Bitcoin Mining på randen efter prisfald, lagre ser ekstrem volatilitet: Market Watch Ugentlig

Denne forløbne uge var uanset brutal. Volatiliteten i finansielle produkter steg kraftigt på grund af den globale spredning af coronavirus (COVID-19) og virkningen af oliepriskrig.

I løbet af de sidste tre uger har S&P 500 kastet fra 3.400 til 2.400 inden hoppet på fredag, mens råolieprisen styrtede ned fra $ 55 til $ 28. Safe-haven-aktiver, såsom guld, klarer sig ikke så godt som mange havde håbet.

Investorer kæmper for at sælge hvad de end kan finde for at kompensere for likviditet. Alle markedsdeltagere forsøger at omprise aktiverne, men det er ekstremt vanskeligt i betragtning af den omgivende usikkerhed.

Det amerikanske aktiemarked oplevede det hurtigste bjørnemarked nogensinde, et tab på 1,4 procent om dagen over 22 dage, ifølge et nyhedsbrev om Digital Asset Research sendt den 13. marts. S&P 500 viser en stærk positiv sammenhæng med prisen på Bitcoin (BTC) de sidste par måneder. 90-dages korrelationen mellem de to aktiver gik op til det højeste niveau pr. Coinmetrics-data. 

90-dages korrelation: BTC-S&P 500. Kilde: Coinmetrics & Arcane Research

Blodig torsdag på tværs af alle aktiver

Torsdag den 12. marts faldt alle tre store amerikanske indekser groft 7 procent i amerikansk morgen handelstid, og – for anden gang på en uge – blev der udløst et handelsstop, der varede i 15 minutter. Den tidligere markedsomfattende effektafbrydere stopper fandt sted denne mandag 9. marts.

Den 12. marts kunne salg og likviditetschok ses på næsten alle aktiver, med Bitcoin som ingen undtagelse. Bitcoin faldt fra $ 7.300 til $ 5.600 over flere timer og brækkede supportniveauet på $ 7.000 den morgen.

En anden alvorlig udsalg bragte BTC så lavt som $ 3.890 den aften og ramte det laveste niveau siden marts 2019 pr. OKEx BTC-indeks og faldt næsten 50 procent på 24 timer.

OKEX BTC-indekspris. Kilde: OKEx

Denne uges Digital Asset Research rapport viser de historiske ulemper ved Bitcoins pris. Bitcoin havde aldrig før udstillet en drawdown på mere end 50 procent. På torsdag havde den førende kryptokurrency imidlertid nået en nedgang på -61,8 procent, det værste i sin historie.  

Bitcoins historiske nedskrivninger (peak to trough price fall). Kilde: Digital aktivforskning

Mens markedet leder efter aktiver i sikre havne, er BTC muligvis ikke den ideelle. Det er fortsat et yderst spekulativt og likvidt aktiv. Aktiver med disse egenskaber er traditionelt de første, der sælges, når musikken stopper.

Likviditetsafløb på derivatmarkedet

Ifølge en tweet fra crypto analytics firma Skæv, næsten $ 50 mia. i Bitcoin-futures blev handlet på tværs af kryptobørser den 12. marts, med kun to børser – OKEx og BitMEX – med over 10 mia. $ i sådanne handler.


I betragtning af det ekstreme salgspres handlede futures med en rabat til spot. Og mange udvekslinger holdt op tilvejebringelse af likviditet på markedet. OKEx kvartalsvise futures oplevede en ekstrem negativ præmie på $ 845,76 om aftenen den 12. marts.

Den samlede åbne rente på OKEx kollapsede mere end 50 procent til en 3.364.310 optælling.

BTC Futures OI & Handelsvolumen 3 / 7-3 / 15. Kilde: OKEx-afledte handelsdata

Nedskrivningseffekten på markedet er åbenbar. BTC-marginudlånsforholdet på OKEx er faldet fra omkring 5,0 i midten af ​​ugen til det nuværende 0,1, det laveste niveau siden lanceringen.

BTC-marginudlånsforhold 3 / 7-3 / 15. Kilde: OKEx Spot Market Trading Data

En minekatastrofe synes uundgåelig

Sammenbruddet af Bitcoins pris førte til nedlukning af flere typer store minerigge. Hvis vi ser på, at elpriserne er omkring 0,35 yuan ($ 0,05) – lidt lavere end Kinas gennemsnitsomkostninger – er den ældre generation af Bitmain Antminer S9 allerede blevet tvunget til at lukke ned.

Elomkostningerne til Antminer T17 og MicroBT M20 har passeret 90 procent af deres daglige indtægter, så begge typer minerigge skal også have lukke ned, givet aktuelle omkostninger. Vi har også set, at Bitcoins hashrate er faldet fra 133,3 EH / S til 109,9 EH / S på ti dage, ifølge data fra Poolin.com.

Derudover kan vi se, at elomkostningerne til nye generation af minerigge, såsom Antminer S19-serien og MicroBT M30-serien, tager mere end 50 procent af den daglige minedrift.

Under disse omstændigheder er den daglige nettoindkomst for S19 Pro og M30s henholdsvis omkring 31 yuan ($ 4,4) og 18 yuan ($ 2,6). Hvis du tager andre driftsomkostninger i betragtning, ville overskuddet være marginalt.

Det teoretiske afkast på minedrift Bitcoin Cash (BCH) eller Bitcoin SV (BSV) er næsten det samme som ved minedrift BTC. En minekatastrofe synes uundgåelig, især ved at give den kommende halvering af Bitcoin-blokbelønningen i maj.

Historisk diagram for Bitcoin-hashrate. Kilde: Bitinfocharts.com

Aktiekursen for den første børsnoterede kinesiske producent af minemaskiner, Canaan Inc (CAN), faldt til sit laveste niveau fredag. Kanaans markedsværdi er nede på $ 533 millioner fra 1,3 milliarder dollars for en måned siden. En potentiel minearbejderkapitulation vil også ramme andre store producenter, såsom Bitmain.

Canaan Inc (CAN) aktiekurs. Kilde: Google Finance

Desuden bemærkede Glassnode i sin seneste Ugentlig raport at det nylige prisnedbrud har taget Bitcoins NUPL-værdi (Net Unrealized Profit / Loss) betydeligt lavere, langt ind i den orange "Frygt" zone. Historisk, når dette sker, falder NUPL normalt helt ned i det røde "Kapitulation" zone (nettotab), inden det gendannes til rentable niveauer.

Bitcoins netto urealiserede fortjeneste / tab (NUPL). Kilde: Glassnode

Vil spredning af coronavirus og oliekollaps skabe en recession?

Når man ser på Kinas erfaring, kan den globale økonomi opleve en mindre intensiv sammenbrud, hvis politiske beslutningstagere rundt om i verden handler hurtigt for at begrænse pandemien og stimulerer økonomien til tiden..

Som præsident Xi ankom i Wuhan i denne uge for hans første besøg i udbruddets centrum, mener Beijing, at det værste er forbi. En hurtig og målrettet fremgangsmåde kan betyde forskellen mellem en alvorlig økonomisk indvirkning og en beskeden økonomisk indvirkning.

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale bør ikke tages som grundlag for at tage investeringsbeslutninger eller opfattes som en anbefaling om at deltage i investeringstransaktioner. Handel med digitale aktiver indebærer betydelig risiko og kan resultere i tab af din investerede kapital. Du skal sikre, at du fuldt ud forstår den involverede risiko og tage dit erfaringsniveau, investeringsmål og søge uafhængig finansiel rådgivning, hvis det er nødvendigt.

Følg OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map