Claus Skaaning, Digisharesin toimitusjohtaja – Haastattelusarja

Claus Skaaning on Digisharesin toimitusjohtaja, ohjelmistoratkaisu, jota käytetään liikkeeseen laskettujen ja hallittujen osakkeiden hallinnassa.

Olit aiemmin Venturefusionin varatoimitusjohtaja – salausturvaekosysteemi käynnistysluomukselle ja kasvulle. Kuinka siirtyit DigiSharesin toimitusjohtajaksi?

Visio VentureFusion on luoda hajautettu yrityshautomoalusta aloittelijoille. Se toimii yhteistyö- ja käynnistysalustana, jossa perustajat voivat merkitä aloittelijoidensa pääoman (vaikka laillista yksikköä ei olisikaan) ja käyttää pääomatunnuksia maksuvälineenä kaikille, jotka osallistuvat käynnistykseen. Perustajat voivat sitten laatia suunnitelman siitä, kuinka paljon pääomaa he haluavat käyttää käynnistysvaiheensa eri osien kehittämiseen, tekemällä yksittäisiä osakemerkkien allokointisuunnitelmia lyhytaikaisille avustajille, kuten freelancereille ja pitkäaikaisille avustajille, kuten perustajille ja pysyville tiimin jäsenet ansaintamahdollisuuksien mukaan. VentureFusion on edelleen käynnissä oleva aktiivinen projekti, mutta sitä johti pääasiassa perustajani Yuriy Zubarovskiy näinä päivinä.

VentureFusion kannusti meitä tarkastelemaan, miten pääoma merkitään, ja vuoden 2018 alussa tämä oli suhteellisen uusi käsite. Kävimme joissakin ensimmäisissä ideoita käsittelevissä konferensseissa Euroopassa ja päätimme luoda uuden projektin, GoSecurity, joka keskittyy arvopapereiden merkitsemiseen. Tämä projekti muutettiin myöhemmin DigiSharesiksi ja minusta tuli toimitusjohtaja. Nyt olen ensisijaisesti keskittynyt DigiSharesin hallintaan ja kehittämiseen.

Voisitteko kertoa tarkemmin palveluista, joita DigiShares tarjoaa?

DigiShares on yksi johtavista white-label-infrastruktuurin tarjoajista arvopaperimerkintöjen liikkeeseenlaskua ja hallintaa varten Euroopassa. Ensimmäinen tuotteemme oli yhden projektin alusta tokenoitujen arvopapereiden liikkeeseenlaskua ja hallintaa varten pitkällä aikavälillä, ja julkaisemme juuri suuren päivityksen, joka pystyy käsittelemään useita projekteja, joissa on paljon enemmän toimintoja. Olemme yksi harvoista yrityksistä Euroopassa – ja ainoa Pohjoismaissa, joka voi tarjota tämän tyyppisen operatiivisen alustan.

Alustamme pystyy käsittelemään STO: n (suojaustunnistetarjous) koko työnkulun, sijoittajien rekisteröinnistä, todentamisesta (KYC / AML), hyväksynnästä fiatilla tai salauksella varustettujen rahakkeiden todelliseen ostamiseen, sopimusten allekirjoittamiseen (e-allekirjoitukset), token haltijakortin yleiskatsaus, viestintä merkkien haltijoiden kanssa, äänestys (osakkeenomistajien kokoukset), osinkojen maksaminen jne.

Tunnistetulle omalle pääomalle tarjoamme ainutlaatuisen toiminnon, jossa sallimme osan osakkeenomistajista olla merkitsemättömiä, ts. Mahdollisimman digitalisoituja, mutta ei tokenoituja, joten ilman tunnuksia. Tämä tapahtuu asiakkaan pyynnöstä, koska jotkut asiakkaistamme ovat ilmaisseet huolensa siitä, että he haluaisivat lähestyä sekä salaus- että salaamattomia sijoittajia – ja muut kuin salakirjoittajat voivat mieluummin merkitsemättömän rekisteröinnin. Toinen ainutlaatuinen toiminto, jolla työskentelemme, on minipörssi, sisäinen OTC-tyyppinen kaupankäyntialusta merkkien haltijoille yhden projektin sisällä.

Kaiken kaikkiaan tarjoamme ratkaisuja, joiden avulla kuka tahansa voi suorittaa oman STO: n tai tarjota useita samanaikaisia ​​STO: ita. Työskentelemme ensisijaisesti valkoisten etikettien kumppanuuksissa, joissa asiakkaat tarjoavat ratkaisun omalla tuotenimellään.

Ohjelmiston toimittamisen lisäksi tarjoamme pääsyn myös suojaustunnisteiden ekosysteemiin. Meillä on laaja kumppaniverkosto laki-, sijoitus-, huolto-, KYC / AML-kumppaneille jne. Jotkut näistä on integroitu alustaan.

Digishares on yksi harvoista alan yrityksistä, jonka pääkonttori sijaitsee Tanskassa. Tukeeko Tanskan arvopaperimääräykset osakkeiden digitointia??


Vaikka toimimme Tanskassa ja olemme huolissamme paikallisista arvopaperimääräyksistä, on tärkeää todeta etukäteen, että olemme agnostisia lainkäyttöalueita ja voimme toimia kaikilta lainkäyttöalueilta. Meillä on todellakin käynnissä projekteja sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Paikallisesti työskentelemme tanskalaisen asianajajan ja tanskalaisten sääntelyviranomaisten kanssa selvittääkseen, voidaanko osakkeita edustaa rahakkeina. Toistaiseksi asianajajamme on todennut, että merkityt osakkeet ovat Tanskan lainsäädännön tukemia, mutta jotkut yksityiskohdat tarvitsevat vahvistuksen sääntelyviranomaiselta ja teollisuus-, liike- ja rahoitusministeriöltä. DigiShares on hakenut osallistumistaan ​​Tanskan sääntelyviranomaisen hiekkalaatikkoon analysoimaan tarkemmin, miten merkinnällä merkityt arvopaperit voivat olla rinnakkain Tanskan lain kanssa.

Jotkut maat eivät tue osakkeiden merkitsemistä, koska ne edellyttävät joko paperipohjaisia ​​osaketodistuksia tai notaarin vahvistamaa kaupankäyntiä. Onneksi Tanskan arvopaperilainsäädäntö tukee osakkeiden digitalisointia, eikä sillä ole kumpaakaan näistä vaatimuksista.

Kyky merkitä osakkeita (ja muita arvopapereita) on tietysti tärkeää DigiSharesille ja tanskalaisille yrityksille, mutta sillä on merkitystä myös Tanskan ulkopuolella, koska Tanskassa liikkeeseen lasketut arvopaperit voidaan passata mihin tahansa EU: n jäsenvaltioon. Uskomme, että Tanska voi olla hyvä STO-kohde edellä mainituista syistä – mutta myös siksi, että uskomme, että muita tyypillisiä STO-kustannuksia voidaan vähentää huomattavasti täällä (perustamis-, oikeudenkäyntikulut jne.). Lisäetuna Tanska on erittäin luotettava taloudellinen lainkäyttöalue, jolla on yksi alhaisimmista korruptiotasoista maailmassa.

Kuinka turvakoodien ekosysteemi ja yhteisö ovat Tanskassa?

Se on vielä melko pieni, mutta teemme parhaamme sen kehittämiseksi säännöllisin konferenssein Kööpenhaminassa. Järjestämme vuotuisen konferenssin, joka keskittyy rahakkeisiin (Fintech Disruption Summit – http://www.fintechdisrupt.dk/en/home/) ja säännöllisiä tapahtumia erityyppisistä merkinnöistä seuraavalla kerralla 12. syyskuuta keskittyen kiinteistöjen tokenointiin (http://www.digishares.io/events).

Olemme tällä hetkellä ainoa pohjoismainen yritys, jolla on STO-liikkeeseenlaskualusta, ja olemme myös ensimmäisiä, jotka toteuttavat STO-osakkeita. Odotamme kuitenkin muiden liittyvän pian.

Keräät parhaillaan varoja omalle osakkeellesi. Paljonko keräät ja mitä etuja sijoittajat saavat?

Keräämme hieman alle 1 miljoonan euron. Tämä suhteellisen alhainen raja asetettiin, jotta voimme lähestyä yksityissijoittajia ja markkinoida STO: ta julkisesti kaikkialla Euroopassa. Lisäksi olemme jättäneet D-lomakkeen Yhdysvaltoihin, jotta voimme ottaa yhteyttä Yhdysvaltain akkreditoituihin sijoittajiin. Eurooppalaiset säädökset ovat joustavampia kuin Yhdysvallat ja antavat meille mahdollisuuden tehdä “demokraattisemmasta” STO: sta, koska voimme kohdistaa yksityissijoittajiin melkein kaikkiin Euroopan maihin.

Olemme suunnitelleet STO: n niin, että sijoittajat saavat yhtiössä osakkeita, joilla on täsmälleen samat hallinto-oikeudet kuin perustajilla, samanlainen kuin tavallinen listautumisanti. Monet STO: t suunnittelevat “vammaisia” rahakkeita, joilla on melko rajoitetut hallinto-oikeudet sijoittajille, mutta emme halunneet tehdä sitä. Uskomme yleensä, että STO-teollisuudelle tulee olemaan ongelma, jos liikkeeseenlaskijat luovat jatkuvasti rahakkeita, joilla on hyvin rajoitetut sijoittajanhallintaoikeudet.

Mitä suunnitelmia kerätyille varoille on?

Kerätyt varat käytetään nopeuttamaan kehitystämme & markkinointitoimet. Lisäksi haluamme hankkia tiettyjä lisenssejä laajentaaksemme liiketoimintaamme. Yleensä näemme lisää liidejä & kuin meillä on resursseja hyödyntää.

Olet järjestämässä tokenisoitua kiinteistöä koskevan tapahtuman Kööpenhaminassa 12. syyskuuta. Pidättekö kiinteistöjä lupaavimpana tokenoitavana olevana omaisuusluokkana?

Kyllä, jos tarkastelet tilastoja ja puhut alan asiantuntijoille, vallitsee yksimielisyys siitä, että kiinteistöt ovat tällä hetkellä suurin homogeeninen osa STO-markkinoita. Joten tällä hetkellä suuntaamme markkinointi- ja kehitystoimiamme tähän suuntaan. Kiinteistötunnistamistilaisuuteen osallistuu noin 100 kiinteistöalan ammattilaista Pohjoismaista. 90% heistä ei ole blockchain-ihmisiä, jotka toivomme motivoivan ja innoittavan omaksumaan blockchainin. Yleensä emme käy monissa blockchain-alan tapahtumissa, vaan käytämme ponnistelumme perinteiseen rahoitukseen & kiinteistöalalla.

Toivomme voivamme ilmoittaa kiinteistöoperaatiosta melko pian, ja olemme mukana myös todella jännittävässä projektissa Euraasian turvakoodien vaihdon luomisesta.

Mihin muihin omaisuusluokkiin aiot keskittyä?

Kumppaneiden kautta tarkastelemme myös velkaa ja joukkovelkakirjoja, mutta tässä vaiheessa keskitymme ensisijaisesti omaan pääomaan. Alusta pystyy käsittelemään kaikenlaista suojausta.

Missä näet alan olevan viiden vuoden kuluttua ja DigiSharesin rooli tällä alalla?

Näemme tällä hetkellä kaksi pääsuuntausta; toisessa startupit yrittävät luoda uuden rinnakkaisen taloudellisen infrastruktuurin ja toisen vakiintuneet operaattorit ottavat käyttöön lohkoketjun ja lähestyvät uusia mahdollisuuksia omalla vauhdillaan. Nämä kaksi suuntausta sulautuvat lopulta ja syntyy uusi rahoitusinfrastruktuuri, jossa joitain vanhoja rahoituslaitoksia on edelleen olemassa ja osa uusista toimijoista perustetaan johtajiksi. Näemme vain yhden tai kaksi pääturvallisuusmerkkiprotokollan standardia. Kuluttaja (sijoittajat) ovat todellisia voittajia, kun kaupankäyntimaksut ovat alentuneet, velan korot laskeneet, talletusten korot nousevat, nopeammat ja tehokkaammat rahoitustoiminnot jne..

Saat lisätietoja käymällä Digishares-yritystiedot -sivullamme tai Digishares-verkkosivusto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map