Elon Musk nævner Bitcoin genopretter markedet med ny detailinteresse

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Fredag ​​opdaterede tech-iværksætter, investor og verdens rigeste mand, Elon Musk, sin Twitter bio med ordet #Bitcoin. Da markedet tog dette som et bullish tegn, trak Bitcoin straks 15% op som svar og bryder gennem halsen på det tidligere dannende dobbeltbundsmønster og forsøger at krydse $ 38.000 modstanden.

Ser vi tilbage på de sidste syv dage, skete Bitcoin med en svag præstation og testede 30.000 USDT-support to gange den 22. januar og 27. januar. Den kvartalsvise kontraktpræmie var også faldet til et år til dato lavt på 500 USDT hvilket indikerer markedets manglende tillid. Imidlertid led anti-etableringsstemningen ledet af Wall Street-væddemål rystede markederne denne uge.

First Dogecoin (DOGE) sprang mere end 1.000% på lidt over en dag, og derefter blev Bitcoin trukket op med 15% på en time. Handlende vil gøre det godt at se på tidligere strategier og planlægge for disse nye udviklinger.

Præmien for BTC kvartalsvis futures sprang også hurtigt til $ 1.200 eller 3,4% i dag, hvilket indikerer, at markedet har genvundet sin opadgående tillid. BTC’s åbne interesse for OKEx er også sprunget tilbage over 2 milliarder dollars og bekræfter, at en ny runde af den lange-korte kamp er begyndt.

Finansieringsgraden for evige swaps blev også skubbet op til 0,1% i morges, hvilket indikerer, at der er detailinvestorer, der er stærkt gearede til at jage dette rally.

I skrivende stund handles den kvartalsvise kontrakt BTCUSD0326 – der udløber i slutningen af ​​marts – til 36.500 USDT-niveauer med en præmie på 1.200 USDT eller 3,4% over indeksprisen. 

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0326), fra kl. 10:00 UTC den 29. januar. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-datalæsninger

Besøg OKEx-handelsdatasiden for at udforske flere indikatorer. 

BTC langt / kort forhold

Bevægelsen af ​​det lange / korte forhold i denne uge var næsten identisk med priserne, hvilket indikerer, at detailinvestorer ikke havde en klar idé om, hvordan markedet ville bevæge sig. Men hvad der er klart er, at det lange / korte forhold faldt meget hurtigt under onsdagens tilbagegang, hvilket indikerer, at mange tyre skiftede mening på det tidspunkt. Denne korte fælde kan have fået mange handlende til at åbne nye shorts til lavere prisniveauer.

Dataindsamlingstid: 1/22 10:00 UTC til 1/29 10:00 UTC

Det lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, sammenlignet med de åbne korte positioner. Forholdet er kompileret fra alle futures og evige swaps, og brugerens lange / korte side bestemmes af deres nettoposition i BTC.

På derivatmarkedet afbalanceres, når en lang position åbnes, af en kort position. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.

BTC-basis

Præmien for den kvartalsvise kontrakt tog en meget mærkbar nedgang under onsdagens tilbagegang efter at have nået så lave som 500 USDT. Dette illustrerer fuldt ud tyrernes manglende tillid på det tidspunkt.

I de sidste par timer er den kvartalsvise kontraktpræmie blevet skubbet over 1.200 USDT eller 3,4% tilbage til det sted, hvor den var i slutningen af ​​sidste uge, og vi skal fortsætte med at overvåge, hvis dette niveau opretholdes. En præmie på $ 1.000 eller mere kan gå en eller anden måde til at cementere markedets tillid.

Dataindsamlingstid: 1/22 10:00 UTC til 1/29 10:00 UTC

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler de erhvervsdrivendes forventninger til prisen på Bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben rente og handelsvolumen

Åben interesse var faldet fra $ 2 milliarder i løbet af ugen, hvilket indikerer den fortsatte lukning af korte positioner. Under gårsdagens prisrally steg den åbne interesse dog igen og er nu tilbage omkring $ 2 mia., Hvor handelsvolumen også eksploderer inden for de sidste par timer.

Dataindsamlingstid: 1/22 10:00 UTC til 1/29 10:00 UTC

Åben rente er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margin udlånsgrad

I modsætning til det lange / korte forhold fortsatte forhandlere i spot gearet markedet fortsat med at tilføje mere gearing i løbet af ugens fald og begyndte derefter at lukke efter prisudviklingen. Marginudlånsgraden nåede 21 på et tidspunkt i denne uge og er nu tilbage nede på 16, hvilket tyder på, at nogle erhvervsdrivende har taget overskud sammen med prisopgangen.

Dataindsamlingstid: 1/22 10:00 UTC til 1/29 10:00 UTC

Marginaludlånskvoten er data om spotmarkedshandel, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT versus lånt BTC i USDT-værdi over en given periode. 

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når marginudlånsgraden er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler.

Handlerindsigt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Den hurtige stigning i de sidste par timer har gjort et stort skift i diagrammet. Først skal vi se, om Bitcoin kan bryde den nedadgående linje, der er dannet siden begyndelsen af ​​januar. Hvis ikke, er det næste niveau, du skal se, udskæringen i mønsteret med dobbelt bund placeret nær $ 35.000 af indeksprisen eller 36.000 USDT i kvartalsfremtiden.

Det samlede markedssentiment er dog positivt med flere detailinvestorer, der kommer ind i rummet.

Dahuzi, Crypto Trader på TradingView

Dagens Bitcoin-bevægelse er meget kritisk for eftermarkedet. Det dobbelte bundmønster er hidtil blevet konstrueret med succes. Fra en erhvervsdrivendes perspektiv er risiko-til-belønningsforholdet bedre at gå lang på dette tidspunkt. Men hvis prisen til sidst falder tilbage, hvilket resulterer i svigt i dobbeltbundsmønsteret, vil markedet begynde at se upotisk ud.

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0326), 12 timer. Kilde: TradingView

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner