Ysis ανάλυση του Bitcoin | 2-Candlestick Line και η δομή της

Υπάρχει μια τάση ανόδου και πτώσης, διαβάζοντας τη γλώσσα των τιμών.

Υπάρχει ένα σήμα για αγορά και πώληση, και αποχαιρετήστε την αίσθηση της συμφωνίας.

Στο τελευταίο επεισόδιο, παρουσιάσαμε το Candlestick Line και τη δομή του. Αλλά γιατί πρέπει να κατανοήσουμε το Candlestick Line?

Σε αυτό το βίντεο, θα μιλήσουμε για την εξέλιξη και το νόημά του.

Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στον τρόπο με τον οποίο η γραμμή Candlestick εξελίχθηκε σε διαδοχικές αλλαγές τιμών.

Αυτή η οριζόντια γραμμή δείχνει την τιμή ανοίγματος και η τιμή κλεισίματος είναι η ίδια. Ονομάζεται “Doji 4 τιμών”. Εμφανίζεται συχνά κατά το άνοιγμα της αγοράς ή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με ελάχιστο όγκο συναλλαγών ή όταν η τιμή ανεβαίνει και τελικά επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε.

Η τιμή αλλάζει όταν η αγορά γίνει ενεργή, σχηματίζεται ένα μικρό κερί με μια μικρή οντότητα. Το πράσινο μέρος δείχνει ότι η τιμή ανεβαίνει και ονομάζεται κερί. όπου το κόκκινο μέρος υποδεικνύει ότι η τιμή πέφτει, καλείται κερί.

Όταν η αγορά γίνει πιο ενεργή, το κερί Down και το κερί Up θα είναι μακρύτερα.

Και όταν η περίοδος συναλλαγής γίνει εξαιρετικά ενεργή, το κερί Down και το κερί Up θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Πώς σχηματίζεται λοιπόν η σκιά?

Ας επιστρέψουμε όταν μόλις άνοιξε η αγορά.

Η τιμή πέφτει σταδιακά.

Και όταν η τιμή πέσει σε μια συγκεκριμένη τιμή, μια ομάδα ενεργών αγοραστών επενδυτών εμφανίζεται σταδιακά στην αγορά, ωθώντας την τιμή βήμα προς βήμα και σχηματίζοντας μια χαμηλότερη σκιά. Και όπως φαίνεται στο σχήμα, η οντότητα γίνεται μικρότερη με μια χαμηλότερη γραμμή σκιάς, συνήθως ονομάζεται "σφυρί".

Όταν η οντότητα των κεριών γίνεται μια λεπτή γραμμή, το ονομάζουμε σταυρό.

Καθώς η αγοραστική δύναμη γίνεται όλο και πιο ισχυρή, η τιμή αυξάνεται σταδιακά, σχηματίζοντας δύο ανοδικά κεριά.


Όταν η τιμή ανεβαίνει σε ένα ορισμένο ύψος, μια ομάδα επενδυτών που πωλούν ενεργά εμφανίζεται στην αγορά. Η τιμή καταστέλλεται αργά, σχηματίζοντας Hachure, όπως φαίνεται στο σχήμα.

Η οντότητα των κεριών στα δεξιά είναι μικρή, με Hachure, συνήθως ονομάζεται «αντίστροφη γραμμή σφυριού».

Όταν ο όγκος πωλήσεων αυξάνεται σταδιακά, η τιμή συνεχίζει να πέφτει στο σημείο που η τελική τιμή κλεισίματος ήταν η ίδια με την τιμή ανοίγματος. Όπως φαίνεται στο σχήμα, η γραμμή Κ στα αριστερά που μοιάζει με σταυρό, ονομάζεται “γραμμή σταυρού αστεριού” και η δεξιά εικόνα ονομάζεται “Gravestone Doji” επειδή μοιάζει με ταφόπλακα. Μπορεί επίσης να ονομαστεί «ανεστραμμένη γραμμή T».

Έχουμε μάθει πολλά κηροπήγια μετά από τις παραλλαγές τους. Πόσα είδη γραμμών K υπάρχουν?

Και πώς πρέπει να ταξινομηθούν αυτά τα κηροπήγια?

Όπως φαίνεται, τακτοποιούμε όλα τα είδη των κηροπηγίων με ομαλό τρόπο. ️

Υπάρχουν συνολικά 42 είδη πολλαπλασιάζοντας τις σειρές και τις στήλες. Θα εξηγήσουμε πρώτα την έννοια του μήκους της οντότητας των κεριών.

Στην πρώτη σειρά εμφανίζονται πράσινα κεριά με κοντή οντότητα, που υποδηλώνουν ότι η ανοδική δύναμη είναι αδύναμη.

Στη δεύτερη σειρά εμφανίζονται πράσινα κεριά με μεγαλύτερη οντότητα, που σημαίνει ότι η ανοδική δύναμη είναι ισχυρή.

Η τρίτη σειρά δείχνει πράσινο κερί με πολύ μεγάλη οντότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η ανοδική δύναμη έχει απόλυτο πλεονέκτημα.

Στην τέταρτη σειρά, τα σώματα έχουν τη μορφή λεπτών γραμμών. Ονομάζονται συλλογικά οι «γραμμές Doji», που σημαίνει ότι η δύναμη αγοράς και πώλησης είναι έντονη και ομοιόμορφη.

Η πέμπτη σειρά δείχνει τα κόκκινα κεριά Down με μια μικρή οντότητα, υποδηλώνοντας ότι η bearish δύναμη είναι αδύναμη.

Η έκτη σειρά δείχνει τα κόκκινα κεριά Down με μεγαλύτερη οντότητα, υποδηλώνοντας μια ισχυρότερη bearish δύναμη.

Στην έβδομη σειρά δείχνει το κόκκινο κερί Down με μια πολύ μεγάλη οντότητα, υπονοώντας ότι η bearish δύναμη έχει ένα απόλυτο πλεονέκτημα. Στη συνέχεια, θα αποκαλύψουμε την έννοια του μήκους των άνω και κάτω γραμμών σκιάς.

Στην πρώτη στήλη, δεν υπάρχει πάνω και κάτω γραμμή σκιάς στη γραμμή Κ. Συνήθως το αποκαλούμε «φαλακρό κεφάλι», που σημαίνει ότι η κατάσταση είναι μονόπλευρη. Η θετική γραμμή δείχνει ισχυρή ανοδική τάση και η αρνητική γραμμή δείχνει ισχυρή ανοδική τιμή.

Η δεύτερη στήλη, μόνο η κάτω γραμμή σκιάς, μοιάζει με το κερί δεν έχει μακριά μαλλιά, επομένως συχνά ονομάζεται «φαλακρός». Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει υποστήριξη από την πλευρά της αγοράς. Όσο μεγαλύτερη είναι η χαμηλότερη γραμμή σκιάς, τόσο ισχυρότερη είναι η υποστήριξη.

Στην τρίτη στήλη, η γραμμή K έχει μόνο το Hachure που συνήθως ονομάζεται “ξυπόλυτος”. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αντίσταση, όσο μεγαλύτερη είναι η άνω γραμμή σκιάς, τόσο ισχυρότερη είναι η αντίσταση.

Στην τέταρτη στήλη, τα μήκη των άνω και κάτω γραμμών σκιάς είναι σχεδόν ίσα, πράγμα που σημαίνει ότι το στήριγμα και η αντίσταση είναι και τα δύο ίδια.

Στην πέμπτη στήλη, η κάτω γραμμή σκιάς είναι μεγαλύτερη από την άνω γραμμή σκιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η χαμηλότερη στήριξη είναι μεγαλύτερη από την άνω αντίσταση.

Στην έκτη στήλη, η άνω γραμμή σκιάς είναι μεγαλύτερη από την κάτω γραμμή σκιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η άνω αντίσταση είναι μεγαλύτερη από την κάτω στήριξη.

Η τακτοποίηση των γραμμών K χωρίς συστοιχίες αποτελεί το διάγραμμα τιμών που βλέπουμε συχνά. Το στιγμιότυπο οθόνης είναι από το διάγραμμα τιμών του BTC / USDT στην περιοχή συναλλαγών νομισμάτων OKEx.

Εδώ έρχεται το τέλος της ενότητας, θα μοιραστούμε σχετικά με την παρακολούθηση της τακτικής ρύθμισης του γραφήματος και την πρόβλεψη της μελλοντικής αύξησης και πτώσης των τιμών στο επόμενο βίντεο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map