Bitcoin Bandwagoning: Μια εξέταση θεσμικών επενδύσεων σε Crypto

Ειδήσεις ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο του διάσημου επενδυτή Paul Tudor Jones θα επενδύσει στο Bitcoin (BTC) ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού για πρώτη φορά στις 7 Μαΐου. Η είδηση ​​παρακολουθήθηκε στις 11 Μαΐου – την ημέρα της πρώτης και κύρια τρίτης ανταμοιβής κρυπτογράφησης κατά το ήμισυ – όταν ο Τζόουνς πήγε στο CNBC λεπτομέρεια ότι είχε επενδύσει μεταξύ ενός και δύο τοις εκατό των περιουσιακών του στοιχείων στο Bitcoin, παραδεχόμενος ότι ο αριθμός ήταν «συντηρητικός».

Σε ένα γράμμα Για τους επενδυτές, ο Τζόουνς συνέκρινε το σημερινό Bitcoin με χρυσό στη δεκαετία του 1970, δηλώνοντας ότι το BVI Global Fund θα μπορούσε να επενδύσει πάνω από «χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό έκθεσης» των περιουσιακών του στοιχείων σε μελλοντικά συμβόλαια BTC. Συζήτησε επίσης λεπτομερώς το Bitcoin ως ένα νέο κατάστημα αξίας. Επιπλέον, ο Τζόουνς υποστήριξε ότι μια απλή και αντικειμενική ματιά ο σημερινός ψηφιακός κόσμος και οι πληθωριστικές νομισματικές πολιτικές καθιστούν την επένδυση στην πιο δοκιμασμένη κρυπτογράφηση ένα προφανές στοίχημα που αξίζει να λάβετε.

Παρόλο που ο Jones διευκρίνισε ότι η επένδυση έρχεται με τη μορφή διαπραγμάτευσης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin (και όχι για αγορά πραγματικών bitcoin, για παράδειγμα), οι ειδήσεις ενίσχυσαν τη μεγαλύτερη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Το θεωρούσαν πολλοί ως συνεχιζόμενοι επικύρωση ότι οι περιζήτητοι θεσμικοί παίκτες μπαίνουν επίσημα στο χώρο.

Αλλά είναι ο Τζόουνς και εκείνοι που ακολουθούν αργά στο πάρτι; Για να κατανοήσουμε καλύτερα τι να περιμένουμε από τις θεσμικές επενδύσεις στο crypto, εξετάζουμε πόσο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει σήμερα από τους θεσμικούς επενδυτές στο χώρο των Bitcoin και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και πώς φτάσαμε εκεί που είμαστε σήμερα.

Βρίσκονται στην κορυφή το 2017: Κυκλοφορία futures Bitcoin

Η ιστορία της θεσμικής επένδυσης σε Bitcoin ξεκινά σε μεγάλο βαθμό με την Grayscale Investments, LLC της Digital Currency Group που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. – που ξεκίνησε το 2013 και ενήργησε ως πραγματικός πρωτοπόρος στον αγώνα για την παροχή λύσεων σε θεσμικούς επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν έκθεση στην τότε πολύ νέα κατηγορία ψηφιακών στοιχείων. Ωστόσο, δεν γίνεται ιδιαίτερα αξιοσημείωτο έως ότου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin μπουν στη σκηνή.

Τον Δεκέμβριο του 2017, καθώς η διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει το Bitcoin έφτασε σε πυρετό και το κορυφαίο cryptocurrency ήταν σχεδόν στο υψηλό όλων των εποχών περίπου 20.000 $, Cboe Global Markets Inc (CBOE.O) και CME Group Inc (CME.O) άφησε τα νέα ότι και οι δύο θα ξεκινήσουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin.

Οι προσφορές έγιναν διαθέσιμες στις 10 Δεκεμβρίου και στις 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Τα συμβόλαια της CME άνοιξαν στα 20.650 $ – ουσιαστικά στην κορυφή του Bitcoin bubble 2017. Μέχρι τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, είχε υποχωρήσει 2,05 τοις εκατό. Οι μήνες που ακολούθησαν είδαν μια δραματική πτώση στην τιμή του BTC και ξεκίνησαν μια περίοδο που πολλοί ονομάστηκαν στη βιομηχανία κρυπτογράφησης “Crypto Winter.”

διάγραμμα τιμών bitcoin 2018-2020 Τιμή BTC από την κατά προσέγγιση έναρξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin μέχρι σήμερα. Πηγή: CoinMarketCap

2018: Δημιουργία θεσμικών πλακών Bitcoin

Αν και το 2018 ήταν μια σκληρή χρονιά για πολλούς στην αγορά κρυπτονομισμάτων λιανικής, τα ιδρύματα άρχισαν να κάνουν σοβαρές και απροσδιόριστες καταχωρήσεις στον χώρο του ψηφιακού νομίσματος.

Η προαναφερθείσα Grayscale Investments, LLC ξεκίνησε το πρώτο κύμα θεσμικού ενδιαφέροντος το 2018 με το Grayscale Digital Large Cap Fund LLC τον Φεβρουάριο – μόνο δύο μήνες μετά την άνοδο της τιμής του Bitcoin περίπου 20.000 $.

Όπως υποδηλώνει το όνομα της Grayscale Digital Large Cap Fund LLC, περιλάμβανε αρχικά Bitcoin, Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) και Litecoin (LTC) – νομίσματα τα οποία πληρούσαν όλα τα κριτήρια κατασκευής του Grayscale σταθμισμένο χαρτοφυλάκιο κεφαλαιοποίησης αγοράς. ” Ωστόσο, όλα τα altcoins θα καταλήγουν σε χαμηλή απόδοση έναντι του BTC.

Εκείνη την εποχή, η Grayscale είχε 1,31 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση – ένας αριθμός, όπως θα ανακαλύψουμε, που θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα δύο χρόνια.

Διάγραμμα κυριαρχίας Bitcoin έναντι Ethereum, XPR, Bitcoin Cash και Litecoin. Πηγή: CoinMarketCap


Το Grayscale δεν ήταν το μόνο όνομα στο θεσμικό χώρο κρυπτογράφησης το 2018.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, το hedge fund με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Morgan Creek Digital συνεργάστηκε με την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων κρυπτογράφησης Bitwise Asset Management, η οποία εμφανίστηκε το 2017, για την έναρξη του Digital Asset Index Fund. Το προϊόν απευθύνεται σε θεσμικούς επενδυτές που ήθελαν έκθεση σε μια ευρεία ποικιλία κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών στοιχείων. Η ελάχιστη επένδυση του αμοιβαίου κεφαλαίου ήταν 50.000 $ και παρακολούθησε τον πρόσφατα σχηματισμένο Morgan Creek Bitwise Digital Asset Index (MCBDAI).

Τον ίδιο μήνα, ο αξιωματικός επενδύσεων της Morgan Creek Digital Mark Yusko είπε στο CNBC ότι υπήρχε μια αυξανόμενη ζήτηση από δωρεές, συνταξιοδοτικά ταμεία και οικογενειακά γραφεία για επενδύσεις στον χώρο κρυπτογράφησης – κάτι που θα δούμε επιβεβαιωμένος αμέσως μετά.

2019: Τα ιδρύματα εισέρχονται στον κρυπτογραφικό χώρο που ισχύει

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Γιούσκο πήγε ξανά στο CNBC για να εκφράσει την άνοδο του αισθήματος του στο Bitcoin. Ενώ βρίσκεστε στο πρόγραμμα «Fast Money» του ειδησεογραφικού καταστήματος, ο βετεράνος του hedge fund ώθησε ενδιαφερόμενα μέρη απλώς να το «αγοράσουν» και να μην ανησυχούν για τις διακυμάνσεις των τιμών. Όπως αποδεικνύεται, οι θεσμικοί επενδυτές το είχαν ήδη κάνει.

Το 2019 είδε, από όλους τους λογαριασμούς, τη μεγαλύτερη εισροή θεσμικών χρημάτων στο χώρο Bitcoin και κρυπτονομισμάτων.

Κλίμακα του γκρι – η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παραδοσιακά αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, τις συντάξεις και τα προνόμια – ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος είχε συγκεντρώσει 607 εκατομμύρια δολάρια το 2019. Όταν εξετάζουμε τις σωρευτικές επενδύσεις που διασκορπίζονται σε όλες τις προσφορές της, ο αριθμός αυτός φτάνει τα 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, η δημόσια εμπιστοσύνη Bitcoin Grayscale Bitcoin Trust, είδε 190 εκατομμύρια δολάρια να επενδύονται μόνο σε αυτό το τρίμηνο του 2019. Σχεδόν το ένα τέταρτο αυτών των επενδύσεων προήλθε από νέους πελάτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Grayscale Michael Sonnenshein ερμήνευσε αυτούς τους αριθμούς ως ένδειξη ότι οι θεσμικοί επενδυτές είναι ήδη εδώ, λέγοντας στο Forbes «είναι εδώ και εμφανίζονται σε ένα σημαντικό μέγεθος».

Το συναίσθημα του Sonnenshein είναι αληθινό παράλληλα με την ετήσια έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Elwood Asset Management και την PricewaterhouseCoopers (PwC), η οποία πολιτείες ότι τα περιουσιακά στοιχεία της crypto hedge fund υπό διαχείριση αυξήθηκαν δύο φορές το 2019 – τώρα συνολικά 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διάγραμμα εμπιστοσύνης bitcoin σε κλίμακα του γκριΓράφημα εξωχρηματιστηριακού γραφήματος Grayscale Bitcoin Trust μιας εβδομάδας. Πηγή: TradingView

Τα παράγωγα Bitcoin της Bakkt φέρνουν ευρεία δημοσιότητα

Όταν πρόκειται για θεσμικές επενδύσεις σε Bitcoin, η Bakkt – που δημιουργήθηκε από τον χειριστή Intercontinental Exchange’s (ICE) της Νέας Υόρκης (NYSE) – ήταν ίσως το πιο συζητημένο και υποτιθέμενο προϊόν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων μετά την πρώτη αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2018. Η κυκλοφορία του Bakkt καθυστέρησε δύο φορές και η εταιρεία πέρασε περίπου 13 μήνες στη συζήτηση με τις ρυθμιστικές αρχές. Τελικά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin της Bakkt ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019 – παρέχοντας μια πολύ αξιόπιστη on-ramp για τους θεσμικούς επενδυτές των ΗΠΑ που θέλουν να λάβουν θέσεις ομοσπονδιακής ρύθμισης στην αγορά BTC.

Αν και τα συμβόλαια BTC του Bakkt – και, τρεις μήνες αργότερα, Επιλογές BTC – ξεκίνησε σε πολλούς φίλους στην ευρύτερη κοινότητα Bitcoin και κρυπτονομισμάτων, απογοητεύθηκαν οι πρώτοι όγκοι συναλλαγών. Στο τελευταίο εξάμηνο του Ιανουαρίου 2020 – όταν η τιμή του BTC έφτασε στο υψηλό των τριών μηνών – ούτε καν ένα συμβόλαιο επιλογών bitcoin ανταλλαγή χεριών κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, όπως αναφέρεται από το CoinDesk.

Διάγραμμα συγκεντρωτικών ημερήσιων όγκων BTC FuturesΣυγκεντρωτικός ημερήσιος όγκος Bakkt BTC futures. Πηγή: Λοξότητα

Παρά τους συνολικούς τόμους που ορισμένοι μπορεί να θεωρήσουν απογοητευτικούς, ο Bakkt παραμένει το προσκήνιο στον θεσμοθετημένο χώρο Bitcoin. Υψηλό προφίλ συνεργασίες με την Starbucks, για παράδειγμα, δείξτε τη συνεχή ώθηση του ICE για τη διευκόλυνση της υιοθέτησης λιανικής. Εν τω μεταξύ, κλείσιμο ένας γύρος συγκέντρωσης χρημάτων της σειράς B ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο του 2020, μαζί με μια επερχόμενη εφαρμογή για κινητά, δείχνουν ότι η εταιρεία πιέζει για υιοθέτηση.

bakkt bitcoin futures συνολικά ανοιχτό ενδιαφέρον και τόμουςΣυνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον και όγκοι μελλοντικών συμβολαίων Bakkt Bitcoin. Πηγή: Λοξότητα

Το WisdomTree ETP αυξάνει την πρόσβαση των επενδυτών στα πραγματικά bitcoin

Η ολοκλήρωση του 2019 ήταν η κυκλοφορία ενός άλλου προϊόντος με διαπραγμάτευση χρηματιστηρίου (ETP) στο κύριο χρηματιστήριο της Ελβετίας, SIX, από την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη, WisdomTree. Συγκεκριμένα, το φυσικά υποστηριζόμενο WisdomTree ETP (BTCW) δεν διακανονίζεται σε μετρητά. Μάλλον, εγκαθίσταται σε bitcoin και παρέχει αποθήκευση σε επίπεδο ιδρύματος.

γράφημα bitcoinΔιάγραμμα WisdomTree Bitcoin μίας ώρας. Πηγή: TradingView

2020: COVID-19 και η μετάβαση σε κρυπτογράφηση

Ενώ το 2019 ήταν μια τεράστια χρονιά για θεσμικές επενδύσεις στο Bitcoin και στο συνολικό χώρο κρυπτογράφησης, φέτος – από όλους τους λογαριασμούς – αναμένεται να είναι το πιο τεράστιο ακόμη.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η κλίμακα του γκρι είχε καλή χρονιά το 2019, αλλά, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η προσφορά bitcoin της αυξήθηκε μόνο. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι τώρα κατέχει περίπου το 1,7% της συνολικής προσφοράς Bitcoin – έχοντας αυξηθεί 0,1% φέτος. Ομοίως, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι συνολικές επενδύσεις στα προϊόντα της Grayscale ήταν διπλάσιες από αυτές του 3ου τριμήνου 2019 και του 4ου τριμήνου 2019.

Διάγραμμα εμπιστοσύνης bitcoin σε κλίμακα του γκριGrayscale Bitcoin Trust τετράωρο γράφημα OTC. Πηγή: TradingView

Το Grayscale δεν είναι το μοναδικό αμοιβαίο κεφάλαιο crypto hedge το 2020. Το Blockforce Capital του Σαν Ντιέγκο εκμεταλλεύεται επίσης την παγκόσμια οικονομική αστάθεια, αποτελεσματικός CoinDesk νωρίτερα τον Μάιο που οι αποδόσεις αυξήθηκαν κατά 18%.

Η προαναφερθείσα έκθεση PwC που κυκλοφόρησε πρόσφατα έδειξε επίσης ότι ο αριθμός των αμοιβαίων κεφαλαίων κρυπτογράφησης που διαχειρίζονται περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια αυξήθηκε σε 35 τοις εκατό – αύξηση από το προηγούμενο 19 τοις εκατό του.

Η αύξηση του θεσμικού συμφέροντος, φυσικά, οφείλεται εν μέρει στην οικονομική αβεβαιότητα και τις άνευ προηγουμένου νομισματικές πολιτικές σε παγκόσμιο επίπεδο, που ενισχύονται από την πανδημία COVID-19..

Ωστόσο, ο κοροναϊός δεν είναι ο μόνος λόγος που βλέπουμε τόσο μεγάλη εισροή θεσμικών μετρητών στο χώρο της κρυπτογράφησης. Οι ράμπες που χτίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια επίσης χρησιμοποιούνται πλέον. Ο Henri Arslanian, PwC Global Crypto Leader, εξήγησε σε μια συνομιλία με το OKEx Insights στις 16 Μαΐου:

«Πριν από δύο χρόνια, ένας θεσμικός παίκτης που ήθελε έκθεση σε κρυπτογράφηση έπρεπε να ξεκινήσει ένα ταξίδι και πιθανότατα να ασχοληθεί με μη ρυθμιζόμενους παίκτες. Σήμερα, υπάρχουν πολλές εύκολες επιλογές, από κρυπτονομίσματα έως ρυθμιζόμενα μέσα, που το καθιστούν ευκολότερο. “

Επιπλέον, ο Arslanian πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε από τους θεσμικούς επενδυτές να χάσουν το ενδιαφέρον τους για την κρυπτογράφηση σύντομα. Είπε στο OKEx Insights:

«Αναμένω να δω το θεσμικό ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης να αυξάνεται τους επόμενους μήνες. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στις μακροοικονομικές εξελίξεις, από τις CBDC έως το Libra, αλλά και σε σημαντικές εκτιμήσεις όπως η σαφήνεια των κανονιστικών ρυθμίσεων και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών. “

Η Fidelity προσφέρει προστασία Bitcoin

Εν τω μεταξύ, ο επενδυτικός γίγαντας Fidelity ενήργησε στην ανάγκη για θεσμικούς επενδυτές να διασφαλίσουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία με εταιρείες που εμπιστεύονταν. Βραχίονας κρυπτογράφησης της Fidelity Investments ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ότι θα ενεργούσε ως θεματοφύλακας Bitcoin για την εταιρεία επενδύσεων κρυπτογράφησης Nickel Digital που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής της Fidelity Digital Assets Europe, Chris Tyrer, διάσημος στο Reuters τη στιγμή που αναμένει ότι η θεσμική τάση θα συνεχιστεί καθώς «βλέπουμε μια αύξηση στο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών».

Η πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Βοστώνη έχει σήμερα σχεδόν 8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.

Το Stack Funds ανοίγει την επιμέλεια και την έκθεση σε παίκτες εκτός Η.Π.Α.

Παρακολούθηση του θεματοφύλακα της Fidelity ήταν ο Stack Funds, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που εδρεύει στη Σιγκαπούρη άρχισε να προωθεί ένα πλήρως ασφαλισμένο Bitcoin tracker fund και θεματοφυλακή λύση σε διαπιστευμένους επενδυτές στην Ασία και, γενικότερα, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η CoinMetrics παρέχει την τιμολόγηση για το tracker fund και η λύση φύλαξης παρέχεται από την BitGo και την Silvergate.

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο για την προσφορά Stack Funds είναι ότι θα προσφέρει μόνο θέσεις long – πράγμα που σημαίνει ότι οι έμποροι δεν μπορούν να υποθέσουν το μειονέκτημα – με φυσικά bitcoin και να διατηρήσουν ένα σχετικά χαμηλό τέλος διαχείρισης.

Η Amun AG επικεντρώνεται στη μείωση του BTC

Η Amun AG ξεκίνησε επίσης γρήγορα το 2020 με προσφορές που σχετίζονται με Bitcoin για θεσμικούς εμπόρους.

Τον Ιανουάριο, Amun ξεκίνησε το 21Shares Short Bitcoin ETP (SBTC) στο SIX. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το προϊόν που διαπραγματεύεται το χρηματιστήριο παρακολουθεί την αντίθετη απόδοση του Bitcoin – σε αντίθεση με το προαναφερθέν προϊόν της Stack Funds – και παρέχει έκθεση σε επενδυτές που θέλουν να παίξουν την κορυφαία τιμή του ψηφιακού νομίσματος και στις δύο κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, το σύστημα παρακολούθησης SBTC με δομή ETP είναι το πρώτο σύντομο / αντίστροφο προϊόν του είδους του που βασίζεται σε ψηφιακό στοιχείο και είναι το πρώτο αντίστροφο Bitcoin ETP σε ρυθμιζόμενο ελβετικό χώρο διαπραγμάτευσης.

21Shares Short Bitcoin ETP γράφημα ενός λεπτού. Πηγή: TradingView

Η Renaissance Technologies δείχνει ενδιαφέρον για το BTC

Τον Απρίλιο του 2020, έγινε γνωστό ότι ο γίγαντας hedge fund Renaissance Technologies είχε ένα πιθανό ενδιαφέρον για την αγορά futures Bitcoin. ΕΝΑ κανονιστική κατάθεση τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι η εταιρεία είχε δώσει άδεια στα υψηλού προφίλ Medallion Funds να «πραγματοποιήσει συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin» στο CME. Τα νέα συνέπεσαν με αναφερόμενη αύξηση σε νέους λογαριασμούς συναλλαγών για μελλοντικά συμβόλαια CME Bitcoin.

Η Renaissance Technologies είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου στον κόσμο, προς το παρόν με μόλις κάτω 166 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.

Το διάγραμμα ανοιχτού ενδιαφέροντος θεσμικού CME Bitcoin Futures δείχνει αύξηση τον Απρίλιο και τον Μάιο. Πηγή: Λοξότητα

Όταν το Bitcoin ETF?

Ενώ είναι σαφές ότι όλο και περισσότερα προϊόντα διατίθενται σε θεσμικούς επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν έκθεση στην κρυπτογράφηση (και συγκεκριμένα στην αγορά Bitcoin), παραμένει ένα συγκεκριμένο προϊόν που μέχρι στιγμής αγωνίστηκε να δει το φως της ημέρας – το πολύ συζητημένο χρηματιστήριο Bitcoin (ETF).

Οι εφαρμογές Bitcoin ETF έχουν πλέον μακρύ ιστορικό απόρριψης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), με το πιο πρόσφατο την απόρριψη της προσφοράς του Wilshire Phoenix τον Φεβρουάριο του 2020. Όπως συνέβη με τις προηγούμενες απορρίψεις, ο τελευταίος αιτών απέτυχε να αποδείξει επαρκώς ότι η αγορά BTC είναι ανθεκτική σε χειραγώγηση.

Το πρακτορείο τώρα διάσημος συνήγορος κρυπτογράφησης, Ο Επίτροπος της SEC, Hester Peirce, για άλλη μια φορά εξέφρασε τη διαφωνία της προς την απόφαση, δηλώνοντας:

"Αυτή η γραμμή απορρίψεων με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτή η Επιτροπή δεν είναι πρόθυμη να εγκρίνει την καταχώριση οποιουδήποτε προϊόντος που θα παρέχει πρόσβαση στην αγορά bitcoin και ότι καμία αρχειοθέτηση δεν θα πληροί τα συνεχώς μεταβαλλόμενα πρότυπα που επιμένει η Επιτροπή να εφαρμόσει σε bitcoin προϊόντα – και μόνο σε προϊόντα που σχετίζονται με το bitcoin. “

Ειδικότερα, η Bitwise Asset Management απέτυχε επίσης να λάβει έγκριση από την SEC για το Bitcoin ETF της πέρυσι. Η απόρριψη ακολούθησε το υψηλό προφίλ της εταιρείας απόπειρα να εξαλείψει τις ανησυχίες της Επιτροπής σχετικά με τη χειραγώγηση της αγοράς, την επιμέλεια, τη ρευστότητα, την τιμολόγηση και το arbitrage στην αγορά Bitcoin σε μια λεπτομερή παρουσίαση.

Ενώ το ETF Bitcoin που έχει εγκριθεί από την SEC φαίνεται να είναι απίθανο να έχει προοπτική, δεν είναι εντελώς εκτός πιθανότητας τα επόμενα χρόνια. Η SEC μπορεί να κερδίσει περισσότερη εμπιστοσύνη στο προϊόν καθώς η βιομηχανία καθιερώνεται όλο και περισσότερο. Ο Arslanian της PwC εξήγησε στο OKEx Insights:

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε έμπειρους επαγγελματίες χρηματοδότησης να εισέρχονται στο χώρο της κρυπτογράφησης καθώς η βιομηχανία εξελίσσεται και ωριμάζει. Αυτό δίνει περισσότερη άνεση όχι μόνο στους θεσμικούς επενδυτές αλλά και στις ρυθμιστικές αρχές. “

Έτσι, ενώ κανείς δεν πρέπει να αναπνέει περιμένοντας ένα Bitcoin ETF να χτυπήσει τα επίπεδα συναλλαγών των ΗΠΑ, φαίνεται ότι – δεδομένης της σταθερής αύξησης στις ράμπες, των προθεσμιακών προσφορών BTC και των θεσμικών χρημάτων που ρέουν στο διάστημα ούτως ή άλλως – μπορεί να μην έχει σημασία.

Το OKEx Insights παρουσιάζει αναλύσεις αγοράς, σε βάθος χαρακτηριστικά και επιμελημένα νέα από επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map