Bitcoin Futures viser forsigtig markedslyd på trods af $ 10.000 support, der viser sig solid

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx

Siden sidste fredag ​​har Bitcoin (BTC) svinget mellem $ 9.800 og $ 10.600 i henhold til OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925) -prisen. På trods af at have testet det psykologiske niveau på $ 10.000 flere gange fortsætter den største kryptokurrency med at holde sig flydende, selvom aktier klarede sig dårligt i denne uge.

Den realiserede volatilitet svingede konsekvent omkring 2,5% i denne uge, under gennemsnitsværdien på 3,1%. Den implicitte volatilitet forbedrede sig derimod med 0,3%, men priserne ser ud til at have stagneret indtil videre.

Ser man på OKEx-handelsdata, er det lange / korte forhold steget i flere pris-bundformationer. Efter at prisen stabiliserede sig omkring $ 10.200 denne gang, faldt forholdet dog gradvist, hvilket indikerer, at de handlende er mindre sikre på yderligere prisstigninger. Desuden indikerer det fortsatte fald i margin-udlånskvoten, at færre mennesker på markedet er villige til at betale renter for at låne Bitcoin i disse dage. Åben interesse er fortsat på et lavere niveau sammenlignet med sidste måned, og den negative kvartalsvise futurespræmie viser en samlet baisse markedssentiment.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) fra 6:00 UTC den 11. september. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-datalæsninger

Besøg OKEx-handelsdatasiden for at udforske flere indikatorer

BTC langt / kort forhold

I denne sideløbende tendens er det lange / korte forhold relativt volatilt og løber mellem 1.05 og 1.45. Dette forhold toppede mandag og begyndte derefter et gradvist fald til dets nuværende værdi nær 1,1. Mens BTC kom tilbage i anden halvdel af ugen og løb over $ 10.000, var detailhandlere ikke imponeret over reboundet, og flere af dem gik kort.

Det er også interessant at bemærke, at det lange / korte forhold forbedredes markant, da priserne testede nøglesupporten på $ 9.800 flere gange, hvilket indikerer, at detailhandlere opfattede støtten som mere solid og var villige til at åbne længder til lavere priser.

Samlet set indikerer det gradvise fald i forholdet lang / kort, at markedstilliden fortsat er lav.

Dataindsamlingstid: 9/4 4:00 UTC til 9/11 4:00 UTC

Det lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, sammenlignet med de åbne korte positioner. Forholdet er kompileret fra alle futures og evige swaps, og brugerens lange / korte side bestemmes af deres nettoposition i BTC.


På derivatmarkedet afbalanceres, når en lang position åbnes, af en kort position. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.

BTC-basis

I den sidste uge så vi BTC-basis mellem kvartals futures og spotpriser glide ind i negativt territorium for første gang siden midten af ​​maj. Denne tendens er vedvarende, idet den kvartalsvise kontrakt er faldet til negative 0,16% torsdag.

De nuværende kvartalsvise futures udløber i slutningen af ​​september, og tidsfald kan være en af ​​årsagerne til den faldende præmie, men mere af det kan tilskrives det faktum, at markedsdeltagerne ikke er positive til den mellemfristede tendens.

Dataindsamlingstid: 9/4 4:00 UTC til 9/11 4:00 UTC

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler de handlende forventninger til prisen på Bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben rente og handelsvolumen

Åben interesse har ikke ændret sig meget efter et hurtigt fald til næsten $ 840 millioner sidste fredag. OI var nede på det laveste niveau i ugen, på $ 802 millioner, tirsdag, men er siden hoppet tilbage til de nuværende 835 millioner dollars. På grund af den mindre ændring i OI er der intet tegn på det næste store træk, og hvis OI fortsætter i dette oscillerende mønster, vil priserne sandsynligvis forblive sidelæns.

Dataindsamlingstid: 9/4 4:00 UTC til 9/11 4:00 UTC

Åben rente er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margin udlånsgrad

I modsætning til den hurtige ændring i forholdet lang / kort er marginudlånsgraden faldet helt ned fra 11 sidste fredag ​​til 5,5. Dette betyder også, at der er færre handlende, der er villige til at betale renter for at låne Bitcoin.

Dataindsamlingstid: 9/4 4:00 UTC til 9/11 4:00 UTC

Marginaludlånskvoten er data om spotmarkedshandel, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT versus lånt BTC i USDT-værdi over en given periode.

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når marginudlånsgraden er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler.

Handlerindsigt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Mens prisen på Bitcoin gradvist bevægede sig væk fra $ 10.000 i anden halvdel af ugen, steg volumen virkelig ikke, og reboundet var for svagt. 

$ 10.700 er midtvejsgrænsen. Hvis prisen kan bryde igennem dette niveau, kan vi muligvis se en yderligere stigning i markedstilliden. For nu er det dog sandsynligvis stadig sandsynligvis, at prisen testes igen på $ 9.800, og det er stadig at se, om dette niveau kan holde meget længere.

Markedsstemningen vist med OKEx-handelsdata er heller ikke særlig positiv: Det lange / korte forhold fulgte ikke BTC-prisudviklingen, og marginudlånsgraden har bevæget sig lavere.

Ikke en OKEx-forhandler? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map