Retail BTC-køb skubbede kvartalspræmien højere, men institutionerne reducerede lange positioner

Market Watch Weekly er en gennemgang af kryptomarkeder og udvikling hver uge.

Bitcoins weekendrally på mere end $ 1.000 tillod det at genvinde de fleste af sine tab i midtugen. Den førende digitale valuta indsnævrede det ugentlige tab til 1,34% efter afslutning på $ 19.162 i henhold til OKEx BTC-indeksprisen. Denne stigning kom som en lettelse for tyre, efter at BTC havde testet $ 17.600 to gange i løbet af ugen. 

Den stærke rally i weekenden afspejles også i præmien på futures. OKEx BTC futures årlige rullende tre-måneders basis har nu nået over 14%, med lignende niveauer set den 24. november, da BTC flyttede op til $ 19.400 niveauer. Dette viser, at markedets tillid til prisudviklingen de næste tre måneder forbliver meget stærk. Derudover giver denne høje kvartalspræmie muligheder for arbitrageurs.

BTC futures årligt rullende tre-måneders basis. Kilde: skæv

Store altcoins overgår ikke bedre, mens OKB får 10%

Bitcoins tilbagetrækning i midten af ​​ugen efterlod næsten alle de store altcoins, der ikke overgik det i ugen. Ether (ETH) og Litecoin (LTC) faldt med henholdsvis 2,23% og 2,52%. Imidlertid, 

XRP blev udsolgt og mistede 17% af sin værdi i den sidste uge efter afslutningen af ​​SPARKs airdrop for XRP-indehavere. Et højdepunkt blandt de store altcoins var OKB, der fik mere end 10% de sidste syv dage. Samlet set kunne store altcoins ikke udvikle en uafhængig tendens, og Bitcoins dominans har ikke ændret sig meget. 

Ugentligt afkast af større kryptokurver, 12 / 7–12 / 13. Kilde: TradingView

SushiSwap bliver den største vinder af yearn.finances fusion

I DeFi-sektoren nåede den samlede låste værdi op på 15 milliarder dollars for første gang sidste tirsdag, men antallet faldt i Bitcoins tilbageførsel. Og på samme tid faldt prisen på mange større DeFi-tokens i løbet af den sidste uge.

Samlet værdi låst i DeFi. Kilde: DeFi-puls

Uniswap (UNI) faldt med 10,23%, selvom dets syv-dages volumen stadig tog 60% af DEX-handel pr. Dune’s data. Markedet er fortsat bullish på SushiSwap (SUSHI), der steg 7,32% i sidste uge og forventede mere opadgående fra fusionen med yearn.finance. Forbindelse (COMP) steg også yderligere 5% i løbet af ugen, mens de fleste DeFi-tokens var nede 5% til 15%. 

Ugentlig returnering af større DeFi-tokens, 12 / 7–12 / 13. Kilde: TradingView

Institutionelle investorer reducerer betydeligt lange positioner


CME udgav de seneste (fra 8. december) Bitcoin futures positionsdata den 12. december. Bitcoin kørte i et snævert interval på omkring $ 1.000 og manglede en klar retning i rapporteringsperioden. 

Åben interesse faldt yderligere fra 11.812 til 11.750 – tilbage til det niveau, det var for tre uger siden. Selvom prisen på BTC ikke har set en væsentlig tilbagegang i rapporteringsperioden, synes institutionelle investorer at have reduceret deres positioner til risikokontrol.

CME Bitcoin futures data – Åben interesse. Kilde: Quandl

Kapitalforvalteres lange positioner faldt fra 626 til 544, mens korte positioner steg fra 0 til 11, hvilket udtrykte den manglende tillid til, at BTC bryder nye højder.

CME Bitcoin futures data – Antal kapitalforvaltere, længsler versus shorts. Kilde: Quandl

Leverede fonds lange positioner faldt fra 4.509 til 4.365, mens korte positioner faldt samtidigt fra 9.375 til 9.354.

Samlet set fremgår det af de seneste rapporteringsdata, at institutionelle investorer foretrækker at tage overskud og reducere deres kapitalandele ved årets udgang..

CME Bitcoin futures-data – Antal gearede fonde, longs vs. shorts. Kilde: Quandl

Ser fremad i denne uge

De første doser af COVID-19-vaccinen udviklet af Pfizer og BioNTech vil blive leveret i USA mandag, hvilket kan markere et vendepunkt i pandemien.

På den makroøkonomiske front er markedet nu fokuseret på, om de to parter i den amerikanske kongres kan nå til enighed om et andet stimulusforslag. Dette vil være den største usikkerhedsfaktor, der påvirker retningen på det bredere marked i de næste to uger. Federal Reserve afholder også sit sidste FOMC-møde i år i denne uge.

I krypto er fristen for færdiggørelse af en kompensationsplan for tidligere Mt. Gox-brugere er 15. december. Dette er den tredje udvidelse, der involverer i alt 140.000 BTC. Hvis Tokyo District Court kan give lukning til den længe ventede Mt. Gox-udbetaling, modtagerne kunne sælge deres Bitcoin for at udbetale og lægge pres på markedet.

Ikke en OKEx-forhandler? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map