GBTC hjælper med at drive BTC-tyremarkedet, men dets indflydelse kan falde

Dette års BTC-tyremarked er faldet sammen med højt profilerede poster fra institutionelle investorer, som har sat Grayscale Bitcoin Trust i fokus. Som en over-the-counter børshandlet fond og det første investeringsmiddel til digital valuta, der har opnået status som et amerikansk værdipapir- og Exchange Commission-rapporterende selskab, er GBTC kommet i fokus. Dets samlede mængde aktiver under forvaltning har gentagne gange ramt heltidshøjder – og med dette i tankerne har OKEx Insights besluttet at se nærmere på nogle af GBTC’s funktioner i et forsøg på at hjælpe detailhandlere bedre med at forstå dette "sort hul" på BTC-markedet.

Gråtoner er en gateway for institutionel BTC-eksponering

Formålet med GBTC er nettoværdien. eller NAV pr. aktie for at spore Bitcoin-markedsprisen pr. aktie minus trustens forpligtelser. Da det opfylder traditionelle finansielle institutioners overholdelsesbehov og hjælper med at undgå udfordringerne ved at købe, opbevare og opbevare BTC direkte, er det blevet en gateway for institutioner til at få og opretholde eksponering for det førende digitale aktiv. 

Det er dog værd at bemærke tidligt, at GBTC ikke i øjeblikket driver et indløsningsprogram. Aktier er kun berettigede til at blive ubegrænset og videresolgt på det offentlige marked efter en periode på seks måneder.

15. december besidder GBTC 565.633 BTC eller $ 10,94 mia. I aktiver under forvaltning. Antallet af nye mønter, der blev tilføjet i løbet af de sidste seks måneder, nåede næsten 200.000 BTC.

GBTC’s samlede aktiver under forvaltning er steget dramatisk i de sidste seks måneder. Kilde: YCharts

Ifølge Capital IQ er de vigtigste institutionelle indehavere af GBTC i øjeblikket kryptolåneselskab BlockFi, hedgefond Three Arrows Capital, trustfond Horizon Kinetics samt ARK, en fond ledet af den amerikanske investor Cathie Wood. ARKs eksponering for BTC dateres tilbage til september 2015, da ARKW Fund var den første ETF, der købte GBTC. Alle fire af disse institutioner har markedsværdier på mere end 100 millioner dollars – med BlockFi’s når 500 millioner dollars.

Der er 14 institutioner med mere end en million dollars i markedsværdi i GBTC. Kilde: Capital IQ

Derudover ser et stigende antal institutionelle investorer sig til GBTC for deres BTC-eksponering. Guggenheim Partners, med over 230 milliarder dollars i aktiver under forvaltning, har indgivet en ændring til SEC for at give sin $ 5 milliarder $ Macro Opportunities Fund mulighed for at investere op til 10% af sin nettoværdi i GBTC. 

Ifølge Grayscales rapport fra tredje kvartal for 2020 er 81% af investorerne institutionelle investorer. En anden hurtigt voksende gruppe er familiekontorer, der repræsenterer over 8% af det samlede antal.

Næsten 80% af GBTC’s investorer er institutionelle, mens andelen af ​​familiekontorer vokser. Kilde: Grayscale’s Q3-rapport for 2020

GBTCs premium- og indløsningsmekanisme gør det til et sort hul

GBTC handler i øjeblikket med en præmie på 26% i forhold til dets NAV. Det har ikke handlet med rabat til sin NAV i fire år.

Meget af den høje præmie kommer fra markedets prisfastsættelse, da investorer kun kan udbetale gennem det sekundære marked efter køb af GBTC-aktier. Denne mekanisme tvinger investorer til at påtage sig op til seks måneders risiko – i denne periode, selvom BTC styrter, vil investorer ikke være i stand til at sælge. GBTC vil aldrig sælge nogen BTC under den nuværende mekanisme.


Da GBTC er en af ​​de meget få gateways, der for tiden er tilgængelige for institutionelle investorer til at deltage i BTC-investering og opfylde overholdelseskrav, skaber det enorm efterspørgsel – hvilket gør det muligt for præmier at fortsætte.

GBTC har opretholdt en præmie på 10% eller mere i en længere periode i 2020. Kilde: Bybt

På grund af den høje præmie forsøger mange investorer at bruge en markedsneutral strategi. Ifølge Grayscales ‘rapport fra tredje kvartal for 2019 var næsten 80% af tilstrømningen forbundet med bidrag fra digitale aktiver i bytte for aktier – en stigning fra de foregående 12 måneder. Selvom det ikke har afsløret dette tal siden den tid, kunne vi se, at størstedelen af ​​investorerne brugte "in natura" til gengæld for GBTC-aktier, men ikke bruge kontanter til at købe aktier direkte.

Næsten 80% af investorerne udvekslede GBTC – aktier via "in natura" nærme sig. Kilde: Gråtones Q3-rapport for 2019

Det "in natura" tilgang er at udveksle GBTC-aktier ved at låne BTC fra långivende virksomheder og bidrage til trusten. Efter låseperioden sælger investorer deres GBTC-aktier på det sekundære marked og køber derefter BTC tilbage fra kryptobørser for at vende tilbage til det udlånende selskab. For at forblive markedsneutralt kan de afdække deres eksponering for deres BTC-beholdninger ved at åbne korte positioner på regulerede børser. På denne måde genererer de stadig arbitrage gevinster efter at have kastet lån og administrationsgebyrer ud. 

I denne arbitrageproces gør Grayscales ikke-indløselige mekanisme det umuligt at flygte fra faktisk at købe BTC på markedet – uanset om investorer låner BTC eller fiat. Køberen ville være arbitrageur, hvis han først lånte BTC, eller Grayscale ville være, hvis han først lånte penge. Dette slags sorte hul har også ført til fremkomsten af ​​en række institutioner, der målretter mod arbitrage, men som faktisk køber store mængder BTC på markedet, hvilket resulterer i nogle langsigtede prisgulve.

Lånsatser giver mulighed for arbitrage-muligheder gennem GBTC-præmier for at forblive rentable. Kilde: CoinMarketCap

GBTC-præmien er blevet en BTC-prisindikator

På grund af stærk tilstrømning til GBTC i år kan vi se, at ændringer i præmien har en rolle at spille i forudsigelsen af ​​BTC’s kortsigtede prisbevægelser.

Generelt varierer præmien mellem 10% og 30%, ud over hvilken der er stor sandsynlighed for tilbageførsel. Vi kan fortolke præmier over eller under disse procenter som betyder, at BTC er overkøbt eller oversolgt. En hurtig stigning i præmierne er normalt resultatet af en hurtig prisstigning. Den hurtige prisstigning kan udløse overskud fra store institutioner, der ønsker at genbalancere deres positioner – hvilket igen får markedet til at bevæge sig i den modsatte retning.

En GBTC-præmie, der er lavere end 10% eller højere end 30%, fører normalt til en tilbageførsel af prisen. Kilde: TradingView, OKEx

Som en børsnoteret fond offentliggør ARK daglige positionsbevægelser. Dette giver os et glimt af dets GBTC-beholdninger. Ifølge positionsændringer i ARKW, den solgte 141.000 GBTC-aktier den 25. november og 518.202 GBTC-aktier den 30. november. Den 26. november og 1. december faldt BTC-prisen med henholdsvis 8% og 5%. Mens de solgte aktier ikke er en stor procentdel af dets samlede positioner, kan reduktionen forstørres, da de handlende altid kan se den førende fonds beholdning.

De sidste to reduktioner i ARKWs GBTC-beholdning fandt sted lige før BTC-prisen faldt. Kilde: arktrack.com

Selvom ændringen i GBTC’s præmie stadig er en gyldig indikator, kan den gradvis undlade at fungere som en pålidelig via udvidelsen af ​​kryptokurrencyens indflydelse og mulig godkendelse af andre Bitcoin ETF’er. Gråtone kan tænkes at miste sin dominans som stedet for institutionel BTC-eksponering, hvilket også vil medføre, at dets præmier falder.

Desuden kan der med over 1 mia. Dollars tilstrømning til GBTC i første halvdel af året også være en komprimering af NAV-præmien, når disse store lockups slutter. Hvis præmierne indsnævres til næsten paritet, reduceres oprettelsen af ​​nye aktier betydeligt, fordi arbitrageurs ikke ville give overskud. Dette kan resultere i salgstryk på det sekundære marked.

Tidligere tyremarkedspræmier er væk

Positive præmier for GBTC har været på markedet i årevis. Andre præmier, der eksisterede i 2017 og 2018, er imidlertid forsvundet. For eksempel er Kimchi-præmien på det koreanske marked sjældent set efter BTC-prisnedbruddet i marts 2020. Nu er prisen på den førende kryptovaluta på amerikanske børser generelt højere end prisen på koreanske børser..

Kimchi-præmier blev stort set udryddet i marts 2020. Kilde: Tradingview, OKEx

USDT OTC-præmien i den kinesiske yuan er en anden indikator for stemningen på det asiatiske marked. Da det kinesiske marked forbød direkte fiat-valutahandel på kryptokurrencymarkedet, handles USDT i kinesiske børser ofte til en præmie til den amerikanske dollar – hvilket indikerer, at der er mere efterspørgsel efter køb. Denne præmie blev imidlertid til en rabat i en længere periode efter marts 2020, hvilket viser, at det kinesiske marked er en svag køber af BTC.

USDT har handlet med en rabat til den amerikanske dollar på det kinesiske marked i år. Kilde: Chainext

Alt dette konkluderer, at dette års tyremarked var formet af en tilstrømning af institutionelle investorer snarere end globale detailinvestorer.

GBTC er en vigtig bidragsyder

GBTC er en vigtig gateway for institutionel investering i BTC – hvad enten det er med buy-and-hold-formål eller til arbitrage. På grund af sin ikke-indløselige mekanisme og ekstremt hurtigt voksende AUM, der fører til det uundgåelige behov for midler til at købe store mængder BTC på spotmarkedet, har GBTC været en stor drivkraft for dette års tyremarked.

Den høje præmie på GBTC-aktier på det amerikanske sekundære marked giver meget plads til institutionel arbitrage på tværs af markeder, hvor arbitrage-kapital overfører salgspres til det amerikanske aktiemarked. Dette gør GBTC til en af mest aktive OTC-værdipapirer målt i handelsvolumen – men dette kommer på bekostning af detailinvestorer.

GBTC er rutinemæssigt øverst på mest aktivt handlede OTC-værdipapirer med hensyn til handelsvolumen. Kilde: OTCMarkets

Når man sammenligner den 30-dages historiske volatilitet af GBTC og BTC-prisen på CME, fører GBTCs enorme præmie til, at dens volatilitet er konstant højere end CME’erne – hvilket også udsætter indehavere af det sekundære marked for større risiko.

GBTCs høje præmie gør dets volatilitet højere end BTC-prisen. Kilde: TradingView, OKEx

På samme tid kan vi bemærke, at institutionelle investorer også køber BTC gennem andre forretninger end GBTC. MicroStrategy rejste for nylig en konvertibel obligation på $ 650 millioner til en 37,5% aktiepræmie til direkte BTC-køb. Massachusetts gensidige livsforsikringsselskab annoncerede også et BTC-køb på 100 millioner dollars gennem NYDIG.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map