Erich Spangenberg, IPwe – haastattelusarjan toimitusjohtaja

Erich Spangenberg on toimitusjohtaja ja perustaja IPwe-yhtiölle, joka käyttää lohkoketjua ja tekoälyä patenttiluokan luomiseen. Hän oli myös perustanut nXn Partners -yrityksen, joka keskittyy ennakoivaan analytiikkaan. Hän oli perustaja ja toimitusjohtaja IPNav-yhtiölle, joka oli yksi patenttien kaupallistamisen edelläkävijöistä.

AT: Voitteko antaa lyhyen yleiskuvan siitä, miten IPwe aikoo mullistaa patenttimarkkinat?

EP: IPwe hyödyntää tekniikkaa – erityisesti tekoälyä ja lohkoketjua, kokemusta ja markkina-asenteiden muutoksia patenttiluokan luomiseksi. Miljardeja käytetään patenttien sääntelyyn, hankkimiseen ja ylläpitoon, ja tuotot omistajille ja yhteiskunnalle ovat vähäiset. Autamme korjaamaan tämän. Tekoäly ja blockchain tekevät asioista paljon helpommin ymmärrettäviä ja paljon läpinäkyvämpiä. Aineettomat hyödykkeet – ja patentit ovat yksi tärkeimmistä aineettomista hyödykkeistä monille yrityksille – ovat aivan liian tärkeitä jättää huomiotta ja jättää heikosti toimimaan sellaisten ihmisten hallinnassa, jotka eivät ole varainhoitajia.

AT: Käytätkö julkista vai yksityistä estoketjua?

EP: IPwe’s Global Patent Registry – ensimmäinen maailman patenttien rekisteri – ja kaupankäyntialustamme on rakennettu Hyperledger Fabric -rakenteelle. Arvioituamme muita ratkaisuja päädyimme siihen, että markkinamme palvellaan parhaiten yksityisen lohkoketjun kautta – emme käsittele korvattavaa hyödykettä, jossa asioilla, joiden kanssa olet tekemisissä, ei ole mitään merkitystä. Rakennamme julkisia komponentteja osana tuotesuunnitelmaamme – mutta markkinoiden hyväksyminen vie aikaa näiden ratkaisujen hyväksymiseen.

AT: Kuinka opetat yrityksiä rekisteröimään patentteja blockchainiin?

EP: Olemme onnekkaita, että johtoryhmämme tunnetaan avaruudessa ja sillä on laajat yhteydet teollisuuden sekä voittoa tavoittelemattoman ja julkisen sektorin avaintoimijoihin. Näiden yhteyksien avulla saavutamme suuren joukon maailman patentinhaltijoita. Vuonna 2019 näet IPwe: n aggressiivisemmin mainostavan ja korottavan sen profiilia.

AT: Yksi tavoitteistasi on mahdollistaa kaikkien patenttien helppo saatavuus mistä tahansa toimistosta maailmassa. Mikä kannustin näiden toimistojen on käytettävä blockchainia?

EP: Monet maailman 200 patenttitoimistosta ymmärtävät jo blockchainin merkityksen ja sen kyvyn lisätä läpinäkyvyyttä ja parantaa esimerkiksi omistusoikeuksien tallentamista. Eniten eteenpäin ajattelevat toimistot ovat jo keskusteluissa kanssamme, ja ilmoitamme julkisesti heidän kanssaan aloitteista vuonna 2019. Emme myy mitään näille patenttitoimistoille – emme tavoittele tuloja patenttitoimistoista. Tarjoamme on tapa, jolla nämä toimistot täyttävät paremmin julkisen tehtävänsä. Osallistuivatko kaikki heihin? Ei, koska joissakin toimistoissa on utelias uskomus siitä, että heidän tehtävänään on tehdä jotain muuta kuin palvella innovaattoreita ja yhteiskuntaa – toivotamme heille hyvää ja uskomme, että he riittävän pian tunnustavat, että heillä voi olla tärkeä rooli patenttijärjestelmän parantamisessa.

AT: IPwe-lohkoketju on linkitetty patenttianalysaattoriisi, Zuseen. Voitteko selittää, kuinka Zuse pystyy sekä arvioimaan patentin arvon että sen pätevyyden?

EP: Zusea on kehitetty kymmenen vuoden ajan, ja se on ainoa tiedossa oleva analysointijärjestelmä, joka voi väittää olevansa keskeinen ja suoraan mukana yli 3 miljardin dollarin tunnistetuissa lisenssi- ja rahoitustapahtumissa ja yli 1,4 miljardin dollarin pääoman keräämisessä osa strategiaa, jolla patentit mitätöidään. Asiantuntijat ovat käyttäneet Zusea viimeaikaisissa Yhdysvaltain patenttitapauksissa. “Kuinka” on melko monimutkainen ja verkkosivullamme on valkoisia kirjoja niille, jotka haluavat kaivaa syvemmälle, mutta järjestelmä jäljittelee tarkasti metodologioita, joita asiantuntijat käyttävät arvioidakseen pätevyyttä. Arviointiprosessimme etenevät, ja ilmoitamme joulukuussa aloitteesta osana teollisuuden, kirjanpidon ja akateemisten osallistujien kanssa tekemää aloitetta, joka vie patentinarvioinnin uudelle tasolle.

AT: Yksi IPwe: n suunnitelluista tavoitteista on halvemmat patenttitapahtumat. Kuinka lohkoketju auttaa näissä kustannussäästöissä?

EP: Olemme jo ilmoittaneet hinnoittelustamme perinteisille liiketoimille – 10% ostohinnasta tai lisenssihinnasta -, joka on verrattu nykyisiin 25%: n markkinahintoihin – ja muiden palvelujen hinnoitteluun, jotka omistajat maksavat esimerkiksi yli 50-vuotisesta ylläpitomaksusta % alhaisempi kuin mitä patenttien omistajat maksavat tällä hetkellä. Alennamme transaktiokustannuksia käyttämällä erilaisia ​​tekniikoita, mukaan lukien Hyperledgerille rakennettuja älykkäitä sopimuksia. Koska teemme piirakasta isompaa, lakimiesten, välittäjien ja muiden patenttipalvelujen tarjoajilla on edelleen ratkaiseva rooli, jonka kanssa haluamme työskennellä järjestelmän parantamiseksi ja transaktiovolyymin lisäämiseksi. IPwe: n päätavoitteena on vähentää huomattavasti patentin omistamisen kustannuksia.

AT: IPwe ei tavoittanut ICO: ta – tyytyväinen päätökseen?


EP: ICO ei ollut toteuttamiskelpoinen vaihtoehto IPwe: lle. Päivän lopussa olemme B2B-markkinaratkaisu. Nykyään useimmat suuret yritykset eivät yksinkertaisesti voi ohittaa perinteisten ICO: n esiin tuomia sääntelykysymyksiä. Tämä muuttuu – mutta se vie aikaa. Uskomme myös, että asiakkaiden pakottaminen tekemään kauppaa kanssasi vain yhden tarkoituksen mukaisen tunnuksen kautta ei ole toteuttamiskelpoinen tapa tehdä kauppaa tai rakentaa alustaa.

AT: Entä tietoturvatunnisteiden tarjonta – onko niillä merkitystä IPwen tulevaisuudessa vai patenttimarkkinoiden tulevaisuudessa?

EP: STO: t ovat mielestämme täysin erilaisia ​​kuin ICO: t. Olemme valtavien normien mukaisten STO: n faneja ja käytämme STO-rakenteita sekä IPwe: lle että patenttirahoitusratkaisuissamme. Tämä on valtava kehitys patenttialalla, joka käy ilmi pian, kun ilmoitamme kahdesta ensimmäisestä STO-rahoituksestamme ensi kuussa.

AT: Ei tunnu siltä, ​​että IPwe pyrkii poistamaan välittäjiä, jotka ovat olemassa nykyisillä patenttimarkkinoilla – miksi?

EP: Patentit ovat itse asiassa monimutkaisia ​​voimavaroja, ja tietyillä välittäjillä on jatkossa kriittinen rooli, ja jotkut, odotamme, joko muuttavat liiketoimintamallejaan tai katoavat. Monet nauttivat asianajajien mainitsemisesta arvoa luovina välittäjinä, ja vaikka tämä saattaa olla totta joissakin yhteyksissä, se ei ole totta patenttialueella. Uskomme, että heidän roolinsa saattaa muuttua, kun he keskittyvät arvokkaampiin palveluihin, mutta uskomme, että niillä on tärkeä rooli uusilla markkinoilla, joiden IPwe auttaa luomaan. Patenttien välittäjät, jotka veloittavat kohtuuttomia korkoja esimerkiksi tekemästä muuta kuin suorittamalla vuosittaisia ​​maksuja patenttitoimistoille – mielestämme heidän päivänsä tämäntyyppisten tehottomuuksien hyödyntämiseksi ovat rajalliset.

Uskomme, että joihinkin järjestelmän väärinkäytöksiin ja negatiivisiin tekijöihin – esimerkiksi patenttipeikkoihin, tehokkaisiin loukkaajiin ja huonolaatuisempiin patentteihin – puututaan ja korjataan näillä samoilla muutoksilla. Välittäjät, jotka omaksuvat tekoälyn, ja transaktiotehokkuudet, jotka voidaan toteuttaa lohkoketjun kautta ja keskittyvät arvokkaisiin palveluihin, menevät vielä paremmin markkinoiden laajentuessa. Laiskat ja ludditit katoavat.

AT: Jos vierailemme IPwe: n kanssa muutaman vuoden kuluttua, mistä puhumme patenttien ja patenttimarkkinoiden suhteen?

EP: Suurimmat muutokset, jotka tekoäly ja lohkoketju aikovat toteuttaa, on se, että uudet johtajat todennäköisesti ottavat haltuunsa patenttiomaisuusluokan, ja kun pääoma muuttuu mukavammaksi patenttien kanssa, patenttipohjainen rahoitus kasvaa dramaattisesti ja suuret ja pienet patenttien omistajat käyttävät säännöllisesti patentteja pääoman saamiseksi. Aineettomat hyödykkeet – mukaan lukien patentit – muodostavat suurimman osan yritysten taseista. Nykyään näitä varoja hallinnoivat suurelta osin muut osastot kuin rahoitus, eivätkä rahoitustyypit ymmärrä niitä hyvin. Tämä muuttuu ja se on muutos parempaan suuntaan.

AT: Kiitos haastattelusta. Jokainen, joka haluaa oppia lisää, voi vierailla IPwe verkkosivuilla tai voi lukea profiilisi IPwe-artikkelia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map