Månedlig rapport om kryptokurrencymarkedet: Nyt år, nye optegnelser

En oversigt over kryptomarkedets udvikling og ydeevne i januar

Vigtigste takeaway

  • Den første måned i 2021 oplevede Bitcoin (BTC) og Ether (ETH) at indstille nye all-time højder, og markedsværdien af ​​kryptokurrency oversteg $ 1 billioner.
  • Stimulus forventninger steg efter den demokratiske sejr i det amerikanske valg. Med stigende vaccinationer er økonomien godt på vej til et V-formet opsving, især da Fed fortsætter med at yde støtte.
  • Bitcoin overgik stort set de globale aktiver i januar og viste en større sammenhæng med risiko på aktiver. Markedslederen tiltrak også stigende institutionel interesse.
  • Der var betydelig volatilitet i januar på grund af aktiv handel, hvilket resulterede i en rekordhøj total handelsvolumen på OKEx på OKEx for måneden..
  • Altcoins overgik Bitcoins 14% månedlige afkast med en mememønt, DOGE, der drager fordel af Wall Street Bets-sagaen.
  • Ether udførte på grund af solide grundlæggende forhold og høstede et 78% månedligt afkast. DeFi-tokens steg også, da markedet så ud til at omprisere dem med højere værdiansættelser.

Makro miljø opsummering

Den amerikanske dollarforsyning har marcheret nordpå lige siden epidemien begyndte. Federal Reserve er forpligtet til at fortsætte obligationskøb, og de korte lånerenter forblev forankret nær nul i januar. Markederne mener, at så længe Fed opretholder sin nuværende holdning, er det sikkert at fortsætte med at investere. Som et resultat har de globale aktivpriser haft gavn af den generøse pengemængde.

Med stigende vaccinationer vil den amerikanske økonomi sandsynligvis ende med et V-formet opsving. En forløber for en sådan genopretning var det amerikanske dollarindeks, der udviste et modtrend i januar med en stigning på 0,7%. Mens dollarrallyet havde presset risikable aktiver i januar, vil en efterfølgende stimuleringspakke fra Biden-administrationen sandsynligvis begrænse dollarens opadgående position.

I mellemtiden er skatkasseudbyttet vokset til 1,10%, hvilket ikke er set siden styrtet i marts sidste år. Den stigende kurve er et signal om, at investorer forventer højere inflation i de kommende år. Denne inflationsforventning og den alt for store kapital på markedet har sat en stor scene for Bitcoin.

Desuden bragte Wall Street Bets-bevægelsen generel ustabilitet på markedet i slutningen af ​​januar, hvor aktier faldt og Volatility Index pumpede 60% den 27. januar. Gamestop og AMC trak dog tilbage inden udgangen af ​​januar, og det ser ud til at WSB-sagaen slutter.

Historisk fungerer Bitcoin bedre i perioder med faldende markedsvolatilitet. Imidlertid er populariteten af ​​anti-etablering fortællingen på sociale medier mere opmærksom på Bitcoin og decentraliseret finansiering.

Rigelig pengemængde og inflationsforventning satte en stor scene for Bitcoin. Kilde: TradingView

Globale aktivpræstationer

Fra et renteperspektiv overgik Bitcoin de globale aktiver i januar med et månedligt afkast på 14,2% ifølge OKEx BTC-spotprisen. TWI-råolie-spotprisen steg 7,5% midt i det økonomiske opsving og blev nummer to. Guldplet blev udsolgt på grund af øget appetit på markedsrisiko og faldt 2,7% i løbet af måneden.

Aktiemarkedet oplevede en divergerende udvikling i januar med S&P 500-indeks sluttede 1% lavere på grund af blå chips, der faldt midt i WSB-sagaen, mens aktier i de nye markeder havde et positivt afkast. Stærkt afkast fra det store Kina bidrog til det udestående 4,1% månedligt afkast af MSCI Asia ex-Japan Index, i mellemtiden steg MSCI Emerging Markets Index med 3,1%.

Bitcoin overgik stort set globale aktiver i januar. Kilde: OKEx, JPMorgan Chase

Institutionel interesse for Bitcoin fortsætter med at vokse, når den digitale valuta sætter nye rekorder. MicroStrategy foretog igen en større investering i den førende kryptokurrency og bragte firmaets samlede BTC-investering op til mere end 70.000 mønter. Crypto minearbejder Marathon Patent Group købte $ 150 millioner i Bitcoin under prisnedgangen i midten af ​​januar, og der er en tydelig tendens til, at virksomheder bygger Bitcoin skatkammer

Selv Ray Dalio, grundlæggeren af ​​Bridgewater Associates, ændrede sin holdning til kryptokurrency og sagde, at Bitcoin er det "en helvedes opfindelse." Han overvejer også kryptokurver som investeringer for at beskytte klienter mod fiat-valutaforringelse.

Det er også værd at bemærke, at Bitcoins 90-dages korrelation med S&P 500-indekset steg igen i januar og steg fra 0,1 niveauer til så højt som 0,21. På flere handelsdage så Bitcoin synkroniserede bevægelser med aktiemarkedet omkring det amerikanske aktiemarkeds åbningstid.

Bitcoins korrelation med guld faldt derimod fra 0,07 til -0,07. Dette antyder, at Bitcoin på dette tidspunkt betragtes mere som et alternativt risikotilgang end et aktivt havn.

Bitcoins korrelation med aktiemarkedet steg, mens korrelationen med guld faldt. Kilde: Møntmålinger

Januar’s handelsstemning med OKEx

I første halvdel af januar, da Bitcoins pris sprang fra $ 30.000 til over $ 40.000, blev markedssentimentet overophedet. Præmien på kvartalsvis futures steg fra 3% til 6%, og otte timers finansieringsrater på evige swaps gentagne gange steget til så højt som 0,15% på OKEx.

Præmien på BTC’s kvartalsfremtid afspejler fuldt ud ændringen i markedssentimentet i januar. Kilde: OKEx

Bitcoin oplevede to store tilbagetrækninger i første halvdel af januar. Den 21% retracement den 3. januar blev hurtigt hentet af vanvittig købekraft, og prisen fortsatte sin opadgående bevægelse og satte en ny heltidshøjde nær $ 42.000. Den anden retracement omkring 11. januar var i takt med faldet i andre risikotillæg på grund af stigende afkast i statsobligationer og dollarindekset. Dette fald så Bitcoin tabe 28% af sin værdi på tværs af tre dage, og markedsdeltagere spekulerede på, om et bjørnemarked var ankommet.

Den anden retracement bidrog også til det samlede dæmpede markedssentiment i anden halvdel af januar. Kvartalsvis futurespræmie faldt tilbage til under 2%; i mellemtiden faldt både det lange / korte forhold og den åbne rente hurtigt.

Ligesom markedet blev pessimistisk, opdaterede Elon Musk sin Twitter-biografi med ordet #Bitcoin den 29. januar. Den førende kryptokurrency trak straks 20% op som svar. Dette fungerede også som det sidste højdepunkt i januar, før Bitcoin gav tilbage det meste af "Elon rally" gevinster.

Spikes og stup skubbede den månedlige handelsvolumen til en heltidshøjde på OKEx. Kilde: OKEx

Et marked fyldt med nye højder og skarpe tilbagetrækninger gjorde det muligt for handelsvolumen at nå rekordniveauer i januar. OKEx genererede 717 milliarder dollars i samlet volumen, hvor futures tegner sig for 55% af det. Derudover indstillede det mest handlede instrument på OKEx, den møntmarginerede BTC kvartalsfremtid, historiens højeste enkeltdagsvolumen til $ 7,2 mia. Den 11. januar. Andre instrumenter oplevede også volumenstigninger samme dag. Desuden satte BTC åben interesse på OKEx en ny heltidshøjde på 2,42 milliarder dollars den 19. januar, før de faldt kraftigt tilbage til under $ 2 milliarder niveauer, da tyre begyndte at lukke deres positioner for fortjeneste.

Handelsvolumen på OKEx nåede 717 milliarder dollars i januar og satte en ny rekord. Kilde: OKEx

Altcoins overgik BTC

Altcoin-sæsonindekset leveret af Blockchain Center steget fra 14 til 57. Dette viser, at ved udgangen af ​​januar udførte 57% af de 50 bedste kryptokurver bedre end Bitcoin sammenlignet med de sidste 90 dage.

Et vigtigt fænomen i januar var et udbrud af anti-etableringsstemning – ledet af Wall Street Bets – der ryste kryptovalutamarkedet. Dogecoin (DOGE) sprang mere end 1.000% på lidt over en dag, efter at WSB-publikum angiveligt pumpede mememønten. Mønten fortsatte med at trække, da Elon Musk også nævnte det et par gange på Twitter, og det førte det til topplaceringen blandt de ni mest handlede kryptokurver med OKEx spotvolumen.

XRP og Stellar’s Lumen (XLM) blev også begunstiget af Redditors. Den WSB-ledede pumpe gjorde det muligt for XRP at høste en stigning på 122% i januar. Før dette stod XRP over for et højt salgspres på grund af en retssag anlagt af US SEC. I mellemtiden steg XLM med 148%.

Polkadot (DOT) oplevede et hurtigt prisspring i anden halvdel af januar på grund af de kommende slotsauktioner. Disse begivenheder øgede tydeligt efterspørgslen efter DOT på kort sigt, og det sluttede måneden med et 93% afkast.

Wall Street Bets dominerede januar’s altcoin-afkast. Kilde: OKEx

I betragtning af virkningen af ​​eksterne faktorer blev DOGE-prisen adskilt fra Bitcoin i januar med en korrelationsfaktor på mindre end 0,25. Tilsvarende havde XRP og XLM ikke en sammenhæng på mere end 0,5 med nogen anden kryptovaluta, der er anført ovenfor.

DOGE havde en uafhængig tendens i januar uden at blive påvirket af det brede marked. Kilde: OKEx

Ether viser stærke fundamentale forhold

Tre år efter ICO-boom ramte Ether igen i januar en ny heltidshøjde over $ 1.400 og realiserede et 78% månedligt afkast. Etherens volatilitet har historisk været højere end Bitcoins, og dette ændrede sig ikke i januar. Begge markedsledere oplevede volatiliteten stige til højdepunkter i midten af ​​april. I januar trak Ether sig dog meget mindre end Bitcoin, og dets rally var mere bæredygtigt. Dette afspejles i det faktum, at ETHs 30-dages investeringsafkast ikke faldt for meget ved udgangen af ​​måneden.

Ether viste en mere bæredygtig rally og højere volatilitet i januar. Kilde: Møntmålinger

31. januar nåede den samlede værdi, der var låst i Ethereum-netværket, 28 milliarder dollars, en stigning på 80% sammenlignet med den foregående måned pr. Data fra DeFi-puls. Da DeFi-markedet fortsætter med at boom, øges efterspørgslen efter Ether i tandem.

Den nøglemåling til måling af brugen af ​​kryptokurver er samlede transaktionsgebyrer, der afspejler reel efterspørgsel fra betalende brugere. Mens Bitcoins samlede transaktionsgebyrer (30 dages rullende gennemsnit) var fem gange højere end Ether i januar 2018, blev denne situation fuldstændig vendt i januar i år, hvor Ether samlede transaktionsgebyrer på $ 10,7 millioner var tre gange højere end Bitcoins.

Den eneste bekymring er dog, at Ethers aktive adressetal ikke steg så hurtigt som Bitcoin i januar, hvilket kan være et resultat af høje gasafgifter afskrække detailinvestorer med små fonde.

Ether samlede transaktionsgebyrer var tre gange højere end Bitcoins i januar. Kilde: Møntmålinger

DeFi fortsætter med at udvikle sig

Mange førende DeFi-tokens ramte deres højeste priser i januar, da markedet prisfastsatte dem med højere værdiansættelser baseret på solide fundamentals. En anden grund bag dette rally var, at det amerikanske kontor for valutakontrolløren offentliggjorde en artikel diskuterer "selvkørende banker" bygget på DeFi-protokoller.

Blandt OKEx-listede DeFi-tokens var indfødte tokens fra decentraliserede børser uden tvivl de største vindere i januar. Blandt dem toppede Curve (CRV) og Tokenlon (LON) sektoren med et afkast på ca. 320% hver. Udlånsprotokol-token AAVE og syntetisk aktivprotokol Synthetix (SNX) realiserede også henholdsvis et månedligt afkast på henholdsvis 245% og 138%.

De fem bedste vindere blev fejet af DEX-tokens med en gennemsnitlig månedlig gevinst på 295%. Kilde: OKEx

Ifølge Dune Analytics, Uniswap toppede de decentrale børser med en månedlig handelsvolumen på $ 25,9 milliarder, efterfulgt af SushiSwap på $ 12,2 milliarder. Curve blev nummer tre med et volumen på 6,3 milliarder dollars.

Uniswap og SushiSwap forbliver de to øverste DEX målt i volumen. Kilde: Dune Analytics

Vækstkurven for de samlede DeFi-brugere fortsatte med at være stejl og voksede fra 1,18 millioner til 1,32 millioner i løbet af måneden. Tilladelsesløse og tillidløse DeFi-protokoller kan muligvis se hurtigere adoption, da platforme som Robinhood gentagne gange stoppede normale handelsaktiviteter i januar. Faktisk kan et paradigmeskift i den finansielle industri allerede være i gang.

Antallet af samlede DeFi-brugere over tid opretholder høj vækst. Kilde: Dune Analytics

Ser frem til

Data viser, at februar historisk har været en stærk måned for Bitcoin med den næsthøjeste median på 21% og et gennemsnit på 17% månedligt afkast. Nyheder om Teslas køb af 1,5 mia. Dollar i Bitcoin havde sat markedet i brand i begyndelsen af ​​februar, og prisen var kommet ind i ukendt territorium. Forhandlere er imidlertid nødt til at holde øje med, om fortjeneste kan medføre et fald, som det var i slutningen af ​​januar. Når det er sagt, vil de langsigtede positive følelser omkring Bitcoin sandsynligvis forblive intakte.

Historiske data viser, at februar har været en stærk måned for Bitcoin. Kilde: CoinMarketCap, OKEx

Et par hurtige tilbagetrækninger i januar fik svage hænder til at dumpe deres mønter, mens investorer, der er langsigtede bullish, fortsatte med at købe. Dette afspejles i det voksende antal adresser med saldi over 1.000 BTC på trods af tilbagetrækninger. Ifølge Glassnodes data er der kommet 201 nye hvaler på diagrammet i løbet af måneden, et tegn på, at institutioner og store virksomheder måske begynder at samle mønter. Det køb, der blev foretaget af Tesla, kunne have en signaleffekt og dens rygter Omkostninger på omkring $ 33.000 pr. mønt vil sandsynligvis skabe et prisgulv.

Hvaler blev ved med at akkumulere mønter under januar skarpe træk. Kilde: Glassnode

Minearbejdere dumpede deres bedrifter i januar. Miners Position Index (MPI) startede omkring 1.256, og det steg til et historisk højdepunkt på 12.666 den 17. januar. Ved udgangen af ​​januar var dette indeks tilbage til 2,79. Da minearbejdere har låst op for en så stor mængde mønter i januar, kunne forsyningen drænes på kort sigt.

MPI steg til en historisk højde i januar. Kilde: CryptoQuant

Derudover er institutionel eksponering åbnet med lanceringen af ​​ETH-futures på CME i begyndelsen af ​​februar. En nylig rapport fra CoinShares viser, at kapitalindstrømningen til ETH har været stærkt koncentreret de sidste uger. Især offentliggjorde Federal Reserve Bank of St. Louis en DeFi-forskningsrapport, udforske smarte kontraktbaserede finansielle markeder. Alle disse får os til at tro, at markedssentimentet er optimistisk med hensyn til ETH.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner