Bitcoin-konsolidering dæmper markedssentimentet, da volatiliteten forbliver lav – futures fredag

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx

I denne uge svingede Bitcoins (BTC) pris først og fremmest til opad og nåede et ugentligt højdepunkt på $ 9.443 på mandag, efterfulgt af et nedadgående mønster, der kulminerede i et ugentligt lavpunkt på $ 9.101 på torsdag. BTC er siden hoppet tilbage til omkring $ 9.200, hvor den i øjeblikket står ifølge OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) -prisen.

Med Bitcoin-handel i et stramt $ 350-interval i løbet af ugen ramte den månedlige realiserede volatilitet et nyt lavpunkt på 28,3% set fra marts 2019 og fremefter. I mellemtiden er den førende digitale valutas sammenhæng med S&P 500 forblev stærk på over 60%. Interessant nok oversættes de nylige nye højder i aktier ikke til Bitcoin, men mandagens korrektion af aktiemarkedet bragte det synligt under pres.

Når man ser på OKEx-handelsdata, kan vi se, at det lange / korte forhold kørte i modsætning til prisen, hvilket indikerer, at forhandlere satser på, at prisen forbliver i et konsolideringsmønster. Fordi den åbne rente forbliver på et højt niveau (næsten $ 800 millioner) og potentielt høj gearing bruges af detailhandlere, var det let for prisen at foretage tilbageførselsbevægelser efter at have udløst et stort antal afviklinger.

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0925) 4 timers diagram. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-datalæsninger

Besøg OKEx-handelsdatasiden for at udforske flere indikatorer.

BTC langt / kort forhold

Det lange / korte forhold kørte i det væsentlige modsat prisudviklingen i løbet af ugen – forholdet faldt, da prisen steg, og steg derefter, da prisen faldt. Denne tendens indikerer, at handlende ikke har været sikre på, at prisfastsættelsen tager en bestemt retning og forventer, at konsolidering fortsætter.

Det lange / korte forhold har kørt så højt som 1,15 ved flere lejligheder og ramt et ugentligt lavpunkt på 0,92 søndag morgen. I øjeblikket svinger forholdet på omkring 1,0, hvilket afspejler markedsdeltagernes uvillighed til at satse på enhver tendens.

Dataindsamlingstid: 7/10 4:00 til 7/17 4:00 UTC

Det lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, sammenlignet med de åbne korte positioner. Forholdet er kompileret fra alle futures og evige swaps, og brugerens lange / korte side bestemmes af deres nettoposition i BTC.

På derivatmarkedet afbalanceres, når en lang position åbnes, af en kort position. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.

BTC-basis


OKEx BTC Quarterly Futures præmie har været forholdsvis stabil i løbet af den sidste uge og løb konstant rundt 1% i forhold til spotprisen. $ 90 – $ 110 BTC-grundlaget er også rimeligt i betragtning af, hvordan volatiliteten forbliver lav.

Den aktuelle præmie på $ 103 (ca. 1,1%) er lidt højere end sidste fredags $ 90, hvilket viser, at markedets forventning til slutningen af ​​september ikke har ændret sig meget i denne uge.

Dataindsamlingstid: 7/10 4:00 til 7/17 4:00 am

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler de handlende forventninger til prisen på Bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben rente og handelsvolumen

Sidste fredag ​​så den åbne rente, eller OI, hurtigt fra $ 800 millioner til $ 756 millioner, mens prisen hoppede efter at have ramt et lavpunkt på $ 9.194 – et resultat af enorme korte positioner, der blev lukket med overskud.

I de følgende dage viste OI en volatil opadgående tendens og ramte en nylig højde på $ 816 millioner torsdag formiddag. Lige nu kører OI stadig på $ 796 millioner, det samme niveau før midten af ​​marts nedbrud.

Dataindsamlingstid: 7/10 4:00 til 7/17 4:00 UTC

Åben rente er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margin udlånsgrad

I modsætning til sidste uges samlede opadgående tendens begyndte marginudlånsgraden et vedvarende nedadgående træk efter at have ramt en høj nær 4,2 mandag, hvilket er i tråd med kursudviklingen.

Samlet set flyttede forholdet sig i et meget snævert interval på 3,4 til 4,2 i løbet af ugen, hvilket indikerer, at spotmarginhandlere er forsigtige med hensyn til gearing.

Dataindsamlingstid: 7/10 4:00 til 7/17 4:00 UTC

Marginaludlånskvoten er data om spotmarkedshandel, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT versus låntagning af BTC i USDT-værdi over en given periode.

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når marginudlånsgraden er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler af tendenser.

Handlerindsigt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Bitcoins snævre sidekonsolidering har svækket markedsentusiasmen, idet handelsvolumen ikke stiger meget i løbet af ugen. Imidlertid tillod denne lavere volatilitet forhandlere at bruge høj gearing til at komme ind på markedet, hvilket førte til nogle store likvidationer på grund af de kortsigtede prisstigninger. I mellemtiden, med OI stadig på høje niveauer, kan markedsdeltagere med rimelighed forvente, at volatilitet vender tilbage på mellemlang sigt.

Indtil $ 9.300 modstandsniveauet er brudt, forbliver den kortsigtede tendens til fordel for bjørnene. På den anden side er tyre nødt til at holde øje med $ 8.500, da eventuelle korrektioner, der ikke bryder den støtte, kan give gode muligheder for at komme ind på markedet.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map