Bitcoin futures afspejler fortjeneste efter $ 50.000, da markedet bliver forsigtigt optimistisk

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Bitcoin er ikke faldet under 40.000 USDT, siden nyheden om Teslas køb af $ 1,5 milliarder dollars i Bitcoin kom ud. I løbet af den sidste uge foretog markedslederen en 4.000 USDT, eller 8%, korrektion mandag morgen UTC-tid, før de marcherede opad og satte en heltid på 52.618 USDT onsdag aften. Derefter gik det ind i en konsolideringsfase, der svævede omkring 52.000 USDT-niveauer i henhold til OKEx BTC-indeksprisen. 

Bitcoins dominans begyndte at falde efter onsdag, i mellemtiden skiftede udveksling af native-tokens generelt i tre lige dage. Markedet oplevede rotationsspil blandt Bitcoin og udvekslede native tokens repræsenteret af OKB og OKT.

Denne uges OKEx-futuresdata viser, at mandagens hurtige tilbagegang fik længsler til at kapitulere, og derefter blev priserne trukket op igen. Efter at have nået nye højder onsdag vendte forsigtighed tilbage til markedet, hvilket afspejles i den faldende lange / korte ratio og kvartalsvise futurespræmie. 

I skrivende stund handles den kvartalsvise kontrakt BTCUSD0326 – der udløber i slutningen af ​​marts – til $ 52.000 niveauer med en præmie på $ 2.700 eller 5,2% over indeksprisen. 

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0326), fra kl. 6:00 UTC den 22. januar. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-datalæsninger

Besøg OKEx-handelsdatasiden for at udforske flere indikatorer. 

BTC langt / kort forhold

Mandag morgens spring fik det lange / korte forhold til at falde hurtigt fra 1,6 til nær 1,2, hvor mange handlende lukkede lange positioner på vej ned. Prisen blev derefter skubbet op til over 50.000 USDT på stedet.

Interessant efter at prisen stod godt over 50.000 USDT-mærket, faldt det lange / korte forhold hurtigt, hvilket indikerer, at markedet ikke forventede en stor stigning. I løbet af de sidste to dage har forholdet svævet mellem 1,3 og 1,5 uden nogen klar tendens.

Dataindsamlingstid: 2/12 6:00 UTC til 2/19 6:00 UTC


Det lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, sammenlignet med de åbne korte positioner. Forholdet er kompileret fra alle futures og evige swaps, og brugerens lange / korte side bestemmes af deres nettoposition i BTC.

På derivatmarkedet afbalanceres, når en lang position åbnes, af en kort position. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.

BTC-basis

Præmier for kvartalsvis futures var ustabile i denne uge. Mandagens fald bragte præmien ned til 3,8% fra et højt niveau på 5,8%. Og præmien var tilbage på 5,8% igen, da priserne satte nye rekorder onsdag. Dette afspejler markedets adfærd med hensyn til at jagte op- og nedture.

Især blev onsdagens nye højder ledsaget af ekstremt høje finansieringsrater på evige swaps (0,26% for BTCUSD og 0,13% for BTCUSDT). Derefter gik markedet ind i en konsolideringsfase med faldende finansieringsrater.

Den nuværende kvartalsvise futurepræmie på 4,8% og finansieringsrater på mindre end 0,1% er sunde, og Bitcoin vil sandsynligvis gentest den tidligere højde i den nærmeste fremtid.

Dataindsamlingstid: 2/12 6:00 UTC til 2/19 6:00 UTC

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler de erhvervsdrivendes forventninger til prisen på Bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben rente og handelsvolumen

Åben interesse nåede en heltidshøjde på 2,8 milliarder dollars onsdag, men flyttede derefter gradvist lavere til de nuværende niveauer omkring 2,6 milliarder dollars. Høje finansieringsrenter tvang nogle længsler til at lukke deres positioner med fortjeneste, men OI kan hoppe tilbage mod hidtil usete niveauer sammen med prisen i den nærmeste fremtid.

Dataindsamlingstid: 2/12 6:00 UTC til 2/19 6:00 UTC

Åben rente er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margin udlånsgrad

Udlånsgraden for BTC-margin oplevede et hurtigt fald, efter at Bitcoin overgik 50.000 USDT-mærket og faldt fra 15,3 til 11,5. Dette indikerer fortjeneste på spot gearet marked.

Dataindsamlingstid: 2/12 6:00 UTC til 2/19 6:00 UTC

Marginaludlånskvoten er data om spotmarkedshandel, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT versus låntagning af BTC i USDT-værdi over en given periode. 

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når marginudlånsgraden er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler af tendenser.

Handlerindsigt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Den nuværende pris på omkring 52.000 USDT har brug for flere nye penge for at køre prisen længere op. Markedsdeltagerne er også opmærksomme på de mulige risici og har taget nogle overskud ud af markedet de seneste dage. Når det er sagt, vil nyheder som MicroStrategy, der udsteder en anden konvertibel gæld på $ 900 millioner med en ekstra mulighed for $ 150 millioner til at købe mere Bitcoin, sandsynligvis fortsætte med at køre markedet. Shorting Bitcoin er stadig et risikabelt forslag.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map