Τεχνική Εβδομάδα OKEx: 9 Δεκ 2019

Η ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης ήταν κυρίως στη θετική περιοχή τη Δευτέρα, καθώς το κλίμα έδειξε σημάδια βελτίωσης σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν. Οι τιμές του bitcoin αιωρούνται στην περιοχή των 7500 κατά τις πρώτες συναλλαγές της Ασίας. Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης πίεσης πωλήσεων φαίνεται να έχει μειωθεί, δεν έχουμε δει σημαντική ανάκαμψη στο bitcoin αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η ενοποίηση θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ευκαιρία συσσώρευσης για μακροπρόθεσμα HODLers.

Στον χώρο altcoin, οι XTZ και ALGO συνέχισαν να ηγούνται των κερδών, διαπραγματεύθηκαν 8% υψηλότερα έναντι του USDT. Μακριά από αυτό, τα περισσότερα altcoins έχουν δει μόνο μικρά κέρδη, ενώ τα LTC, TRX και XMR είχαν ελαφρώς βυθιστεί στο κόκκινο. Το ETH αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο, καθώς το δεύτερο μεγαλύτερο crypto έχει επιτύχει με επιτυχία το τελευταίο σκληρό πιρούνι. Η Κωνσταντινούπολη περιέχει έξι μοναδικές αναβαθμίσεις για τη βελτίωση του δικτύου της Ethereum, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κόστους φυσικού αερίου και επιτρέπει στην ETH και τη ZEC να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Αλλού, η Ευρώπη εξακολούθησε να κυριαρχεί στους τίτλους της μακροεντολής κρυπτογράφησης. Αυτό έγινε μετά την έκθεση που αναφέρει ότι η Γαλλία πρόκειται να δοκιμάσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας. Πρόσφατη έρευνα από την Deutsche Bank δείχνει ότι το ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσει τα μετρητά μια μέρα, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ανωνυμία και ένα αποκεντρωμένο μέσο πληρωμής. Ωστόσο, αξιωματούχοι της ΕΕ τόνισαν ότι τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα όπως το Libra του Facebook δεν πρέπει να επιτρέπονται στο μπλοκ μέχρι να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο.

Τι χάσατε

 • Ο πρώην επικεφαλής σύμβουλος επενδύσεων της Telegram αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο προπώλησης token της εταιρείας το 2018. Η SEC ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας να μεταβιβάσει έγγραφα που σχετίζονται με τις προ-πωλήσεις διακριτικών 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Telegram το 2018. Τα έγγραφα αναμένεται να αποκαλύψουν τις τακτικές συγκέντρωσης χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις πωλήσεις.
 • Η ορμή της BTC στην αλυσίδα έχει αρχίσει να παράγει μια ανοδική διάβαση, σύμφωνα με τη γνωστή ανάλυση On-Chain Willy Woo. Αυτός αξιώσεις ότι η δυναμική των επενδυτών πιθανότατα έχει ήδη μειωθεί, και μερικά από τα έξυπνα χρήματα θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν στο επερχόμενο BTC το μισό γεγονός.
 • Οι επενδυτές Crypto στην Κορέα θα μπορούσαν σύντομα να πληρώσουν φόρους για τα κέρδη τους στο crypto. The Korean Times Αναφορές ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εργάζεται πάνω σε ένα φορολογικό πλαίσιο για τα κέρδη κεφαλαίου σε κρυπτογράφηση και το μέτρο αναμένεται να γίνει νόμος το επόμενο έτος.
 • Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin είπε ότι είναι «καλός» με το Libra του Facebook, αρκεί να συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους κανόνες. Κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών του Σώματος, Mnuchin είπε, «Είμαι καλά αν το Facebook θέλει να δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα, αλλά πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τους κανόνες χρηματοοικονομικού απορρήτου και κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Ανάλυση τιμών

BTCUSDT

 • Το BTCUSDT παρήγαγε αρχικά ένα καθημερινό breakout από τον Οκτώβριο προς τα κάτω γραμμή τάσης, και ένα ανερχόμενο τρίγωνο μοτίβο θα μπορούσε να είναι στην παραγωγή. Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί βραχυπρόθεσμο bullish σήμα.
 • Ενώ οι πρόσφατες ενέργειες για τις τιμές μπορεί να μην φαίνονται τόσο ενθουσιασμένες, το RSI υποδηλώνει ότι η ανοδική δυναμική αυξάνεται σταδιακά.
 • Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι ένας σημαντικός όγκος ενεργών αγορών έχει προωθηθεί στις συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης BTC, μαζί με το χαμηλό BTC Long / Short Ratio, που θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι η βραχυπρόθεσμη μεροληψία παραμένει ελαφρώς περισσότερο από τη θετική πλευρά.
 • Από μεσοπρόθεσμη προοπτική, η πρόσφατη τάση που έχουμε δει στο BTCUSDT φαίνεται κάπως συγκρίσιμη με την τάση Ιουνίου-Ιουλίου που επισημαίνεται στο σχήμα 1.
 • Για μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική, επιβεβαιώθηκε ένα εβδομαδιαίο bullover 50-100 (σχήμα 4α), αυτό είναι το πρώτο από αυτά τα crossover από τον Μάιο του 2016 (σχήμα 4β), το οποίο ήταν η αρχή μιας μεγάλης ταχύτητας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2017.

Εικόνα 1: Ημερήσιο διάγραμμα BTCUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview) Εικόνα 2: Λόγος Long / Short OKEx BTC (Πηγή: OKEx) Σχήμα 3: Αγορά και πώληση μελλοντικών προμηθευτών OKEx BTC (Πηγή: OKEx) Εικόνα 4α: Εβδομαδιαίο διάγραμμα BTCUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview) Σχήμα 4β: Μακροπρόθεσμο εβδομαδιαίο διάγραμμα BTC (Πηγή: Tradingview)

ETHUSDT

 • Το ETHUSDT μπορεί να χρειαστεί να ελέγξει ξανά την υποστήριξη του κάτω άκρου του πρόσφατου τριγωνικού μοτίβου πριν από μια άλλη προσπάθεια να κάνει μια bullish breakout.
 • Παρά το γεγονός ότι τόσο το RSI όσο και το UO έχουν καταφέρει να παράγουν μερικά υψηλότερα χαμηλότερα επίπεδα, ο στοχαστικός ταλαντωτής έχει δει μια bearish crossover, υποστηρίζοντας μια περίπτωση βραχυπρόθεσμης διόρθωσης.
 • Καθώς το σκληρό πιρούνι της Κωνσταντινούπολης έχει αποδώσει με επιτυχία, οι αγορές δεν διαθέτουν βραχυπρόθεσμους παράγοντες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές του ETH. Ωστόσο, η αναβάθμιση θα ήταν σίγουρα θετική για το ETH.

Εικόνα 5: Διάγραμμα 4 ωρών ETHUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • Οι ταύροι XRP ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις καθώς το XRPUSDT έχει φτάσει σε μια κρίσιμη στιγμή. Τη στιγμή της γραφής, το ζεύγος διαπραγματεύτηκε 1% υψηλότερα, αλλάζοντας χέρια στην περιοχή 0,2288.
 • Το ζεύγος έχει σχηματίσει ένα καθημερινό μίνι-διπλό πάτο και έφτασε στο ντεκολτέ κοντά στα επίπεδα των 0,232. Ένα ράλι από εδώ θα επέτρεπε στο ζεύγος να ανέβει κοντά στην περιοχή των 0,25.
 • Ωστόσο, οι δείκτες ορμής έχουν δείξει ένα μικτό σήμα εδώ με το RSI να αναπτύσσει ανοδική πορεία, ενώ το UO έχει δει ακόμα μια έξοδο.
 • Εάν το ζευγάρι δεν μπόρεσε να ασφαλίσει το ντεκολτέ, η πιθανότητα επανεξέτασης των χαμηλότερων επιπέδων στήριξης θα ήταν πιο πιθανή.

Εικόνα 6: Ημερήσιο γράφημα XRPUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

BCHUSDT

 • Η BCH μπορεί σύντομα να ξεκινήσει μια νέα τάση καθώς η συμπίεση των Bollinger Bands υποδηλώνει ότι φαίνεται να δημιουργείται καθημερινή ξεμπλοκάρισμα.
 • Αν και θα μπορούσε να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η κατεύθυνση του ξεμπλοκαρίσματος σε αυτό το σημείο, το μειονέκτημα εδώ φαίνεται σχετικά περιορισμένο, καθώς η γραμμή τάσης κοντά στο 192–193 φαίνεται σαν καλή υποστήριξη.
 • Από ανοδική πλευρά, 226 και 240 περιοχές είναι πιθανό να είναι τα επόμενα επίπεδα αντίστασης.

Εικόνα 7: Ημερήσιο διάγραμμα BCHUSDT (Πηγή: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map