Howard Marks, Διευθύνων Σύμβουλος του StartEngine – Series Συνέντευξη

Ο Howard Marks είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της StartEngine. Από την αρχή, σχεδόν 150 επιτυχημένες χρηματοδοτήσεις έχουν ολοκληρωθεί για νεοσύστατες επιχειρήσεις και άλλες επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας StartEngine.

Πολύ πριν οι ICO γίνουν στάνταρ γλώσσα, ο Χάουαρντ είδε το μέλλον των Προσφορών Διακριτικών Ασφαλείας. Στο δικό του ιστολόγιο και επίσης μέσω άρθρων επισκεπτών ως συντελεστής των Forbes, Hacker Noon, The Mission και Next Web, ο Χάουαρντ μοιράστηκε το όραμά του για το χώρο και έχει εργαστεί για να χαρτογραφήσει την πορεία προς τη ρευστότητα.

Η StartEngine συμμετείχε στο εξαιρετικά επιτυχημένο tZERO STO, διοργανώνει ετήσια συνέδρια και πολλά STO αυξάνουν μέσω της πλατφόρμας StartEngine.

AT: Έχετε το εντυπωσιακό υπόβαθρο, με εκτεταμένη ιστορία στο λογισμικό και στα παιχνίδια. Ωστόσο, αποφασίσατε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα επιταχυντή που ονομάζεται StartEngine. Αυτό που το ενέπνευσε?

HM: Ένιωσα ότι η τεχνολογική κοινότητα του Λος Άντζελες χρειαζόταν έναν επιταχυντή για να επενδύσει σε νέες εταιρείες. Ήμασταν ο πρώτος επιταχυντής που ξεκίνησε στο Λος Άντζελες, πολλοί άλλοι ακολούθησαν. Η αποστολή ήταν να βοηθήσει το Λος Άντζελες να γίνει πόλη τεχνολογίας.

AT: Πόσο καιρό ήταν μέχρι το StartEngine να περιστραφεί προς το crowdfunding μετοχών?

HM: Επενδύσαμε σε 60 νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι περισσότερες από αυτές δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν κεφάλαια. Αυτό ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι επενδυτές ενδιαφερόταν μόνο για ένα πολύ στενό σύνολο ιδεών και έναν συγκεκριμένο τύπο ιδρυτή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία των περισσότερων επενδύσεών μας. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό δεδομένου του πρώιμου σταδίου της φύσης των εταιρειών, ωστόσο, η πρόσβαση στο κεφάλαιο ήταν δύσκολη για τους περισσότερους από αυτούς, ειδικά για τις γυναίκες ιδρυτές. Το 2014, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του επιταχυντή, δημιουργήσαμε την πλατφόρμα crowdfunding και ξεκινήσαμε τον Ιούνιο του 2015.

AT: Ο πρώτος πελάτης σας στο StartEngine Elio Motors συγκέντρωσε εντυπωσιακά 16,9 εκατομμύρια δολάρια. Πώς προμηθευτήκατε αυτόν τον πελάτη?

HM: Μας παρουσιάστηκαν στον Paul Elio μέσω μιας εταιρείας μάρκετινγκ που ένιωθε ότι θα ήταν ένας τέλειος πρώτος πελάτης για την εταιρεία μας. Ο Παύλος ήταν ανίκανος να επενδύσει η κοινότητά του και ήμασταν ενθουσιασμένοι που είχαμε μια τόσο πρώιμη επιτυχία.

AT: Πότε αποφάσισε η StartEngine να προσφέρει επίσης ICO?


HM: Τον Ιούνιο του 2017, διάβαζα για την έκθεση DAO που δημοσίευσε η SEC. Αυτή η έκθεση εξήγησε πώς το DAO ήταν μια επένδυση σε κινητές αξίες αν και τοποθετήθηκε ως μάρκες χρησιμότητας. Αυτό με ενθουσίασε για να μάθω περισσότερα για τους ICO και βρήκα μια τεράστια αναπτυσσόμενη αγορά επενδυτών που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα σε εταιρείες crowdfund. Υπήρχαν δύο βασικές διαφορές από την αγορά μας: Δεν ακολουθούσαν τους νόμους περί κινητών αξιών και προσέφεραν πολλές αγορές ρευστοποίησης για τους επενδυτές. Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τους ICO να βγουν από τις σκιές και να χρησιμοποιήσουν το JOBS ACT για να πουλήσουν τίτλους σύμφωνα με τους κανόνες περί κινητών αξιών. Το πρώτο σημαντικό ICO που ξεκινήσαμε ήταν το tZero τον Φεβρουάριο του 2018.

AT: Ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που περιστράφηκαν από ICO σε STO. Τι σε έκανε να περιστρέφεις προς τους STO?

HM: Οι ICO θεωρήθηκαν από το ευρύ κοινό ως επένδυση σε μάρκες χρησιμότητας. Αν και τα περισσότερα από αυτά τα σύμβολα ήταν κινητές αξίες, δεν πωλήθηκαν ως τέτοια. Η αλλαγή του ονόματος σε STO είχε νόημα επειδή ήταν σαφές ότι αυτές οι προσφορές αφορούσαν τίτλους.

AT: Είμαστε τεράστιοι οπαδοί του tZERO, πώς πήρατε το tZERO στο σκάφος για να αυξήσετε την πλατφόρμα StartEngine?

HM: Όταν ξεκινήσαμε την πρώτη μας σύνοδο κορυφής στις 10 Νοεμβρίου 2017, προσκαλέσαμε τον Ralph Diauto από το tZero να έρθει και να μιλήσει. Είδε ολόκληρο τον οργανισμό μας και πώς επικεντρωθήκαμε στη συμμόρφωση και τηρώντας τους κανόνες. Αυτό ήταν αναζωογονητικό για αυτόν, δεδομένου του μεγάλου αριθμού πλατφορμών που κυκλοφόρησαν βοηθητικά διακριτικά παραβλέποντας τους νόμους.

AT: Το StartEngine Summit ήταν αρκετά επιτυχημένο. Το μόνο παράπονό μου είναι ότι δεν είναι αρκετό καιρό, σχέδια για την πραγματοποίηση αυτού του διήμερου συνεδρίου?

HM: Έχουμε ολοκληρώσει τρεις κορυφές μέχρι στιγμής και η επόμενη θα είναι η 12η Απριλίου. Νομίζω ότι ένα διήμερο συνέδριο έχει νόημα, ωστόσο, περιλαμβάνει δύο φορές περισσότερους ομιλητές και πολύ περισσότερα logistics. Προς το παρόν, επεκτείνουμε το συνέδριο 1 ημέρας και σε συνεργασία με πολλές άλλες εταιρείες του Λος Άντζελες για να προσφέρουμε μια απίστευτη εβδομάδα LA Blockchain.

AT: Έχετε μιλήσει έντονα στο παρελθόν σχετικά με τη στήριξη γυναικών επιχειρηματιών, καθώς οι παραδοσιακοί επιχειρηματίες δεν συχνά παρέχουν την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση που χρειάζονται. Πιστεύετε ότι το crowdfunding μετοχικού κεφαλαίου και οι STO τους προσφέρουν περισσότερο δίκαιο πεδίο?

HM: Έχουμε μάθει ότι κάτω από το 4% του Venture Capital επενδύεται σε εταιρίες με γυναίκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποθαρρύνει τις γυναίκες να συνεχίσουν τα όνειρά τους και τις επιχειρηματικές τους φιλοδοξίες. Αυτή η προκατάληψη συμβάλλει στην έλλειψη διαφοροποίησης στους τύπους εταιρειών που χρηματοδοτούνται και επίσης στους τύπους ιδεών που διατίθενται για τους επενδυτές. Μέχρι στιγμής, η StartEngine έχει γυναίκες που ηγούνται του 22% των εταιρειών στην πλατφόρμα crowdfunding. Αυτό είναι ακόμα χαμηλό, αλλά ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Πιστεύουμε ότι το crowdfunding και οι STO θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση περισσότερων εταιρειών με επικεφαλής τις γυναίκες από τις VC και Angels.

AT: Ξέρω ότι πιστεύετε στις δηλώσεις αποστολής, ποια είναι η δήλωση αποστολής του Start Engine?

HM: Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να επιτύχουν τα όνειρά τους.

AT: Το StartEngine τρέχει αυτήν τη στιγμή το δικό του STO. Θα μπορούσατε να μας πείτε για αυτό το STO, το ποσό αύξησης και τους όρους που προσφέρονται?

HM: Έχουμε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για διαπιστευμένους επενδυτές που ονομάζονται OWN Limited. Αυτό περιορίζεται σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα προτού λάβουμε τα προσόντα από την SEC για την επόμενη δημόσια προσφορά κανονισμού A +. Οι όροι OWN Limited είναι 7,50 $ ανά διακριτικό. Κάθε διακριτικό αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο της προτιμώμενης μετοχής στην εταιρεία.

AT: Οτιδήποτε άλλο θέλετε να μοιραστείτε σχετικά με το StartEngine?

HM: Επικεντρωνόμαστε στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης χρηματοοικονομικής εταιρείας που μπορεί να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις εταιρείες τους απευθείας από το πλήθος. Θέλουμε επίσης να παρέχουμε στους επενδυτές επιλογές ρευστότητας. Βρισκόμαστε στη διαδικασία εγγραφής στο SEC για το μεσίτη-εμπόρου και το Σύστημα Εναλλακτικών Συναλλαγών. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα προτεινόμενο πρότυπο που ονομάζεται ERC-1450 για τη διαμόρφωση τίτλων. Ο σκοπός είναι να προσφέρουμε στους επενδυτές τη δυνατότητα να λαμβάνουν ψηφιακά πιστοποιητικά μετοχών με τη μορφή διακριτικών και στη συνέχεια να διευκολύνουν τις συναλλαγές στην επερχόμενη πλατφόρμα μας.

AT: Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη. Είμαστε τεράστιοι οπαδοί του StartEngine και ήμασταν ενθουσιασμένοι που καταφέρατε να συμμετάσχετε μαζί μας.

Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το StartEngine ή τον Howard, παρακαλούμε δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

StartEngine – Επενδύστε σε εταιρείες μέσω crowdfunding μετοχών ή STO.

Ιστολόγιο του Χάουαρντ – Ο Χάουαρντ συζητά τις απόψεις του για τη βιομηχανία.

Το Twitter του Χάουαρντ – Ένας από τους καλύτερους λογαριασμούς Twitter στον κλάδο που πρέπει να ακολουθήσετε.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map