Bastiaan Don, Token Factoryn haastattelusarjan toimitusjohtaja

Bastiaan Don on perustaja & Molempien toimitusjohtaja Tunnustehdas ja blockimmo.

Kuinka päädyit ensin blockchain-tilaan?

Alkuvuodesta 2011 luin Bitcoinista verkossa ilmoitustaululla, jossa on paljon aktiivisia ja mielenkiintoisia jäseniä. Melko pian minua kiinnosti enemmän taustalla oleva tekniikka ja aloin lukea sitä päivittäin eri lähteistä (reddit, bitcointalk jne.). Kun Ethereum otettiin käyttöön vuonna 2013, jota seurasi ennakkomyynti vuonna 2014 ja lanseeraus vuonna 2015, seurasin tarkasti edistymistä ja mahdollisuuksia. ICO-hulluuden jälkeen päätin tulla aktiiviseksi ja yhdistää kaksi maailmaa, jotka ymmärrän melko hyvin kiinteistö- ja blockchain-tuotteiksi, vakavalla lähestymistavalla tuotekehitykseen ja sääntelyyn.

Hallinnoit tällä hetkellä 3 projektia, Blockimmo, joka on erikoistunut kiinteistöjen tokenointiin, STX Swiss, joka on hajautettu tietoturvakoodien vaihto, ja TokenFactory, joka on teknologian tarjoaja omaisuuden digitointiin. Voitteko kertoa meille, mikä tuli ensin?

Tulen kiinteistöalalta, olen melko perehtynyt tämän epälikvidin sijoitusluokan haasteisiin ja korkeisiin markkinoille pääsyn esteisiin. Alun perin perustamani yritys oli nimeltään “blockimmo”, jonka tavoitteena oli, että kuka tahansa voi sijoittaa kiinteistöihin (pääsy) ja lisäksi muuttaa tämän omaisuuden jostakin likvidemmästä. Kahden upean kehittäjämme (Michael Dietz / Jesse Ngatai) kanssa kehitimme (ensisijainen emissio) -alustamme julkisella Ethereum Blockchainilla ilman, että otettaisiin käyttöön omia standardeja tai hyödyttömiä välissä olevia (apu) merkkejä. Lisäksi teimme useita (onnistuneita) Sveitsin ja Liechtensteinin finanssivalvontaviranomaisten kanssa varojen merkitsemiseen liittyviä päätöksiä. Toisen lupauksemme (jälkimarkkinoiden likviditeetti) täyttämiseksi aloitimme STX.SWISS: n osoittaaksemme mahdollisuudet luotettavaan, vertaisverkkoon (hajautettuun) vaihtoon ilman operaattoria merkityt varat, kuten kiinteistöt. Yhteenvetona, rakensimme merkintäratkaisun sekä pää- että jälkimarkkinoille. Potentiaalisten asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme laajentamiseksi päätimme nimetä yrityksen uudelleen Token Factory Switzerland Ltd: ksi. Alusta (tuotemerkki) “blockimmo” käytetään luonnollisesti edelleen kiinteistöjen tokenointiin.

Blockimmo merkitsee kiinteistöjä, tällä hetkellä kaikki kiinteistöt ovat Sveitsissä. Näemmekö lisää kansainvälisiä kiinteistövaihtoehtoja?

Kyllä ehdottomasti. Itse asiassa Sveitsin kiinteistömarkkinat ovat houkuttelevuutensa ansiosta vakiintuneiden toimijoiden (sijoittajien) keskuudessa melko hankalia aloittaa. Tällä hetkellä meillä on valmisteilla useita hankkeita (sekä olemassa olevia että kiinteistökehityshankkeita), jotka sijaitsevat Sveitsin ulkopuolella ja jotka ilmoitetaan aikanaan.

Kuinka hankit ja valitset tarjottavan kiinteistösalkun?

Tämä on hyvä kysymys, joka koskee kaikkia kiinteistösijoitusalustoja (riippumatta siitä, käytätkö blockchain-tekniikkaa). Kokemuksestani kiinteistömarkkinoilla (yli 12 vuotta) ja tietysti johtuen siitä, että olemme yksi harvoista alustoista, joilla on tosiasiallisesti jo tokenoituja kiinteistöjä julkisesti saatavilla olevilla älykkäillä sopimuksilla liikkeeseen lasketuista suojaustunnuksista ja jäljitettävistä tapahtumista julkisen Ethereum-lohkoketjun investoinneista – saimme paljon huomiota ja saimme paljon pyyntöjä tulevista tokenointitapauksista.

Onko STX Swiss tällä hetkellä lisensoitu, jos et ole parhaillaan hankkimassa lisenssiä? Millä lainkäyttöalueella tämä on lisensoitu?


STX.SWISS on hajautettu vaihto, joka vahvistaa käsitteen siitä, kuinka suojaustunnuksia voidaan vaihtaa julkisella Blockchainilla (Ethereum) ilman minkään hallitsevan osapuolen (operaattorin) osallistumista. Tämä tarkoittaa, että mikään keskitetty osapuoli ei hallitse mitään lisenssiä vaativaa tärkeää elementtiä, kuten lompakkoa (vain hajautettu käyttö on mahdollista), mutta myös tärkeämpiä elementtejä, kuten tilauskanta (ei ole) tai likviditeetin tarjoajia (mahdollista vain hajautettu prosessi). Lisätietoja löytyy blogiviesteistämme (korkeatasoinen / enemmän teknologia keskittynyt). Olemme kuitenkin parhaillaan luomassa säänneltyjä keskuksia, joissa on keskitetyt elementit (tiettyjen elementtien hallitsemiseksi, joita sääntelyviranomainen vaatii ohjattaviksi). Teemme tämän yhdessä Sveitsissä toimivan lisensoidun instituutin kanssa ja toivomme voivamme ilmoittaa lisätietoja lähitulevaisuudessa.

Mitkä ovat vaatimukset suojaustunnuksen luetteloimiseksi STX Swissiin?

Vaadimme, että suojaustunnus on omaisuuden omistajan (liikkeeseenlaskijan) hallinnassa milloin tahansa. Yksinkertaisesti sanottuna, tämä tekee tokenointiratkaisustamme ainutlaatuisen, sillä blockimmolla (TokenFactory) otamme käyttöön älykkään sopimuksen “sallittujen luettelon”, joka on liitetty oletusarvoiseen ERC20-token-älykkääseen sopimukseen. “Valkoisen luettelon” sisällä on tunnistettujen sijoittajien osoite (mikä tarkoittaa, että he ovat käyneet läpi vaatimustenmukaisen KYC / AML-alukseen pääsyn prosessin). Vaikka kutsumme sitä “sallittujen luetteloksi”, se on itse asiassa kartoitusmekanismi, joten ratkaisumme avulla et menetä (tapahtuman) nopeutta riippumatta siitä, onko sallittujen luettelossa tuhat vai miljoona osoitetta.

Token Factory tarjoaa omaisuuden digitointipalveluja. Voisitteko kertoa tarkemmin, mitä erityyppiset palvelut ovat?

Kyllä, tällä hetkellä tarjoamme tärkeän palapelin palkkiointia varten; tekninen ratkaisu, joka on aikaisemmin tarkastettu ja toteutettu useita kertoja ja joka on käytettävissä muille omaisuuserille. Toinen tärkeä näkökohta on, että tämä ratkaisu perustuu julkiseen Ethereum-lohkoketjuun, avoimiin standardeihin ja on siten “tulevaisuuden todiste” tulevalle hajautetun rahoituksen ekosysteemille. Emme myöskään saa omaisuuden omistajaa (liikkeeseenlaskijaa) riippuvaiseksi meistä, heillä on täysi hallinta ja omistusoikeus tokenoitua omaisuutta edustaviin älykkäisiin sopimuksiin. Tietysti kokemuksemme perusteella tarjoamme konsultointipalveluja lähinnä tokenisaation, rahoitusmarkkinoiden vaatimusten ja haasteiden aiheista.

Mitkä ovat Token Factoryn tarjoamat valkoisen etiketin palvelut?

On olemassa paljon markkinarakoja, joilla on vahvoja toimijoita, ja tokenisaatio sinänsä tuo etuja olemassa oleviin ratkaisuihin. Olemme valmiita tarjoamaan teknisen ratkaisumme täydellisenä valkoisena etikettipalveluna (Software as a Service / SaaS) kyseisille pelaajille ja työskentelemme aktiivisesti sellaisen käynnistämiseksi lähitulevaisuudessa.

Tarjoat sijoittajien hallintaa; voitko kertoa tarkemmin, mitä nämä hallintapalvelut ovat?

Turvallisuusmerkkeihin liittyvä tärkeä palapeli on ketjun sallittujen luettelomme lisäksi tapa, jolla sijoitat sijoittajiin ja miten hoidat heitä aktiivisesti, jotta pysyt sääntelyn mukaisena. Olemme rakentaneet täydellisen paperittoman lennolle pääsyn ratkaisun, joka on integroitu vahvojen KYC- ja AML-palveluntarjoajien kanssa, ja tarjoamme tämän asiakkaillemme, jotka etsivät toimivaa teknistä ratkaisua.

Onko jotain muuta, jonka haluaisit jakaa yleisömme kanssa?

Kyllä, olemme tällä hetkellä hyvin lähellä vahvan, sääntelyn mukaista kumppania ja voimme sitten tarjota täyden “yhden luukun” merkinnöille. Joten paitsi vahva tekninen ratkaisu, myös tarjota ratkaisu laki-, sääntely-, vaatimustenmukaisuus-, jakelu- ja markkinointi- / PR-elementeille. Kaikki yhdeltä palveluntarjoajalta, jolla on taitotietoa, laatua ja nopeutta ja joka todella ymmärtää todellisen arvon tarjouksen (likviditeetin tarjoaja) sekä liikkeeseenlaskijalle että sijoittajalle. Olemme edelleen merkintöjen aikakauden alussa, ja edessämme on jännittäviä aikoja!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map