Glas halvt fyldt eller halvt tomt?

Oversigt

BTCs tekniske drevne rebound har skubbet priserne på den førende kryptokurrency tilbage til 7200 niveauer. Mens handlende måske undrer sig over, hvor langt tyre kan gå, var der plads til, at bjørnene kunne vinde grund på kort sigt. Sæsonbetingede faktorer kan dog komme i spil, når markederne nærmer sig feriesæsonen.

Bulls tilbagevenden

Priserne på bitcoin har gjort en skarp drejning i torsdag morgen session i Asien, fra under 6500 natten over til næsten 7500 niveauer, før de slog sig ned i 7200-området. Mens BTC-tyrer stadig jubler for den lange tilbagevenden, kan prisaktionen primært være drevet af tekniske faktorer.

CME bitcoin futures har produceret et hul ned tidligere på denne uge. Det var placeret mellem 7120 og 7240. CME bitcoin futures har en tendens til at udfylde de huller, den producerede, og vi har set mange lignende tilfælde før. For eksempel skabte futures tre huller på 3 timer i november som de gule cirkler angivet i figur 1, og alle disse huller er i sidste ende udfyldt. Ud over den oversolgte tilstand mener vi, at den tekniske faktor var den vigtigste drivkraft for reboundet.

Figur 1: CME Bitcoin Futures 3-timers diagram

Kilde: Tradingview

Glas halvt fyldt eller halvt tomt?

På trods af den afgørende vending i markedssentimentet er det stadig for tidligt at ringe til priserne på bitcoin på dette tidspunkt, især på kort sigt.

Pr. 19. december har OKEx BTCUSD-indekset et højt niveau på 7775,7 og et lavt niveau på 6433,09, hvilket betyder, at rækkevidden hidtil har nået 1342,61, og dette tal er stadig under gennemsnittet på 2772,326. Siden afslutningen af ​​den såkaldte “Crypto Winter” -periode har indeksets månedlige rækkevidde været omkring 3000. Det nuværende interval på 1342,61 indikerer, at OKEx BTCUSD-indeks potentielt stadig har plads til at manøvrere længere op eller ned inden året, og spørgsmålet er i hvilken retning?

Du kan læse mere om, hvordan du bruger de månedlige intervalnumre her.

Figur 2: OKEx BTCUSD Index Daily Chart

Kilde: OKEx; Tradingview

Tabel 1: Månedlige intervaller for OKEx BTCUSD-indeks


Kilde: OKEx

Blandede data

Datamæssigt har vi set en blandet pose her. Figur 3 viser, at OKEx BTC evig finansieringssats forblev i det negative område. Selvom vi forstår, at en negativ finansieringssats betyder, at shorts betaler længe i evig handel, kan det også betyde, at der kan være mere opadgående i prisen.

Desuden bemærkede vi, at Crypto Fear & Grådighedsindeks forblev på et relativt lavt niveau efter, at reboundet opstod. Frygten & Grådighedsindeks er faldet til 15 onsdag og blev ved 21 efter reboundet natten over. Selvom 21 måske ikke er det laveste, forbliver indekset fortsat på “Extreme Fear” -fasen. Læsningen indikerer, at investorer kunne være for bekymrede over kryptomarkedet og ofte betragtes som et tegn på indkommende bullishness.

Figur 3: OKEx BTC Perp. Swaps-finansieringssats

Kilde: Skæv; OKEx

Figur 4: Crypto Fear & Grådighedsindeks

Kilde: alternative.me

OKEx BTC Long / Short Ratio kan være et andet stykke af puslespillet her. Ratio er trukket tilbage fra 1.22 til 1.03 efter prisopgangen natten over, hvilket indikerer, at den potentielle fortjeneste ved shorts er reduceret. Et lavere forhold betragtes ofte som et tegn på kortsigtet prisudsving.

Figur 5: OKEx BTC lang / kort forhold

Kilde: OKEx

På den anden side har vi set, at nogle af de institutionelle investorer måske er begyndt at lukke deres bøger, når feriesæsonen nærmer sig. Data fra Skew viser faldet i åben interesse for både CME og Bakkt bitcoin futures, efter at BTC-priserne steg igen til 7200 niveauer.

Figur 6: CME Bitcoin Futures Total OI

Kilde: Skæv

Figur 7: Bakkt Bitcoin Futures Total OI

Kilde: Skæv

Det giver mening, at pengeforvaltere lukkede bøger i slutningen af ​​året i forventning om at færdiggøre deres porteføljer. Den lavere åbne rente kan medføre færre prisudsving på kort sigt, og det kan også antyde den øgede sandsynlighed for, at priserne stagnerer på nuværende niveau.

Konklusion

Markedet efter rebound er fortsat meget likvidt på trods af et langsommere marked end normalt på grund af feriefaktoren. Derfor er den kommende udvikling, såsom ændringer i målinger og tendenser, særlig vigtig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map