Οι αποχρώσεις του Γραμμικού και Αντίστροφου Future / Ανταλλαγής OKEx και πώς να μεγιστοποιήσετε το κέρδος σας

Τόμας Τσε

Επικεφαλής ποσοτικός στρατηγικός

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε ενδιάμεσους και εξελιγμένους εμπόρους που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα βασικά στοιχεία του ευρετηρίου arbitrage. Υπάρχουν άλλοι πόροι διαθέσιμοι στο OKEx Academy εάν ​​χρειάζεστε περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με τις έννοιες της βάσης, του περιθωρίου και του υπολογισμού της εύλογης αξίας. Σήμερα, θα συζητήσουμε ένα εμπόριο που θα είχε επιστρέψει >10% τον περασμένο μήνα. Η ιδέα είναι πολύ παρόμοια με τη συναλλαγή δανεισμού και μεταφοράς εδώ. Για ευκολία συζήτησης, υποθέτουμε ότι χτίζουμε μια θέση ευρετηρίου arbitrage στις 12 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια ξεκουραζόμαστε στις 13 Μαρτίου την πιο ευνοϊκή στιγμή. Ωστόσο, το επίκεντρο της συζήτησης προκύπτει από τη συζήτηση για το πώς να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του κεφαλαίου και τον χαμηλότερο κίνδυνο χρησιμοποιώντας τόσο το αντίστροφο όσο και το γραμμικό μέλλον του OKEx.

Η ιδέα ανταλλαγής βανίλιας

Τα παρακάτω γραφήματα δείχνουν την ποσοστιαία βάση στις 12 Φεβρουαρίου και στις 13 Μαρτίου 2020. Κάθε γράφημα περιλαμβάνει την ποσοστιαία βάση τόσο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης νομισμάτων USD με αντίστροφο νόμισμα OKEx όσο και των γραμμικών συμβολαίων με περιθώριο USDT. Με μια γρήγορη ματιά, μπορούμε να δούμε πώς η γραμμική μελλοντική βάση είναι σταθερά υψηλότερη από την αντίστροφη μελλοντική βάση, την οποία θα το συζητήσουμε αργότερα. Αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης καθοδηγείται από το εξωτερικό επιτόκιο δανεισμού του υποκείμενου και επίσης από τον τρόπο λειτουργίας του περιθωρίου.

Στις 12 Φεβρουαρίου, η αγορά διαπραγματεύτηκε contango, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν ~ 5% πάνω από την τιμή spot, και το κατώτατο όριο συναλλαγών που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ήταν «πλούσια». Ένα μήνα αργότερα, στις 13 Μαρτίου, η αγορά διαπραγματεύθηκε με καθυστέρηση, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να πλησιάζουν το ~ -15%, και τα δύο συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ήταν «φθηνά». Το εμπόριο είναι να αγοράσετε spot & Πουλήστε πλούσια futures στις 12 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια χαλαρώστε με spot spot & αγοράζοντας φτηνά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις 13 Μαρτίου για μια μεγάλη απόδοση 20% για περίοδο κράτησης ενός μήνα. Η ιδέα αυτού του δείκτη arbitrage trade είναι αρκετά απλή, αλλά ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες.

Μεγιστοποίηση της χρήσης κεφαλαίου και μεγιστοποίηση του κέρδους

Ο συγχρονισμός της βάσης είναι αδύνατος, οπότε δεν περιμένετε να το κάνετε πραγματικά 20%. Επειδή δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τη βάση για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και δεν γνωρίζουμε πότε είναι η ακριβής στιγμή για την κατασκευή και χαλάρωση του αποθέματός μας, ας ρίξουμε μια ματιά σε άλλα μέρη της εξίσωσης, ποια συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης θα χρησιμοποιήσουν και γιατί. Τώρα θα στρέψουμε την προσοχή μας στη μεγιστοποίηση της απόδοσης ανά κεφάλαιο και στη μείωση των κινδύνων.

Nuance 1: Εάν το αντίστροφο και το γραμμικό μέλλον έχουν την ίδια θετική βάση, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το αντίστροφο μέλλον για να δημιουργήσετε τη θέση του arbitrage δείκτη?

Το OKEx είναι το μοναδικό χρηματιστήριο που προσφέρει τόσο αντίστροφα όσο και γραμμικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Το περιθώριο αυτών των προθεσμιακών συμβολαίων BTC είναι BTC και USDT αντίστοιχα. Τώρα, ας υποθέσουμε ότι έχετε 10.000 $ για arbitrage, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε 10.000 $ BTC και να πουλήσετε $ 10.000 futures BTC. Ποιο μέλλον πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Το μέλλον του USDT έχει στην πραγματικότητα υψηλότερη βάση ~ 0,7 λόγω των απαιτήσεων περιθωρίου. Εάν επιλέξατε αντίστροφα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, θα αγοράζατε 10.000 $ BTC και θα το χρησιμοποιούσατε ως μελλοντική εγγύηση, ουσιαστικά δεν θα εξαναγκάζονταν ποτέ εξαναγκασμένη λόγω της αντίστροφης φύσης πληρωμής (βλ. Παράδειγμα 1).

# Παράδειγμα 1: (Υποθέστε το τέλος = 0, μόχλευση = 10x)

Είσοδος στις 15:00:00 στις 13 Φεβρουαρίου, η τιμή εκκαθάρισης είναι άπειρη.


Ας υποθέσουμε ότι διατηρούμε τη θέση μέχρι τη λήξη και χαλαρώσουμε τη θέση spot και διευθετήσουμε το μέλλον στην ίδια τιμή (και 1 USDT = $ 1), η επιστροφή σας θα είναι ~ 5%, η οποία θα είναι περίπου 0,0492 BTC (~ 513 $).

Εάν αποφασίσατε να κερδίσετε περισσότερη βάση με τα γραμμικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης USDT, πρέπει να κάνετε κράτηση σημαντικού ποσού μετρητών και να αγοράσετε USDT για να περιθωριοποιήσετε το γραμμικό μέλλον. Ανά θέση arbitrage ευρετηρίου, η βάση που καταγράφηκε θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά ανά χρήση κεφαλαίου, καταγράψατε λιγότερη βάση δολαρίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να εξαναγκάσετε την εκκαθάριση εάν η αγορά ανεβεί, επειδή υπάρχουν απεριόριστα συμβόλαια μελλοντικής μείωσης.

Nuance 2: Εάν το αντίστροφο και το γραμμικό μέλλον έχουν την ίδια αρνητική βάση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε γραμμικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για να χαλαρώσετε τη θέση του arbitrage του δείκτη?

Αντίθετα, εάν τόσο τα αντίστροφα όσο και τα γραμμικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονται με έκπτωση στο σημείο, ποια συμβόλαια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και γιατί; Ακολουθώντας την παραπάνω λογική, όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το γραμμικό μέλλον για να δημιουργήσετε μια αντίστροφη θέση arbitrage (μελλοντική αγορά spot spot). Όταν πουλάτε spot στην αγορά spot OKEx, επιστρέφετε το USDT. Χρησιμοποιώντας αυτό το USDT, μπορείτε να κάνετε περιθώριο 1: 1 της μακροπρόθεσμης θέσης σας. Ουσιαστικά, ποτέ δεν θα αναγκαστείτε να εκκαθαρίσετε, εκτός εάν η αγορά πέσει 1-MMR% (βλ. Παράδειγμα 2).

Παράδειγμα 2: (Υποθέστε το τέλος = 0, μόχλευση = 10x)

Είσοδος στις 08:00:00 στις 13 Μαρτίου, η τιμή εκκαθάρισης θα ήταν περίπου ~ 20.

Εάν χαλαρώσετε κατά τη λήξη στις 27 Μαρτίου και υποθέτοντας ότι το γραμμικό μέλλον διαμορφώνεται στα 4794 $, η απόδοση σας θα είναι 8,4%, που θα είναι περίπου 840 USDT.

Nuance 3: Για να μεγιστοποιήσετε τη χρήση κεφαλαίου και να χρησιμοποιήσετε μόχλευση, μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό πωλήσεων αντίστροφων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, να αγοράσετε γραμμικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Υποθέτοντας 1 USDT = $ 1, οι αποχρώσεις 1 και 2 εξηγούν γιατί τα γραμμικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πρέπει σταθερά να είναι υψηλότερα από τα αντίστροφα συμβόλαια. Εάν έχετε περιορισμένο κεφάλαιο, μπορείτε να δοκιμάσετε τη διαπραγμάτευση του spread του futures. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει χαμηλότερη ζήτηση γραμμικών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης από ό, τι το αντίστροφο μέλλον, τότε η βάση του αντίστροφου μέλλοντος θα είναι υψηλότερη. Στη συνέχεια, μπορείτε να αγοράσετε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης USD και να πουλήσετε αντίστροφα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και να καταγράψετε το spread. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς ή πώλησης spot, μπορείτε να αξιοποιήσετε σε αυτήν τη βάση το εμπόριο (αλλά προσέξτε τις κινήσεις της αγοράς, μπορεί να χτυπήσει ένα πόδι) και ενδεχομένως να κερδίσετε περισσότερα. Τα μοναδικά γραμμικά συμβόλαια USDT της OKEx δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες διαιτησίας.

Arbitrage: Ποτέ δεν είναι πραγματικά χωρίς κίνδυνο

Με ακαδημαϊκή έννοια, το «arbitrage» σημαίνει ευκαιρία κέρδους χωρίς κίνδυνο. Αυτή η λέξη χρησιμοποιείται χαλαρά από τους εμπόρους, θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι οι συναλλαγές μας είναι χωρίς κίνδυνο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Οι καλύτεροι έμποροι κατάφεραν να επιβιώσουν από τη σκοτεινή πτώση της 13ης Μαρτίου, επειδή ήταν προετοιμασμένοι για υψηλή μεταβλητότητα. Η μόχλευση είναι ένα δίκοπο σπαθί, ένα κενό προς τα πάνω ή προς τα κάτω θα μπορούσε γρήγορα να ρευστοποιήσει τη θέση σας προτού έχετε την ευκαιρία να επαναρυθμίσετε. Οι κυριότεροι κίνδυνοι arbitrage του δείκτη που έχουμε είναι η εκκαθάριση, το clawback, ο αντισυμβαλλόμενος και η έκθεση σε tether.

Η Binance εφάρμοσε την αυτόματη απομόχλευση (ADL), έναν τύπο εκκαθάρισης δύναμης σε μια θέση νίκης, στις θέσεις των χρηστών του στις 12 Μαρτίου. Το ADL είναι πολύ χειρότερο για έναν έμπορο από την εκκαθάριση σε ορισμένες απόψεις. Πρώτα απ ‘όλα, δεν γνωρίζετε ποτέ πότε συμβαίνει το ADL σε εσάς Το μειονέκτημά σας ότι η αναπόφευκτη ρευστοποίηση της αρνητικής θέσης σας σημαίνει ότι θα χάσετε σημαντικά εάν η αγορά συνεχίσει να μειώνεται. Η ADL σε μια μελλοντική αγορά καθιστά αδύνατη την αντιστάθμιση. Στο OKEx, δεν χρησιμοποιούμε ADL για τα παράγωγά μας στο Bitcoin.

Καθώς το OKEx είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, εφαρμόζουμε μια πολιτική clawback αντ ‘αυτού όπου οι θέσεις που κερδίζουν αφαιρούνται μέρος του P τους&Αν οι θέσεις του αντισυμβαλλομένου δεν μπορούν να εξαναγκαστούν εγκαίρως και δεν υπάρχουν αρκετά ασφαλιστικά κεφάλαια για την κάλυψη της πτώσης. Αυτή είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση από το ADL, καθώς θα χάνατε μόνο μέρος του P σας&L στη χειρότερη περίπτωση, διατηρώντας παράλληλα την αντιστάθμιση. Από την ανανέωση της μηχανής κινδύνου το 2018, δεν είχαμε κανένα μειονέκτημα BTC σε κανένα από τα παράγωγά μας BTC. Η πτώση στις 12 Μαρτίου έχει αποδείξει ότι ο εξελιγμένος κινητήρας κινδύνου είναι πρωτοπόρος στη βιομηχανία.

Ως έμποροι, μπορούμε να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο αναγκαστικής εκκαθάρισης, καθώς γνωρίζουμε πότε θα συμβεί αυτό. Οι αποχρώσεις 1 και 2 έδειξαν ότι οι κίνδυνοι εκκαθάρισης μπορούν να μειωθούν χρησιμοποιώντας διαφορετικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για μακροχρόνια ή σύντομη έκθεση. Στη χειρότερη περίπτωση, εάν η μακροχρόνια θέση αντιστάθμισης εξαναγκάστηκε να εκκαθαριστεί λόγω απαιτήσεων περιθωρίου, υπάρχει ακόμα μεγάλη πιθανότητα να ανοίξετε ξανά την ίδια θέση με κέρδος, επειδή η αγορά συνέχισε να πέφτει.

Τέλος, όταν τοποθετείτε μια θέση που αφορά τον Tether (USDT), δίνετε ακούσια στον εαυτό σας έναν κίνδυνο αντισυμβαλλομένου κατά της Tether. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε πλούσια γραμμικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης USDT και αγοράζετε φθηνά αντίστροφα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC, λαχτάρα το USDT και το δολάριο. Εάν το USDT αποσυνδεθεί και καταρρεύσει με όλα τα υπόλοιπα, το BTC-USDT θα αυξηθεί και θα χρωστάτε το USDT. Αντίθετα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντιστάθμισης τυχόν βοηθητικών ανοιγμάτων πρόσδεσης μέσω διαπραγμάτευσης ενός συνδυασμού γραμμικών και αντίστροφων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του OKEx.

συμπέρασμα

Ο μοναδικός συνδυασμός διαφορετικών διάρκειας και τύπων περιθωρίων μελλοντικής εκπλήρωσης της OKEx επιτρέπει στους εμπόρους να δημιουργούν πολλούς τύπους συναλλαγών μεταφοράς. Μπορείτε να κάνετε arbitrage μεταξύ διαφορετικών σιωπηρών επιτοκίων ή arbitrage μεταξύ διαφορετικών περιθωρίων. Όσον αφορά τη βελτίωση του προφίλ κινδύνου σας, δείξαμε ότι υπάρχει μικρότερο αντίστροφο συμβόλαιο με βραχυκύκλωμα κινδύνου κλήσεων περιθωρίου από ότι τα γραμμικά συμβόλαια με βραχυκύκλωμα (και αντίστροφα). Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε μια θέση μεταξύ γραμμικών και αντίστροφων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για να αντισταθμίσετε την έκθεση σε πρόσδεση. Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους τύπους διάρκειας και προϊόντων, η OKEx έχει τη βαθύτερη ρευστότητα και τις καλύτερες ευκαιρίες συναλλαγών όλων των ανταλλαγών.

Ακολουθήστε το OKEx στο:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_Αγγλικά

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map