Lasi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä?

Yleiskatsaus

BTC: n teknisesti ohjaama rebound on nostanut johtavan kryptovaluutan hinnat takaisin 7200 tasolle. Elinkeinonharjoittajat saattavat miettiä, kuinka pitkälle sonnit voivat mennä, mutta karhuilla oli tilaa saada tilaa lyhyellä aikavälillä. Kausitekijät voivat kuitenkin vaikuttaa markkinoiden lähestyessä lomaa.

Sonnien paluu

Bitcoinin hinnat ovat kääntäneet jyrkän käännöksen torstai-aamun istunnossa Aasiassa, alle 6500: sta yössä lähes 7500: een, ennen kuin he asettuvat 7200-alueelle. Vaikka BTC-sonnit saattavat edelleen piristää pitkään tapahtuvaa reboundia, hintatoiminta voi johtua pääasiassa teknisistä tekijöistä.

CME-bitcoin-futuurit ovat tuottaneet aukon aiemmin tällä viikolla. Se sijaitsi välillä 7120 – 7240. CME-bitcoin-futuurit pyrkivät täyttämään tuottamansa aukot, ja olemme nähneet monia vastaavia tapauksia aiemmin. Esimerkiksi futuurit loivat marraskuussa kolme 3 tunnin aukkoa kuvassa 1 esitetyillä keltaisilla ympyröillä, ja kaikki nämä aukot on lopulta täytetty. Ylimyydyn tilan lisäksi uskomme, että tekninen tekijä oli reboundin tärkein ajuri.

Kuva 1: CME Bitcoin Futures 3-tunnin kaavio

Lähde: Tradingview

Lasi puoliksi täynnä tai puoliksi tyhjä?

Huolimatta markkinoiden mielialan ratkaisevasta käänteestä, on vielä ennenaikaista soittaa bitcoinin hintoihin tässä vaiheessa, etenkin lyhyellä aikavälillä.

OKEx BTCUSD -indeksillä on 19. joulukuuta alkaen korkein arvo 7775,7 ja alin 6433,09, mikä tarkoittaa, että vaihteluväli on tähän mennessä saavuttanut 1342,61, ja luku on edelleen alle keskiarvon 2772,326. Ns. Crypto Winter -jakson päättymisen jälkeen indeksin kuukausittainen vaihteluväli on ollut noin 3000. Nykyinen vaihteluväli 1342,61 osoittaa, että OKEx BTCUSD -indeksillä on mahdollisesti vielä liikkumavaraa edelleen ylös tai alas ennen vuotta, ja kysymys on mihin suuntaan?

Voit lukea lisää kuukausittaisten alueiden lukujen käytöstä tässä.

Kuva 2: OKEx BTCUSD -indeksin päivittäinen kaavio

Lähde: OKEx; Kaupankäyntinäkymä

Taulukko 1: OKEx BTCUSD -indeksin kuukausittaiset alueet


Lähde: OKEx

Sekalaiset tiedot

Datan suhteen olemme nähneet sekalaukun täällä. Kuviosta 3 käy ilmi, että OKEx BTC: n pysyvä rahoitusaste pysyi negatiivisella alueella. Vaikka ymmärrämme, että negatiivinen rahoitusosuus tarkoittaa, että shortsit maksavat kauan ikuisessa kaupankäynnissä, se voi myös tarkoittaa, että hinnassa voi olla enemmän ylösalaisin.

Lisäksi huomasimme, että Crypto Fear & Ahneusindeksi pysyi suhteellisen matalalla tasolla nousun jälkeen. Pelko & Ahneusindeksi on pudonnut keskiviikkoon 15: een ja pysynyt 21: ssä yön yli tapahtuneen palautumisen jälkeen. Vaikka 21 ei ehkä ole alin, indeksi pysyy silti “äärimmäisen pelon” vaiheessa. Lukema osoittaa, että sijoittajat saattavat olla liian huolissaan salausmarkkinoista, ja niitä pidetään usein merkkinä saapuvasta noususta.

Kuva 3: OKEx BTC Perp. Swap-rahoituskorko

Lähde: Skew; OKEx

Kuva 4: Salauspelko & Ahneusindeksi

Lähde: alternative.me

OKEx BTC: n pitkä / lyhyt suhde voi olla toinen palapelin osa tässä. Suhde on vetäytynyt arvosta 1,22 arvoon 1,03 yön yli tapahtuneen hinnan nousun jälkeen, mikä osoittaa, että shortsien mahdolliset voitot ovat laskeneet. Pienempi suhde on usein merkki lyhyen aikavälin hintojen noususta.

Kuva 5: OKEx BTC pitkä / lyhyt suhde

Lähde: OKEx

Toisaalta olemme nähneet, että jotkut institutionaaliset sijoittajat ovat saattaneet alkaa sulkea kirjojaan joulun lähestyessä. Skew: n tiedot osoittavat avoimen kiinnostuksen vähenemisen sekä CME- että Bakkt-bitcoin-futuureista sen jälkeen, kun BTC-hinnat nousivat 7200 tasolle.

Kuva 6: CME Bitcoin Futures Total OI

Lähde: Skew

Kuva 7: Bakkt Bitcoin Futures Total OI

Lähde: Skew

On järkevää, että rahanhoitajat sulkivat kirjoja loppuvuodelle ennakoiden salkunsa viimeistelyä. Alhaisempi avoin korko voi merkitä vähemmän hintavaihteluita lyhyellä aikavälillä, ja se voi myös viitata hintojen pysähtymisen todennäköisyyden kasvuun nykyisellä tasolla.

Johtopäätös

Reboundin jälkeiset markkinat ovat edelleen erittäin likvidejä huolimatta tavallista hitaammista markkinoista loma-tekijän takia. Siksi tuleva kehitys, kuten muutos mittareissa ja trendeissä, olisi erityisen tärkeää.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map