Bitcoin sætter ny ATH til $ 28K, da markedet viser tegn på overophedning

Market Watch Weekly er en gennemgang af kryptomarkeder og udvikling hver uge.

Efterhånden som året slutter, steg Bitcoin efter fredagens kvartalsvise futures- og optionsafvikling og nåede sin højeste pris nogensinde, $ 28.365, søndag ifølge OKEx BTC-indeksprisen. United States Securities and Exchange Commission’s undersøgelse af Ripple ser ikke ud til at have nogen større indflydelse på den førende digitale valuta, da den fortsatte med at oprette nye rekorder i sidste uge.

Imidlertid øgede Bitcoins stigning ikke altcoins, og BTCs markedsdækningsdominans nåede 71,57% søndag og vendte tilbage til over 70% for første gang siden marts 2017. Sidste gang Bitcoins dominans var tæt på 70% var den 9. september. , 2019, da den nåede 69,90%.

Især faldt den samlede åbne interesse for BTC-futures ikke efter den kvartalsvise afviklingsdato den 25. december, men i stedet ledet af OKEx en anden rekord på $ 8,9 mia. Pr. skæve data. Denne stigende åbne interesse kombineret med høje volumener på futuresmarkedet afspejler markedets optimisme.

BTC futures aggregeret åben interesse. Kilde: skæv

Denne optimisme skubbede også BTC-futures ‘årsbaserede tremånedersbasis til sit højeste niveau siden midten af ​​februar, da tallet steg til over 20% på de fleste børser. Den nuværende, høje futurespræmie giver arbitrage-muligheder, hvor handlende kan købe BTC på spotmarkedet mod en salgsposition på futuresmarkedet. Det er værd at bemærke, at de to foregående gange, hvor denne indikator nåede sådanne højder, var 23. juni 2019 og 14. februar 2020, efter som begge Bitcoin oplevede store tilbagetrækninger inden for en uge.

BTC futures årligt rullende tre-måneders basis. Kilde: skæv

Ingen tegn på en altcoin-sæson

Store altcoins var ikke i stand til at overgå Bitcoin i sidste uge, hvor Litecoin (LTC), den bedste performer, steg 12%, og Ether (ETH) sendte en 10% gevinst under et opsamlingsrally søndag. Mens XRP kastede 50% på grund af SEC-nyheden, venter markedet stadig på, hvordan dette udvikler sig yderligere.

Selvom Bitcoin har sendt nye højder, ser det ud til, at altcoins muligvis har brug for mere tid til at begynde at stige, især da institutionelle investorer stort set er fokuseret på Bitcoin. Typisk begynder altcoins at flytte, når forhandlere begynder at tage overskud fra Bitcoin og indsætte dem i altmarkedet.

Ugentligt afkast af større altcoins, 12 / 21-12 / 27. Kilde: TradingView

Den samlede værdi låst i DeFi oversteg 20 milliarder dollars

I DeFi-rummet – som har haft et godt år – viser DeBank-data, at den samlede værdi låst i protokoller for første gang oversteg 22 milliarder dollars. De nuværende top tre protokoller med hensyn til TVL er WBTC (3,1 mia. $), Maker (2,8 mia. $) Og Uniswap (2,1 mia. $).

Samlet værdi låst i DeFi. Kilde: DeBank


Med hensyn til afkast toppede Synthetix (SNX) den største DeFi-tokensliste for anden uge i træk og fik 37% i sidste uge. På den anden side styrtede yearn.finance (YFI) 10%, mens SushiSwap (SUSHI) og Uniswap (UNI) havde ubetydelige ændringer i løbet af ugen. 

Ugentlig returnering af større DeFi-tokens, 12 / 21-12 / 27. Kilde: TradingView

Ser fremad i denne uge

De tre store amerikanske aktieindeks steg for anden dag i træk inden juleferien. I mellemtiden oplevede aktieindeksfutures gevinster i dag, efter at præsident Trump underskrev en ny stimuluspakke på 900 mia. $, Og vi kan forvente, at noget af dette sentiment også øger Bitcoin.

Ser man tilbage på 2020, forårsagede COVID-epidemien økonomien sin værste sammentrækning siden den store depression. Men efter at aktiemarkedet faldt meget hurtigt i marts, gjorde det derefter en V-formet tilbageførsel, og investorer, der udnyttede timingen, kunne høste godt afkast fra både aktier og Bitcoin.

Som det ser ud nu har den ekstremt løse pengepolitik og meget lave statsobligationsafkast tvunget penge til risikable aktiver, hvilket har ført priserne højere over hele linjen. Når man går ind i 2021, skal investorerne være mere opmærksomme på tidsplanen for Feds balanceindskrænkning og en mulig tilbagetrækning på markedet udløst af en stigning i renten.

Ikke en OKEx-forhandler? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Ansvarsfraskrivelse:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map