BTC-prisen går ind i konsolidering, og DeFi-værdiansættelser stiger til nye højder

Market Watch Weekly er en gennemgang af kryptomarkeder og udvikling hver uge.

Når jeg ser tilbage på den sidste uge, oplevede Bitcoins pris en gradvis genopretning efter mandags tørretumbler. Den førende kryptokurrency, påvirket af traditionelle markeder, faldt med så meget som 20% i begyndelsen af ​​sidste uge. Selvom Bitcoin gendannede bagefter, forblev prisen meget volatil – ifølge OKEx BTC-indeksprisen – der handlede mellem $ 35.000 og $ 40.000 niveauer og lukkede ugen 3,3% i rødt.

Bitcoin ser ud til at have fundet fodfæste omkring $ 35.000. Kilde: OKEx 

Implicit volatilitet viser langsigtet bullish stemning

De implicitte volatilitetskort nedenfor viser, hvordan kurven for kortsigtede optioner, der udløber den 29. januar, er venstre-skæv, hvilket indikerer baisse fremskrivninger, mens kurven for langsigtede optioner, der udløber den 31. december, er højre-skæv, afspejler det bullish stemning.

IV af optioner, der udløber ved udgangen af ​​måneden i forhold til ved udgangen af ​​året. Kilde: gvol.io

Udvalgte altcoins overgik Bitcoin

Altcoins har set gode træk under Bitcoins konsolidering. Det Altcoin sæsonindeks sprang fra 25 til 37, mens Bitcoins dominans faldt med 2% pr. data fra CoinMarketCap

Altcoin Season Index steg i januar. Kilde: blockchaincenter.net

I den store altcoinsektor er Polkadot (DOT) næsten fordoblet i den forløbne uge og krydser XRP for at nå fjerdepladsen på listen over markedsværdier. Chainlink (LINK) var en anden top performer og gav 46% ugentligt afkast. LINK overhalede Bitcoin Cash (BCH) for at nå det ottende sted med hensyn til markedsværdi, og det er kun $ 300 millioner væk fra at vende Litecoin (LTC), pr. Data fra CoinGecko.

Mønter, der historisk er bundet til Bitcoins præstation, har ikke klaret sig alt for godt i løbet af den sidste uge, hvor LTC, Bitcoin SV (BSV) og BCH alle høster tab på 14% eller mere. Mens Ether (ETH) overgik Bitcoin, sendte det kun en marginal gevinst på 2%. 

Ugentligt afkast af større altcoins, 1/11 til 1/17. Kilde: TradingView

DeFi fortsætter med at boom

DeFi-sektoren genoprettet ekstremt hurtigt fra retracement med mange tokens, der rammer de seneste højder efter at have sendt V-formede tilbageførsler. Markedet ser ud til at omlægge mange DeFi-tokens og give dem højere værdiansættelser baseret på solide grundlæggende. Den samlede værdi, der er låst i DeFi-protokoller, fulgte også et V-mønster og nåede en heltidshøjde på 34 milliarder dollars søndag ifølge data fra DeBank


Samlet værdi låst i DeFi. Kilde: DeBank

Den samlede handelsvolumen for decentraliserede børser i denne måned har allerede overgået den tidligere højeste månedlige volumen og nåede $ 33 milliarder pr. Data fra Dune Analytics. Uniswap (UNI) rangerer i øjeblikket først med ca. 45% af januar’s samlede volumen, mens SushiSwap (SUSHI) og Curve (CRV) er på anden og tredje plads. 

DEX-handelsvolumen efter måned. Kilde: Dune Analytics

Med hensyn til afkast førte CRV DeFi-sektoren med et ugentligt afkast på 130%. I mellemtiden indsamlede 1inch og SUSHI også gevinster på omkring 70%. Desuden er AAVE, efter at have høstet 57% i sidste uge, nu rangeret i top 20 med hensyn til markedsværdi og sandsynligvis overgår EOS, som er ranket 16.. Synthetic (SNX) og UNI er i øjeblikket rangeret henholdsvis 21. og 24. og har samlet 13% og 48% gevinster i den forløbne uge. 

Ugentlig returnering af større DeFi-tokens, 1/1 til 1/17. Kilde: TradingView

Institutioner, der ikke er berørt af BTC-tilbagetrækning

Når vi går tilbage til Bitcoin, opdaterede CME sine seneste (fra 12. januar) Bitcoin futures positionsdata 16. januar. Under denne rapporteringsperiode gjorde Bitcoin et historisk gennembrud til $ 40.000-marken, men trak sig derefter kraftigt tilbage. Åben rente steg yderligere fra 11.296 til 12.039 i den seneste rapporteringsperiode, og tilbagetrækningen tvang ikke institutioner til at sælge. 

I løbet af denne periode steg gearede midler i begge retninger. Lange positioner steg igen til 4.107 fra 3.544, og korte positioner steg til 9.602 fra 9.058. Når man ser på de historiske data, viser dette skridt, at gearede midler jagter prisrallyet. I mellemtiden oplevede kapitalforvalteres konti lange positioner stigende fra 733 til 793, mens korte positioner alle var lukket.

Andre rapporterbare konti viste følsomhed over for risiciene og reducerede deres lange positioner fra 2.672 til 2.522, mens de tilføjede yderligere 112 korte positioner.

CME Bitcoin futures data – Antal andre rapporterbare longs vs. shorts. Kilde: Quandl

Ser fremad i denne uge

USAs valgte præsident Joe Biden meddelte, at han vil lancere en ny økonomisk stimuleringspakke snart efter sin indvielse den 20. januar. Vi kan forvente, at markedet afventer officielle meddelelser om disse nye foranstaltninger.

Markedsdeltagere bliver også nødt til at være meget opmærksomme på retningen af ​​US Dollar Index og Panic Index (VIX) på kort sigt. Dollarindekset er midlertidigt stoppet med at falde fra sit næsten femårige lave område, og hvis det fortsætter med at rebound højere, vil det lægge et nedadgående pres på risikable aktiver, herunder Bitcoin.

Amerikansk dollarindeks 1M-diagram – 1/18. Kilde: TradingView

Derudover har VIX kørt i en trekant siden november og var meget tæt på den øverste kant af området fredag. Bitcoin vil være under pres for at bryde ned, når VIX klatrer opad, da historiske data viser, at Bitcoin typisk stiger hurtigere, når VIX er lav.

Panikindeks 1D-diagram – 1/18. Kilde: TradingView

Ikke en OKEx-forhandler? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map