Ποτήρι μισό γεμάτο ή μισό άδειο;

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η τεχνική ανάκαμψη της BTC ώθησε τις τιμές των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων στα 7200 επίπεδα. Ενώ οι έμποροι αναρωτιούνται πόσο μακριά μπορούν να πάνε οι ταύροι, υπήρχαν περιθώρια για να κερδίσουν έδαφος οι αρκούδες βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, οι εποχιακοί παράγοντες μπορούν να παίξουν καθώς οι αγορές πλησιάζουν την περίοδο των διακοπών.

Επιστροφή των Ταύρων

Οι τιμές του bitcoin έχουν σημειώσει μια απότομη στροφή στην Πέμπτη το πρωί στην Ασία, από κάτω από 6500 τη νύχτα σε σχεδόν 7500 επίπεδα, πριν εγκατασταθούν στην περιοχή 7200. Ενώ οι ταύροι BTC ενδέχεται να εξακολουθούν να ενθαρρύνουν τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη, η δράση των τιμών θα μπορούσε να οφείλεται κυρίως σε τεχνικούς παράγοντες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin της CME έχουν δημιουργήσει ένα κενό κάτω στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Βρισκόταν μεταξύ 7120 και 7240. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin CME τείνουν να καλύψουν τα κενά που παρήγαγε και έχουμε ξαναδεί πολλές παρόμοιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δημιούργησαν τρία κενά τριών ωρών τον Νοέμβριο, όπως δείχνουν οι κίτρινοι κύκλοι στο σχήμα 1 και όλα αυτά τα κενά έχουν συμπληρωθεί τελικά. Εκτός από την κατάσταση υπερπώλησης, πιστεύουμε ότι ο τεχνικός παράγοντας ήταν ο κύριος μοχλός της ανάκαμψης.

Σχήμα 1: Διάγραμμα 3 ωρών CME Bitcoin Futures

Πηγή: Tradingview

Γυάλινο μισό γεμάτο ή μισό άδειο?

Παρά την αποφασιστική στροφή στο συναίσθημα της αγοράς, είναι ακόμη πρόωρο να κάνετε κλήσεις για τις τιμές του bitcoin σε αυτό το σημείο, ειδικά για βραχυπρόθεσμα.

Από τις 19 Δεκεμβρίου, ο δείκτης OKEx BTCUSD έχει υψηλό 7775,7 και χαμηλό 6433,09, πράγμα που σημαίνει ότι το εύρος μέχρι στιγμής έφτασε τα 1342,61 και ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι κάτω από τον μέσο όρο των 2772.326. Από το τέλος της επονομαζόμενης περιόδου “Crypto Winter”, το μηνιαίο εύρος του ευρετηρίου ήταν περίπου 3000. Το τρέχον εύρος των 1342,61 δείχνει ότι ο δείκτης OKEx BTCUSD εξακολουθεί να έχει περιθώριο ελιγμών περαιτέρω πάνω ή κάτω πριν από το έτος και το ερώτημα είναι προς ποια κατεύθυνση?

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των μηνιαίων αριθμών εύρους εδώ.

Εικόνα 2: Ημερήσιο διάγραμμα ευρετηρίου OKEx BTCUSD

Πηγή: OKEx; Tradingview

Πίνακας 1: Μηνιαίο εύρος ευρετηρίου OKEx BTCUSD


Πηγή: OKEx

Μικτά δεδομένα

Από άποψη δεδομένων, έχουμε δει μια μικτή τσάντα εδώ. Το Σχήμα 3 δείχνει ότι το διαρκές ποσοστό χρηματοδότησης OKEx BTC παρέμεινε στην αρνητική περιοχή. Ενώ καταλαβαίνουμε ότι ένα αρνητικό ποσοστό χρηματοδότησης σημαίνει ότι τα σορτς πληρώνουν μακροχρόνια στο διαρκές εμπόριο, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερη ανοδική τιμή.

Επιπλέον, παρατηρήσαμε ότι ο Crypto Fear & Ο δείκτης Greed παρέμεινε σε σχετικά χαμηλό επίπεδο μετά την ανάκαμψη. Ο φόβος & Ο δείκτης Greed έπεσε στα 15 την Τετάρτη και παρέμεινε στα 21 μετά την ανάκαμψη της νύχτας. Παρόλο που το 21 μπορεί να μην είναι το χαμηλότερο, ο δείκτης συνεχίζει να παραμένει στο στάδιο «Extreme Fear». Η ανάγνωση δείχνει ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να ανησυχούν πολύ για την αγορά κρυπτογράφησης, και συχνά θεωρούσαν ένδειξη εισερχόμενης ανοδικότητας.

Σχήμα 3: OKEx BTC Perp. Ποσοστό χρηματοδότησης ανταλλαγής

Πηγή: Skew; Εντάξει

Σχήμα 4: Crypto Fear & Δείκτης απληστίας

Πηγή: alternative.me

Το OKEx BTC Long / Short Ratio μπορεί να είναι ένα άλλο κομμάτι του παζλ εδώ. Ο δείκτης υποχώρησε από 1,22 σε 1,03 μετά την ανάκαμψη των τιμών της ημέρας, υποδηλώνοντας ότι τα πιθανά κέρδη των σορτς έχουν μειωθεί. Μια χαμηλότερη αναλογία συχνά θεωρείται ένδειξη βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης των τιμών.

Εικόνα 5: Λόγος Long / Short OKEx BTC

Πηγή: OKEx

Από την άλλη πλευρά, έχουμε δει μερικούς από τους θεσμικούς επενδυτές να έχουν αρχίσει να κλείνουν τα βιβλία τους καθώς πλησιάζει η περίοδος των διακοπών. Τα δεδομένα από το Skew δείχνουν τη μείωση του ανοιχτού ενδιαφέροντος για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin CME και Bakkt μετά την ανάκαμψη των τιμών BTC στα 7200 επίπεδα.

Σχήμα 6: CME Bitcoin Futures Total OI

Πηγή: Skew

Σχήμα 7: Bakkt Bitcoin Futures Total OI

Πηγή: Skew

Είναι λογικό ότι οι διαχειριστές χρημάτων έκλειναν βιβλία για το τέλος του έτους εν αναμονή της οριστικοποίησης των χαρτοφυλακίων τους. Το χαμηλότερο ανοιχτό ενδιαφέρον θα μπορούσε να συνεπάγεται λιγότερες διακυμάνσεις των τιμών βραχυπρόθεσμα, και θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει την αυξημένη πιθανότητα διακοπής των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα.

συμπέρασμα

Η αγορά μετά την ανάκαμψη παραμένει εξαιρετικά ρευστή παρά τη βραδύτερη από το συνηθισμένο αγορά λόγω του παράγοντα διακοπών. Γι ‘αυτό οι επερχόμενες εξελίξεις, όπως οι αλλαγές στις μετρήσεις και τις τάσεις, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικές.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map