Kuinka ostaa fyysistä kultaa

Jos aloitat sijoittamisen jalometalleihin ja etenkin kullaan ensimmäistä kertaa, tiedät, että kultaan voi sijoittaa monin tavoin. Näitä ovat investoinnit, jotka ovat sekä aineettomia, koska et voi fyysisesti pitää niitä, kuten osakkeita ja ETF-rahastoja. Jos olet sijoittaja, joka haluaa omistaa konkreettisen omistuksen sijoituksestasi, on kuitenkin toinen tapa. Fyysinen kulta, jota kutsutaan myös kultaharkoksi. Tässä opastamme sinut läpi fyysisen kullan ostoprosessin ja erilaiset tyypit, jotka ovat saatavana tarpeidesi mukaan.

Fyysisen kullan tyypit

Investoimalla fyysiseen kultaan, sinulla on yleensä kaksi vaihtoehtoa. Nämä ovat kultapalkkeja tai kultakolikoita. Tarpeistasi riippuen molemmat voivat olla merkittävästi erilaisia ​​investointien ja niiden arvon suhteen.

Kultapalkit ovat yleisimmin ostettu fyysisen kullan muoto. Sijoitustarkoituksiin ostettujen tuotteiden tulisi yleensä olla vähintään 99,5% puhdasta kultapalkkia. Se, mitä yleensä näet sijoitusluokan kultapalkkeista, ja mitä sinun tulisi olla etsimässä ostettaessa, on se, että valmistajan nimi, tangon paino ja puhtaus, joka tyypillisesti ilmaistaan ​​99,99%: lla, on leimattu baarin edessä. Nämä osoittavat palkin laadun ja takaavat sen aitous.

Kultakolikot ovat toinen tapa tehdä fyysinen kultasijoitus. Huomaa kuitenkin, että jos ostat kultakolikoita, ne eivät aina ole yhtä suuria kuin kullan spot-hinnat samalla tavalla kuin kultapalkki. Tämä johtuu useista muista tekijöistä.

Kultakolikoilla nämä eivät tyypillisesti ole samaa puhtaustasoa kuin kultapalkit. Ne sisältävät tyypillisesti 91% -92% kultaa. Tästä huolimatta kolikoiden hinta painona voi olla enemmän kuin kultapalkin hinta. Tämä johtuu joidenkin kolikoiden keräilykelpoisuudesta. Tämän keräilykyvyn määrittäminen on kuitenkin toinen osaamisalue, ja jos etsit mahdollisimman suoraa fyysistä kultasijoitusta, palkit ovat todennäköisesti paras paikka aloittaa.

Kuinka ostaa fyysistä kultaa

Seuraava kysymys, kun osallistut ja ostat fyysistä kultaa ensimmäistä kertaa, on ymmärrettävästi, mistä voit ostaa sen?

Kun on kyse tästä kysymyksestä, on sanomattakin selvää, että haluat ostaa vain luotettavimmista lähteistä. Niitä on suhteellisen helppo löytää, ja niillä on tyypillisesti vahva läsnäolo verkossa ja tuettu paljon positiivisia arvosteluja ja uskottavuutta. Tässä suhteessa on erittäin tärkeää tehdä oma huolellisuus ennen ostamista varmistaaksesi, että käyttämäsi jälleenmyyjä on täysin laillinen. Ensimmäinen asia, josta sinun on oltava erittäin selkeä, on kullan nykyinen spot-hinta ja vältä kauppiaita, jotka näyttävät joko liian hyviltä ollakseen totta tai jotka ovat lisänneet valtavia palkkioita nykyiseen spot-hintaan.

Yhdysvalloissa Better Business Bureau on hyvä paikka aloittaa, jos haluat tarkistaa tai vahvistaa jälleenmyyjän maineen.

Jos haluat ohittaa kotitehtävät, suosittelemme näitä kahta yritystä:

  1. Kulta-välittäjä
  2. Jalometalliholvi

Tekijät, jotka on otettava huomioon ostettaessa kultaa

Vaikka olet nyt matkalla ostamaan fyysistä kultaa ensimmäistä kertaa, on vielä muutamia keskeisiä kohtia, jotka ovat hienoja olla pitämättä itseäsi oikealla tiellä.

Koko: Kullan ostaminen ei tarkoita sitä, että sinun täytyy sukeltaa suoraan ja ostaa 1 kg tai jopa 1oz baari. Kultapalkkeja on saatavana kaikenkokoisina. Yleensä voit ostaa mitä tahansa painosta 1 gramma – 1 kg. Tärkeintä on ostaa sinulle sopiva koko. Tämä koskee sekä omaa budjettiasi että jälleenmyyntiä. On todennäköistä, että pienempiä määriä olisi tarvittaessa helpompi myydä tulevaisuudessa.


Hinta Premium: Varmista, että ostat eri tunnettujen kullan toimittajien ympärillä. Kaikille jalometalliharkkoihin tehdyille ostoille lisätään pieni palkkio spot-hintaan, mutta niistä ei saa olla piilotettuja maksuja. Tämä on aina syytä tarkistaa uudelleen ennen ostamista.

Varastointi & Vakuutus: Nyt kun olet ostanut fyysistä kultaa, haluat pitää sen mahdollisimman turvallisena. Tämä voi hyvinkin tarkoittaa maksaa toisesta turvallisesta varastosta, joka on erittäin suositeltava vaihtoehto, varsinkin jos ostat suuria määriä. Jos haluat, että jalometalliharkkosi on asianmukaisesti vakuutettu, sinun on ehkä myös investoitava ammattimaiseen varastoratkaisuun tai erikoistuneeseen kolmannen osapuolen vakuutukseen.

Kunto: Tietenkin kun ostat kultaa, haluat varmistaa, että se on huippukunnossa. Tämä on yleensä erittäin yksityiskohtaista, kun ostat hyvämaineiselta myyjältä. Kun olet hallussasi, sinun kannattaa pitää kultasi tässä kunnossa. Tämä on toinen etu turvallisen säilytyksen takana, koska haluat varmistaa, että kulta pysyy täysin poissa haitasta tai naarmuista, jotka voivat vaikuttaa arvoon.

Lopulliset ajatukset

Kaiken kaikkiaan fyysisen kullan ostaminen nykypäivän markkinoilta on varmasti helpompaa kuin luulet. Jos olet sellainen sijoittaja, joka haluaa saada käsiinsä aineettomia hyödykkeitä, kulta voi olla täydellinen valinta sinulle, koska se pysyy lähellä ennätyskorkeutta.

Kun olet voittanut esteet löytää paras BBB: n hyväksymä kullan toimittaja ja harkita omaisuuden varastointia, mikään ei estä sinua tekemästä ensimmäistä ostoa millä tahansa sinulle sopivalla kultapalkilla tai kolikolla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map