Χρηματοδότηση κεφαλαίων στη Βόρεια Αμερική

Από περίπου το 2009, το crowdfunding στη Βόρεια Αμερική έχει αυξηθεί σταθερά. Η ήπειρος, ωστόσο, είναι ένα μεγάλο μέρος, με σαφείς αποκλίσεις στις ρυθμιστικές προσεγγίσεις μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτές οι διαφορές έχουν οδηγήσει στο αμερικανικό crowdfunding να γίνει μια δραπέτη αγορά, σε σχέση με τον Καναδά.

Τι είναι αυτό?

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το crowdfunding είναι ένα μέσο συγκέντρωσης κεφαλαίων από μια μεγάλη ομάδα επενδυτών / δωρητών, αντί για επιλεγμένους επιχειρηματίες.

Το Crowdfunding ξεκίνησε αρκετά απλό – δώστε σε ένα ευρύτερο κοινό την ευκαιρία να βοηθήσετε τις νέες εταιρείες έξω από την πύλη. Ωστόσο, όταν προσελκύει την προσοχή πολλών, η νομοθεσία περί κινητών αξιών απαγόρευσε στους εκδότες να αποζημιώνουν τους μη διαπιστευμένους επενδυτές / συμμετέχοντες με ίδια κεφάλαια στις εταιρείες τους. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν πραγματικά επενδυτές καθόλου, αλλά απλώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας εταιρείας με την υπόσχεση να αποκτήσουν ένα προϊόν μια μέρα.

Γρήγορα προς το 2012, και μια ομάδα εταιρειών που περιβάλλουν τον κλάδο συνεργάστηκε με επιτυχία με ρυθμιστικούς φορείς στις Η.Π.Α. για την τροποποίηση των υφιστάμενων νόμων. Αυτές οι προσπάθειες τελικά κατέληξαν στο σχηματισμό, αυτού που είναι γνωστό, του «Jumpstart Our Businesses Act» (JOBs Act).

Πράξεις εργασίας

Αυτό που έκανε ο νόμος JOBs ήταν να ανοίξει τις πύλες για το ευρύ κοινό να αποκτήσει έκθεση σε πραγματικές επενδυτικές ευκαιρίες. Μέχρι να τεθεί σε ισχύ, οι τίτλοι μπορούσαν να πωληθούν και να διανεμηθούν μόνο σε διαπιστευμένους επενδυτές.

Ο στόχος αυτού ήταν πρωτίστως να βοηθήσει τις νέες εταιρείες, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που θα αντιμετωπίσει μια νεοσύστατη εταιρεία είναι η επίτευξη χρηματοδότησης (ανεξάρτητα από το δυναμικό) για την ανάπτυξη των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Προηγουμένως, για την επίτευξη της εν λόγω χρηματοδότησης, οι ρυθμιστικές αρχές απαιτούσαν την υποβολή και την έγκριση ενός λεπτομερούς ενημερωτικού δελτίου για την πώληση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου που θεωρείται ασφάλεια. Αυτό είναι ένα απαγορευτικό κόστος, και χρονοβόρο, που σημαίνει – πιθανότατα δεν είναι εφικτό για μια μικρή εκκίνηση. Ενώ αυτή η δέσμευση μπορεί να είναι άνευ σημασίας για μια εταιρεία που συγκεντρώνει εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που αναζητούν μέτρια ποσά μπορεί να το βρίσκουν πιο απότομο.

Φυσικά, αυτή η νέα πράξη ήρθε με περιορισμούς. Σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα κατάλληλα επίπεδα προστασίας των επενδυτών, τέθηκαν σε εφαρμογή διασφαλίσεις Τα παρακάτω είναι μόνο μερικά παραδείγματα:

  • Τα συμβάντα δημιουργίας κεφαλαίου πρέπει να ελέγχονται από εγγεγραμμένους μεσίτες / εμπόρους
  • Όρια επενδύσεων με βάση την καθαρή αξία
  • Όρια γενιάς σε οικοδεσπότες crowdfunding

Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται περιοριστικό, αυτό που έκανε ήταν να ανοίξει τις πόρτες, οδηγώντας σε μια εποχή όπου οι επενδυτικές ευκαιρίες δεν περιορίζονταν πλέον σε εκείνες που ήταν ήδη πλούσιες.

Υστερεί πίσω

Αυτό μας φέρνει στο βόρειο ομόλογο των Ηνωμένων Πολιτειών – τον Καναδά. Ενώ υπάρχει crowdfunding στον Καναδά, η ευελιξία και η ελευθερία για τους εκδότες / επενδυτές απλά δεν είναι η ίδια με αυτή των ΗΠΑ – παρά τα χρόνια που αφαιρέθηκαν από την έλευση του σύγχρονου crowdfunding.

Το κύριο ζήτημα είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει πανεθνικός «κανόνας», παρόμοιος με τον νόμο JOBs, στον Καναδά. Κάθε μια από τις διάφορες επαρχίες και περιοχές μπορεί να διαφέρει ελαφρώς στη δομή των κανονισμών τους, καθιστώντας δύσκολη τη συμμόρφωση με όλους ταυτόχρονα.


Αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ καναδικών ρυθμιστικών αρχών, σημαίνει ότι οι εκδότες συχνά περιορίζονται στην ομάδα των επενδυτών τους, καθώς δεν είναι απαραίτητα επιλέξιμοι να φιλοξενήσουν την προσφορά τους σε όλες τις περιοχές – κάνοντας κατά κάποιον τρόπο τον στόχο του crowdfunding.

Ωστόσο, με τις κινήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά την τελευταία δεκαετία θεωρούνται ευρέως ως επιτυχία, η καναδική κυβέρνηση έχει πράγματι λάβει υπόψη. Ανακοινώθηκε στις αρχές του 2019 ότι θα επανεξετάσουν τις πολιτικές τους. ο στόχος του οποίου είναι να εξαλείψει τον τρέχοντα διαχωρισμό μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, δημιουργώντας τη δική τους παραλλαγή του νόμου JOBs.

Με το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά να ανοίγει την πόρτα στον πιθανό εθνικό ρυθμιστή κινητών αξιών το 2018 και σχεδιάζει να αναπτύξει ένα εθνικό βιβλίο κανόνων crowdfunding που ανακοινώθηκε το 2019, ο μεγάλος λευκός βορράς φαίνεται έτοιμος να παίξει catch-up.

Δημοφιλείς πλατφόρμες

Με όλες αυτές τις συζητήσεις σχετικά με το crowdfunding, πολλοί στις ΗΠΑ αναρωτιούνται πού προσφέρεται πρόσβαση σε τέτοιες επενδυτικές ευκαιρίες. Σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, η ίδια η securities.io, η Antoine Tardif, έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο γνωμοδότησης που συζητούσε τις αγαπημένες του πύλες προσφέροντας ευκαιρίες βάσει μετοχών.

Κορυφαίοι 5 ιστότοποι Crowdfunding Equity

Για όσους στον Καναδά ενδιαφέρονται για το crowdfunding μετοχών, ακολουθούν μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες πύλες που δραστηριοποιούνται σήμερα.

Σε άλλα νέα

Πάντα προσπαθώντας να προσαρμοστεί και να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανακοίνωσε πρόσφατα μια πρόταση που θα έβλεπε ότι η πρόσβαση σε πιο παραδοσιακές επενδυτικές ευκαιρίες θα γίνει ακόμη πιο εύκολη για τους επενδυτές.

Αυτή η πρόταση βασίζεται στην αναδιάρθρωση αυτού που ορίζει έναν διαπιστευμένο επενδυτή. Με τη συντριπτική πλειονότητα των επενδυτικών ευκαιριών που περιορίζονται σε εκείνους που ταιριάζουν στο νομοσχέδιο, η διεύρυνση του ορισμού, ώστε να αντικατοπτρίζει τον σύγχρονο κόσμο, θα εκδημοκρατίσει ιδανικά τις επενδύσεις σε ένα βαθμό.

Η SEC προτείνει τροποποίηση των κριτηρίων που περιβάλλουν τους «διαπιστευμένους επενδυτές»

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map