Mikä on CFD-kauppa?

CFD-kaupankäynti on yhä suositumpi kauppiaiden keskuudessa, ja se on laajalti tarjottu kaupankäyntityyppi kaikkien parhaiden verkkovälittäjien keskuudessa. Joten mikä on CFD-kauppa?

Mikä on CFD?

CFD on lyhenne sanoista Contract for Difference. Tämä on tietyntyyppinen johdannaisten tarjoama johdannaistyyppi, jossa käydään kauppaa omaisuuserän hintaerolla, kun avaat kaupan ja suljet kaupan, vaikka et itse ostakaan kohde-etuutta.

Yksi tämäntyyppisistä suurista nähtävyyksistä sijoittamisessa on sen sallima joustavuus. Perinteisessä kaupankäynnissä olet sidottu omaisuuden ostamiseen periaatteessa, jotta se liikkuu yhteen suuntaan ylöspäin. CFD-kaupankäynnin avulla valinnat ovat kuitenkin paljon avoimempia. Voit spekuloida liikkumisesta ylös tai alas ostaessasi sopimusta. Tässä tarkastelemme perusteellisemmin CFD-kaupankäynnin toimintaa ja työkaluja, jotka sinulla on käytettävissänsi kaupankäynnissä.

Pitkä tai lyhyt CFD-kaupankäynti

Tämä kyky mennä pitkään tai lyhyeksi on CFD-kaupankäynnin keskeinen etu, jota ei ole saatavana perinteisemmässä kaupankäynnissä ilman optioita tai mahdollisesti sijoittamalla monimutkaiseen ETF: ään tai muuhun rahastoon.

Pitkä CFD-rahalla käyminen tarkoittaa sitä, että uskot, että sijoittamasi omaisuus nousee hintaan. Siksi teet tilauksen kyseiselle omaisuudelle.

Toisaalta CFD: n puuttuminen tarkoittaa sitä, että uskot, että sijoittamasi varallisuus laskee. Tässä tapauksessa teet kyseisen myyntitilauksen kyseiselle omaisuudelle.

Molemmissa tapauksissa voitot CFD-kaupasta lasketaan vasta, kun suljet position. Siinä sulkemisvaiheessa saat voittoa tai tappiota hintaerosta.

Esimerkki

Teslan hinta on tällä hetkellä 440 dollaria osakkeelta, ja uskot arvon nousevan. Tässä tapauksessa voiton saamiseksi “ostat” Teslan. Jos hinta sulkemisen yhteydessä on noussut, voit hyötyä. Jos se on laskenut, menetät.

Vastaavasti, jos näet euron olevan tällä hetkellä 1,17 dollaria dollaria vastaan ​​ja luulet, että tämä laskee, avaat “myydä” -position CFD: lläsi. Jos euron hinta laskee alle 1,17 dollarin, ansaitset voittoa. Jos hinta kuitenkin nousee, menetät.

Kuten näette, pitkään meneminen on tosiasiallisesti vedonlyöntiä siitä, että valitsemasi omaisuuserän hinta nousee, kun taas lyhyt ennustaa, että omaisuuden hinta laskee. Tästä esimerkistä näet myös, että ylimmiltä CFD-välittäjiltä on yleensä saatavana joukko varoja, joilla voit käydä kauppaa. Näihin kuuluvat yleensä monet valuuttaparit, osakkeet, hyödykkeet, joukkovelkakirjat ja jopa kryptovaluutat.

Vivun käyttö CFD-kaupankäynnissä


CFD-kaupankäynnistä nauttimisen joustavuuden lisäksi voit hyötyä myös vipuvaikutuksesta. Kaikki CFD-kaupankäynti tapahtuu vipuvaikutuksella. Tämä tarkoittaa, että joudut maksamaan vain pienen osan sopimuksen kustannuksista etukäteen.

Vipuvaikutus lisää kaupankäyntivoimaa, sillä voit avata suuria positioita pienemmällä pääomalla. Esimerkiksi, jos välittäjäsi sallii vipuvaikutuksen 30: 1 (CySEC-määräysten sallima enimmäismäärä Euroopassa, voit avata 30 000 dollarin kaupan, jonka käteisvarat ovat 1 000 dollaria.

Viputettu kaupankäynti voi olla hyvä antaa sinulle olennaisesti enemmän ostovoimaa CFD-kauppiaana, mutta sinun on myös pidettävä mielessä, että vaikka potentiaaliset edut ovat suurempia, niin myös riskit ovat. Tappiot voivat nousta nopeammin käyttämääsi suurempaa vipuvaikutusta, joten sinun tulee aina varmistaa, että sinulla on riittävästi varoja ja käyttää vankkaa riskienhallintastrategiaa.

Mikä on marginaali ja suojaus?

CFD: n vivutettua kaupankäyntiä voidaan kutsua myös marginaalikaupaksi. Marginaali on kahdessa eri muodossa. Ensinnäkin tämä on rahamäärä, joka sinun on talletettava aluksi vipuvaikutteisen kaupan avaamiseksi. Tämä voi olla 2-50% kaupan koosta vähimmäisomavaraisuusasteesta riippuen. Sitten saatat joutua tallettamaan uuden marginaalin, jos kauppa menee sinua vastaan. Tässä tapauksessa saatat saada marginaalikutsun välittäjältä. Tämä pyytää sinua tallettamaan lisää varoja, jos haluat pitää kannan auki.

CFD-kauppa voi olla myös erinomainen tapa suojautua muilta omistuksiltasi salkussa. Elinkeinonharjoittajat käyttävät usein CFD: tä tällä tavoin, koska tiettyihin varoihin puuttuminen on nopeaa ja helppoa. Esimerkiksi, jos osakekannassasi on Apple-osakkeita, mutta pelkäät, että ne voivat menettää rahaa, voit korvata tämän avaamalla CFD: n, joka shortsit Apple.

CFD-kaupankäynnin prosessi

Kun ymmärrät taustan selkeästi, olet valmis vaihtamaan CFD: itä. Tässä on muutama huomioitava asia ja prosessin vaiheet, jotka on suoritettava kauppaa tehtäessä.

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka yleensä huomaa, on se, että osto- ja myyntihinnat ovat usein olemassa. Myyntihinta on aina hieman nykyistä markkinahintaa alempi ja ostohinta hieman korkeampi. Tämä hintaero on välittäjähinta, pieni voitto, jonka he tuottavat kaupoissasi ja joka pidetään tyypillisesti mahdollisimman kilpailukykyisenä.

Toinen huomioitava asia on, että CFD-kaupankäynti tapahtuu erissä. Sinun on oltava tietoinen omaisuuserän koosta ennen sijaintisi avaamista. Ne voivat vaihdella omaisuuserän mukaan, vaikka osakkeiden CFD-kauppa on yleensä yksi osake per erä.

Kun on kyse siitä, kuinka kauan sinun on pidettävä kauppaa auki, tämä on myös täysin sinun tehtäväsi kaupankäynnin kohteena olevilla hinnanerosopimuksilla, vaikka sinun pitäisi tarkistaa jälleenmyyjältäsi mahdolliset yön yli veloitettavat maksut, jos pidät position auki yön yli.

Missä CFD-kauppaa käydään

CFD-verkkokaupassa on monia paikkoja. Suosittelemme tällä hetkellä seuraavaa:

Etoro – Monisääteinen välittäjä, johon miljoonat käyttäjät luottavat. Jos haluat oppia lisää, lue Etoro-arvostelu.

Varoitus: Huomaa, että kaikkeen kauppaan liittyy riski. 67% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun käydään kauppaa CFD: llä tämän tarjoajan kanssa. Sinun tulisi miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. Tämä sisältö on tarkoitettu vain koulutustarkoituksiin eikä se ole sijoitusneuvoja.

AvaTrade – Ne tarjoavat CFD-kauppaa kryptovaluutalla, osakkeilla, indekseillä, hyödykkeillä, joukkovelkakirjoilla ja ETF: llä. Lue AvaTrade-arvostelu.

XM – Ne tarjoavat kauppaa varten yli 1200 omaisuutta, joista yli 1100 voidaan käydä kauppaa CFD: nä. Lue XM-arvostelu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map