Dræber kryptoslangen

Kom godt i gang med kryptokurrency er en tilsyneladende enkel proces. Det er imidlertid kompliceret af teknologien og koncepterne, der ligger til grund for markedet. Det tekniske sprog, der bruges til at tale om investering i kryptokurrency, får selv de mest interesserede individer til at ryste på hovedet og vende sig væk. Alt jargon og kryptoslang fungerer som hindringer for begyndere, der ønsker at være involveret i krypto.

Hvis du er en af ​​de mennesker, der er skræmt af markedet, skal du ikke sukke og give op. Læs videre. Lad os forstå jargonen og lære kryptoslang sammen.

Jargon i Crypto World

Altcoins

Bitcoin var den første og originale kryptokurrency. I kryptokurrency-samfundet betragtes alt andet som en Altcoin. Et par eksempler er Litecoin, ZCash, Ripple og Dash. Fra og med 2019 er der mere end 2200 mønter opført i CoinMarketCap – et websted, der bruges til at spore og analysere kryptomarkedet.

Hvis du er interesseret i at vide, hvilket altcoin du skal investere nu, så tjek min guide om de bedste altcoins.

Blockchain

Blockchain er teknologien bag kryptokurrency. Enkelt sagt er det en distribueret digital hovedbog af transaktioner, der er sikker og permanent. Hver optagelse kaldes en blok. En række blokke forbinder hinanden for at danne blockchain.

Køb vægge og sælg vægge

Køb vægge og salg vægge er værktøjer til at manipulere markedet. En salgsvæg bruges til at forhindre priser i at gå højere, hvilket, hvis det lykkes, giver dig mulighed for at købe mere valuta til lavere priser. En købsvæg er det nøjagtige modsatte. Det gøres for at forhindre, at priserne bliver lavere.

Her er en hypotetisk situation. Hvis du vil købe en enorm mængde valuta og placere flere købsordrer, vil prisen hæve og påvirke markedet. I stedet kan du prøve at oprette en salgsvæg. Afgiv en salgsordre for en enorm mængde krypto. Dette får det til at virke som en stor spiller ved, at noget er ved at ske. Det vil skabe en panik, der får andre investorer til at sælge deres valuta til en lavere pris end din. Hvis du vil sælge din valuta, skal du sætte en købsvæg i stedet.

Kryptografi

Kryptografi er en metode til kryptering og dekryptering af information, så den kun kan ses af de tilsigtede modtagere. Dette gøres ved hjælp af en matematisk algoritme kaldet cipher. I kryptokurrency bruges den til at sikre og verificere transaktioner.

Gaffel

Nu og da ændrer udviklere reglerne og protokollerne for kryptokurver, hvilket fører til en opdeling i blockchain. Når dette sker, kaldes det en gaffel. En blød gaffel er dybest set, når der foretages opdateringer til en kæde, mens en hård gaffel henviser til ændringer i protokol, der skaber en ny og separat version af kæden.

Genesis Block


Genesis-blokken er et udtryk, der bruges til at henvise til den første blok, der nogensinde er udvundet i Bitcoin-blokkæden af ​​kryptovalutaens skaber, Satoshi Nakamoto.

Hashing

Når et computerprogram omdanner information til en række bogstaver og tal, kaldes det hashing. Dette beskytter oplysninger mod manipulation og styrker dets sikkerhed. 

Markedsværdi

Også kaldet Market cap eller MCAP, dette udtryk refererer simpelthen til det samlede antal mønter i omløb ganget med prisen på en individuel mønt. Dette er nyttigt ved bestemmelse af værdien af ​​en valuta.

Minedrift

Minedrift henviser til processen med validering af oplysninger og derefter tilføjelse af disse oplysninger i blockchain.

Privat nøgle

Det er vigtigt, at du holder dette for dig selv. En privat nøgle er en række bogstaver og tal, der giver dig mulighed for at bruge eller få adgang til din digitale valuta. Tænk på det som et kodeord, du har brug for for at være sikker. Privat nøgle bruges normalt til at få adgang til din bitcoin-tegnebog.

Offentlig nøgle

Også en sammensat af tal og bogstaver, en offentlig nøgle giver dig mulighed for at modtage digital valuta.

Slang i Crypto World

Nu hvor du har fået et overblik over grundlæggende tekniske udtryk, skal vi se på de slangudtryk, som begyndere skal gøre sig bekendt med. Intet skriger nybegynder mere end at være ukendt med disse vilkår. For at starte en dialog eller deltage i en samtale skal du først give mening.

Taskeholdere

Tasker er kryptoaktiver, der blev købt til en højere pris end den nuværende markedsværdi. En person, der holder på disse aktiver med faldende værdi, kaldes en bagholder.

DYOR

Lav din egen forskning. I en verden af ​​kryptokurrency, som er meget spekulativ, opfordres du til at uddanne dig selv i stedet for blindt at følge andres råd.

Flippende

Brugt til at beskrive en begivenhed, der endnu ikke er sket, refererer flippening til et fremtidigt sandsynligt scenario, hvor Bitcoin beslaglægger at have den højeste markedsværdi og bliver overhalet af Ethereum. 

FOMO

Når tokens er på et højdepunkt, har folk frygt for at gå glip af (FOMO), hvilket får dem til at ønske at komme ind på hype. På en relateret note er Joy of Missing Out (JOMO) også en ting, der bruges til at udtrykke lettelse, når hype ikke var det værd, og de lod det ikke komme til dem.

FUD

Frygt, usikkerhed og tvivl (FUD) er, når negativitet spredes om kryptokurrency. Det bruges til at beskrive en strategi til at manipulere markedspriser, som involverer spredning af misinformation til lavere priser. Peddlers of FUD kaldes FUDsters.

HODL

Hold On For Dear Life (HODL) er handlernes mantra, når der sker bevægelser på markedet, såsom udsving i prisen. Det var oprindeligt en stavefejl af ordet “hold”.

Pumpe og dump (PND)

Dette er en praksis udført af enkeltpersoner eller flere personer for at manipulere prisen på valuta. Priserne oppustes hurtigt, så de kan sælges til en høj pris. Dette efterfølges normalt af et nedbrud på markedet.  

Rekt

Et slangudtryk for ordet “ødelagt”, Rekt bruges til at beskrive en erhvervsdrivende, der mistede masser af penge fra en dårlig handel.

Sats

Sats, Satoshis ‘stenografi, refererer til den mindste enhed i en Bitcoin. Dette udtryk er et nik til den første digitale valutas skaber.

Til månen

Dette slangudtryk bruges, når priserne stiger hurtigt. Det kan bruges både som navneord og slagmark. Alternative former for denne slang er “When moon”, der bruges til at beskrive tidspunktet for skarp stigning; og “Mooning” for verbformen.

Hval

Hvaler er store aktører på kryptokurrencymarkedet. De har en stor mængde mønter og kan forårsage store bevægelser såsom nedbrud eller fald på markedet.

Der er et stort antal hvaler i kryptoverdenen, herunder nogle kryptomillionærer, der er nævnt i denne artikel.

Konklusion

Når du påtager dig nye sysler som kryptokurrency, er forståelse af sproget centralt for din succes. Før du kan udarbejde en effektiv strategi eller vælge passende værktøjer til at hjælpe dig med at købe, handle og overvåge markedet, skal du have et bestemt niveau af kryptolæsefærdighed.

Forhåbentlig bidrog denne artikel til denne indsats ved at afklare vigtige udtryk og forklare vigtige begreber. På denne måde er du mere informeret og efterfølgende mere rustet til at træffe en beslutning. Føler du dig mere selvsikker på at spille kryptokurrencymarkedet?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map