer (for at kontrollere visse elementer, som regulatoren skal kontrollere). Vi gør dette sammen med et licenseret institut med base i Schweiz og håber at meddele yderligere detaljer i den nærmeste fremtid.

Hvad er kravene for at angive et sikkerhedstoken på STX Swiss?

Vi kræver, at sikkerhedstokenet er under kontrol af aktivsejeren (udstederen) til enhver tid. Enkelt sagt, det er det, der gør vores tokeniseringsløsning unik, som med blockimmo (TokenFactory) introducerer vi en smart-kontrakt “hvidliste”, der er knyttet til standard ERC20 token smart-kontrakt. Inde i “hvidlisten” er adressen på identificerede investorer (hvilket betyder, at de har gennemgået en kompatibel KYC / AML-ombordstigningsproces). Selvom vi kalder det en “hvidliste”, er det faktisk en kortlægningsmekanisme, så med vores løsning mister du ikke (transaktions) hastighed, uanset om der er tusind eller en million adresseliste.

Token Factory tilbyder aktiver digitaliseringstjenester. Kan du uddybe, hvad de forskellige typer tjenester er?

Ja, i øjeblikket tilbyder vi et vigtigt puslespil til tokenisering; er den tekniske løsning, der er blevet revideret og udført flere gange før og er tilgængelig for ethvert andet aktiv. Et andet vigtigt aspekt er, at denne løsning er baseret på den offentlige Ethereum-blockchain, åbne standarder og dermed er “fremtidssikker” for det kommende decentrale økonomi-økosystem. Derudover gør vi ikke aktiveejeren (udstederen) afhængig af os, de har fuld kontrol og ejerskab af de smarte kontrakter, der repræsenterer det tokeniserede aktiv. Baseret på vores erfaringer tilbyder vi naturligvis konsulenttjenester hovedsageligt omkring emnet tokenisering og krav og udfordringer på det finansielle marked.

Hvad er de white label-tjenester, der tilbydes af Token Factory?

Der er masser af nichemarkeder med stærke spillere, hvor tokenisering som sådan bringer fordele for de eksisterende løsninger. Vi er åbne for at levere vores tekniske løsning som en komplet white label-service (Software as a Service / SaaS) til disse spillere og arbejder i øjeblikket aktivt med at lancere sådanne i den nærmeste fremtid.

Du tilbyder investorledelse; kan du uddybe, hvad disse managementtjenester er?

Et nøglepuslespil relateret til sikkerhedstokener er, ud over vores on-chain-hvidliste, den måde, hvorpå du ombord på investorerne, og hvordan du administrerer dem aktivt for at forblive i overensstemmelse med lovgivningen. Vi har bygget en komplet papirløs on-boarding-løsning, integreret med stærke KYC- og AML-udbydere og tilbyder dette til vores kunder, der søger en fungerende teknisk løsning.

Er der noget andet, som du gerne vil dele med vores publikum?

Ja, vi er i øjeblikket meget tæt på partner med en stærk, lovgivningsmæssig kompatibel partner og kan derefter tilbyde en komplet “one-stop-shop” til tokenisering. Så ikke kun en stærk teknisk løsning, men også en løsning til de juridiske, lovgivningsmæssige, compliance, distribution og marketing / PR-elementer. Alt fra en udbyder med know-how, kvalitet og hastighed, der virkelig forstår ægte værdiproposition (likviditetsudbyder) for både udsteder og investor. Vi er stadig i begyndelsen af ​​tokeniseringens æra, og der er spændende tider foran os!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map