Bitcoin forbliver bullish, da markedet afventer tilbagetrækning, og forhandlere begynder at give overskud

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Bitcoin (BTC) er nu i sin syvende uge med prisforbedring, hvor den seneste rally starter mandag i denne uge og når op på $ 18.485 på onsdag i henhold til OKEx BTC-indeksprisen. Mens BTC-indekset i øjeblikket ligger på $ 18.225, handler OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) omkring $ 18.475 niveauer med en præmie på $ 250 eller ca. 1,40% over indeksprisen.

I sidste uges Futures Friday-artikel bemærkede vi, hvordan OKEx-handelsdata viste, at Bitcoin stadig har plads til at stige på trods af detailfrygt, og hvis prisen er i stand til at bryde igennem modstandsniveauet på $ 16.000, kan det fortsætte det bullish momentum.

Denne uge, selvom prisen er steget med næsten $ 2.000, er flere OKEx-handelsdata stadig ikke overophedede, og investorer er forsigtige med, om prisen nærmer sig toppen af ​​denne fase. Marginaludlånsgraden faldt også betydeligt, da spot-gearede forhandlere begyndte at tage overskud. I mellemtiden har den åbne interesse fra hele tiden også tvunget erhvervsdrivende til at konfrontere risiko.

Købekraft fra institutioner er dog stadig stærk og er den vigtigste drivkraft for Bitcoins fortsatte stigning. Fra 18. november var Grayscale Bitcoin Trust aktiver under forvaltning steget til $ 10 mia. Fra $ 1,9 mia. I begyndelsen af ​​året, en stigning på ca. 426% i 2020.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), fra kl. 8 UTC den 20. november. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-datalæsninger

Besøg OKEx-handelsdatasiden for at udforske flere indikatorer.

BTC langt / kort forhold

I modsætning til sidste uge kørte BTC’s lange / korte forhold i denne uge nogenlunde i overensstemmelse med prisbevægelser, omend med en vis forsinkelse. Det afspejlede i det væsentlige, at detailhandlere jagter prisstigninger og -fald.

Forholdet faldt på 0,75 mandag, da den kvartalsvise futurespris oversteg $ 17.000 og ramte et ugentligt højdepunkt på 0,93 torsdag morgen, da prisen nåede $ 18.000. I øjeblikket afspejler forholdet stadig ikke noget FOMO-detailstema, hvilket er et godt tegn på yderligere prisvækst.

Dataindsamlingstid: 11/13 6:00 UTC til 11/20 6:00 UTC

Det lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, sammenlignet med de åbne korte positioner. Forholdet er kompileret fra alle futures og evige swaps, og brugerens lange / korte side bestemmes af deres nettoposition i BTC.

På derivatmarkedet afbalanceres, når en lang position åbnes, af en kort position. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.


BTC-basis

Med en kvartalsvis futures, der er udløbet om cirka en måned, begynder præmieniveauerne at falde på grund af virkningen af ​​tidsforfald. På trods af $ 2.000 stigningen i BTC-prisen i denne uge, forbliver præmieniveauet nu sammenligneligt med sidste fredags $ 250 eller 1,45%, hvilket stadig er sundt og afspejler det bullish markedssentiment. 

Dataindsamlingstid: 11/13 6:00 UTC til 11/20 6:00 UTC

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler de handlende forventninger til prisen på Bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben rente og handelsvolumen

Onsdag trak Bitcoin hurtigt $ 1000 tilbage efter at have lavet en nylig high, hvilket førte til, at et stort antal lange positioner blev likvideret. Derefter flyttede prisen ind i en konsolideringsfase med betydelig kortvarig volatilitet.

Dette blev også afspejlet i ændringen i åben interesse, idet OI satte en højeste tid på 1,2 mia. Dollar onsdag før den hurtigt faldt til 1,1 mia. Dollar. OI er dog kommet op igen i dag og er nu akkumuleret til $ 1,186 milliarder igen.

Den samlede åbne interesse på tværs af alle børser nåede også en højeste tid i dag på $ 6,5 mia. Pr data fra skæv, der er $ 0,4 mia. højere end sidste fredag. OI på CME har også nået 1 mia. $, Hvilket betyder, at institutionel aktivitet er forblevet uformindsket.

Dataindsamlingstid: 11/13 6:00 UTC til 11/20 6:00 UTC

Åben rente er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margin udlånsgrad

Udlånsgraden for BTC-margin viste et fald, da priserne steg, hvilket kan skyldes fortjeneste på spot-gearet marked. Forholdet er faldet fra 12,0 til det nuværende 7,7 på tre dage, men de lavere niveauer af gearing betyder også, at markedet ikke overophedes med denne prisforbedring.

Dataindsamlingstid: 11/13 6:00 UTC til 11/20 6:00 UTC

Marginaludlånskvoten er data om spotmarkedshandel, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT versus lånt BTC i USDT-værdi over en given periode.

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når marginudlånsgraden er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler.

Handlerindsigt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Efter syv uger i træk med gevinster er det klart, at alle begynder at overveje risikoen for tilbagetrækning. Dette kan også være en af ​​grundene til, at OKEx-handelsdata ikke overophedes efter en anden $ 2.000 pumpe.

På den tekniske side kalder TD sekventiel indikator en fase top. TD 9 er et salgssignal, der vises på torsdagens daglige diagram, og sandsynligvis vil vises for både det ugentlige og det månedlige diagram mandag.

Når det er sagt, er det endnu uklart, om en dyb vending vil finde sted eller ej. Markedet afspejler en tyrkørsel på tværs af alle tidsrammer, og på ulempen vil zonen mellem $ 16.500 og $ 17.000 sandsynligvis give stærk støtte.

Ikke en OKEx-forhandler? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map