Crowdfunding af aktier i Nordamerika

Siden omkring 2009 er crowdfunding i Nordamerika vokset støt. Kontinentet er dog et stort sted med klare uoverensstemmelser i lovgivningsmæssige tilgange mellem Canada og USA. Resultatet er, at disse afvigelser har ført til, at amerikansk crowdfunding er blevet et løbende marked i forhold til Canada.

Hvad er det?

Som navnet antyder, er crowdfunding et middel til at rejse kapital fra en stor pulje af investorer / donorer snarere end udvalgte venturekapitalister.

Crowdfunding startede simpelt nok – giv et bredere publikum chancen for at hjælpe unge virksomheder ud af porten. Imidlertid forbød værdipapirlove udstedere, når de først fangede opmærksomheden hos mange, at kompensere ikke-akkrediterede investorer / deltagere med kapital i deres virksomheder; Det betyder, at deltagerne slet ikke rigtig var investorer, men blot bidrog til en virksomheds vækst med løftet om potentielt at få et produkt en dag.

Hurtigt frem til 2012, og en gruppe virksomheder, der omgiver branchen, arbejdede med succes med regulerende organer i USA for at ændre eksisterende love. Disse bestræbelser resulterede til sidst i dannelsen af, hvad der er kendt som ‘Jumpstart Our Businesses Act’ (JOBs Act).

JOB-lov

Hvad JOB-loven gjorde, var at åbne portene for offentligheden for at få eksponering for ægte investeringsmuligheder. Indtil det blev vedtaget, kunne værdipapirer kun sælges og distribueres til akkrediterede investorer.

Målet med dette var primært at hjælpe unge virksomheder, da en af ​​de største hindringer, som en start-up står overfor, er at opnå finansiering (uanset potentiale) til udvikling af deres produkter og tjenester.

Tidligere krævede tilsynsmyndighederne for at opnå den nævnte finansiering, at et detaljeret prospekt blev indgivet og godkendt til salg af ethvert aktiv, der anses for at være et sikkerhedsstillelse. Dette er en omkostning, der er uoverkommelig og tidskrævende, hvilket betyder, at det sandsynligvis ikke er muligt for en lille opstart. Selv om denne forpligtelse kan være uvæsentlig for en virksomhed, der skaffer millioner på millioner af dollars, kan nystartede virksomheder, der søger beskedne beløb, finde det en stejlere bakke at bestige.

Naturligvis kom denne nye handling med begrænsninger. I et forsøg på at opretholde passende niveauer af investorbeskyttelse blev der indført sikkerhedsforanstaltninger. Følgende er kun nogle få eksempler på disse:

  • Kapitalgenereringsbegivenheder skal modereres af registrerede mægler / forhandlere
  • Nettoværdibaserede investeringsgrænser
  • Generationshætter på crowdfunding-værter

Selvom dette måske lyder restriktivt, åbnede dørene hvad det gjorde, og indledte en tid, hvor investeringsmulighederne ikke længere var begrænset til dem, der allerede var velhavende.

Slæber bagved

Det bringer os til De Forenede Staters nordlige modstykke – Canada. Mens der findes crowdfunding i Canada, er fleksibiliteten og friheden for udstedere / investorer simpelthen ikke den samme som den er i USA – på trods af at det er år, der fjernes fra fremkomsten af ​​moderne crowdfunding.

Hovedproblemet er, at der ikke findes nogen landsdækkende ‘regelbog’, der ligner JOBs Act, i Canada. Hver af de forskellige provinser og territorier kan variere lidt i strukturen af ​​deres regler, hvilket gør det vanskeligt at overholde det på én gang.


Denne adskillelse blandt canadiske tilsynsmyndigheder betyder, at udstedere ofte er begrænsede i deres investorpool, da de ikke nødvendigvis er berettigede til at være vært for deres udbud i alle regioner – noget besejrer formålet med crowdfunding til at begynde med.

Men med de bevægelser, der er taget af den amerikanske regering i løbet af det sidste årti bredt betragtet som en succes, har den canadiske regering faktisk taget varsel. Det blev meddelt i begyndelsen af ​​2019, at de ville gennemgå deres politikker; hvis mål er at eliminere den nuværende adskillelse mellem regulatorer ved at skabe deres egen variant af JOB-loven.

Da Canadas højesteret åbnede døren til den potentielle nationale værdipapirtilsynsmyndighed i 2018 og planlægger at udvikle en national crowdfunding-regelbog, der blev annonceret i 2019, ser det store hvide nord ud til at være i stand til at spille indhentning.

Populære platforme

Med al denne snak om crowdfunding kan mange i USA undre sig over, hvor der tilbydes adgang til sådanne investeringsmuligheder. I et forsøg på at besvare disse spørgsmål skrev securities.ios helt egen, Antoine Tardif, for nylig en udtalelsesartikel, der diskuterede sine yndlingsportaler, der tilbyder aktiebaserede muligheder.

Top 5 Crowdfunding-websteder med egenkapital

For dem i Canada, der er interesseret i crowdfunding af aktier, er følgende et par af de mere bemærkelsesværdige portaler, der er aktive i dag.

I andre nyheder

Securities and Exchange Commission (SEC), der altid stræber efter at tilpasse sig og forbedre sig med tiden, har for nylig annonceret et forslag, der vil give adgang til mere traditionelle investeringsmuligheder endnu lettere for investorer.

Dette forslag er baseret på omstrukturering af, hvad der definerer en akkrediteret investor. Med langt størstedelen af ​​investeringsmulighederne begrænset til dem, der passer til lovforslaget, vil udvidelsen af ​​definitionen til at afspejle den moderne verden ideelt set demokratisere investering i et omfang.

SEC foreslår ændring af kriterierne omkring ‘akkrediterede investorer’

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map