Ανάλυση Bitcoin | 7-Κατανόηση των τάσεων της αγοράς και των χρονικών κύκλων σε αυτό το επεισόδιο

Υπάρχει μια τάση ανόδου και πτώσης, διαβάζοντας τη γλώσσα των τιμών.

Υπάρχει ένα σήμα για αγορά και πώληση, και αποχαιρετήστε την αίσθηση της συμφωνίας.

Γεια σου! Θα μιλήσουμε για τις τάσεις της αγοράς και τους κύκλους χρόνου σε αυτό το επεισόδιο.

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ αυτό το δίλημμα: ένας κύκλος χρόνου δείχνει μια ανοδική τάση, αλλά ο άλλος δείχνει το αντίθετο. Ποιος πρέπει να εμπιστευτώ?

Πρόκειται για ένα γράφημα διάρκειας 1 ώρας του τριμηνιαίου συμβολαίου EOS από την αγορά μελλοντικών προθεσμιών OKEx. Οι κορυφές και οι κοιλότητες είναι εμφανείς, σχηματίζοντας ανοδική τάση.

Τι γίνεται με το ημερήσιο γράφημα; Οι κορυφές και οι κοιλότητες σταδιακά κατεβαίνουν, σχηματίζοντας μια πτωτική τάση.

Λοιπόν, πρέπει να πάω πολύ ή να κάνω σύντομα; Ο κύκλος τάσεων είναι εδώ για να σας βοηθήσει να λάβετε αποφάσεις συναλλαγών.

Η μεταβολή των τιμών που συμβαίνει μέσα σε λίγες ώρες αναφέρεται συχνά ως βραχυπρόθεσμη τάση, είναι η κύρια αναφορά κύκλου για τις βραχυπρόθεσμες συναλλαγές. Η μεταβολή των τιμών που συμβαίνει μέσα σε λίγες ώρες έως μερικές ημέρες αναφέρεται ως μεσοπρόθεσμη τάση, ο κύριος κύκλος αναφοράς για τις μεσοπρόθεσμες συναλλαγές. τάσεις που διαρκούν για εβδομάδες αναφέρονται ως μακροπρόθεσμες τάσεις.

Η κυματιστή μακροπρόθεσμη τάση αποτελείται στην πραγματικότητα από πολλαπλές μεσοπρόθεσμες τάσεις, ενώ οι μεσοπρόθεσμες τάσεις αποτελούνται από πολλαπλές βραχυπρόθεσμες τάσεις.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το γράφημα που δείχνει πώς εξελίσσεται η τάση με την πάροδο του χρόνου. Ας υποθέσουμε ότι αυτό είναι ένα γράφημα κηροπηγίων διάρκειας 1 ώρας και, στη συνέχεια, αλλάζει σε ημερήσιο γράφημα μεγαλύτερου κύκλου.

Θα παρατηρήσετε ότι η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση είναι μέρος της μεσοπρόθεσμης πτωτικής τάσης.

Αλλαγή του κύκλου σε μεγαλύτερη εβδομαδιαία ή ετήσια τάση, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι οι βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες τάσεις αποτελούν μέρος της μακροπρόθεσμης τάσης.

Οι έμποροι λατρεύουν να εικάζουν αν η αγορά είναι bearish ή bullish, και συχνά αναφέρονται σε μακροπρόθεσμη τάση μηνών ή ετών.

Αυτό δείχνει το διάγραμμα κηροπηγίων του κύκλου 3 ημερών BTC. Κάθε κηροπήγιο αντιπροσωπεύει 3 ημέρες. Παρατηρήστε από το γράφημα ότι το BTC bullish run ξεκίνησε από τα μέσα του 2015 έως το τέλος του 2017, μια μεγάλη bullish run που διήρκεσε 2 χρόνια.

Εκτός από την ταξινόμηση των τάσεων σε σύντομο, μεσαίο και μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα, η θεωρία Dow την ταξινομεί επίσης σε πρωτογενή, ενδιάμεση τάση και τριτογενή τάση.

Η πρωτογενής τάση αναφέρεται σε μια αγορά ταύρων που εμφανίζει σαφείς κορυφές ή κατώφλι, που εκτείνονται σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο. Η πρωτογενής τάση διαρκεί περισσότερο και απαιτεί περισσότερο όγκο κεφαλαίου, επομένως η τάση από μεγάλους κύκλους είναι πιο αξιόπιστη, όπως οι καθημερινές και εβδομαδιαίες τάσεις, είναι πολύ απίθανο να χειραγωγείται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ενδιάμεση τάση κινείται έναντι της πρωτογενούς τάσης και η απόκλιση συνήθως διορθώνεται αυτόματα.

Είναι σχετικό με την πρωτογενή τάση – εάν η πρωτογενής τάση είναι ανοδική, η ενδιάμεση τάση θα ήταν τα κατώτατα όρια κατά την ανοδική τάση.

Εάν η κύρια τάση είναι bearish, η ενδιάμεση τάση είναι τότε η ανάκαμψη κατά τη διάρκεια της πτωτικής τάσης. Η διόρθωση θα είναι εντός του 1/3 έως 2/3 της αρχικής τάσης.

Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι οι μικρές τάσεις που διορθώνουν την κίνηση της δευτερεύουσας τάσης, αντιπροσωπεύοντας τις καθημερινές διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά. Είναι το ευκολότερο να χειραγωγηθεί, επομένως οι απλοί έμποροι συμβουλεύονται να αποφεύγουν τις συναλλαγές βραχυπρόθεσμων τάσεων.

Οι τάσεις συσχετίζονται. Όταν η τάση στρέφεται αντίθετα, οι μικρότερες τάσεις είναι συχνά πιο ευέλικτες.

Η τάση έχει περιεκτική δομή και δεν θα διαρκέσει για πάντα. Όλες οι τάσεις έχουν τους συγκεκριμένους κύκλους τους. Πώς να πείτε εάν η τάση θα τελειώσει?

Όταν το σημείο διόρθωσης είναι χαμηλότερο από το τελευταίο ανερχόμενο σημείο σε ανοδική τάση, δείχνει ότι η ανοδική τάση έχει λήξει.

Όταν το σημείο ανάκαμψης είναι υψηλότερο από το πρώτο σημείο φθίνουσας τάσης, υποδηλώνει ότι η πτωτική τάση έχει τελειώσει.

Αυτό είναι ένα γράφημα 4 ωρών συναλλαγών BTC / USDT στην αγορά spot OKEx. Τα σημεία Α, Β και Γ αυξάνονται σταδιακά για να σχηματίσουν ανοδική τάση. Όταν η τιμή διορθωθεί στο σημείο Δ (χαμηλότερο από το σημείο Γ), μπορούμε να πούμε ότι η ανοδική τάση έχει λήξει.

Αυτό είναι ένα 6ωρο διάγραμμα συναλλαγών BTC / USDT στην αγορά spot OKEx. Τα σημεία A, B και C βαθμιαία κατεβαίνουν για να σχηματίσουν μια πτωτική τάση. Όταν η τιμή ανακάμπτει στο σημείο Δ (υψηλότερο από το σημείο Γ), δείχνει ότι η πτωτική τάση έχει τελειώσει.

Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές εξετάζουν την πρωτογενή τάση. Μπορεί να κρατήσουν για μήνες ή χρόνια, επομένως διαπραγματεύονται σύμφωνα με τα ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία γραφήματα κηροπηγίων.

Οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές χρησιμοποιούν την ενδιάμεση τάση και τη βραχυπρόθεσμη τάση για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Crypto λειτουργεί 24/7 και αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο. Είναι μια πολύ γρήγορη βιομηχανία.

Λοιπόν, επιστρέφοντας στην πρώτη μας ερώτηση: εάν ένας κύκλος χρόνου δείχνει ανοδική τάση, αλλά ο άλλος δείχνει το αντίθετο, πώς να κάνετε συναλλαγές; Απλώς ακολουθήστε το στυλ σας: Ακολουθήστε την τάση που ταιριάζει στις συναλλαγές σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner