Bitcoin overlever begivenhedsdrevet uge, men futuresmarkedet er langt fra alt for selvsikker

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx

Bitcoin-prisen har været påvirket af flere uventede udviklinger siden starten af ​​oktober. Først var det den amerikanske DOJ og CFTC, der opkrævede BitMEX og dets ejere for en række overtrædelser, og så så vi præsident Donald Trump annoncerer at han havde testet positivt for COVID-19. Under dette pres ramte Bitcoin futures et ugentligt lavpunkt på $ 10.509 den 2. oktober i henhold til OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) -prisen.

På den lyse side formåede BTC-futures at holde nøglesupporten på $ 10.500 med kvartalspræmier på sunde niveauer, omkring $ 150. Den næste udvikling kom den 6. oktober, da præsident Trump afvist det seneste økonomiske stimulansforslag, der medfører, at risikoprispriserne falder. Imidlertid formåede BTC endnu en gang at holde sin værdi og så faktisk en prisstigning efter nyheden om 8. oktober om, at betalingsselskabet Square køber BTC til en værdi af $ 50 millioner..

Samlet set har Bitcoin i denne hændelsesdrevne fase absorberet virkningen af ​​den negative udvikling meget godt og har reageret hurtigt på den gode nyhed. På futuresmarkedet så vi, at volatiliteten generelt var lav i denne måned, og åben interesse har ikke nået ekstreme niveauer. Samtidig er der heller ikke nogen markant stigning i markedets gearing – hvilket alt tyder på, at prisen sandsynligvis ikke vil gøre skarpe træk på kort sigt.

Især fortsatte stigningen i Bitcoins marginudlån i sidste uges Futures Friday ikke denne uge, hvilket viser, at markedsdeltagerne er mere forsigtige.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225) fra 5:00 UTC den 9. oktober Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-datalæsninger

Besøg siden OKEx handelsdata for at udforske flere indikatorer.

BTC langt / kort forhold

BTC-forholdet lang / kort er faldet fra 0,89 til så lavt som 0,71, efter at prisen steg igen den 2. oktober, hvilket indikerer, at detailinvestorer ikke var optimistiske med hensyn til prisstigningen. Da priserne igen faldt den 6. oktober, begyndte det lange / korte forhold at stige og forblev relativt højt på omkring 0,85 i hele torsdagens stigning. Disse bevægelser indikerer, at markedsdeltagerne forventer rækkevidde-prisbevægelser på kort sigt.

Selvom det lange / korte forhold stadig kører under 1,0, er det steget fra september ‘s lave niveauer. Dette kan skyldes faldet i DeFi-afkast, hvilket har ført til, at flere mennesker fjerner BTC fra deres renteafdelinger og har ført til færre afdækninger på derivatmarkedet..

Dataindsamlingstid: 10/2 6:00 UTC til 10/9 6:00 UTC

Det lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, sammenlignet med de åbne korte positioner. Forholdet er kompileret fra alle futures og evige swaps, og brugerens lange / korte side bestemmes af deres nettoposition i BTC.

På derivatmarkedet afbalanceres, når en lang position åbnes, af en kort position. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.


BTC-basis

Den kvartalsvise futurepræmie forblev uændret på niveauer omkring $ 150 eller ca. 1,5% i denne uge. Men efter torsdagens rally steg dette tal til over $ 190, hvilket indikerer en lille stigning i markedsoptimisme. Samlet set er markedet dog fortsat forsigtigt optimistisk med hensyn til priser mod slutningen af ​​året.

Dataindsamlingstid: 10/2 6:00 UTC til 10/9 6:00 UTC

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler de handlende forventninger til prisen på Bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben rente og handelsvolumen

Efter at BTCUSD0925, den tidligere OKEx kvartalsfremtid, udløb sidste fredag, gik markedet igennem processen med at genopbygge positioner. Samlet set har tempoet i genopbygning været hurtigt med åben interesse op på $ 84 millioner i den sidste uge. Den nuværende OI på $ 884 millioner er, hvor den var i slutningen af ​​september, men handelsvolumen, med undtagelse af torsdagens rally, har i bedste fald været moderat.

Dataindsamlingstid: 10/2 6:00 UTC til 10/9 6:00 UTC

Åben rente er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margin udlånsgrad

Den hurtige opadgående bevægelse set i marginudlånsprocenten i sidste uge fortsatte ikke denne uge. Forholdet fulgte prisen denne gang og svævede i området 5,7 til 8,9.

Dataindsamlingstid: 10/2 6:00 UTC til 10/9 6:00 UTC

Marginaludlånskvoten er data om spotmarkedshandel, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT versus låntagning af BTC i USDT-værdi over en given periode.

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når marginudlånsgraden er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler af tendenser.

Handlerindsigt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

I betragtning af hvordan der kunne være flere nyheder inden valget, kan vi se Bitcoins prisvolatilitet stige meget hurtigt. Efter sidste uges cyklus har Bitcoin dog cementeret sig over $ 10.500-niveauet, hvilket er en positiv teknisk indikator. Når det er sagt, afspejler futuresmarkedet stadig forsigtig optimisme, og det er usandsynligt, at prisen vil gøre en stor pause over $ 11.000 på kort sigt. På ulempen vil $ 10.700 efterfulgt af $ 10.500 sandsynligvis støtte futuresprisen.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map