4 faktorer at se midt i BTC-rally

Oversigt

Cryptocurrency er vendt tilbage til det globale spotlight, da priserne på bitcoin har toppet de vigtigste 10000 niveauer igen i denne uge, og der er set nogle stærke rally i altcoin-rummet. Den førende krypto kan have fået omkring 44% YTD, hvilket gør det til det bedst mulige aktiv blandt andre. Mens kryptotyre har jublet for de nylige prishandlinger, kunne mange have undret sig over, hvilke faktorer der kunne påvirke den aktuelle rally bortset fra den kommende belønningshalveringsbegivenhed? Vi har sorteret nogle af de seneste udviklinger i kryptorummet, og markedsdeltagere vil sandsynligvis holde øje med det.

Næsten rekord lav volatilitet

Vi vil fremhæve drop in BTCVolatilitet på trods af de seneste positive prishandlinger. Priserne på kryptokurrency er generelt mere volatile end andre aktiver, såsom aktieindekser og traditionelle råvarer som energi og metaller. Volatilitet kunne give et mål for prisusikkerhed på markederne. Når volatiliteten øges, kan forhandlere trimme deres kryptokurrencypositioner eller forsinke investeringsbeslutninger.

Figur 1 viser den 3-måneders realiserede volatilitet af BTCUSD, som for nylig faldt yderligere tæt på rekordlave i midten af ​​november 2018. Generelt kan lav volatilitet tilskynde flere HODLere til at opretholde deres BTC-beholdninger; derfor betragtes det som en positiv faktor for prisen.

Figur 1: BTCUSD 3M realiseret flygtighed (Kilde: Skæv) Figur 2: BTCUSD 3M underforstået volatilitet (Kilde: Skæv)

Vi har dog også bemærket det BTCUSD‘S underforståede volatilitet har svævet i de seneste nedture, selvom det ser ud til at blive samlet op af en lille brøkdel. På optionsmarkedet er implicit volatilitet den forventede volatilitet for et underliggende aktiv i optionens løbetid, i dette tilfælde bitcoin.

Udbud og efterspørgsel efter optionerne kunne direkte påvirke underforstået volatilitet. Når markedets forventninger stiger, øges behovet for optioner, underforstået volatilitet vil også stige. Omvendt, når følelser afkøles, falder forventningerne, efterspørgslen efter optioner falder, underforstået volatilitet vil også falde.

I dette tilfælde er den lave implicitte volatilitet i BTCUSD optionsmarked kunne noget indikere, at de mellemfristede forventninger til BTCUSD er muligvis ikke så højt som det nuværende rally foreslog. Ændringerne i volatilitet kan være noget bitcoin-overvågere gerne vil holde øje med.

Søgning efter bitcoin i Kina og over hele verden steg

Socialt har været en af ​​de kritiske faktorer, når det kommer til kryptokurrencyanalyse, og de sociale følelser fra kryptosamfundene i Kina har længe betragtet som et barometer for det bredere kryptorum. Synspunkter fra kinesiske kryptovagere kunne give meningsfuld indsigt, når det kommer til prisanalyse.

Baidu-søgningsindekset for udtrykket “bitcoin” på kinesisk er steget til et nyt højdepunkt på 40000, inden det slog sig ned i nærheden af ​​25000. På samme tid viste data fra Google Trends også et lignende mønster med søgningen efter udtrykket “Bitcoin” ”Toppede 100, som kom på det tidspunkt, hvor bitcoin genvandt 10000 niveauerne. Bølgen kan dog medføre fordele og ulemper, og nogle gange sender det et blandet signal til markedet.

Figur 3: Bitcoin-pris & Baidu-søgeindeks (Kilde: Longhash) Figur 4: Udtrykket “Bitcoin” på Google Trends (Kilde: Google Trends)

En undersøgelse foretaget af Sergey Krutolevich, forsker ved RoninAi, viser sig at spidser i samtalevolumen ofte går forud for spidser i søgevolumen med en hel dag, og nye prishøjder en til tre dage. Indikation ud over blot en klar sammenhæng mellem social stemning og kryptomarkedspriser, førstnævnte påvirker faktisk sidstnævnte. ” Men hvis man har været på markedet længe nok, vil det sandsynligvis være bekendt, at når FOMO-købere skyndte sig på markederne, betragtes det ofte som et salgssignal for dem, der kom tidligere.


Fald i markedsdominans

Et andet interessant fænomen sammen med BTC rally er tilbagegangen for BTC markedsdominans. Nedenstående figur sammenligner markedsdominansen mellem BTC og ETH inden for et års tidsramme. BTCs markedsdominans har været i en nedadgående tendens siden 2020, og faldet har været endnu stejlere for nylig på trods af prisgevinster. Sammenlignende, ETH‘S markedsdominans er steget på det tidspunkt, hvor BTC er faldet.

Vi mener, at kapitalallokeringer kan være en af ​​årsagerne til denne afvigelse. En del af hovedstaden kunne have forladt bitcoin og gik ind i altcoin-rummet i begyndelsen af ​​året, da store altcoins er faldet til nær / ved flerårige nedture i 4Q19. Det kunne henlede opmærksomhed fra værdidrevne investorer på at komme ind i altcoin-handler.

Figur 5: BTC vs. ETH i markedsdominans (Kilde: Tradingview) Figur 6: Samlet Crypto Market Cap Ex-BTC (Kilde: Tradingview)

Er vi midt i en “Alt Season”, eller hvis markederne forventer en indgående? Disse forblev nogle diskuterede spørgsmål. Det faktum, at den samlede markedsværdi ex-BTC er steget støt siden januar. Altcoin-overvågere vil ikke gå glip af udviklingen af ​​det, da det ser ud til at prøve igen maj-juli-toppe (figur 6).

Virus og forventningerne til QE

COVID-19-udbruddet forblev den største usikkerhed for den globale økonomi, dens virkning krusede gennem globale markeder og aktiver, og kryptokurrency er ingen undtagelse. Centralbanker i Asien er begyndt at træffe foranstaltninger til at stimulere vækst, der har hamret af virussen. Bare denne uge, PBoC annonceret det første parti af særlige genudlån til nationale og regionale banker, der har til formål at hjælpe SMV’er i Kina.

Selvom virussens indvirkning på den amerikanske økonomi fortsat er begrænset for nu, har Fed allerede forberedt sig, hvis der er en økonomisk afmatning, et aggressivt QE-program ligger på bordet.

I et nyt vidnesbyrd for senatets bankudvalg, Fed-formand Jerome Powell sagde, ”Fed havde to reduktionsbekæmpelsesværktøjer; køb af statsobligationer, kendt som QE, og kommunikation klart med markederne om rentepolitik, rutinemæssigt betragtet som “fremadrettet vejledning”. Powell tilføjede, at “Vi vil bruge disse værktøjer – jeg tror, ​​vi vil bruge dem aggressivt, hvis behovet skulle opstå for at gøre det,”

Selvom vi ikke forventer, at Fed snart vil være den første til at genstarte QE på grund af den virusdrevne økonomiske afmatning, er det let at se den lettende fortælling fra politikere over hele verden. Hvis denne lempelseshistorie blev intensiveret, kunne det føre til, at markederne fokuserede igen på bitcoins værdibutik og som et redskab til at imødegå stagnerende vækst, og det kunne oversætte til stigende efterspørgsel efter krypto.

Konklusion

Den nylige BTC og altcoin-rally har trukket meget af markedernes opmærksomhed. Da vi kommer tættere på bitcoin-belønningshalveringsbegivenheden, har den bullish stemning været mere mærkbar. Udover halveringen vil krypto-overvågere ikke ønsker at forsømme de faktorer, som vi nævnte ovenfor, når det kommer til mellemfristet trendanalyse for at få et komplet billede.

Følg OKEx på:

Websted: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map