Philip Moustakis, Seward & Kissel LLP: n haastattelusarja

Philip neuvoo yrityksiä ja yksityishenkilöitä SEC-valvontakysymyksissä, mukaan lukien rikosvalvontatutkimukset, sisäiset tutkimukset sekä salausvaluutat ja lohkoketjutekniikka.

Philipillä on laaja kokemus arvopaperien valvonnasta. Yli vuosikymmenen ajan ennen yksityislääkäriin tulemista hän palveli vanhempana neuvonantajana SEC: n täytäntöönpanon jako, liittovaltion arvopaperilain rikkomiseen liittyvien monimutkaisten asioiden tutkinta ja syytteeseen asettaminen.

Ennen työskentelyä Sewardin palveluksessa & Kissel LLP olit SEC: n kyberyksikön jäsen, joka keskittyi kryptovaluuttoihin ja ICO: iin. Kuinka sinut alun perin rekrytoitiin tälle kyberyksikölle?

Aloitin SEC: n toimeenpanoyksikössä vuonna 2008 ja aloin työskennellä Bitcoiniin ja kryptovaluuttaan liittyvissä asioissa noin viisi vuotta ennen SEC Cyber ​​Unit -yksikön perustamista. Toin SEC: n ensimmäisen Bitcoiniin liittyvän täytäntöönpanotoimen Bitcoin Savingsin operaattoria vastaan & Luota ja johti myös muita kryptovaluuttaan liittyviä asioita. Tiedotin puheenjohtajalle Mary Jo Whiteille ja muille komissaareille ja järjestin usein koulutusta FBI: lle, FINRA: lle ja muille Bitcoin- ja blockchain-tekniikoista. Esitin myös akateemisessa ympäristössä työni. Joten kun Cyber-yksikkö perustettiin vuonna 2017 toimeksiantoon, joka sisälsi kryptovaluutat ja ICO: t, olin luonnollinen sovitus.

Kuinka “Bitcoin Savings and Trust” -toiminta vaikutti SEC: n tuleviin lainvalvontatoimiin?

Bitcoin Savings and Trust, joka keräsi hämmästyttävän 700 000 bitcoinia sijoittajilta, veloitettiin tavallisena vanilja-Ponzi-järjestelmänä, lukuun ottamatta sitä, että kaikki sijoitukset pyrittiin ja väitettiin tuottoina bitcoineilla. Mutta se oli merkittävä useista syistä. Ensinnäkin se totesi, että Bitcoinsin sijoitus voisi täyttää sijoitussopimuksen testin “rahan sijoittaminen”, joka tunnetaan myös nimellä Howey-testi. Toiseksi se osoitti, että SEC voisi tehdä varojen virtausanalyysin Bitcoin-lohkoketjussa. Vaikka emme voineet osoittaa, mistä jokainen Bitcoin tuli tai meni, voisimme osoittaa, että enemmän Bitcoineja meni sijoittajille kuin tuli Bitcoin Savings and Trustiin muista lähteistä kuin sijoittajista, mikä todisti Ponzi. Kolmanneksi emme ottanut kantaa siihen, että Bitcoin itse olisi arvopaperi. Ja lopuksi tapaus oli merkittävä SEC: n esittämän disgorgement-teorian kannalta, nimittäin se, että tuomioistuimen määräämän disgorgementin tulisi heijastaa Bitcoinsin arvon dramaattista kasvua siitä hetkestä lähtien, kun sijoittajat luovuttivat Bitcoinsinsa vastaajalle, tuomion päivämäärä. Vastaajan sijoittajien keräämät Bitcoins-arvot olivat tuolloin noin 4,5 miljoonaa dollaria, mutta lopullinen vastaajaa koskeva tuomio koski yli 40 miljoonan dollarin pettämistä ja sakkoja.

Olit SEC: n Distributed Ledger Technology -työryhmän perustajajäsen. Mikä on tämän ryhmän tarkoitus ja miten se vaikuttaa sekä sijoittajiin että osakkeisiin?

Blockchain-tekniikan laajemman käyttöönoton myötä SEC: n Distributed Ledger Technology -työryhmä pyrki yksinkertaisesti koordinoimaan sekä muiden sääntelyviranomaisten kanssa että SEC: n sisällä. Oli tärkeää varmistaa, että SEC: n eri divisioonat ja toimistot eivät toimineet ristikkäistarkoituksissa keskenään. SEC on sittemmin rakentanut ryhmän työhön luomalla sen strategisen keskuksen innovaatioille ja rahoitusteknologialle (FinHub), joka tarjoaa yhteydenpitoa sekä sijoittajille että liikkeeseenlaskijoille.

Olit vastuussa useiden alkuperäisten kolikoiden (ICO) tutkimuksista arvopaperilakien mahdollisten rikkomusten varalta. Mikä on räikein arvopaperilainsäädännön rikkominen, jonka olet nähnyt?

Ilman epäröintiä, se on ICO-villitys vuosina 2017 ja 2018. Helmikuussa 2018 SEC: n puheenjohtaja Jay Clayton, joka todisti senaatin pankki-, asunto- ja kaupunkiasiain valiokunnassa, sanoi tunnetusti: “Uskon, että jokainen ICO, jonka olen nähnyt, on turvallisuus . ” Muutama kuukausi myöhemmin televisiohaastattelussa komissaari Robert Jackson sanoi: “Jos haluat tietää, miltä markkinamme näyttäisivät ilman arvopaperisääntelyä, vastaus on ICO-markkinoilla.” Kaiken kaikkiaan olen samaa mieltä noista tunteista. Suurin osa ICO-yhtiöistä oli tuona aikana perinteisiä pääoman korotuksia, ja perusero oli, että ICO: ssa voitiin ostaa yrityksen ensisijaisen omaisuuden osakkeita eikä itse yrityksen osakkeita. Ei tarkoita sitä, että useimmat ICO: t olivat petoksia tai eivät olleet hyvää tarkoittavia. Kuitenkin ei ollut paljon epäselvyyttä siitä, että ne olivat rekisteröimättömiä arvopapereiden tarjouksia.


ICO: n on yleinen käytäntö estää USA: n sijoittajien sijoitukset. Siitä huolimatta nämä samat estetyt sijoittajat voivat sitten myöhemmin ostaa nämä rahakkeet kryptovaluutan pörsseistä. Pitääkö tämä strategia, jolla estetään alun perin USA: n sijoittajat, ICO: t turvassa SEC-valvontatoimilta?

Lyhyt vastaus on ei. Jos liikkeeseenlaskija pääsee Yhdysvaltain pääomamarkkinoille, jos se tarjoaa tai myy arvopapereita Yhdysvalloissa suoraan tai epäsuorasti, SEC: llä on toimivalta. SEC on tehnyt selväksi, että ei riitä ryhtyä kosmeettisiin tai puolitoimenpiteisiin estääkseen tietoturvatunnustarjouksen (STO) pääsyn yhdysvaltalaisiin sijoittajiin.

Uskotko, että SEC: stä tulee ennakoivampi oikeustoimien toteuttamisessa ja sääntelemättömien kryptovaluutanvaihtojen lopettamisessa?

Joo. Täytäntöönpanoyksikölle on järkevää panna täytäntöön valvontatoimia sellaisille pörsseille, jotka eivät mistä tahansa syystä tule vaatimusten mukaisiksi SEC: n avaruusviesteistä huolimatta. Sen lisäksi, että annamme hampaita puheenjohtajan, muiden komission jäsenten ja tiettyjen ylimmän johdon jäsenten aikaisemmille lausunnoille, myös siksi, että vaihtoa koskevalla lainvalvontatoimella pitäisi kokonaisuutena olla suurempi ohjelmallinen vaikutus sääntelyn näkökulmasta kuin vastatoimilla yksi liikkeeseenlaskija.

Onko sinulla kommentteja SEC: n viimeisimmistä toimista Telegram Group Inc: ää ja sen rekisteröimättömiä arvopapereita vastaan??

Mielestäni on olemassa muutama tärkeä takeaway. Ensinnäkin, aikaisempaan kysymykseesi liittyen, Telegram-tapaus osoittaa, että SEC pyrkii etsimään ulkomaisia ​​digitaalisten omaisuuserien tai kryptovaluuttojen liikkeeseenlaskijoita, jotka tarjoavat tai myyvät kyseisiä varoja Yhdysvaltoihin tai muuten pääsevät Yhdysvaltain pääomamarkkinoille. Lisäksi mielestäni tämä voi olla mielenkiintoinen testitapaus apuohjelmakoodin argumentille. Telegram on omaksunut kannan, että vaikka Gram-tunnuksen ostosopimus oli vakuus, merkki itsessään ei ole. Telegramia koskevassa valituksessaan SEC väitti, ettei Gram-tarjouksen ja Gram-tunnuksen välillä ollut päivänvaloa. SEC väitti, että tarjous oli perinteinen pääoman korotus, koska muun muassa: yritys käytti toimintaansa kerättyjä varoja ja rakensi ekosysteeminsä; ei ollut mitään tavaroita tai palveluja, joihin voisi käyttää grammaa; ja Gramin ostajilla oli ja – ilman hätätoimia – heillä olisi edelleen kohtuullinen odotus yrityksen voiton jakamisesta, jos se onnistuu rakentamaan lupaamansa toiminnot. On mielenkiintoista nähdä, miten tosiseikat ja argumentit kehittyvät tässä asiassa oikeudenkäynnin edetessä.

Voisitko jakaa kanssamme tietoja nykyisestä roolistasi Sewardin kanssa & Kissel OTK?

Liityin Sewardiin & Kissel helmikuussa 2019 ja tee tiivistä yhteistyötä useiden yrityksen käytäntöalueiden kanssa sekä New Yorkissa että DC: ssä, mukaan lukien hallituksen valvontaviranomaiset ja sisäiset tutkimukset, investointien hallinta sekä Blockchain- ja Cryptocurrency-ryhmät. Vietin suurimman osan urastani SEC: ssä valvontayksikön varainhoitoyksikössä ja Sewardissa & Kisselillä on yksi suurimmista ja tunnetuimmista sijoitushallintakäytännöistä Yhdysvalloissa, ja hän työskentelee johtajien kanssa kaikissa omaisuusluokissa, mukaan lukien digitaaliset varat. Tämän seurauksena suuri osa nykyisistä käytännöistäni keskittyy sijoitushallinta-asiakkaidemme neuvontaan SEC- ja muissa sääntelyä koskevissa tutkimuksissa, tutkimuksissa ja täytäntöönpanoa koskevissa asioissa; sisäiset tutkimukset; ja digitaalisten omaisuuserien tarjonta. Minua on myös pyydetty johtamaan Virtual Commodity Associationin valvontakomiteaa sen pyrkimyksissä perustaa itsesääntelyorganisaatio salausvaluuttamarkkinoille.

Mitkä ovat suositukset yrityksille, jotka harkitsevat STO: n käynnistämistä?

Mielestäni paras toimintatapa on saada neuvonantaja tuntemaan sekä arvopaperilaki että kryptovaluutta. Vaikka jotkut lakimiehet ovat saaneet vauhtia blockchain-tekniikassa, monet saattavat tehdä asiakkailleen karhunpalveluksen, koska he eivät ole niin perehtyneitä arvopaperilakien perusteisiin.

Missä vaiheessa yritysten, jotka harkitsevat STO: n käynnistämistä, tulisi ottaa yhteyttä sinuun tai muuhun lakimieheen?

Mitä aikaisemmin, sitä parempi – mieluiten ennen yhteydenpitoa sääntelyviranomaisen kanssa ja varmasti ennen minkään merkin tarjoamista tai myyntiä.

Onko jotain muuta, jonka haluaisit jakaa yleisömme kanssa? 

SEC: n täytäntöönpanotoimilla ICO-liikkeeseenlaskijoihin on selvästi ollut vaikutusta markkinoihin. Telegram, Block.one ja Kik olivat kuitenkin vain kolme suurinta ICO: ta vuosina 2017-2018. Meidän pitäisi nähdä lisää tällaisia ​​tapauksia tulevina kuukausina tai vuonna. SEC on nostanut lainvalvontatoimenpiteitä digitaalisen omaisuuden julkkis promoottoreita vastaan, mutta odotan SEC: n jatkuvan keskittymisen promoottoreihin ja myyjiin. On syytä huomata, että yksi SEC-valvontatoimien ilmoitetuista tavoitteista on muuttaa markkinaosapuolten käyttäytymistä, joten odotan SEC: n jatkavan digitaalisen omaisuuden vaihdon ja kaupankäyntialustojen valvontaa. Se on SEC: n luonnollinen seuraava askel liikkeeseenlaskijoiden ja promoottoreiden jälkeen ja, kuten mainitsin, mahdollisuus vaikuttaa laajemmin markkinoihin. Samalla tavalla, vaikka huomattava osa SEC: n täytäntöönpanotoimista avaruudessa on liittynyt väitettyihin Ponzi-järjestelmiin tai petosten tarjoamiseen keskittyen jatkuvasti pörsseihin ja kaupankäyntialustoihin, en olisi yllättynyt, jos SEC paljastaisi vasta kauan monimutkaisemmat petokset, joihin liittyy markkinoiden manipulointijärjestelmiä tai muita markkinoiden väärinkäytöksiä. Jopa hyvää tarkoittavia markkinaosapuolia voidaan kuitenkin pyyhkäistä tähän ja he voivat joutua täytäntöönpanon huomion kohteeksi, kun SEC jatkaa pyrkimyksiään lisätä alan arvopaperilakeja ja -määräyksiä. Seward & Kissel on neuvonut asiakkaita rahoituspalveluissa, yritysrahoituksessa ja pääomamarkkinoilla yli 125 vuoden ajan. Lakimiehillämme on laaja kokemus STO: sta ja digitaalisen omaisuuden tarjoamisesta.

Lisätietoja tai neuvoja oikeudellisista asioista käy osoitteessa Seward & Kissel OTK, tai käy heidän luonaan Viserrys tai LinkedIn sivu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map