Alle indikatorer sunde, der fører op til Bitcoins tredje halvering: Futures fredag

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Markedet for kryptokurrency blev ustabilt igen denne uge, da Bitcoin (BTC) nærmer sig sin tredje halveringsbegivenhed med blokbelønning.

Efter at have testet tidligere modstandsniveauer på $ 7.800 til $ 8.000 flere gange på lavere tidsrammer, slog Bitcoin-prisen endelig igennem om morgenen den 29. april (UTC) med OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) -prisen op 13,82 procent på dagen. Derefter faldt det hurtigt tilbage efter at have ramt $ 9.500 og konsolideres tæt på $ 8.700 niveau, som på pressetid.

Bitcoin har nu fuldt ud genoprettet sine tab fra midten af ​​marts nedbruddet. Prisen på BTC har fulgt sin historiske tendens og steg med 36 procent i april pr. OKEx Quarterly Future-pris – endnu en sød april.

Ser man på OKEx-handelsdata, har der været en genopretning i mange indikatorer. Marginudlånsforholdet steg til sit højeste niveau siden midten af ​​marts og er i øjeblikket op til sin anden lige uge. BTC Basis er tilbage til positivt territorium igen efter prisrallyet. Imidlertid tog Open Interest ikke meget op i betragtning af rallyets størrelse.

Handelsstemningen er stadig meget forsigtig på derivatmarkedet.

Bitcoin-prisOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D-diagram. Kilde: OKEx

OKEx-datalæsninger

Besøg OKExs handelsdataside for at udforske flere indikatorer.

BTC lang / kort forhold

BTC-forholdet lang / kort faldt gradvist inden onsdag og faldt fra 1,3 til 0,9. Derefter hoppede den hurtigt sammen med prisen på Bitcoin, som brød igennem $ 8.600 om eftermiddagen den 29. april (UTC) – hvilket indikerer, at markedet ikke havde en stærk konsensus om den bemærkelsesværdige prisstigning.

I øjeblikket løber forholdet over 1,2, hvilket indikerer, at flere mennesker har lange positioner end korte.

Forholdet er stadig lavt sammenlignet med februarens top over 2,5 og midten af ​​marts rækkevidde på omkring 1,7.

OKEX BTC lang / kort forholdDataindsamlingstid: 4/24 12:00 til 5/1 12:00 (UTC)

Den lange / korte forhold viser forholdet mellem det samlede antal brugere, der åbner lange positioner versus åbning af korte positioner. Forholdet er sammensat af alle futures og evige swaps. Den lange / korte side af en bruger bestemmes af deres nettoposition i BTC.

På derivatmarkedet, når der er åbnet en lang position, skal der også være en kort position åbnet for at holde balancen. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.

BTC Basis

BTC Basis havde været i negativt territorium det meste af ugen forud for torsdagens rally.

OKEx BTC Quarterly Future’s præmie er ikke skubbet ekstremt højt. Det er kun ca. $ 40 præmie over spotprisen pr. 30. april tæt tid (UTC). Sidste gang Bitcoin handlede nær $ 9.000 i marts, var præmien mere end $ 400.

Bitcoin-futuresmarkeder er stadig forsigtige med rallyet, før de halveres.

Bitcoin futuresDataindsamlingstid: 4/24 12:00 til 5/1 12:00 (UTC)

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på BTC-futures afspejler de handlende forventninger til den fremtidige pris på Bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben interesse og handelsvolumen

Åben interesse (OI) kan illustrere stemning svarende til BTC Basis-indikatoren.

Åben interesse steg ikke meget, i betragtning af rallyets størrelse. Den nuværende OI på $ 8,37 millioner kontrakter (en kontrakt = $ 100) er stadig langt fra toppen af ​​14. februar på $ 12,3 millioner – hvilket indikerer, at rallyet hovedsageligt var drevet af reel spotkøb.

Hvis Bitcoin-prisen fortsat kan forblive stærk, kan man forvente, at Open Interest vil bygge op til højere niveauer sammen med markedets tillid.

Bitcoin åben interesseDataindsamlingstid: 4/24 12:00 til 5/1 12:00 (UTC)

Åben interesse er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Ligeledes, hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margenudlånsforhold

Margin Lending Ratio er steget i to uger i træk.

Denne uge steg margenudlånsforholdet kraftigt fra omkring 0,6 til 1,7 – det højeste niveau siden midten af ​​marts – hvilket indikerer, at antallet af brugere, der låner Tether (USDT), steg hurtigt.

USDT-låntagere sigter generelt mod at åbne lange positioner.

Dataindsamlingstid: 4/24 12:00 til 5/1 12:00 (UTC)

Marginlånforholdet er spotmarkedsdata, der viser forholdet mellem brugere, der låner Tether (USDT) versus låne Bitcoin (BTC) i USDT-værdi over en given periode.

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe Bitcoin. I mellemtiden sigter låntagere ofte mod at kortslutte den underliggende mønt.

Når margenudlånsforholdet er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når margenudlånsgraden er lav, indikerer det, at markedet er baisse. Ekstreme tal af dette forhold har historisk set indikeret en trendomlægning.

Trader Insight

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Bitcoin-prisen sprang hårdt ud af support til $ 8.400 om aftenen den 30. april (UTC). I de næste par dage, så længe priskonsolideringen ikke bryder denne støtte, kan vi forvente mere plads på overside. En gentest af $ 9.000 niveau er lovende i de lavere tidsrammer.

Efter syv på hinanden følgende grønne uger, Vi kan forvente en vis udmattelse af køberen. Kortslutning af BTC er dog stadig ikke ideel, før den halveres med blokbelønning. Min forudsigelse er en kortvarig konsolidering i løbet af de næste par dage efterfulgt af endnu et rally i den sidste uge før halveringen..

Alle indikatorer nævnt i denne artikel er sunde lige nu. Hvis markedssentimentet kan styrkes af halveringen, har disse indikatorer mere plads til at gå op sammen med prisen.

Philip Swift, Trader og Creater af LookIntoBitcoin.com

Efter eksplosive 48 timer er Bitcoin-volatiliteten nu faldende. Det er sandsynligt, at vi vil gå ind i en konsolideringsperiode i løbet af de næste par dage, når handlende og investorer tager status og forventer, hvad der kan komme næste.

OKEx Long / Short Ratio angiver antallet af forhandlere, der åbner lange versus korte positioner. Siden kapitlen om sort torsdag har handlende stort set været nettokort i løbet af de sidste seks uger. Følelsen begynder at skifte og blive nettopositiv nu, med Bitcoins halvering kun 11 dage væk.

Med fortsat interesse for Bitcoin, der også kommer fra investorer i forbindelse med store pengeudskrivningsinitiativer, tror jeg, at udsigterne fortsat er meget stærke for BTC.

Philip Swift kan findes på Twitter under brugernavnet @PositiveCrypto.

Følg OKEx på:

Twitter: https://twitter.com/OKExInsights

Telegram: https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner