Κορυφαίοι ιστότοποι 5 Crowdfunding Equity – Γνώμη

Το Crowdfunding υπάρχει από το 2008 με την έναρξη του indiegogo, ακολουθούμενο από το Kickstarter που ξεκίνησε το 2009.

Οι πρώτοι ιστότοποι crowdfunding προσέφεραν στους χρήστες δωρεάν προνόμια και αγαθά σε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικής τους επιχείρησης. Οι περισσότερες από αυτές τις νεοσύστατες επιχειρήσεις έπεσαν μετά από μερικούς μήνες, αλλά μερικές από αυτές ήταν ευρέως επιτυχημένες. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες ιστορίες επιτυχίας είναι το σετ κεφαλής εικονικής πραγματικότητας Oculus το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 2,4 εκατομμύρια δολάρια στο Kickstarter σε μια εκστρατεία που τράβηξε επίσης την προσοχή του Mark Zuckerberg. Λίγο μετά Το Oculus αποκτήθηκε από το Facebook για $ 3B. Αυτή ήταν μια μνημειακή απόκτηση για ένα ξεκίνημα με υπέροχο όραμα και μηδενικά κέρδη.

Δυστυχώς, ενώ η απόκτηση του Oculus από το Facebook άλλαξε τη ζωή για την ομάδα Oculus, οι πρώτοι υποστηρικτές του έργου στο Kickstarter δεν έλαβαν τίποτα, καθώς δεν προσφέρθηκε ίδια κεφάλαια για την αρχική υποστήριξη αυτού του έργου.

Το 2012 ψηφίστηκε ο νόμος JOBS, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες σε ιστότοπους crowdfunding που προσφέρουν στους επενδυτές ίδια κεφάλαια. Τώρα επενδυτές από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν νεοσύστατες επιχειρήσεις που είναι πολύ μικρές για να έχουν πρόσβαση στην παραδοσιακή χρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Αυτοί οι ιστότοποι crowdfunding μετοχικού κεφαλαίου εξυπηρετούν έναν σημαντικό σκοπό, καθώς είναι άμεσα υπεύθυνοι για την καλλιέργεια επιχειρηματιών, ενώ προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες σε επενδυτές που δεν έχουν έδρα στη Silicon Valley.

Παρακάτω είναι κατά τη γνώμη μου οι κορυφαίοι 5 ιστότοποι crowdfunding μετοχών. Ως αποποίηση ευθύνης, είμαι κάτοχος μετοχών σε 3 από τις εταιρείες που αναφέρονται παρακάτω (WeFunder, Microventures, StartEngine).

# 1 – SeedInvest

Η SeedInvest διαφοροποιείται εστιάζοντας μόνο σε επιλεγμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις σε επερχόμενες βιομηχανίες. Εάν θέλετε να επενδύσετε στο μέλλον της τεχνολογίας, αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας. Οι βιομηχανίες που εμφανίζονται συχνά περιλαμβάνουν:

  • Επαυξημένης πραγματικότητας
  • 3D εκτύπωση
  • Τεχνητή νοημοσύνη
  • Ρομποτική
  • Διαστημικές τεχνολογίες

Βοήθησαν πάνω από 150 εταιρείες να συγκεντρώσουν κεφάλαια και η ομάδα είναι εξαιρετική στο φιλτράρισμα των περισσότερων εταιρειών που υποβάλλουν αίτηση, για να προσφέρει στους επενδυτές μια επιμελημένη λίστα εταιριών παγκόσμιας κλάσης για να επενδύσουν.

# 2 – Μικροεπιχειρήσεις

Αυτός ο ιστότοπος είναι διαφορετικός από τον υπόλοιπο κατάλογο, καθώς προσφέρει δύο διαφορετικές επικεντρώσεις και στοχεύουν μόνο σε διαπιστευμένους επενδυτές.

Το κύριο επίκεντρο είναι οι εταιρείες Late Stage. Μερικές από τις εταιρίες που παρουσιάστηκαν στο τέλος του σταδίου περιλαμβάνουν:

  • SpaceX
  • LYft
  • Pinterest
  • Ειλικρινής Εταιρεία
  • Ρομπέν των Δασών

Αυτό προσφέρει την ευκολότερη δυνατή πορεία προς επένδυση σε φαινομενικές εταιρίες αργού σταδίου, οι οποίες συχνά απέχουν μόνο λίγα χρόνια από τη μετάβαση στο IPO. Η ελάχιστη επένδυση κυμαίνεται συχνά από $ 5000 έως $ 50000, με το ελάχιστο να εξαρτάται από το επίπεδο ενδιαφέροντος και την εταιρεία.

Προσφέρουν επίσης επενδυτικές ευκαιρίες σε εταιρείες πρώιμου σταδίου με ελάχιστες επενδύσεις από $ 3000 έως $ 5000. Αυτές οι εταιρείες είναι συχνά σε Fintech, ρομποτική, εκτύπωση 3-D, κ.λπ. Η ποιότητα αυτών των εταιρειών πρώτου σταδίου είναι υψηλή και είναι επίσης επιλεγμένη.


# 3 – WeFunder

Ήταν υπεύθυνοι για τη συμβολή στη σύνταξη του νόμου JOBS και είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες στο χώρο του crowdfunding. Υπήρξαν μερικές τεράστιες ιστορίες επιτυχίας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Τον Απρίλιο του 2013 τα Zenefits συγκέντρωσαν αποτίμηση 9 εκατομμυρίων δολαρίων και μόλις 2 χρόνια αργότερα τον Μάιο του 2015 συγκέντρωσαν επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια και αποτιμήθηκαν στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι αν είχατε επενδύσει 10000 $, θα είχατε μια καλή απόδοση 500.000 $ σε μια περίοδο 2 ετών.

Το WeFunder βγήκε από το πρόγραμμα επιτάχυνσης Y Combinator, το οποίο είναι το πιο διάσημο και επιτυχημένο πρόγραμμα επιταχυντών στον κόσμο. Μερικές ιστορίες επιτυχίας από εδώ περιλαμβάνουν AirBNB, DropBox, Stripe, coinbase κ.λπ..

Ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό είναι ότι οι εταιρείες Y Combinator αλληλοϋποστηρίζονται σε ένα τεράστιο οικοσύστημα. Πολλές από τις νεοσύστατες εταιρείες στο WeFunder είναι απόφοιτοι του Y Combinator (όπως το Zenefits).

# 4 – Χρηματοδοτούμενο

Μία από τις παλαιότερες πλατφόρμες αυτής της λίστας, η Fundable κυκλοφόρησε στις 22 Μαΐου 2012. Έκτοτε προσφέρουν πρόσβαση σε μια αξιοσημείωτη λίστα εταιρειών σε κάθε κλάδο που μπορείτε να κατανοήσετε. Έχω δει τα πάντα, από πεδία ηλιακής ενέργειας έως επαναστατικά τρισδιάστατα τυπωμένα προσθετικά.

Το Fundable είναι ένας ιστότοπος crowdfunding που προσφέρει μια εκτεταμένη ζωντανή εταιρεία για να διαλέξετε.

# 5 – StartEngine

Πάνω από 90 εκατομμύρια έχουν συγκεντρωθεί από 265+ εταιρείες. Ακόμα και πρόσφατα αύξησαν με επιτυχία ένα STO 10 εκατομμυρίων $.

Αν και αυτή είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα, δεν είναι τόσο επιλεκτικοί όσο οι υπόλοιποι ιστότοποι crowdfunding μετοχικού κεφαλαίου σε αυτήν τη λίστα, οπότε πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και να εκτελείτε υπερβολική επιμέλεια σε ποιον επενδύετε. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικά πολύτιμοι λίθοι να βρεθεί. Το Hackernoon ολοκληρώθηκε πρόσφατα με επιτυχία αύξηση 1,07 εκατομμυρίων δολαρίων. Βρίσκω ότι έχουν πολλές εταιρείες εισηγμένες, γεγονός που καθιστά τη λίστα με λίγη κουραστική.

Περίληψη:

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι 5 ιστότοποι crowdfunding που πιστεύω ότι προσφέρουν στους επενδυτές την καλύτερη πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες. Πρέπει πάντα να εκτελείτε τη δέουσα δέουσα επιμέλεια και να καταλαβαίνετε ότι η επένδυση στο αρχικό στάδιο είναι υψηλού κινδύνου και ότι είναι πιθανότερο να μην χάσετε την πρόσβαση σε όλο το κεφάλαιό σας. Θα πρέπει επίσης να περιμένετε ότι χρειάζονται 7 έως 10 χρόνια για να κερδίσετε απόδοση σε οποιαδήποτε από αυτές τις επενδύσεις.

Αποποίηση ευθυνών:

Το Securities.io δεν είναι αδειοδοτημένο ή εγγεγραμμένο στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το FINRA ή οποιονδήποτε άλλο ρυθμιστή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, το Securities.io δεν είναι έμπορος Broker που είναι εγγεγραμμένος στη FINRA και δεν προσφέρει ούτε πωλεί κινητές αξίες ή συμμετέχει σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα Broker Dealer. Τίποτα σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αποτελεί προσφορά, διανομή, πρόσκληση ή εμπορία οποιασδήποτε ασφάλειας.

Επιπλέον, το Securities.io δεν είναι ανταλλακτικό, εναλλακτικό σύστημα συναλλαγών, μεσίτης ή πράκτορας μεταβίβασης. Το Securities.io δεν παρέχει νομικές, λογιστικές, φορολογικές ή κανονιστικές συμβουλές, ούτε διατηρεί την φύλαξη μετρητών, εικονικού νομίσματος, διακριτικού ασφαλείας ή άλλου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου για ή για λογαριασμό τρίτων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map