BTC-prisen gør nye højder efter tilbagetrækninger i denne uge tvinger markedet til at nedbringe

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx 

Futures fredag ​​billede

Bitcoin foretog en V-formet tilbageførsel i dag, og den rammer nye højder over $ 41.000 ifølge OKEx BTC-indeksprisen. Forud for dette skridt stødte den førende kryptokurrency på et stærkt salgspres og faldt til et lavt niveau på $ 36.638 torsdag den 7. januar. Denne hurtige korrektion afviklede i alt 1,4 mia. $ Positioner på tværs af derivatudvekslinger inden for de sidste 24 timer pr. Bybt’s data. Dette er den anden store korrektion efter den enorme $ 7.000 tilbagetrækning mandag den 3. januar, der likviderede 2 milliarder dollars på en enkelt dag.

I løbet af den sidste uge så vi detailhandlere skynde sig at fange prisstigningen og krypterede for at komme ud under dråber. Denne adfærd kombineret med brugen af ​​høj gearing er grunden til, at korrektioner under tyremarkeder har tendens til at være mere voldsomme. Når det er sagt, giver skarpe tilbagetrækninger og tvangsnedskæring markedet mulighed for at stige på en mere bæredygtig måde til langsigtet vækst.

OKEx-data viser, at det for nylig overophedede markedssentiment er noget afkølet efter de to store tilbagetrækninger. Især faldt udlånsgraden for BTC-margin betydeligt, mens finansieringsraterne for BTC-evige swaps også er tilbage i det normale interval. På den anden side indikerer den kontinuerlige opadgående bevægelse af åben interesse, at markedets entusiasme ikke er faldet.

I skrivende stund handles den kvartalsvise kontrakt BTCUSD0326 – der udløber i slutningen af ​​marts – til en præmie på $ 2.140 eller 5,15% i forhold til indeksprisen. 

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0326), fra kl. 11:00 UTC den 8. januar. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-datalæsninger

Besøg OKEx-handelsdatasiden for at udforske flere indikatorer. 

BTC langt / kort forhold

Mellem den foregående weekend og mandag, da priserne hurtigt steg op, så vi en ekstrem stigning i gearingen. BTC-forholdet lang / kort steg hurtigt fra 0,92 til 1,55 før det første $ 7,000-spring den 4. januar. Derefter faldt forholdet ned på 1,06 og steg igen til 1,42 før den anden tilbagetrækning torsdag den 7. januar..

I begge disse tilfælde kan vi tydeligt se, at detailhandlere jagte prisstigningerne, hvilket fremgår af de stigende lange / korte forhold. Forholdet er i øjeblikket omkring 1,25, hvilket er relativt moderat og giver plads til yderligere vækst.

Dataindsamlingstid: 1/1 6:00 UTC til 1/8 6:00 UTC

Det lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, sammenlignet med de åbne korte positioner. Forholdet er kompileret fra alle futures og evige swaps, og brugerens lange / korte side bestemmes af deres nettoposition i BTC.

På derivatmarkedet afbalanceres, når en lang position åbnes, af en kort position. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.

BTC-basis

Præmien på kvartalsvise kontrakter steg først fra et weekendniveau på 3,5% til det højeste på 5,8% mandag. Derefter stabiliserede den sig på omkring 4,5%, inden det skyder op i de sidste par timer. Finansieringssatser på BTC’s evige swaps var tilbage til det normale i dag, hvilket typisk indikerer, at markedet er klar til, at prisen vælger en retning.

Dataindsamlingstid: 1/1 6:00 UTC til 1/8 6:00 UTC

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler de handlende forventninger til prisen på Bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben rente og handelsvolumen

På trods af de enorme likvidationer i de to nylige tilbageførsler er den åbne interesse stadig stigende og stiger fra sidste fredags 1,64 mia. Dollar til den nuværende 1,88 mia. Dollar. Bitcoins stigende pris har tydeligt inspireret markedsentusiasmen, og den konstante tilstrømning af nye penge har drevet OI’s opadgående bevægelse. Imidlertid betyder større åben interesse også højere volatilitet.

Dataindsamlingstid: 1/1 6:00 UTC til 1/8 6:00 UTC

Åben rente er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margin udlånsgrad

Den tendens, der ses i udlånsgraden for BTC-margin i denne uge, er meget interessant. Forholdet var hurtigt steget til en ekstremt høj værdi på 25, hvorefter markedet gav overdrevne handlende en hård lektion mandag som nævnt ovenfor. Derefter, med endnu en tilbagetrækning torsdag, tvang markedet handlende til at reducere deres gearing, og vi så forholdet falde fra 21 til det nuværende niveau på omkring 15.

Denne tvungne nedskæring er sund under hausseoptræden, da det giver mulighed for en mere bæredygtig prisstigning i stedet for spekulationsdrevne stigninger, der sprøjter ud ret hurtigt.

Dataindsamlingstid: 1/1 6:00 UTC til 1/8 6:00 UTC

Marginaludlånskvoten er data om spotmarkedshandel, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT versus lånt BTC i USDT-værdi over en given periode. 

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når marginudlånsgraden er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler.

Handlerindsigt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Den nylige stigning i Bitcoins volatilitet har gjort det meget udfordrende at handle, og det ser ud til, at reduktion af gearing og følge den opadgående tendens i øjeblikket er den mest forsigtige strategi. Mens bæredygtigheden af ​​parabolske kørsler som denne forbliver tvivlsom, forbliver ethvert forsøg på at kortslutte en opfattet top yderst risikabelt.

I mellemtiden er Bitcoin steget med over 30% siden starten af ​​dette år for at sætte tingene i perspektiv og har fortsat med at sætte nye rekorder hver uge. Hvis denne aktuelle tendens fortsætter, kan vi snart se en test på $ 50.000, omend ikke uden et par skarpe tilbagetrækninger.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner