Ανάλυση Bitcoin | 6-Κατανοήστε τις τάσεις της αγοράς στο εμπόριο

Υπάρχει μια τάση ανόδου και πτώσης, διαβάζοντας τη γλώσσα των τιμών.

Υπάρχει ένα σήμα για αγορά και πώληση, και αποχαιρετήστε την αίσθηση της συμφωνίας.

Γειά σου! Στο σημερινό επεισόδιο θα μιλήσουμε για τις τάσεις της αγοράς και τα μοτίβα τους.

Λοιπόν, ποια είναι η τάση της αγοράς?

Με τις πιο απλές λέξεις, η τάση είναι όπου η αγορά κινείται – ανεβαίνει, κατεβαίνει ή κινείται προς τα πλάγια.

Η τάση της αγοράς είναι σαν τη ροή του νερού. Λόγω της βαρύτητας, το νερό ρέει φυσικά προς τα κάτω. Ομοίως, σε μια κεφαλαιαγορά, λόγω της διαφοράς μεταξύ της τιμής και της αξίας των επενδύσεων, η τιμή τείνει να επιστρέφει στην αξία υπό την επήρεια της αγοράς. Το διαφορετικό τοπίο επηρεάζει τη ροή του νερού, δημιουργώντας καταρράκτες ή ποτάμια. Ομοίως, σε μια κεφαλαιαγορά, οι διαφορετικές αποφάσεις των εμπόρων επηρεάζουν την τάση της αγοράς.

Ο θρυλικός έμπορος Jesse Livermore είπε κάποτε: «Οι τιμές, όπως όλα τα άλλα, κινούνται σύμφωνα με την ελάχιστη αντίσταση.» Εάν η ανοδική αντίσταση είναι χαμηλότερη από την πτώση της αντίστασης, η τιμή θα αυξηθεί και το αντίστροφο. Η εύρεση της τάσης σημαίνει την εύρεση της πορείας της ελάχιστης αντίστασης.

Η πορεία της ελάχιστης αντίστασης δεν είναι πάντα ευθεία, όπως τα ποτάμια που ρέουν πάντα γύρω από ένα βουνό και όχι μέσα από αυτό. Οι τάσεις έχουν επίσης διαφορετικά μοτίβα.

Τα μοτίβα τάσης κινούνται σαν κύματα. Η τιμή αγοράς δεν κινείται κατευθείαν προς μία κατεύθυνση, αλλά κινείται πάντα σε μοτίβο ζιγκ-ζαγκ όπως τα κύματα, με καθαρές κορυφές και γούρνες.

Οι κορυφές και οι κοιλότητες μοιάζουν με τους δυαδικούς κωδικούς 0 και 1 σε έναν υπολογιστή – είναι τα βασικά στοιχεία διαφορετικών τάσεων.

Η διαφορετική θέση των κορυφών και των κατωφλιών καθορίζει εάν η τάση της αγοράς ανεβαίνει, πέφτει ή έχει συμφόρηση.

Ας δούμε ένα πραγματικό διάγραμμα κίνησης τιμών για να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των προτύπων τάσεων.

Αυτό δείχνει μια ανοδική τάση, όπου οι κορυφές και οι κοιλότητες κινούνται σταδιακά προς τα πάνω.

Αυτό δείχνει μια πτωτική τάση, όπου οι κορυφές και οι κοιλότητες κινούνται σταδιακά προς τα κάτω.

Αυτό δείχνει μια κοινή συμφόρηση. Οι κορυφές δεν αυξάνονται σταθερά και ούτε οι κοιλότητες πέφτουν σταθερά. Επομένως, το κύριο χαρακτηριστικό μιας συμφόρησης είναι ότι οι κορυφές και οι κοιλότητες δεν παρουσιάζουν καθαρές ανοδικές ή πτωτικές τάσεις. Αντ ‘αυτού, παραμένουν στο ίδιο επίπεδο (θα το καλύψουμε αργότερα).


Μέσω της ανάλυσης των θέσεων των κορυφών και των κοιλοτήτων σε ένα γράφημα, μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ ανοδικής τάσης, πτωτικής τάσης και συμφόρησης. Για να απεικονίσουμε την τάση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις «γραμμές τάσης».

Πώς να σχεδιάσετε μια γραμμή τάσης; Απλώς συνδέστε τα υψηλά του άξονα ή κάτω από τα χαμηλά του άξονα στο γράφημα.

Συνδέστε τα περιστρεφόμενα χαμηλά σημεία Α και Β όπως φαίνεται στο γράφημα για να πάρετε μια ανοδική γραμμή (μια ανοδική γραμμή). Ωστόσο, μόνο η σύνδεση 2 γούρνων δεν αποτελεί αποτελεσματική απόδειξη ανοδικής τάσης. Χρειαζόμαστε μια τρίτη γούρνα (C) για να το αποδείξουμε.

Για να σχεδιάσετε μια καθοδική γραμμή, συνδέστε το σημείο Α και το σημείο Β όπως φαίνεται στο γράφημα, το σημείο Γ θα πέσει στην ευθεία γραμμή, πράγμα που σημαίνει ότι η καθοδική γραμμή τάσης είναι αποτελεσματική. Η τάση απλοποιεί τις τάσεις ως προβλέψιμες τάσεις τιμών όταν η τιμή φτάσει στα επίπεδα στήριξης και αντίστασης, αλλά μπορεί επίσης να παρέχει μια λανθασμένη άποψη. Το σημείο Γ εμφανίζεται μετά τη σχεδίαση της γραμμής και το σημείο Δ και το σημείο Ε ενδέχεται να εμφανίζονται ή να μην εμφανίζονται, η υποστήριξη και η αντίσταση της γραμμής τάσης θα παραβιαστούν στο τέλος.

Πώς να πείτε αν η τάση είναι ισχυρή, αδύναμη ή συνεχής; Ας ρίξουμε μια ματιά στο “slope”.

Αυτό δείχνει μια γραμμή τάσης 45 μοιρών προς τα πάνω. Επίσης γνωστό ως αντικειμενική γραμμή, δείχνει τη δύναμη της τάσης όπου οι τιμές και ο χρόνος είναι σε τέλεια ισορροπία. Ως εκ τούτου, η τάση 45 μοιρών αναμένεται να διατηρηθεί.

Όταν η τάση τάσης αλλάζει από 45 μοίρες σε 65 μοίρες, η ανοδική τάση είναι ισχυρότερη, αλλά συνδέει λιγότερα κηροπήγια από τη γραμμή τάσης 45 μοιρών, πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές προχωρούν σε μη αναμενόμενο ρυθμό και είναι πιο δύσκολο να διατηρηθούν. Όταν η αγορά αλλάζει από ανύψωσης, η πτωτική τάση θα είναι εξίσου ισχυρή και γρήγορη, ως εκ τούτου δεν είναι συνετό να κυνηγούν οι νικητές.

Αυτό δείχνει μια γραμμή τάσης 30 μοιρών προς τα πάνω. Σε σύγκριση με τις γραμμές τάσης 45 μοιρών και 65 μοιρών, η γραμμή τάσης 30 μοιρών είναι η πιο αδύναμη στην εξέλιξη των τιμών και είναι λιγότερο κυμαινόμενη.

Τέλος, ας γνωρίσουμε έναν ειδικό τύπο trendline – κανάλι συναλλαγών.Υπό ορισμένες συνθήκες, η τάση των τιμών είναι περιορισμένη σε δύο παράλληλες γραμμές τάσης: τη βασική γραμμή τάσης και τη γραμμή καναλιού.

Η μαύρη γραμμή είναι η κατώτερη γραμμή τάσης, ενώ η μπλε γραμμή είναι η άνω γραμμή καναλιού. Στα αριστερά είναι ένα απλοποιημένο γράφημα αύξοντος καναλιού, το ένα στα δεξιά είναι ένα γράφημα καθοδικού καναλιού.

Ας δούμε ένα πραγματικό γράφημα. Όταν τα κηροπήγια διασχίζουν πάνω από τη γραμμή του καναλιού, αυτό σημαίνει ότι η τάση προχωρά και γίνεται ισχυρότερη. όταν τα κηροπήγια πέφτουν κάτω από τη γραμμή καναλιού, αυτό σημαίνει ότι η τάση εξασθενεί και η αγορά μπορεί να γυρίσει.

Αυτό ισχύει μόνο για τις τάσεις της αγοράς. Την επόμενη εβδομάδα, θα μιλήσουμε για την «τάση και τους χρονικούς κύκλους της», μείνετε συντονισμένοι!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map