Daniel Liebau, Lightbulb Capitalin perustaja – Haastattelusarja

Olet äskettäin kirjoittanut tutkimusartikkelin nimeltäKryptovaluutat & Alkuperäinen kolikoiden tarjonta: Ovatko ne huijauksia? – Empiirinen tutkimus”. Tämä artikkeli vastustaa perinteistä viisautta, jonka mukaan suurin osa vuonna 2016 käynnistetyistä ICO: ista oli huijauksia ja että itse asiassa suurin osa oli laillisia aloitteita. Uskotko, että tämä pätee ICO-kaudelle 2017/2018?

Hei Antoine, kiitos, että sait minut tänään. Se on ilo.

Mitä tulee “ICO-huijauslehtiin”, jonka olen kirjoittanut yhdessä kirjoittajani, professori tohtori Patrick Schueffelin kanssa, haluaisin ajatella melkein kuin keskustelun aloittaja. On paljon mahdollisuuksia syventää ymmärrystä aiheesta. Tutkimusprosessimme suorittaminen vuosina 2017 ja 2018 ICO-tiedoilla on yksi suosituksista, jotka lisäsimme artikkelin loppupuolella. Keskustelen tämän toteuttamisesta useiden yliopistojen kanssa, myös merkittävän Aasian lakikoulun kanssa.

Sitten haluamme kehittää Crypto Scam Todennäköisyysindeksiä, joka voisi antaa perinteisille rahoituspalveluyrityksille työkalun arvioida projekteja. Se voi olla hyödyllinen säilytysyhteisöille, omaisuudenhoitajille, pankeille ja heidän asiakkailleen. Tässä vaiheessa voin sanoa, että 2,2%, esimerkiksi 5000 ICO: sta, on edelleen 110 projektia … riittävän suuri määrä rakentaakseen työkaluja ja prosesseja sijoittajien suojaamiseksi huijareilta.

Mikä on mielestäsi IEO: t? Onko tämä parannus ICO: hin?

Kiitos tästä upeasta kysymyksestä. Enimmäkseen apuohjelmakoodiprojektit eivät tällä hetkellä tarjoa palvelua sidosryhmilleen. Siksi rahakkeille ei ole todellista kysyntää. Meillä on keinottelijoita, jotka käyvät kauppaa keinottelijoita vastaan. Mielestäni meidän on tarkkailtava, mitä vaihdot tekevät huolellisesti. Jotkut heistä ovat toteuttaneet toimenpiteitä valvontamekanismien toteuttamiseksi, erityisesti niiden listautumishallinnon suhteen. Tämä on todennäköisesti positiivista ja lisää heidän kypsyyttä. Samaan aikaan olen skeptinen, kun näen, että listausosastoilla on myös myyntitavoitteita. Vielä huolestuttavampaa on, että joissakin tapauksissa IEO: t on yhdistettävä natiivin vaihto-tunnuksen kanssa.

Kysyn itseltäni, ajaako tämä vaihtotunnuksen kysyntää keinotekoisesti? Ihmettelen myös, kuinka vaihdot hallitsevat eturistiriitoja. Esimerkiksi miten pörsseillä voi olla riskipääomarahastoja, jotka sijoittavat hankkeisiin, jotka lopulta luetellaan niiden markkinoilla? Jälleen kerran uskon, että ajan myötä näemme paljon kypsemmän toiminnan onnistuvan. Perinteisillä markkinoilla kukaan ei voi olla pörssin toimitusjohtaja, ja se on hyvästä syystä. Odotan kaupankäyntialustojen ottavan kaupan valvonnan ja hallinnon kaltaiset asiat eteenpäin siitä paikasta, jossa olemme nyt antamassa sijoittajien luottamusta.

Lightbulb Capital on tehnyt yhteistyötä SMU: n (Singapore Management University) kanssa tarjotakseen johdantokurssi digitaalisiin omaisuuseriin ja kryptovaluuttoihin. Mitkä ovat mielestänne suurimmat otokset, jotka opiskelijoiden tulisi ottaa tältä kurssilta?

Kiitos, että otit tämän esille. Ensinnäkin uskon kokemukselliseen oppimiseen, jotta osallistujat voivat odottaa paljon työtä ja vähän yksisuuntaisia ​​luentoja. Haluan kutsua myös alan johtavia vierailevia puhujia. Kolme pääkohtaa:

1) Apuohjelmatunnuksia (mieluiten) ei myöntä yritys, vaan yhteisö tai säätiö.

2) Opiskelija oppii blockchain-tekniikan perusteet, hajautuksen, konsensusalgoritmin, yksityisen / julkisen avaimen ja trilemman (mittakaava, turvallisuus, hajauttaminen) ja paljon muuta.

3) Pyrimme antamaan jonkin verran luottamusta, jotta osallistujat ymmärtävät tämän nousevan kentän riskit ja mahdollisuudet – kriittinen ajattelu on välttämätöntä.


Laajennamme myös kurssia yhdestä kahteen päivään, koska vahvan perustan rakentamiseen ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi aikaa.

Olet mukana tiedemaailmassa, sekä opetuksessa että tutkimuksessa. Uskotko, että useimmat koulut valmistelevat riittävästi seuraavaa sukupolvea fintechin nykyisiin edistysaskeleisiin? Jos ei, mitä pitäisi tehdä toisin?

Aina on mahdollisuus parantaa. Mielestäni yksi asia, jossa yliopistot eivät yleensä ole niin vahvoja, on nopeus. SMU, jossa aloitimme ensimmäisen FinTech-luokan yli kolme vuotta sitten, on osa pientä laitosryhmää, joka edustaa poikkeuksia. Rotterdamin johtotieteiden korkeakoulu Erasmus-yliopistossa on erittäin vahva yritysjohtamisen tutkimuksen puolella viimeisenä Shanghain raportti vahvistaa. Tutkimusprosessi on yleensä liian hidas eksponentiaalisesti kiihtyviin aikoihimme.

Palataan opetukseen: Luulen, että joitain aiheita voidaan opettaa hyvin digitaalisen median avulla. Jos haluat oppia esimerkiksi datatieteestä, tutustu äskettäin julkaistun tarjoukseen FDP-instituutti. Mehrzad ja tiimi tarjoavat upean alustan oppia lisää datatieteen käytöstä rahoituksessa. Joitakin aiheita voidaan opettaa vain luokkahuoneessa, enimmäkseen ne, jotka vaativat ryhmätyötä. Ota palvelumuotoiluajattelu. Työskentelemme mielellämme yritysten ja yliopistojen kanssa sellaisten käytännön ohjelmien toimittamiseksi. Aina keskitytään toimintaan sen varmistamiseksi, että ihmiset voivat välittömästi soveltaa oppimaansa omassa työympäristössään. Valitettavasti jotkut yliopistot keskittyvät edelleen tosiseikkojen oppimiseen vaikeuttamalla niiden testaamista tenttien aikana. Minusta se on todennäköisesti vanhentunut.

Lightbulb Capital tarjoaa puheharjoituksia tekoälystä, ja olet henkilökohtaisesti hyvin lukenut aiheesta. Näetkö tulevaisuuden, jossa tekoälyllä on enemmän vaikutusta fintechiin?

Selvennykseksi: Olen parhaimmillaan tekoälyn aloittelija. Kestää vielä muutaman vuoden, ennen kuin ymmärrän tosi syvällisesti tämän valtavan kentän, joka ulottuu paljon koneoppimisen ulkopuolelle. Koneoppimisesta itsestään on tullut niin laaja alue. Sen perusteella, mitä voin kertoa nyt, tekoälyllä on jo merkittävä vaikutus rahoitusmaailmaan. Tämä vaikutus johtuu lähinnä valtavan tietomäärän helposta saatavuudesta ja eksponentiaalisesti kasvavasta laskentatehosta. Katso esimerkiksi, mitä Marcos Lopez de Prado True Positive Technologiesista ja Cornellin yliopistosta tekee. Se tekee selväksi, että pelkkä vaniljatilasto ei yksinään vähennä sitä rahoitusmarkkinoilla. Katso tämä viimeisin artikkeli, jos olet kiinnostunut: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3365282. Yksi aihe, josta kuulemme paljon seuraavien 12 kuukauden aikana, on tekoälyn eettinen käyttö rahoituksessa, etenkin finanssimarkkinoilla. Etiikka on jotain, jota sääntelyviranomaisten, CxO-tason ihmisten ja muiden markkinaosapuolten sekä loppuasiakkaiden on ajateltava syvästi. Jännittäviä aikoja ja odotan innolla osallistumistani keskusteluun.

Suojausmerkit ovat tällä hetkellä suosittuja riskirahastojen ja kiinteistöjen merkitsemisen yhteydessä. Mitkä ovat joitain käyttötapauksia, joita henkilökohtaisesti näet?

Turvakoodit – todellakin kiehtova aihe. Työskentelen parhaillaan tutkimushanketta tutkiakseen tätä aluetta enemmän. On alkuaikoja, mutta muutama nouto. Yksi johtavista digitaalisen omaisuuden tietokannoista, jonka on laatinut International Token Standard Association (ITSA) ja jonka olemme ylpeä osakkuusyrityksen perustajajäsen, sisältää yhteensä 600 tunnusta. Vain 30 heistä luokitellaan sijoitus- tai arvopapereiksi. Toiseksi ymmärrän, että osittain omistettujen omaisuuserien, kuten aikaisemmin vaikeasti saavutettavissa olevien omaisuuserien, kuten kuvataiteen, vuoksi on nyt helpompaa päästä. Samalla kun tunnettuja rajoituksia sovelletaan akkreditoituihin sijoittajiin, jotka ymmärtävät arvostukset, meidän on todella kysyttävä itseltämme, kuka tarjoaa kyseisen likviditeetin? Kuka ostaa nämä rahakkeet? Kunnes näen likvidejä STO-markkinoita sähköisissä pörsseissä, uskallan uskoa, että markkinoilla voi olla väärä odotus. Edellä mainittu ei tarkoita sitä, että mielestäni tämä ei ole kovin inspiroiva tila, jolla on paljon potentiaalia tulevaisuudessa. Olen innokas näkemään mahdollisuudet myös perinteisissä pörssiyhtiöissä. Välitön ratkaisu voi vapauttaa suuria määriä pääomaa, joka on “jumissa” juuri nyt. Myös hajautettujen salkkujen luominen riippumatta siitä, kuinka pieni sijoitus on, voi olla valtava askel taloudellisen osallisuuden kannalta.

Olet kotoisin Singaporesta, joka on vaikutusvaltainen kryptovaluuttojen keskus. Aiotko Singaporen ottaa johtoaseman Sveitsin tai Maltan edessä? Ajattelen salauksen hyväksymistä ja yrityksiä, joiden pääkonttori on siellä?

Minun on vaikea ennustaa kuka johtaa. Olen tehnyt vain vähän tutkimusta Maltasta. Suosittelen ketään, joka pyytää ajattelemaan huolellisesti ja sitten valitsemaan kypsän toimivallan. Sveitsissä osakerekisterit ovat liikkeeseenlaskijoiden ylläpitämiä. Joten he voivat istua blockchainissa. Tämä on avain turvakoodien ekosysteemin nopeaan kehitykseen. Muissa maissa osakerekistereitä ylläpitää valtion virasto. Sveitsissä asuu myös useita mielenkiintoisia yrityksiä, kuten Sygnum, Daura, MME ja Metaco.

Toisaalta Singaporella on epäilemättä yksi eniten, ellei eniten, tulevaisuuteen suuntautuvista rahoituspalvelujen sääntelyviranomaisista maailmassa MAS: n kanssa. On jännittävää seurata, kuinka he yhdistävät järkevän riskienhallinnan ja sijoittajansuojan innovaatioihin, kuten muutamat muutkin maailmassa. Sen lisäksi Singaporen muut valtion virastot, kuten esimerkiksi IRAS, verohallinto johtaa myös yleishyödyllisten tunnusten verotuksessa. Olen ehkä puolueellinen, mutta Singapore on jo määräävässä asemassa. Minua innostaa Hongkongissa teloitukseen keskittyvät yrittäjät, kuten esimerkiksi HEX Trust huoltajuustilassa.

Mistä olet eniten innoissaan tällä alalla?

Olen kiehtonut siitä, että kaikki liikkuu niin nopeasti. Olen luonteeltaan utelias ihminen, joten loputtomat päivitykset ja kehitykset ovat mielestäni erinomaisia. Jos jouduin mainitsemaan yhden tietyn alueen, niin näen kuinka yhä useammat aloitteet työskentelevät “kumin saamiseksi tielle”. Adoptio ja toteutus siirtyvät keskipisteeseen, ja epärealistiset “nopeasti rikastuminen” -aiheet häviävät. Mielestäni tämä on positiivista. Eilen Saksan hallitus ilmoitti maaksi Blockchain-strategian. Tuen Alankomaissa 2tokens-projekti joka tarkastelee adoptiota rahoituslinssin kautta. Odotan innolla Singaporessa Blockchain Enterprisesia & Skaalautuvien teknologioiden yhdistys. On alkuaikoja, mutta ajattelemme, kuinka antaa ihmisille mahdollisuus hyödyntää täysimääräisesti blockchainia.

Onko jotain muuta, jonka haluat jakaa?

Kiitos mahdollisuudesta. Kyllä, haluan kannustaa kaikkia lukemaan lisää akateemista tutkimusta täydentämään Mediumin harvinaisia ​​viisauden helmiä. Tässä on kolme suhteellisen uutta päiväkirjaa:

British Blockchain Association Journal

Frontiers Financial Blockchain Journal

Stanford Journal of Blockchain Law -lehti & Käytäntö

Intohimoiset henkilöt, jotka haluavat todisteisiin perustuvaa tutkimusta, pitävät näitä tulevia julkaisuja.

Lopuksi, kiitos, että sait minut Antoinen, ja toivon, että voimme pitää yhteyttä ja puhua uudelleen.

BIO: Daniel (Dan) on Singaporen perustaja Hehkulamppu pääkaupunki. Yritys perustettiin vuonna 2014 Hongkongissa auttamaan hyödyntämään innovaatioiden ja uuden tekniikan potentiaalia rahoituspalvelujen muuttamiseksi. Nykyään yritys on yritysrahoitusputiikki, joka keskittyy FinTechiin ja blockchainiin.

Dan on nimitetty Singaporen rahoitusyliopiston, FinTechin, Blockchainin ja digitaalisen omaisuuden innovaatiojohtajaksi. Hän on myös vieraileva professori IE-kauppakorkeakoulussa sen parhaimmalla maisteriohjelmalla. Hän on myös Frontiers Financial Blockchain -lehden arvostelujen toimittaja ja työskentelee tutkimushankkeissa. Lisäksi hän on usein puhuja Blockchainia ja rahoituspalvelujen innovaatioita käsittelevissä seminaareissa. Ennen yrityksen perustamista Dan oli operatiivinen johtaja (COO) ja HSBC Securities (Singapore) Pte Limitedin toimitusjohtaja. Hän oli aiemmin myös HSBC: n investointipankin IT-johtaja Singaporessa ja Japanissa. Danilla on yli 19 vuoden kokemus investointipankkitekniikasta UBS: lla sekä Saksassa että Isossa-Britanniassa, Barclays Capitalilla sekä Singaporessa ja Tokiossa että läheisillä veljillä Frankfurtissa, kotikaupungissaan..

Hän on myös Ph.D. Ehdokas Rotterdamin johtotieteiden korkeakoulun talousosastolta, Erasmus-yliopisto, jossa hän tutkii Blockchainia ja tekoälyä ja se vaikuttaa talouteen. Aikaisemmin hän on valmistunut innovaatioiden maisteriksi Singaporen johtamisyliopistosta ja hänellä on maisterin tutkinto IE-kauppakorkeakoulusta Madridista, Espanjasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map