Kulta vs. hopea – tärkeimmät erot sijoittajille

Sijoittajana saatat ajatella, että nyt on ihanteellinen aika aloittaa jalometallikauppa. Sekä kullan että hopean hinnat nousevat korkeissa epävarmoissa taloustilanteissa. Sitten tulee kysymys, kumpi on paras ostaa, ja mitkä ovat todelliset erot näiden kahden jalometallin välillä.

Tässä tarkastelemme tarkemmin useita tärkeimpiä eroja näiden kahden välillä kiinnittäen erityistä huomiota siihen, miten ne voivat vaikuttaa sinuun kaupankäynnin ja sijoituksen näkökulmasta.

Hopean kohtuuhintaisuus

Luonnollisesti tämä on yksi ensimmäisistä asioista, jotka huomaat, kun tarkastelet hopean spot-hintoja. Se on melko matkaa halvempi kuin kulta. Tämä alhaisempi hinta tosin tuo mukanaan monia samoja etuja, jotka löydät ostamalla kultaa tai muita jalometalleja.

Hopea, kuten kulta, toimii arvon säilyttäjänä ja suojaa monia mahdollisia taloudellisia epävarmuustekijöitä vastaan. Tämän luontaisen arvon lisäksi se on myös konkreettinen omaisuus siinä mielessä, että voit nähdä ja koskettaa sitä toisin kuin jotkut muut sijoitusmuodot. Hopea on myös erittäin yksityinen ja turvallinen fyysinen omaisuus.

Näistä syistä sitten sijoitus hopeaan voi tuoda sinulle useita samoja keskeisiä etuja, mutta paljon halvemmalla ja edullisemmalla hinnalla. Tämä kohtuuhintaisuus on myös yksi tärkeimmistä syistä, miksi hopea kysyntä jalometalleja ensimmäistä kertaa sijoittavien keskuudessa on edelleen erittäin korkea.

Tarvitaan säilytystilaa hopealle

Kuten juuri mainitsimme, sijoitus hopeaan tuo mukanaan suuren kohtuuhintaisuuden alhaisemman hinnan vuoksi. Tällä hetkellä voit ostaa hopeaa noin 24 dollaria unssilta verrattuna 1900 dollariin samasta unssista kultaa.

Tämä ei ehkä näytä olevan ongelma, mutta myös hopean huomioon ottaminen on tiheämpi kuin kulta, ja voit nähdä, että jalometallin varastointiin liittyy joitain käytännön asioita. Yksinkertaisesti sanottuna tarvitset paljon enemmän tilaa hopeavaraston säilyttämiseen kuin kulta. Tämä varastointi on jo keskeinen kysymys fyysisen kullan ostamisessa, mutta on jotain, joka lisääntyy paljon enemmän hopean kanssa.

Tärkeintä hopean varastoinnissa vs kullan varastoinnissa on se, että hopea maksaa sinulle enemmän varastossa, koska se vie tilaa. Hopea on myös varastoitava kuivassa paikassa laadun heikkenemisen välttämiseksi. Tämä on yksinkertaisesti huoli, jota sinulla ei ole kulta.

Hintavaihtelu hopeaa vs kultaa

Määrällisesti hopean vuotuinen tarjonta on paljon suurempi kuin kulta. Tämä voi myös myötävaikuttaa myöhempiin eroihin, mutta kun on kyse volatiliteetista, meidän on tarkasteltava hopeamarkkinoiden arvoa kultamarkkinoihin verrattuna nykyiseen hinnoitteluun.

Kun tämä arvo on liitetty, kullan tarjonnan arvo markkinoille on yli 12 kertaa suurempi kuin hopeamarkkinoille toimitetun kokonaisarvon. Kuinka tämä vaikuttaa hopean haihtuvuuteen?

Pienemmällä hankinta-arvolla markkinoiden muutokset voivat vaikuttaa enemmän hopeaan. Tätä voidaan verrata osakemarkkinoihin yleisesti esimerkillä erittäin korkean markkina-arvoisen yrityksen vs. Hintojen siirtäminen alhaisempaan hintaan vaatii vähemmän kaupankäyntiä.


Tätä volatiliteettipistettä voidaan tarkastella elinkeinonharjoittajana kummastakin näkökulmasta. Se tarkoittaa todennäköisesti sitä, että huonoina päivinä, kun markkinat ovat laskussa, hopea voi olla enemmän kuin kulta, vaikka se tarkoittaa myös hintojen noustessa, hopea voi nousta suhteellisesti enemmän samoista syistä.

Hopeaa käytetään enemmän teollisuudessa

Paljon suurempi prosenttiosuus hopeatuotannosta käytetään teollisuudessa. Sillä on laaja käyttötarkoitus monilla aloilla. Hopeaa käytetään laajalti elektroniikassa johtokykynsä vuoksi. Sitä käytetään myös monissa lääketieteellisissä sovelluksissa, paristoissa, uusiutuvassa energiassa ja muilla alueilla. Kultaa ei sen sijaan käytetä melkein yhtä paljon teollisuudessa. Mitä tämä kertoo meille näistä jalometalleista?

Toisaalta se osoittaa, että hopea on paljon alttiimpi yleiselle talousilmapiirille, koska suuri osa kysynnästä tulee teollisuudesta. Nämä teollisuudenalat voivat kärsiä kaikenlaisesta taantumasta. Saatat ajatella, että tällainen tapahtuma voi johtaa hopean hintojen laskuun. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Sekä hopealla että kullalla on yhteistä se, että niitä molempia käytetään tärkeimpänä arvovarastona. Ne ovat molemmat erittäin suosittuja turvapaikkasijoituksia taloudellisissa vaikeuksissa. Kuten aikaisemmin ja nyt on osoitettu, jalometallit, kuten kulta ja hopea, voivat nousta eniten taloudellisen epävarmuuden aikana, kun useammat sijoittajat ostavat molempia pääomansa turvaamiseksi.

Paljon enemmän kultaa varastoidaan

Hallituksella ja muilla suurilla instituutioilla on usein merkittäviä varastoja monista jalometalleista. Yhdessä vaiheessa hopea oli hallitseva metalli, jota monet varastoivat ympäri maailmaa. Tänään se ei todellakaan ole asia. Maailman maat ovat nyt varastoineet paljon enemmän kultaa kuin hopeaa.

Tähän on useita syitä, etenkin, että hopeaa ei enää käytetä pääosin kolikoiden valmistamiseen. Tämä luo tilanteen, jossa jos minkä tahansa teollisuuden tarpeesta tai taloudellisesta tilanteesta aiheutuu äkillinen suuri hopeakysyntä, jalometallin hinnat voivat nousta hyvin nopeasti.

Toisaalta hallitukset ympäri maailmaa pitävät miljoonia unssia kultaa varassa. Omistus kasvaa vain vuosi vuodelta. Tärkeintä on, että jos hopean toimituksissa sattuu olemaan keskeytyksiä tai ennennäkemätöntä kysyntää, tämä kysyntä voi nopeasti ylittää tarjonnan ainakin lyhyellä aikavälillä, mikä johtaisi jalometallin hintojen nousuun, joka on jo taipuvainen hieman enemmän volatiliteettiin.

Kulta tai hopea ostaminen

Suosittelemme näitä kahta yritystä ostamaan kultaa tai hopeaa:

  1. Kulta-välittäjä
  2. Jalometalliholvi
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map