Bitcoin-pris viser tegn på liv, når futures åben interesse når ud til $ 1 milliard – futures fredag

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx

Efter at have handlet sidelæns i over en måned besluttede Bitcoin (BTC) endelig at bevæge sig opad i denne uge og rørte ved midten af ​​juni niveauer på $ 9.600, inden de faldt en smule for at teste $ 9.500 support i henhold til OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) -prisen.

På makroniveau går den nylige sammenhæng mellem Bitcoin og guld stærkt, og markedet er engang begyndt at diskutere, om denne intermitterende korrelation kan øge Bitcoin-prisen for at nå nye højder. På samme tid er den ledende digitale valutas sammenhæng med aktiemarkedet faldet, hvor den kvartalsvise futurespris på Bitcoin under torsdagens skarpe korrektion i amerikanske aktier forblev over $ 9.600.

Ser man på OKEx-handelsdata, afsluttede Bitcoin et trekantmønsterudbrud tidligere på ugen og fortsætter med at stige. Sammen med prisen steg den åbne rente hurtigt, op fra sidste fredags 800 millioner dollars til så højt som 994 millioner dollars – at dømme efter historiske data er OI-niveauer nær 1 milliard dollars sandsynligvis indikatorer for kommende store bevægelser.

Afviger fra prisudviklingen er dog det lange / korte forhold, der faldt til 0,9 fra 1,0, da prisen er steget. Men hvis denne indikator fortsætter med at falde, kan det antyde, at for mange detailinvestorer kortslutter. I mellemtiden er den kvartalsvise futurespræmie steget, hvilket viser, at det nuværende markedssentiment stadig er mod tyre.

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0925) 4 timers diagram. Kilde: OKEx

OKEx-datalæsninger

Besøg siden OKEx handelsdata for at udforske flere indikatorer

BTC langt / kort forhold

Før tirsdag fortsatte det lange / korte forhold med at løbe over 1,0, da prisen løb i et stramt interval. Bitcoin-prisen steg fra $ 9,300 til over $ 9,500 tirsdag, mens det lange / korte forhold faldt til 0,93. Og efter at prisen steg til over $ 9.600 på torsdag, faldt det lange / korte forhold yderligere til det nuværende 0,90 niveau.  

Ser man på de historiske data, indikerer det nuværende lave lange / korte forhold, at mange detailinvestorer er i korte positioner, men det er stadig inden for det normale interval. Fremadrettet er vi nødt til at holde øje med det lange / korte forhold. Tidligere data viser, at forholdet, der falder til nær 0,8, kunne være tilbageføringspunktet, hvor for mange markedsdeltagere går ind i korte positioner, og priserne har tendens til fortsat at trække op.

Dataindsamlingstid: 7/17 4:00 UTC til 7/24 4:00 UTC

Det lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, sammenlignet med de åbne korte positioner. Forholdet er kompileret fra alle futures og evige swaps, og brugerens lange / korte side bestemmes af deres nettoposition i BTC.


På derivatmarkedet afbalanceres, når en lang position åbnes, af en kort position. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.

BTC-basis

OKEx BTC Quarterly Future’s præmie er steget fra $ 100 sidste fredag ​​til $ 150 (ca. 1,58%), hvilket indikerer, at markedsdeltagerne bliver mere sikre på Bitcoins fremtidige pris. Men samtidig tiltrækker den stigende kvartalspræmie arbitrageurs til korte positioner. Samlet set er det nuværende niveau for præmien sundt og afspejler det bullish markedssentiment.

Dataindsamlingstid: 7/17 4:00 UTC til 7/24 4:00 UTC

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler de handlende forventninger til prisen på Bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben rente og handelsvolumen

Åben interesse steg meget hurtigt i løbet af ugen, op fra sidste fredags 800 millioner dollars til så højt som 994 millioner dollars, og den forblev over 980 millioner dollars i skrivende stund. Hvis OI stiger til $ 1 mia. Dollar, forventer markedet store træk. Mens historiske data indikerer, at den bullish tendens kan ende med et kraftigt fald, når OI når 1 mia. Dollar, sker det muligvis ikke hver gang, og priserne kan dvæle ved højere niveauer i længere tid.

Dataindsamlingstid: 7/17 4:00 UTC til 7/24 4:00 UTC

Åben rente er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margin udlånsgrad

Marginudlånsgraden steg undervejs i denne uge og steg hurtigt til 7,4 fra 3,5. Dette viser, at deltagerne i spot leveraged markedet lægger deres tasker og satser på yderligere prisvækst. I modsætning til højdepunktet medio februar på 33,0 er den aktuelle udlånsgrad stadig i et normalt interval.

Dataindsamlingstid: 7/17 4:00 UTC til 7/24 4:00 UTC

Marginaludlånskvoten er data om spotmarkedshandel, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT versus lånt BTC i USDT-værdi over en given periode.

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når marginudlånsgraden er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler.

Handlerindsigt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Prisen på Bitcoin har mødt modstand omkring $ 9.800 efter en række gevinster i de seneste dage, og en kortvarig korrektion er i gang i øjeblikket. Tre på hinanden følgende dage med gevinster har tilført entusiasme på markedet, men det er tydeligt, at styrken ved denne rally gradvis bremser på kort sigt.

Når man ser på det nuværende retracement niveau og handelsvolumen, er den aktive salgskraft ikke for stærk, og et brud på $ 9.800-niveauet kan resultere i en test på $ 10.500 på mellemlang sigt.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map