Bitcoin-prisen ser sund tilbagetrækning efter fire på hinanden følgende uger med gevinster

Prisen på BTC faldt omkring $ 10.000 i går, da overophedet markedssentiment ringede – her er vores analyse af nedbruddet.

Billede af pris i Bitcoin-pris

Bitcoin styrtede mere end 10.000 USDT i går, 22. februar, under indflydelse af en række faktorer og faldt 18% fra det højeste på 58.318 USDT søndag aften til et lavt niveau på 47.668 USDT ifølge OKEx BTC-spotprisen. Faldet kom lige efter, at markedslederen oplevede sin fjerde fortløbende uge med gevinster.

I hvad der blev en anden "Sort mandag" på kryptovalutamarkedet lignede omstændighederne den 11. januar. De amerikanske statsobligationer blev fortsat solgt i begyndelsen af ​​ugen, hvilket fik renterne til at stige. Stigende obligationsrenter satte derefter pres på aktiemarkedet, hvor vi så Nasdaq-indekset falde mest på næsten fire måneder, hvor Apple-aktien faldt 3% og Tesla-aktier faldt mere end 8% mandag.

Skatkortsudbyttet genvundet højdepunkterne i marts og deprimerede stigningen i risikofyldte aktiver. Kilde: CNBC

I en afvigelse fra markedsadfærden den 11. januar faldt guldpriserne ikke i går og fik i stedet det mest, de havde på syv uger. Råoliepriserne ramte også højdepunkter i 13 måneder, hvilket afspejler det faktum, at investorer begynder at prissætte stigende inflationsforventninger. Da Bitcoins markedsværdi fortsat er steget de sidste par måneder, er dets sammenhæng med renter og makroøkonomien blevet endnu stærkere.

Desuden den amerikanske finansminister Janet Yellon advarede i går, at Bitcoin er et yderst spekulativt aktiv og er et "ekstremt ineffektiv" måde at gennemføre monetære transaktioner på. Hendes ord har også sat kryptovalutamarkedet under pres.

Et stort hit for bullish chasers

Før det pludselige nedbrud mandag havde Bitcoin opnået et månedligt afkast på over 80% i februar, og dets samlede markedsværdi oversteg $ 1 billioner. Markedslederen er blevet drevet af forskellige nyheder, herunder Teslas største BTC-køb, MicroStrategys gældstilbud om at købe mere Bitcoin og lanceringen af ​​den første Bitcoin ETF i Nordamerika.

Markedsstemningen var tydeligvis overophedet, hvilket afspejles i finansieringssatser, der svævede omkring 0,1% i en længere periode og en historisk højde på 19 mia. $ I åben rente den 21. februar. Denne begivenhedsdrevne cyklus havde gjort det vanskeligt for marked for at bevæge sig organisk op og baner vejen for en korrektion.

Den åbne interesse for BTC satte en rekord på 19 milliarder dollars den 21. februar. Kilde: Bybt.com

Gårsdagens fald førte også til paniksalg på Coinbase, og børsen havde sin største negative præmie nogensinde på grund af manglende køb på ordrebogen. Coinbase-præmien ramte en tiders laveste værdi på negative $ 1.020 under gårsdagens udsalg pr. Data fra CryptoQuant.

Derudover fra et teknisk analyseperspektiv viste det bullish momentum udmattelse efter den seneste rekordhøjeste, da indikatoren for relativ styrkeindeks postede på hinanden følgende bearish afvigelser på diagrammerne på 1 time og 4 timer. Dette sker, når RSI sender et "overkøbt" læsning – som reaktion på lavere højder i pris – der svarer til målinger fra tidligere lavede højere højder.

Bitcoin-priserne oplevede på hinanden følgende bearish afvigelser i 1-times diagrammet. Kilde: OKEx

Gårsdagens skarpe retracement satte endnu et rekordhøjt niveau for likvidationer på derivatmarkedet. Bitcoin alene så $ 3,64 milliarder positioner blive afviklet på tværs af børser, hvilket oversteg $ 2,5 milliarder i positioner likvideret den 10. januar og 1,74 milliarder dollars den 3. januar..

Likvidationer ramte endnu en rekordhøj anden mandag. Kilde: Bybt

Markedsreaktioner på BTC-prisfaldet

Stupet i kryptopriser i går oplevede interessante markedsreaktioner. For det første var der en stigning i valutakursen for kinesiske yuan til USDT. Ifølge OKEx-handelsdata vendte USDTs præmie på P2P-markedet fra negativ til positiv i går og steg hurtigt til 1,76%. Dette tal indikerer, at der var mange handlende, der søgte at købe USDT for at tilføje margin til deres positioner.

Præmien på kinesisk yuan til USDT ramte 1,76% på P2P-markedet. Kilde: OKEx

Ethereum og dets økosystem blev også påvirket af faldet. Prisen på Ether (ETH) faldt med 21,68% på sit laveste punkt. Ifølge OKLink-data, den 24-timers handelsvolumen af ​​decentraliserede børser på Ethereum-netværket nåede et rekordhøjt niveau på $ 5,09 mia. i skrivende stund. Den største 24H-volumen, 1,87 mia. $, Blev set på Uniswap efterfulgt af 1,2 mia. $ På SushiSwap.

Et stort antal likviditetsudbydere, der forsøger at fjerne deres midler for at undgå uoverkommelige tab og on-chain låntagere, der udfylder margen for at forhindre likvidation, skubber gasomkostningerne – Ethereum-netværksbrugsgebyret – til 1.000 gwei niveauer Ethereum Gas Tracker.

Dette betyder, at omkostningerne til fjernelse af likviditet på Uniswap var næsten $ 300 i går. Selv i et så dyrt on-chain-miljø er Uniswaps samlede låste værdi faldet med 10,8% inden for de sidste 24 timer, og SushiSwaps TVL faldt med 8,8%. Andre førende udlånsplatforme Compound og Maker oplevede også 8% fald i TVL. Denne situation viser igen det presserende behov for skalerbarhedsopgraderinger på Ethereum-netværket.

Transaktionsvolumen på DEX nåede en højeste tid i løbet af de sidste 24 timer. Kilde: OKLink

Bitcoin grundlæggende stadig i spil

Ser vi frem er tilstrømningen af ​​institutioner til kryptovalutamarkedet stadig en væsentlig faktor for stabiliseringen af ​​Bitcoin-priserne. Betydelig prisvolatilitet i Bitcoin som et nyt alternativ aktiv er fortsat uundgåelig på dette stadium, men vækst i antallet af BTC-indehavere og købskanaler vil understøtte prisen.

For øjeblikket er den øverste kryptokurrency fortsat afhængig af ændringer i makroøkonomiske indikatorer. I denne uge vil markedet fokusere på Federal Reserve formand Jerome Powells tale under høringen af ​​senatet og huset. Markederne er bekymrede for, om Feds dove-strategi kan opretholdes, og om stigende amerikanske statsrenter udgør en risiko for økonomisk opsving.

Midtvejs nærmer sig en ny runde med massiv finanspolitisk stimulus. Senatet forventes at sende en ny stimuluspakke på 1,9 billioner dollars til præsident Biden inden 14. marts. Den resulterende rigelige forsyning af fiat er uden tvivl en gunstig faktor for stigningen i risikable aktivpriser.

Ikke en OKEx-forhandler? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner