Sijoittaminen platinaan – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Miksi sijoittaa Platinumiin?

Jos harkitset sijoittamista jalometalleihin, on hyvin todennäköistä, että olet jo harkinnut sijoittamista kultaan ja sijoittamista hopeaan. Nämä ovat kaksi tunnetuinta ja suosituinta näiden kahden kanssa käyvien sijoittajien määrän suhteen. On kuitenkin muitakin.

Yksi näistä ”muista” jalometalleista, jota usein unohdetaan, on platina. Tämän jalometallin mukana tulee usein korkein hintalappu kaikista kolmesta mainitusta. Tämä johtuu siitä, että se on harvinaisempaa kuin kulta ja sitä on vaikeampaa uuttaa.

Kysynnän kohteena olevana teollisuusmetallina on toinen erinomainen valinta harkita jalometallisijoitusten lisäämistä. Tässä tarkastelemme tarkemmin, mikä siirtää platinan hintaa ja miten pääset mukaan toimintaan.

Mikä vaikuttaa platinan hintoihin?

Samoin kuin hopea ja muut jalometallit, joita pidetään usein teollisuusmetalleina, platina on avoin monille samoille tekijöille, jotka voivat johtaa hintavaihteluihin. Vaikka se on erittäin arvokas jalometalli ja voi toimia arvovarastona samalla tavalla kuin kulta, se on paljon alttiimpi tarjonnan ja kysynnän laeille, koska niitä tyypillisesti sovelletaan.

Automaattinen kysyntä: Platinumilla on valtava kysyntä autoteollisuudessa. Tämä johtuu siitä, että platina on keskeinen komponentti katalysaattoreissa, joita käytetään vähentämään ajoneuvojen päästöjä ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa, että platinan hinta voi liikkua suurelta osin yhdessä autoteollisuuden uusien ajoneuvojen kysynnän kanssa.

Valuutan vahvuus: Tämä asia koskee erityisesti Yhdysvaltain dollarin kurssia Etelä-Afrikan randia ja Venäjän ruplaa vastaan. Tämä johtuu siitä, että valtaosa maailman platinasta tulee näistä kahdesta maasta ja siitä maksetaan Yhdysvaltain dollareina. Siksi heikompi dollari poistaa yleensä jonkin verran kannustimia platinan louhinnasta. Tämä voi vähentää tarjontaa ja johtaa prosessin aikana hintojen nousuun.

Poliittinen vakaus: Kuten edellä mainittiin, valtaosa, yli 75% maailman platinamäärästä, louhitaan Etelä-Afrikassa ja Venäjällä. Tämä tarkoittaa, että molempien maiden poliittisella tilanteella ja niiden suhteilla sanan ympärille, mutta erityisesti Yhdysvaltoihin ja Kiinaan, joka on kaksi maailman suurinta ostajaa, on tärkeä merkitys. Kaikilla geopoliittisilla kysymyksillä, tariffeilla tai kaupan rajoituksilla voi olla suuri vaikutus platinan hintaan.

Investointi Platinumiin

Tarkastellessamme avaintekijöitä, jotka liikuttavat arvopainiketta platinamarkkinoilla, voit tehdä investoinnille useita suhteellisen helppoja tapoja:

Fyysinen platina: Kolikoiden ja palkkien muodossa oleva platina on ehdottomasti suorin tapa päästä mukaan markkinoihin. Muiden valintojen tapaan on kuitenkin ehdottomasti vaikeampaa ostaa platinaa, ja pienempi määrä maineikkaita toimittajia vastaa itse metallin harvinaisuutta.

Suosittelemme ostamaan Platinum Direct -yhtiön Jalometalliholvi.

Platina-varastot: Tämä on suosittu sijoitusreitti, jossa taas on useita, mutta ei varmasti runsaasti, platinavarastoja, joihin voit sijoittaa osakemarkkinoilla välittäjän kautta. Nämä ovat tyypillisesti suurimmissa platinan kaivos- ja tuotantotoiminnoissa sekä Etelä-Afrikassa että Pohjois-Amerikassa. Jotkut näistä kaivosyhtiöistä saattavat kuitenkin olla mukana myös muissa metalleissa, jotka saattavat jättää sinut haavoittuvaksi, vaikka platinan hinnat nousevat.


Platinum ETF: t: Platina-ETF: t, aivan kuten muillakin markkina-alueilla, tarjoavat laajemman altistuksen teollisuudelle. Tämä tarkoittaa, että platina-ETF voi olla sijoitus platinan kaivos- ja tuotantoyrityksiin sekä muille alueille. Tämä on yksinkertaisin tapa sijoittaa Platinumiin, ja vaikka kukin ETF on erilainen, riskisi on tietyssä mielessä suojattu ETF: llä. Ne ovat myös likvidejä, kun on kyse päästä sisään tai poistua asemastasi, jos hinta menee sinua vastaan. Monet suuret välittäjät huolehtivat valikoimasta platina-ETF: itä.

Voisit myös osallistua platinafutuureihin ja -optioihin, jotka ovat erittäin suosittuja hyödykekaupassa, mutta uudempana sijoittajana suositellaan edellä mainittuja vähemmän epävakaita menetelmiä ensimmäisille yrityksille jalometallikaupassa..

Platina-riskit

Aivan kuten minkä tahansa muun sijoitusmuodon kohdalla, markkinoilla on luontainen riski laskusuhdanteesta. Tätä varten sinun pitäisi olla itsesi suojattu vankalla riskinhallintastrategialla.

Ei ole epäilystäkään siitä, että platinan hinnat ovat huomattavasti epävakaammat kuin kulta tai jopa hopea. Tämä voi tarkoittaa, että ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Pitkällä aikavälillä he ovat kuitenkin edelleen osoittaneet vahvaa tuottoa.

Lyhyemmissä 3-5 vuoden jaksoissa platinan hinnat voivat kääntyä paljon ja ovat tällä hetkellä hintaan, joka ei ole kovin kaukana 10 vuoden matalasta. Tämä johtuu monista tekijöistä, etenkin ajoneuvokysynnän lasku vuoden 2020 COVID-19-pandemian vuoksi. Monet saattavat nähdä tämän sopivana ajankohtana saada arvoa platinamarkkinoilta, koska kulta on toistaiseksi siirtänyt sen arvon väliaikaisesti, kun se saavuttaa kaikkien aikojen korkeimmat.

Lopulliset ajatukset

Vaikka kulta- ja hopeamarkkinat tarttuvat varmasti otsikoihin jalometallikaupan yhteydessä, on syytä muistaa, että vaikka tälle voi olla muutama vähemmän reittejä, investointi platinaan on silti suhteellisen helppo saavuttaa.

Yhdistä tämä nykyiseen pudotukseen platinamarkkinoilla, joissa se on epätavallisen kullan hinnan alapuolella, ja sinulla voi olla ihanteellinen tilaisuus lisätä uutta monimuotoisuutta salkkuusi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map