Bitcoin Scam: Bitcoin Hacks, κλοπή και έξοδος ιστορικού

Contents

Bitcoin απάτες από την αρχή: Μεγαλύτερα Hacks, ιστορικό χρονοδιάγραμμα και οδηγός ασφάλειας χρηστών του Crypto

Το Bitcoin, σε όλη του τη δόξα κατά την τελευταία δεκαετία από την έναρξή του τον Ιανουάριο του 2009, εξακολουθεί να έχει πολλές κόκκινες σημαίες και μαύρες τρύπες για να ξεπεραστούν, όπως δόλιες απάτες και κακόβουλες εισβολές, καθώς και έξυπνες λύσεις φύλαξης.

Αυτός ο οδηγός απάτης bitcoin διαμορφώνεται σε τρία βασικά τμήματα για εύκολη εξαγωγή και κατανάλωση:

 1. οι πιο δημοφιλείς τρόποι με τους οποίους οι απατεώνες, οι χάκερ και οι κακοί ηθοποιοί κλέβουν το bitcoin (ευαισθητοποίηση)
 2. ιστορικό χρονοδιάγραμμα όλων των απάτες κρυπτογράφησης και παραβιάσεων bitcoin (γνώση)
 3. οι καλύτεροι τρόποι για την προστασία των κρυπτονομισμάτων σας και πώς να αποφύγετε τις απάτες bitcoin (εκπαίδευση)

Αυτά τα πολυάριθμα σημεία αναφοράς για την ευαισθητοποίηση, την παροχή γνώσεων και τη διάδοση της εκπαίδευσης θα ωφελήσουν όλους τους επενδυτές bitcoin, τους εμπόρους και τελικά τους χρήστες που θέλουν να μάθουν πώς να προστατεύουν σωστά και να ασφαλίζουν με ασφάλεια τις διακρατήσεις κρυπτογράφησής σας από τους τσαρτάτες και τους κακόβουλους παράγοντες του κλάδου.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι κρυπτοκεντρικοί εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν εξαπατήσει το bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας πολύ επιδέξιες τακτικές και διαφημιστικά τεχνάσματα για να παρασύρουν τους απροσδόκητους χρήστες σε άφθονες επενδυτικές ευκαιρίες, ψεύτικες ανταλλαγές και παρόχους πορτοφολιών και μια σειρά από άλλες μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω.

Θα εξετάσουμε πώς λειτουργούν οι κοινές στρατηγικές απάτης κρυπτογράφησης όπως: ύποπτοι σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για προσωπικά δεδομένα ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, περίεργες λήψεις με εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού και keyloggers, χάκερ που πλαστοπροσωπούν διασημότητες, αμφιλεγόμενους ιδιοκτήτες και χειριστές ανταλλαγής, δωρεάν δώρα κρυπτογράφησης Twitter, αιτήματα εκβιασμού ransomware, ανταλλαγή SIM smartphone, αντλία και αποχετεύσεις με παγίδες, απάτες ICO Πολυεπίπεδη συστήματα μάρκετινγκ πυραμίδων, βάναυση αναταραχή στη μαύρη αγορά, δωρεάν δοκιμαστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, ψεύτικες εκμεταλλεύσεις εξόρυξης cloud, δωρεάν διπλασιαστές μήτρας και πολλαπλασιαστές εγγυημένου εισοδήματος / προσφορές απόδοσης επένδυσης. Δυστυχώς, όλες αυτές οι τακτικές απάτης bitcoin υπάρχουν και είναι δύσκολο να αγνοηθούν καθώς θα πρέπει να θεωρούνται άμεσες απειλές και κίνδυνοι για τα προς το ζην σας το 2019 και μετά.

Ακόμα και οι απάτες bitcoin αρχίζουν να συσσωρεύονται σε δημοφιλή δίκτυα κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, το Youtube και το Facebook, τα οποία όλοι τείνουν να προσελκύσουν ανυποψίαστα άτομα με βάση την παροχή ψευδών προσποιήσεων και την αξιοποίηση της εμπιστοσύνης και της αμέλειας των ανθρώπων (αφού το διαβάσουν όχι τώρα!).

Δεν είναι εύκολο να ανακτήσετε χρήματα απάτης bitcoin ή να ξεγελάσετε τον εαυτό σας, οπότε πρέπει να ακολουθήσετε την προσέγγιση των αετών και να εφαρμόσετε τάσεις σαν γεράκια σε όλα τα διαδικτυακά κύματα αέρα με επαρκή δέουσα επιμέλεια.

Καθώς οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συμμετέχουν στην εκμάθηση των σχοινιών του αναδυόμενου τομέα κρυπτογράφησης και της αποκεντρωμένης οικονομικής εποχής που βασίζεται σε blockchain, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται νέες έξυπνες επιλογές φύλαξης, αλλά βραχυπρόθεσμα είναι προς το συμφέρον όλων να μάθουν τα κόλπα των το εμπόριο και αποθηκεύστε το bitcoin σας με σύνεση.

Ενώ οι περισσότεροι είναι αποφασισμένοι για το rollercoaster ποια είναι η τιμή του bitcoin, η παραμέληση του παρελθόντος ιστορικού για απάτες και hacks του bitcoin δεν είναι βέλτιστη, καθώς υπάρχουν πολλά μαθήματα και καμπύλες μάθησης για να αντέξουν εάν οποιοσδήποτε χρήστης κρυπτογράφησης θέλει πραγματικά να γίνει «δικός σας» δική σας τράπεζα »και αποφύγετε την εξαπάτηση από απατεώνες.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πραγματικά ένας πολύ περιορισμένος αριθμός λόγων ή περιπτώσεων στις οποίες το ιδιωτικό κλειδί σας πρέπει να αποκαλύπτεται ποτέ σε οποιονδήποτε, ακόμη και αν τους στείλετε μια πληρωμή ή συνεργαστείτε μαζί του.

Τώρα που έχετε μια πανοραμική θέα 10.000 ποδιών για το τι πρέπει να προσέξετε για τους ορεκτικούς, ας πάμε δεξιά και να αναθεωρήσουμε όλες τις απαραίτητες μεθόδους απάτης bitcoin, ιστορίες και συμβουλές ασφαλείας για να βελτιστοποιήσετε το μέλλον του bitcoin σας.

Ένα εκατομμύριο τρόποι για να χάσετε το Bitcoin σας, ακολουθούν τα κορυφαία 15

Κορυφαίοι 5 κρυπτονομισμοί κρυπτονομίσματος το 2018, κρυπτονομισμοί κρυπτογράφησης, κρυπτονομισμοί κλεφτοί το 2018, κορυφαίοι 5 κρυπτονομισμοί, κορυφαίοι 5 κρυπτονομισμοί

Πριν από τη λίστα των κορυφαίων 15 τρόπων με τους οποίους οι απατεώνες bitcoin προσπαθούν να κλέψουν τα χρήματά σας κρυπτογράφησης, γνωρίζουμε ότι μερικές φορές μπορεί να αισθάνεται ότι κάθε μέρα φέρνει ένα νέο σκάνδαλο hack ή απάτης που σχετίζεται με bitcoin (και με κάποιους τρόπους που δεν είναι λάθος). Αλλά, εκτός από το να είναι ένα μη ασφαλές, άγριο-δυτικό χρήμα, τα κρυπτονομίσματα γενικά γίνονται πιο ασφαλή και ρυθμίζονται καθημερινά.


Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας για το κοινό να γνωρίζει όχι μόνο τα οφέλη του Bitcoin και των κρυπτογράφησης στο σύνολό του, αλλά και τους πολύ πραγματικούς κινδύνους που συνδέονται με την τοποθέτηση των χρημάτων σας σε αυτό. Αυτό το άρθρο στοχεύει να επισημάνει τις διάφορες απάτες, τις παραβιάσεις και τις απάτες στον κόσμο της ψηφιακής χρηματοδότησης. Το χρονοδιάγραμμα παραβίασης και απάτης bitcoin θα χρησιμεύσει ως ένας συνεχώς ενημερωμένος οδηγός για όποιον επενδύει σε κρυπτονομίσματα ή εξετάζει τη μετακίνηση στο μέλλον. Μέχρι το τέλος, θα πρέπει να έχετε τις απαραίτητες γνώσεις για να εντοπίσετε πιθανούς κινδύνους ασφαλείας, να επιλέξετε ασφαλή μέτρα προστασίας για τις ανάγκες σας και προσωπική αξιολόγηση κινδύνου και να ενημερωθείτε για τους πιο πρόσφατους κινδύνους στην αγορά.

51% επιθέσεις εναντίον Blockchain

Η κατανόηση μιας επίθεσης 51% είναι ευκολότερη όταν σκεφτόμαστε απόθεμα. Εάν ένα άτομο, ή μια εταιρεία, αγοράσει το 51% ενός συγκεκριμένου αποθέματος, διατηρεί ουσιαστικά τις ελεγκτικές αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας. Τώρα το Blockchain είναι τόσο ασφαλές που το hacking σε μια αλυσίδα είναι σχεδόν αδύνατο. Όμως, εάν ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων αποκτήσει τα απαραίτητα εργαλεία (πολλές GPU) για να καταλάβει το 51% του «συντελεστή κατακερματισμού» ή της εξορυκτικής δύναμης, σε μια αλυσίδα διατηρούν ουσιαστικά τον έλεγχο των πληροφοριών στα μπλοκ του αλυσίδα προς τα εμπρός μέχρι να χαθεί η πλειοψηφία τους. Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, ο ρυθμός κατακερματισμού είναι η ισχύς επεξεργασίας ενός Blockchain που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία και την επαλήθευση πληροφοριών σε κάθε σύνδεσμο. Η συμβολή αυτής της εξορυκτικής δύναμης στην επαλήθευση και επεξεργασία πληροφοριών σας κερδίζει περισσότερο νόμισμα και είναι αυτό που το καθιστά τόσο αδύνατο να κάνετε άμεση εισβολή – επειδή κάθε σύνδεσμος θα μπορούσε να έχει διαφορετικούς χρήστες υπεύθυνους για τις πληροφορίες και εξαρτάται από τις πληροφορίες που έχουν επιβεβαιωθεί γύρω από αυτό.

Ένα άτομο ή μια ομάδα με έλεγχο 51% θα μπορούσε να ξαναγράψει πληροφορίες στους συνδέσμους για να κλέψει χρήματα, ξοδεύοντας διπλά το ίδιο νόμισμα, σκεφτείτε αν αγοράσατε μια καραμέλα με ένα δολάριο και στη συνέχεια χρησιμοποιήσατε το ίδιο δολάριο για να αγοράσετε ένα νερό επίσης, κάνοντας προηγούμενη οι πληρωμές εξαφανίζονται αλλά διατηρούν τα οφέλη της. Το Bitcoin είναι μοναδικό δεδομένου ότι είναι τώρα τόσο μεγάλο, είναι αδύνατο για κάθε ομάδα να αποκτήσει τόσο μεγάλο έλεγχο σε αυτό. Αυτός είναι ένας πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος με μικρότερα κρυπτονομίσματα.

Hacks ανακατεύθυνσης DNS και ιστότοπου

Αυτός ο τύπος εισβολής έχει ως αποτέλεσμα μια πιο περίπλοκη απάτη. Η παραβίαση DNS ελέγχει τις πληροφορίες διακομιστή ενός ιστότοπου και στη συνέχεια τον ανακατευθύνει στον χρήστη στον σχεδόν διπλότυπο ιστότοπό του ή σε ένα σχεδόν διπλό πορτοφόλι. Σε αυτό το σημείο, ακούτε να ξεγελάσετε να εισάγετε πληροφορίες σύνδεσης για να βλέπουν οι χάκερ ή να στέλνετε χρήματα στο ψεύτικο πορτοφόλι για αυτούς. Μέχρι τη στιγμή που η ομάδα πίσω από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ICO ή ανταλλαγής έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, οι χάκερ θα μπορούσαν ήδη να έχουν συλλέξει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων.

Ψεύτικες ανταλλαγές

Οι πλαστές ανταλλαγές είναι πιο εύκολα προσβάσιμες μέσω μιας απλής αναζήτησης, όπως «ανταλλαγή bitcoin». Ένα από τα αποτελέσματα στη σελίδα αναζήτησης θα μπορούσε πραγματικά να είναι για έναν ψεύτικο ιστότοπο ανταλλαγής που έχει δημιουργηθεί με την ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα καταθέσουν τα χρήματά τους στη διεύθυνση με σκοπό την ανταλλαγή με άλλους χρήστες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα είδος απάτης εξόδου όπου θα παρατηρήσετε αμέσως ένα πρόβλημα όταν δεν βλέπετε τα χρήματά σας και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά ή οι δημιουργοί του ψεύτικου ιστότοπου εξαφανίζονται με τη χρηματοδότηση αργότερα.

Σχέδια Ponzi

Τα σχήματα Ponzi ή τα σχέδια πυραμίδων υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, το crypto μόλις του έδωσε ένα νέο πρόσωπο με το οποίο μπορεί να ξεγελάσει τους εντυπωσιακούς ανθρώπους σε αυτό που είναι ουσιαστικά ένα πλούσιο γρήγορο σχέδιο. Μερικά είναι προφανή στο ότι υπόσχονται υψηλές αποδόσεις αμέσως και το κάνουν να φαίνεται πιο εύκολο από ό, τι πιθανότατα θα είναι, αλλά άλλοι είναι πιο άθλιοι, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως πιο νόμιμες επιχειρηματικές ευκαιρίες ή χρησιμοποιούν επιρροή για να σας πείσουν ότι αξίζουν να λάβουν μέρος. Εξερευνήστε τον κόσμο της εξόρυξης bitcoin, μια πολύ νέα λεωφόρο για να εξαπατήσετε τους ανθρώπους. Πληρώνετε με bitcoin σε έναν ιστότοπο για το ποσοστό κατακερματισμού εξόρυξης κρυπτογράφησης, μόνο εσείς κερδίζετε χρήματα μόνο από την παραπομπή νέων ατόμων στο ίδιο το πρόγραμμα αντί για εξόρυξη. Όπως όλα τα σχήματα πυραμίδων, τελικά καταρρέουν. Αυτά, επίσης, μπορούν να καταλήξουν σε μια απάτη εξόδου.

Fake Crypto Projects και ICOs

Μοιάζει πολύ με ψεύτικες ανταλλαγές, πλαστά έργα έχουν δημιουργηθεί για να παρασύρουν τους ανθρώπους να καταθέσουν τα μετρητά τους σε αντάλλαγμα για ένα νόμισμα ή ένα διακριτικό που δεν σκοπεύουν ποτέ να αναπτυχθούν και που δεν διατηρεί καμία αξία. Οι ICO είναι επίσης μάλλον επίπεδες εργασίες, υποστηριζόμενες από εταιρείες επίπεδης που καταλήγουν να είναι πλαστά. Οι δημιουργοί είναι εκεί αποκλειστικά για να πάρουν τα χρήματά σας και μπορεί ή δεν προσπαθούν να σας πείσουν για τη νομιμότητά του. Αυτές οι απάτες μπορούν επίσης να συμβαδίζουν με τα σχέδια Ponzi.

Κλώνοι ιστότοπου και επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος

Υπάρχει μια τάση απομιμήσεων σε αυτόν τον κατάλογο και πώς μερικές φορές μπορεί να προσαρμοστεί το ψεύτικο για να επιτύχει το ίδιο σκοπό. Οι χάκερ μπορούν να δημιουργήσουν έναν κλώνο ιστότοπου, αντικαθιστώντας ουσιαστικά το πραγματικό πράγμα. Αυτός ο κλώνος θα κατευθυνθεί προς μια ομάδα στα κοινωνικά μέσα ή θα σταλεί μέσω email σε άτομα που είναι ήδη μέρος του πραγματικού ιστότοπου, εξ ου και ο όρος «ηλεκτρονικό ψάρεμα». Είναι ένας άλλος τρόπος για έναν χάκερ να εξαπατήσει ένα άτομο να παραιτηθεί από προσωπικές πληροφορίες που του παρέχουν πρόσβαση στα χρήματά σας.

Ψεύτικες απάτες

Τα σκληρά πιρούνια στο blockchain είναι λίγα και πολύ μακριά, επειδή είναι γενικά το αποτέλεσμα λαθών και / ή διαφορών απόψεων που οδηγούν σε ένα νόμισμα να πάρει ξαφνικά δύο διαφορετικά μονοπάτια, προκαλώντας στους ανθρώπους να διαλέξουν πλευρές όπως στην περίπτωση των BTC και BTH ή ETH και τα λοιπά. Αυτά τα σκληρά πιρούνια μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση με τους καταναλωτές που επιδιώκουν να διεκδικήσουν τη νέα έκδοση του ψηφιακού νομίσματος- και εδώ είναι γνωστό ότι οι χάκερ επωφελούνται. Ισχυρίζονται ότι οι χρήστες μπορούν να ανακτήσουν τα διχαλωτά νομίσματά τους με ψεύτικες οδηγίες στο διαδίκτυο, απαιτώντας από τους χρήστες να ανεβάζουν ιδιωτικά κλειδιά σε κακόβουλες διευθύνσεις, ώστε τα νομίσματά τους να μπορούν να στραγγίξουν.

Κακόβουλο λογισμικό

Το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι μια νέα ιδέα, αλλά είναι σημαντική που απειλεί την ατομική κλοπή κρυπτονομισμάτων και γίνεται πιο εξελιγμένη σε αυτό. Έχουν σχεδιαστεί για να κάθονται στις συσκευές σας έως ότου κάτι επισημαίνει αυτό που σχεδιάστηκε για να αναζητήσει. Επί του παρόντος, υπάρχει ένα στην αγορά που ονομάζεται Cryptocurrency Clipboard Hijackers που κάθεται στον υπολογιστή σας περιμένοντας να αντιγράψετε και να επικολλήσετε έναν ιστότοπο κρυπτογράφησης. Αυτό επιτρέπει στο κακόβουλο λογισμικό να γνωρίζει να ενεργοποιηθεί και αντικαθιστά τη διεύθυνση με κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να κλέβει τα ιδιωτικά σας κλειδιά μόλις τα εισάγετε. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε στο τηλέφωνό σας με κακόβουλο λογισμικό που έχουν σχεδιαστεί για να σαρώσουν το τηλέφωνό σας για πληροφορίες σχετικά με κρυπτογράφηση όπως εφαρμογές κρυπτογράφησης ή χρήση ιδιωτικού κλειδιού και να κλέψουν αυτές τις πληροφορίες.

Ψηφιακά Πορτοφόλια

Το Bitcoin και άλλα ψηφιακά πορτοφόλια είναι κομμάτια λογισμικού και κανένα λογισμικό δεν είναι αλάνθαστο. Υπάρχουν χάκερ που θα ξοδέψουν όσο πολύ χρόνο χρειάζεται για να βρουν ένα συγκεκριμένο λογισμικό για να βρουν τις αδυναμίες του στον κώδικα και, στη συνέχεια, να τους εκμεταλλευτούν για να κλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο από πορτοφόλια χρηστών και μερικές φορές ακόμη και να ανταλλάξουν πορτοφόλια. Το τελευταίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικό εάν ένα χρηματιστήριο κάνει την κακή επιλογή να διατηρήσει το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που στεγάζουν σε ένα «ζεστό πορτοφόλι», ένα πορτοφόλι που βρίσκεται σε μια συσκευή που συνδέεται στο Διαδίκτυο. Για να προσθέσετε τη σύγχυση, υπάρχουν επίσης προγράμματα πορτοφολιών ψηφιακού νομίσματος που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να κλέψουν τα χρήματά σας. Το κατεβάζετε, πιστεύοντας ότι θα είναι ένα ασφαλές μέρος για την αποθήκευση των νομισμάτων και των κουπονιών σας, μόνο για να αδειάσει το λογισμικό σε άλλη διεύθυνση πορτοφολιού.

Ψεύτικες απάτες ομάδας υποστήριξης

Υπάρχουν απατεώνες που διαφημίζονται ως υποστήριξη ανταλλαγής ή βοήθεια για ανησυχίες που σχετίζονται με μια ανταλλαγή που είναι τόσο εύκολη όσο μια αναζήτηση στο Google, όταν ένας χρήστης μπορεί να ζητήσει βοήθεια και να συμβεί σε έναν σύνδεσμο που τους οδηγεί σε ψεύτικη βοήθεια. Αυτά τα περιστατικά είναι ακόμη πιο διαδεδομένα για ανταλλαγές που έχουν περιορισμένο προσωπικό με απογοητευμένους χρήστες που δεν λαμβάνουν βοήθεια αρκετά γρήγορα. Αυτό που έχει ως αποτέλεσμα είναι να μιλάτε σε κάποιον μέσω ζωντανής συνομιλίας ή σε μικρόφωνο που ισχυρίζεται ότι είναι η βοήθεια που αναζητάτε, μόνο για να κλέψει τις πληροφορίες σας.

Απάτες αντλιών και απορρίψεων

Οι χρήστες έχουν ανακαλύψει πώς να δημιουργήσουν τα δικά τους σχήματα, όπου μια ομάδα εμπόρων κρυπτογράφησης αποφασίζει να ενώσει σε μια πλατφόρμα, να αγοράσει πολλά συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα και, στη συνέχεια, να εκδηλώσει την κρυπτογράφηση στην κοινότητα. Αυτό προκαλεί την αύξηση των τιμών και την πλημμύρα των ανθρώπων να αγοράσουν, οπότε πωλούν ό, τι αγόρασαν και αποκομίζουν τις ανταμοιβές των προσπαθειών τους.

Δημόσιο Hacks Wi-Fi

Εάν δεν είναι ήδη μέρος της καθημερινής σας ζωής, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi για να έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε από τις προσωπικές σας πληροφορίες. Αυτό όχι μόνο σας αφήνει επίθεση, αλλά μερικές φορές οι χάκερ ενδέχεται να αντικαταστήσουν ένα διαφορετικό δίκτυο που μοιάζει με αυτό που προσπαθείτε να συνδεθείτε και να το χρησιμοποιήσετε για να κλέψετε εύκολα τις πληροφορίες σας.

SIM Jacking και Cryptojacking

Υπάρχει ένας νέος τύπος κλοπής που ονομάζεται jack jacking. Αυτό συμβαίνει όταν ένας εισβολέας χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου σας για να πείσει μια τηλεφωνική εταιρεία να τους στείλει μια νέα κάρτα SIM κάτω από τον αριθμό σας και ουσιαστικά κλέβει την ταυτότητά του τηλεφώνου σας κατά τη διαδικασία που μπορεί να δώσει σε κάποιον πρόσβαση σε όλα τα συνδεδεμένα με την κάρτα SIM, συμπεριλαμβανομένων όλων των λογαριασμών σας . Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, έχει συμβεί και γίνεται συχνά ισχυριζόμενος ότι ένα τηλέφωνο είχε κλαπεί και μεταφέρει πληροφορίες σε ένα νέο sim και ένα νέο τηλέφωνο. Υποδοχή SIM είναι ουσιαστικά ένα λάθος που έκανε η ομάδα υποστήριξης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας.

Απάτες κοινωνικής δικτύωσης

Εκπληκτικά, οι άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν από απάτες. Ξεκίνησαν με email αλλά έκτοτε έχουν προσαρμοστεί στα social media. Δημιουργούνται πλαστά προφίλ που προβάλλουν διαφημίσεις κοινωνικών μέσων που ισχυρίζονται σε άτομα ότι έχουν δώρα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, ελπίζοντας ότι αν ακολουθήσετε τα βήματά τους, θα τους στείλετε χρήματα ή θα παραιτηθείτε από τα προσωπικά σας στοιχεία, ώστε να μπορούν να τα κλέψουν. Μερικές φορές, θα εισβάλουν ακόμη και σε πραγματικούς λογαριασμούς και θα δημοσιεύουν τους ψεύτικους συνδέσμους σε έναν πραγματικό λογαριασμό για να του δώσουν περισσότερη νομιμότητα.

Cloud Mining απάτες

Συχνά σχετίζεται με τα σχήματα Ponzi, η εξόρυξη σύννεφων είχε περάσει για λίγο ήδη μέσω της εξόρυξης bitcoin σε αυτήν την ενότητα. Ουσιαστικά, είναι όταν ένας απατεώνας υπόσχεται κέρδη για μια πληρωμή ή μηνιαία πληρωμή που σας δίνει μια τιμή αγοράς προς κατακερματισμό που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα δείτε ποτέ ξανά αυτά τα χρήματα και κανένας άλλος δεν θα φέρετε στην πυραμίδα πριν τελικά καταρρεύσει..

Μια λίστα με όλες τις απάτες Bitcoin και τα Crypto Hacks από την έναρξη του BTC

Χρειάζεται περισσότερη εξήγηση από αυτό; Μια ανεπίσημη, επίσημη λίστα με μερικά από τα μεγαλύτερα, πιο μοναδικά ή / και πρώτα από τα είδη του, εισβολές και απώλειες χρημάτων στο ιστορικό bitcoin / cryptocurrency.

Ιστορικό απάτης Bitcoin και χρονοδιάγραμμα Crypto Hacks Από το 2011 έως το 2019

Allinvain Bitcointalk Hack από το συμβιβασμένο λογισμικό των χρηστών

Ημερομηνία: 13 Ιουνίου 2011

Ποσό που έχει κλαπεί: 502.750 $ / 25.000 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Το hack του Allinvain Bitcointalk ήταν η πρώτη (εικαζόμενη) καταγεγραμμένη κλοπή bitcoin, που συνέβη στις 13 Ιουνίου 2011. Ένας χρήστης του Bitcointalk με παραβιασμένο υπολογιστή με Windows είχε 25.000 BTC ή περίπου. 500.000 $, κλεμμένα από αυτόν. Ήταν επίσης η μεγαλύτερη ατομική κλοπή bitcoin κατά τις πρώτες μέρες του ψηφιακού νομίσματος, με την τιμή του Bitcoin να διαμορφώνεται πάρα πολύ. Περιττό να πω, θα αξίζει πολύ περισσότερο σήμερα.

Όρος Gox Theft Χρησιμοποιώντας Υπολογιστή Υπολογιστή Auditor

Ημερομηνία: 19 Ιουνίου 2011

Κλεμμένο ποσό: 35.540 $ / 2.000 BTC

Τύπος: Παραβίαση ευπαθούς τρίτου μέρους / αποπληθωρισμένη τιμολόγηση

Στις 19 Ιουνίου 2011, το Mt. Το Gox είχε μια σημαντική παραβίαση ασφάλειας. Ο χάκερ φέρεται να χρησιμοποίησε διαπιστευτήρια από τον υπολογιστή ενός ελεγκτή για να κλέψει νομίσματα από το χρηματιστήριο, πωλώντας παράνομα bitcoin στον δικό του λογαριασμό, ο οποίος κατά λάθος έφερε την τιμή στα 0,01 $ ανά bitcoin. Όρος Ο Gox έφερε αρχικά τον ελεγκτή για να επαληθεύσει ότι είχαν επαρκή αποθέματα bitcoin και μετρητών για να καλύψουν τις συμμετοχές τους. Εκτιμάται ότι ο εισβολέας μπόρεσε να αποζημιώσει με 2.000 bitcoin, με άλλα 650 BTC να χάνονται από εκείνους που αγόρασαν το νόμισμα σε αποπληθωρισμένη τιμή πριν να πραγματοποιηθεί η παραβίαση ασφαλείας. Κανένα από τα bitcoin δεν ανακτήθηκε ποτέ και το περιστατικό ήταν γνωστό ως η πρώτη παραβίαση της ανταλλαγής κρυπτογράφησης, που ευθύνεται για την απώλεια περίπου 35.000 $.

Το αρχείο Bitomart Exchange Wallet.dat διαγράφηκε

Ημερομηνία: 1 Αυγούστου 2011

Κλεμμένο ποσό: 223.890 $ / 17.000 BTC

Τύπος: Ενημέρωση Glitch / Deleted Funds

Το Bitomart Exchange πραγματοποίησε μια ενημέρωση την 1η Αυγούστου 2011 που είχε ως αποτέλεσμα ένα από τα πιο ακριβά λάθη στην ιστορία της κρυπτογράφησης. Η ενημέρωση χρησιμοποιεί AWS Elastic Cloud όταν ο διακομιστής αρχείων wallet.dat διαγράφηκε κατά λάθος, με τα χρήματα να εξαφανίζονται εντελώς σε μια νύχτα. Τα πάνω από 220.000 δολάρια χρημάτων που χάθηκαν ήταν αδύνατον να ανακτηθούν και η Bitomart πούλησε το χρέος της στον Mt. Gox αργότερα αυτόν τον μήνα.

MyBitcoin Exchange Hack

Ημερομηνία: 8 Αυγούστου 2011

Κλεμμένο ποσό: 1,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 154,406 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Το MyBitcoin ήταν γνωστό ως φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα πορτοφολιών που απευθύνεται σε αρχάριους crypto με ενδιαφέρον για το Bitcoin. Δυστυχώς, το MyBitcoin υπέστη μία από τις χειρότερες επιθέσεις στην πρώιμη ιστορία του bitcoin, χάνοντας 154.406 BTC από ένα hack. Ο οικοδεσπότης του Bitcoin Show, Bruce Wagner, ήταν μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα κρυπτογράφησης που έχασε μερικά από τα $ 1 εκατομμύρια.

Bitcoin Hack Hot Wallet

Ημερομηνία: 6 Μαΐου 2012

Κλεμμένο ποσό: 93.481,92 $ / 18,548 BTC

Τύπος: Πιθανή κλοπή εισβολής / υποψία εξόδου από απάτη

Η Bitcoinica ανακοίνωσε ότι το καυτό πορτοφόλι τους είχε παραβιαστεί στις 6 Μαΐου 2012. Το χρηματιστήριο είπε στους χρήστες ότι «ανακάλυψαν μια ύποπτη συναλλαγή bitcoin που δεν φαίνεται να ξεκίνησε από κανέναν από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας». Ωστόσο, αρχικά υπήρχε υποψία ότι το hack του hot wallet συνδέθηκε με τον ιδιοκτήτη της Bitcoinica A. Vinnik, οδηγώντας ορισμένους να υποψιάζονται ότι ήταν στην πραγματικότητα μια απάτη εξόδου που μεταμφιέστηκε ως hack. Κλήθηκαν σχεδόν 100.000 $.

Πρόγραμμα αποταμίευσης και εμπιστοσύνης Bitcoin Ponzi

Ημερομηνία: 2 Ιουλίου 2012

Ποσό που έχει κλαπεί: 1,002 εκατομμύρια USD / 150,000 BTC

Τύπος: Σχέδιο πυραμίδας / απάτη εξόδου

Το σχήμα Bitcoin Savings and Trust Ponzi ήταν το πρώτο σχήμα πυραμίδας ή το σχήμα Ponzi στον κόσμο του bitcoin. Λειτουργώντας σαν ένα συνηθισμένο επενδυτικό πρόγραμμα υψηλής απόδοσης (HYIP), υποσχέθηκε στους χρήστες τεράστιες αποδόσεις για την επένδυση ενός μικρού ποσού σήμερα. Η απάτη διευθύνεται από τον πειρατή40, ο οποίος περιέγραψε την επενδυτική ευκαιρία ως «εικονικό hedge fund». Στις 2 Ιουλίου 2012, το εικονικό αντισταθμιστικό ταμείο έκλεισε ξαφνικά, εξαφανίστηκε με έναν ύποπτο 150.000 BTC (πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια). Ο πραγματικός αριθμός των χαμένων χρημάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ.

BitFlack Exchange Hack

Ημερομηνία: 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ποσό που έχει κλαπεί: 247.200 $ / 24.000 BTC

Τύπος: Hack του μη κρυπτογραφημένου κλειδιού πορτοφολιού

Η Bitfloor, μια πρώιμη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε ότι είχε παραβιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2012, οδηγώντας σε απώλεια άνω των 240.000 $ ή 24.000 BTC. Ο εισβολέας φέρεται να “απέκτησε πρόσβαση σε ένα μη κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας των κλειδιών πορτοφολιού”, αν και η Bitfloor ισχυρίστηκε ότι τα πραγματικά κλειδιά ήταν αποθηκευμένα σε κρυπτογραφημένη περιοχή.

Trojan Wallet Hack

Ημερομηνία: 16 Νοεμβρίου 2012

Ποσό που έχει κλαπεί: 39.548 $ / 3.457 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Το 2012, συνειδητοποιήθηκε η συνειδητοποίηση ότι οι χάκερ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν λογισμικό για κλοπή ψηφιακών νομισμάτων και μαζί με αυτό, το Trojan wallet hack του 2012 και μία από τις πρώτες καταγεγραμμένες περιπτώσεις ενός απλού υπολογιστή Trojan που οδήγησε σε απώλεια bitcoin. Ο ιός Trojan εγκαταστάθηκε ακούσια σε υπολογιστές χρηστών και άρχισε να ψάχνει ιδιωτικά κλειδιά και αρχεία wallet.dat, κλέβοντας τα όποτε είναι δυνατόν. Ένας χρήστης στα φόρουμ του Bitcointalk ανέφερε ότι έχασε 2600 BTC κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Συνολικά στάλθηκαν 3.457 BTC σε μια ανώνυμη διεύθυνση πορτοφολιού bitcoin, που ισοδυναμούσε με απώλεια σχεδόν 40.000 $.

Vircurex Exchange Hack

Ημερομηνία: 11 Ιανουαρίου 2013

Κλεμμένο ποσό: Σύνολο 50 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, 23.490,60 $ σε bitcoin / 1.666 BTC

Τύπος: Mystery Hack / Theft

Το Vircurex ήταν ένα δημοφιλές χρηματιστήριο bitcoin και τον Ιανουάριο του 2013, το χρηματιστήριο αποκάλυψε ότι είχε παραβιαστεί. «Δυστυχώς, πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το πορτοφόλι μας έχει παραβιαστεί», δήλωσε η Vircurex στις 11 Ιανουαρίου 2013. Οι χάκερ στόχευσαν τα τεράστια αποθέματα μετρητών του χρηματιστηρίου και η Vircurex σύμφωνα με πληροφορίες έχασε 50 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης μαζί με 1.666 BTC (αξίας περίπου 23.000 $). Αυτή η ίδια ανταλλαγή υπέστη επίσης δύο άλλες παραβιάσεις αργότερα το 2013, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν επίσημα στους πελάτες της ανταλλαγής μέχρι το 2014. Πολλοί χρήστες είχαν ήδη αποσύρει τα χρήματά τους μετά το πρώτο hack.

BitMarket.eu Έξοδος απάτης

Ημερομηνία: 14 Φεβρουαρίου 2013

Κλεμμένο ποσό: 477.377,67 USD / 18,787 BTC

Τύπος: Fake Hack / Exit Scam

Το BitMarket.eu ήταν ένα δημοφιλές πολωνικό χρηματιστήριο bitcoin που λειτουργούσε για δύο χρόνια πριν χάσει όλα τα χρήματα σε ένα αυτοαποκαλούμενο περιστατικό hacking. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι ιδρυτές είχαν δημιουργήσει ένα hedge fund bitcoin μέσω της Bitcoinica και είχαν πράγματι αποκομίσει μια απάτη εξόδου όταν η Bitcoinica παραβιάστηκε τον Μάιο του 2012. Η αφερεγγυότητα του BitMarket δεν αποκαλύφθηκε μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2013, με το κλεμμένο νόμισμα να ξεπερνά 470 χιλιάδες δολάρια εκείνη την ημέρα.

BTCGuild Mining Pool Hack

Ημερομηνία: 10 Μαρτίου 2013

Κλεμμένο ποσό: 60.982,02 USD / 1.254 BTC

Τύπος: Σφάλμα / κλοπή

Η BTCGuild αναβάθμισε τον πελάτη της στις 10 Μαρτίου 2013, σε μια κανονική διαδικασία. Ενώ το blockchain αναπροσαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης, η ομάδα εξόρυξης πλήρωσε το BTC για δυσκολίες-1 μετοχές. Συνολικά 16 χρήστες συγκέντρωσης αδειάστηκαν τα καυτά πορτοφόλια τους μετά το λάθος, οδηγώντας σε απώλειες 1.254 BTC, αξίας άνω των 60.000 $ εκείνη την εποχή.

Απλά απώλεια ζαριών

Ημερομηνία: 15 Ιουλίου 2013

Ποσό που έχει κλαπεί: 125.463 $ / 1.300 BTC

Ημερομηνία: Απώλεια κεφαλαίων / λάθος

Το Just Dice ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες τζόγου όταν στις 15 Ιουλίου 2013, ανακοίνωσαν ότι είχε χάσει πάνω από 1.300 BTC σε αυτό που θεωρείται πλέον ένα από τα πιο ηλίθια λάθη. Ένας χρήστης ζήτησε να αποσύρει τα 1.300 BTC του στα κέρδη από τον ιστότοπο, αλλά δεν υπήρχαν 1.300 BTC στα καυτά πορτοφόλια τους. Κανονικά, αυτό σημαίνει ότι ένας διαχειριστής αποσύρει το ποσό από το κρύο πορτοφόλι, αλλά αυτό το βήμα παραβλέφθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο παίκτης να ξοδέψει το ψεύτικο υπόλοιπο στην πλατφόρμα και τελικά να το χάσει ούτως ή άλλως. Το λάθος είχε ως αποτέλεσμα απώλεια άνω των 125 χιλ. Για την εταιρεία.

Απάτη εξόδου GBL Exchange

Ημερομηνία: 26 Οκτωβρίου 2013

Κλεμμένο ποσό: 1.929 εκατομμύρια $, 11.970.880 $ στην κορυφή / 9.640 BTC

Τύπος: Απάτη κλοπής / εξόδου

Το GBL Exchange ήταν ένα δημοφιλές χρηματιστήριο bitcoin που εδρεύει στην Κίνα και κατέληξε σε απάτη. Στις 28 Οκτωβρίου 2007, οι ιδρυτές σταμάτησαν ξαφνικά τη λειτουργία, εξαφανιζόμενοι με όλα τα χρήματα των χρηστών. Οι χάκερ επέλεξαν την ιδανική στιγμή για το hack, καθώς η τιμή του bitcoin έφτασε στα 1.242 δολάρια το μήνα αργότερα, ανεβάζοντας τα κέρματα τους από τα 2 εκατομμύρια σε σχεδόν 12 εκατομμύρια $.

Παραβίαση υπηρεσιών πληρωμών BIPS

Ημερομηνία: 15 Νοεμβρίου 2013

Κλεμμένο ποσό: 559.038,55 USD, 1,608,390 USD στο μέγιστο / 1,295 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Η πλατφόρμα πληρωμής Crypto BIPS παραβιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013, ως μέρος μιας μαζικής επίθεσης DDoS. Η πλατφόρμα ανακοίνωσε την παραβίαση στις 19 Νοεμβρίου, ισχυριζόμενη ότι πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια είχαν κλαπεί «παρά πολλά επίπεδα προστασίας». Οι χάκερ στοχεύουν πολλαπλές ευπάθειες στο σύστημα, επιτρέποντάς τους τελικά να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλά πορτοφόλια χρηστών. Η τιμή του bitcoin την ημέρα της εισβολής έβαλε την αρχική τους απώλεια στα 560 χιλιάδες δολάρια, αλλά με την κορυφή του έτους δύο εβδομάδες μακριά, η απώλεια τους έγινε 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Picostocks Cold Wallet Hack

Ημερομηνία: 29 Νοεμβρίου 2013

Κλεμμένο ποσό: 6,652 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 5,875 BTC

Τύπος: Ύποπτη εισβολή / κλοπή Insider

Το Picostocks είχε ένα μυστηριώδες χάκετ τον Νοέμβριο του 2013, με αποτέλεσμα την απώλεια bitcoin αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Picostocks ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις εισβολής στα συστήματά τους και ότι και τα δύο πορτοφόλια τους είχαν εντοπιστεί σε διαφορετικούς υπολογιστές. “Υποψιαζόμαστε ότι αυτά τα [πορτοφόλια] έχουν αντιγραφεί από άτομα που είχαν πρόσβαση στο σύστημα στο παρελθόν και αποκρυπτογραφήθηκαν”, ανακοίνωσε το Picostocks στο Reddit.

Όρος Η Gox σταματά να διαπραγματεύεται μετά από το μεγαλύτερο χάκερ στην ιστορία Crypto

Ημερομηνία: 7 Φεβρουαρίου 2014

Κλεμμένο ποσό: 466,59 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 650.000 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Το όρος Το Gox hack ήταν η μοναδική μεγαλύτερη απώλεια BTC και το μεγαλύτερο hack μέχρι τώρα. Περίπου 650.000 BTC κλέφτηκαν από τα ψυχρά πορτοφόλια ανταλλαγής σε πολλά hacks κατά τη διάρκεια του 2013, εξαντλώντας αργά τα χρήματά τους. Όταν ο Όρος Ο Gox έλεγξε τελικά τα κρύα πορτοφόλια το 2014, διαπίστωσαν ότι η ανταλλαγή τους ήταν εντελώς αφερέγγυη. Στις 7 Φεβρουαρίου 2014, το Mt. Η Gox ανακοίνωσε ότι σταμάτησε όλες τις αναλήψεις BTC από το χρηματιστήριο, ισχυριζόμενος ότι υπήρχε ένα «σφάλμα συναλλαγής ελαττωμάτων στο βασικό λογισμικό bitcoin». Οι χρήστες έγιναν ύποπτοι όταν οι αναλήψεις παρέμειναν σταματημένες για δύο εβδομάδες, αν και οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο συνεχίστηκαν και οι τιμές μειώθηκαν «05 χαμηλότερα από οπουδήποτε αλλού ως αποτέλεσμα. Στις 24 Φεβρουαρίου 2014, το Mt. Η Gox ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις εμπορικές δραστηριότητες και έπεσε εκτός σύνδεσης εντελώς και μόνιμα. Τελικά, το «σχέδιο στρατηγικής κρίσης» της ανταλλαγής διέρρευσε, αποκαλύπτοντας ότι ο Όρος. Η Gox ήταν εντελώς αφερέγγυα και είχε χάσει 744.408 BTC κεφαλαίων πελατών. 100.000 BTC ανακτήθηκαν, αλλά η ζημιά έγινε και η υπόθεση παραμένει στα δικαστήρια της Ιαπωνίας.

Flexcoin Hot Wallet Hack

Ημερομηνία: 3 Μαρτίου 2014

Κλεμμένο ποσό: 595.365,12 $ / 896 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Το καυτό πορτοφόλι Flexcoin παραβιάστηκε το 2014, κάνοντας την πλατφόρμα crypto wallet που εδρεύει στον Καναδά να κλείσει εντελώς. Η Flexcoin είχε ονομαστεί «η πρώτη τράπεζα bitcoin», αλλά γρήγορα έχασε την πλειοψηφία των χρημάτων των χρημάτων την εβδομάδα αφού διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι δεν είχαν αποθηκεύσει ποτέ κέρματα με τον Mt. Gox κατά τη διάρκεια του hack. Ορισμένοι πελάτες ήταν αρκετά τυχεροί που τους επέστρεψαν τα χρήματά τους από τα ανέγγιχτα κρύα πορτοφόλια της εταιρείας. Συνολικά, το Flexcoin έχασε σχεδόν 900 από το BTC των χρηστών που αξίζει σχεδόν 600 χιλιάδες δολάρια τότε.

Cryptsy Exchange Hack

Ημερομηνία: Ιούλιος 2014

Κλεμμένο ποσό: 9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 13.000 BTC

Τύπος: Mystery Hack / Theft

Το Cryptsy ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο hack του 2014, μετά τον Mt. Ο Gox, αλλά αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ίδιο το hack μέχρι το 2016. Η Cryptsy ισχυρίστηκε ότι το hack εντοπίστηκε στον προγραμματιστή ενός altcoin που ονομάζεται Lucky7Coin, ο οποίος κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευπάθειες στους διακομιστές Cryptsy για να κλέψει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων χρηστών. Με βάση την υψηλή και χαμηλή αξία του BTC τον Ιούλιο του 2014, επειδή δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η ανταλλαγή έχασε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια.

Απάτη εξόδου Mintpal Exchange

Ημερομηνία: 8 Οκτωβρίου 2014

Κλεμμένο ποσό: 1,32 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 3.894 BTC

Τύπος: Απάτη κλοπής / εξόδου

Μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με την ονομασία Mintpal ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη απάτη εξόδου το 2014, η οποία πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από τον εκτελεστικό και ιδρυτή του Moopay και Moolah Alex Green (επίσης γνωστός ως Ryan kennedy) που θεωρείται από την κοινότητα ως «σκιερή». Ο Alex Green / Ryan Kennedy εγκατέλειψε τη σκηνή της κρυπτογράφησης με σχεδόν 3.900 BTC, αξίας περίπου 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή. Ως δευτερεύουσα σημείωση, ο Alex Green / Ryan Kennedy καταδικάστηκε για βιασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016 και επί του παρόντος εκτίει ποινή 11 ετών. Δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται τα κεφάλαια αυτή τη στιγμή.

Bitstamp Hot Wallet Hack

Ημερομηνία: 4 Ιανουαρίου 2015

Ποσό που έχει κλαπεί: 5.226 εκατομμύρια $ / 19.000 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Το δημοφιλές bitcoin exchange Bitstamp παραβιάστηκε στα τέλη του 2014 / αρχές του 2015, με το Bitstamp να ανακοινώνει το hack στις 4 Ιανουαρίου 2015. Το Bitstamp ανέστειλε αρχικά τις αναλήψεις και τη δραστηριότητα συναλλαγών, οδηγώντας ορισμένους χρήστες να πιστεύουν ότι η ανταλλαγή έκλεισε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να κάνουν άλλες ανταλλαγές , αλλά αποκατέστησε τη συνήθη δραστηριότητα μια εβδομάδα αργότερα. Αν και δεν είναι σαφές εάν οι δύο είχαν σχέση, είχαν λάβει μια απαίτηση λύσης 75 BTC λίγο πριν με την Bitstamp λέγοντας «δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες». Την ημέρα που ανακοίνωσαν ότι το hack, το BTC που έχασε αξίζει λίγο πάνω από 5,2 εκατομμύρια $.

Απάτη εξόδου Evolution Marketplace

Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2015

Κλεμμένο ποσό: 11,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 43.000 BTC

Τύπος: Απάτη κλοπής / εξόδου

Τα πρώτα σημάδια προβλήματος εμφανίστηκαν στο Reddit όταν ένας χρήστης που ονομάζεται NSWGreat δημοσίευσε μια ανάρτηση που ονομάζεται “EVOLUTION EXIT SCAM” τον Μάρτιο του 2015, ισχυριζόμενος ότι είναι συντονιστής του ιστότοπου και κατηγορώντας τους διαχειριστές ότι “ετοιμάζονται να βγούν από την απάτη με όλα τα χρήματα. ” Οι αγορές Darknet που εξαφανίζονται από το Διαδίκτυο μια μέρα στην άλλη δεν είναι κάτι καινούργιο και το Evolution Marketplace ήταν μια ακόμη αγορά που τραβούσε μια απάτη εξόδου, εξαφανίστηκε με χρηματικά κεφάλαια αξίας άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων από χρήστες. «Λυπάμαι τόσο πολύ, αλλά ο Βέρτο και ο Κίμπερ μας έχουν φτιάξει όλους», εξήγησε ο χρήστης στην ανάρτηση του Reddit.

DAO Hack

Ημερομηνία: 17 Ιουνίου 2016

Κλεμμένο ποσό: 76,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 3,6 εκατομμύρια ETH

Τύπος: Hack / Frozen Funds

Το DAO hack είναι ένα από τα πιο διαβόητα hacks στην ιστορία της κοινότητας crypto, αλλάζοντας την τροχιά του δεύτερου μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο, Ethereum. Το DAO κυκλοφόρησε ως hedge fund πολλών πόρων, όπου οι χρήστες θα λαμβάνουν συλλογικές αποφάσεις σχετικά με το πού να επενδύσουν. Ένας χάκερ εκμεταλλεύτηκε αργότερα μια ευπάθεια στον κώδικα και κατά λάθος πάγωσε 3,6 εκατομμύρια ETH. Η καταστροφή του DAO θα οδηγούσε τελικά στη δημιουργία ETH και ETC, καθώς οι δύο πλευρές διαφωνούσαν για το πώς να χειριστούν το hack (μια διαδρομή Blockchain επέλεξε να επιστρέψει στο χρόνο και να διακλαδώσει, η άλλη επέλεξε να παραμείνει στον ίδιο δρόμο). Το πάγωμα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τουλάχιστον 76 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παραβίαση ασφαλείας Bitfinex

Ημερομηνία: 2 Αυγούστου 2016

Κλεμμένο ποσό: 71,24 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 119,756 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Μια παραβίαση ασφαλείας του Bitfinex το 2016 οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις στην ιστορία της κρυπτογράφησης με απώλεια 119.756 BTC ή περίπου. 72 εκατομμύρια δολάρια. Το χρηματιστήριο ανέστειλε προσωρινά τις συναλλαγές, τις καταθέσεις και τις αναλήψεις και έως τις 4 Αυγούστου, επιβεβαίωσε ότι είχε ληστευθεί, ενώ είπε στο Reuters το ποσό που έχασε από τους λογαριασμούς των χρηστών του. Το Bitfinex παραμένει λειτουργικό μέχρι σήμερα.

Bitcurex Exchange Hack

Ημερομηνία: 13 Οκτωβρίου 2016

Κλεμμένο ποσό: 1,476 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 2.300 BTC

Τύπος: Hack του ευπαθούς τρίτου μέρους

Το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Bitcurex με έδρα την Πολωνία παραβιάστηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2017, με αποτέλεσμα την απώλεια σχεδόν 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο παρελθόν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στην Ευρώπη, ειδικά για πολωνούς χρήστες, επεξεργάζοντας περιουσιακά στοιχεία πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2016. Στις 28 Οκτωβρίου 2016, η Bitcurex επιβεβαίωσε την απώλεια και ανακοίνωσε ότι θα τερματιστεί. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε ένα ευάλωτο τρίτο μέρος που εκτελεί μια αυτοματοποιημένη συλλογή δεδομένων.

Ασιατικό-ευρωπαϊκό νόμισμα Ponzi

Ημερομηνία: 24 Απριλίου 2017

Κλεμμένο ποσό: 680 εκατομμύρια δολάρια

Τύπος: Σχέδιο πυραμίδας

Το ασιατικό-ευρωπαϊκό πρόγραμμα νομίσματος Ponzi λειτούργησε με το πρόσχημα μιας νομικά εγγεγραμμένης εταιρείας διαφήμισης ως πλούσιο γρήγορο πρόγραμμα χρησιμοποιώντας πολλαπλών επιπέδων μάρκετινγκ. Η απάτη θύμα 47.000 ατόμων συνολικά πριν κλείσει. Στις 10 Αυγούστου 2017, το αστυνομικό τμήμα της πόλης Hainan ανακοίνωσε ότι ένας άντρας με τίτλο “Suspect Xu” συνελήφθη για διάπραξη της απάτης, μαζί με ορισμένα άλλα εκτελεστικά μέλη της εταιρείας. Αξιωματούχοι επιβολής του νόμου κατέλαβαν 4,6 δισεκατομμύρια RMB από τους απατεώνες, ή περίπου 680 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, καθιστώντας το μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις (και κρυπτογραφικές απάτες) στην ιστορία της βιομηχανίας.

Yapizon Exchange Hack

Ημερομηνία: 26 Απριλίου 2017

Ποσό που έχει κλαπεί: 16.741 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 3.831 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Στις 26 Απριλίου 2017, η ανταλλαγή της Νότιας Κορέας Yapizon ανακοίνωσε το τελευταίο hack, ισχυριζόμενη ότι 3.800 BTC σε χρήματα πελατών είχε κλαπεί και έχασε πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια ή το «ισοδύναμο με το 37,08% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων». Αντί να κλείσει όπως άλλες μικρότερες ανταλλαγές μετά από μια παρόμοια κλίμακα, η Yapizon αποφάσισε να δώσει στους πελάτες ένα «κούρεμα», διαδίδοντας το βάρος των απωλειών σε ολόκληρη τη βάση χρήστη. Έκτοτε μετονομάστηκαν ως Youbit, αλλά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, η πλατφόρμα είχε κηρύξει πτώχευση από μια δεύτερη επίθεση. Ανεξάρτητα, η εταιρεία εξακολουθεί να φαίνεται να δραστηριοποιείται σήμερα και στα μέσα του 2018, επανεμφανίστηκαν σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν κανονικές δραστηριότητες στο μέλλον.

Bithumb Hack και Private Info Leak

Ημερομηνία: 29 Ιουνίου 2017

Κλεμμένο ποσό: 31 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: Παραβίαση CPU υπαλλήλων / Κλοπή κορεάτικου Won και προσωπικά στοιχεία

Στις 29 Ιουνίου 2017, η Bithumb αποκάλυψε ότι ένας χάκερ είχε κλέψει 31 εκατομμύρια δολάρια κορεατικού Won μαζί με τις προσωπικές πληροφορίες 31.000 χρηστών του ιστότοπου Bithumb, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων τους, των αριθμών κινητού τηλεφώνου και των διευθύνσεων email. Εκείνη την εποχή, η Bithumb ήταν το τέταρτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο bitcoin στον κόσμο και το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στη Νότια Κορέα. Η παραβίαση εντοπίστηκε σε έναν παραβιασμένο υπολογιστή ενός μεμονωμένου υπαλλήλου με πολλούς χρήστες να αναφέρουν ότι εκατομμύρια Won εξαφανίστηκαν από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς μια νύχτα.

BTC-e Έξοδος απάτης

Ημερομηνία: 25 Ιουλίου 2017

Κλεμμένο ποσό: 180,956 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 66.000 BTC

Τύπος: Απάτη κλοπής / εξόδου

Το BTC-e έκλεισε ξαφνικά στις 25 Ιουλίου 2017, με πάνω από 66.000 BTC να μετακινούνται σε ένα πορτοφόλι που πιστεύεται ότι ανήκει στον Alexander Vinnik, γνωστό ως ο εγκέφαλος πίσω από το BTC-e. Αργότερα θα αντιμετώπιζε 21 κατηγορίες από μια μεγάλη κριτική επιτροπή των ΗΠΑ σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την ηλεκτρονική εισβολή και τη διακίνηση ναρκωτικών. Το BTC-e ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης παγκοσμίως. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η αξιοπιστία της BTC-e βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην παράνομη δραστηριότητα και το 95% των συναλλαγών bitcoin από συναλλαγές ransomware εξαργυρώθηκαν μέσω του BTC-e. Το BTC άξιζε μόλις πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα που έκλεισε και ολόκληρη η ατυχής υπόθεση θυμόταν ως μία από τις μεγαλύτερες απάτες εξόδου στην ιστορία της βιομηχανίας.

Σφάλμα σύμβασης QuadrigaCX

Ημερομηνία: 2 Ιουνίου 2017

Ποσό που χάθηκε: 13,16 εκατομμύρια USD / 60,000 ETH

Τύπος: Glitch / Locked Funds

Πριν από μια περίφημη απώλεια το 2019, η QuadrigaCX έκανε πρωτοσέλιδα για ένα σφάλμα συμβολαίου που οδήγησε στην απώλεια 60.000 ETH. “Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, παρατηρήσαμε μια παρατυπία όσον αφορά τη διαδικασία σάρωσης του Ether στην ανταλλαγή”, εξήγησε ο QuadrigaCX στην επίσημη δήλωσή τους μετά το ζήτημα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μόλις πάνω από 13,1 εκατομμύρια δολάρια που χάθηκαν κατά την ανταλλαγή ETH / ETC, με το ETH να παγώνει μόνιμα σε αυτό το διαχωριστικό συμβόλαιο. Το QuadrigaCX αργότερα επιλύθηκε το ζήτημα και οι πελάτες δεν τιμωρήθηκαν.

ClassicEtherWallet DNS Hack

Ημερομηνία: Ιούνιος 2017

Ποσό που χάθηκε: 216.216 $ έως 382.000 USD / 1.001 ETH

Τύπος: Κοινωνική Μηχανική

Το ClassicEtherWallet διακυβεύτηκε τον Ιούνιο του 2017 χρησιμοποιώντας μια ευπάθεια που εντοπίστηκε στην κοινωνική μηχανική: ο χάκερ έπεισε το προσωπικό υποστήριξης στον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων να παραχωρήσει τον έλεγχο του επίσημου τομέα σε διαφορετικό κάτοχο, επιτρέποντας στον χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση στο πορτοφόλι πελατών. Συνολικά 1.001 ETH αποστραγγίστηκαν ήσυχα από τα πορτοφόλια χρηστών καθώς παρακολούθησαν αβοήθητα. Με βάση τον μήνα της επίθεσης, οι απώλειες ήταν κάπου μεταξύ 200.000 και 300.000 $.

Παραβίαση πορτοφολιού Parity

Ημερομηνία: 19 Ιουλίου 2017

Κλεμμένο ποσό: 34,29 εκατομμύρια $ / 153.000 ETH

Τύπος: Hack / Theft

Το Parity Wallet παραβιάστηκε τον Ιούλιο του 2017, προκαλώντας αρκετές μεγάλες ICO να χάσουν εκατομμύρια δολάρια σε συγκεντρωμένο κεφάλαιο. Το Parity Wallet εμπιστεύτηκε ότι παρέχει ασφαλή, αποτελεσματικό χώρο αποθήκευσης κρυπτογράφησης και ορισμένοι ICO είχαν αποθηκεύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μαζί τους. Οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια στον κώδικα Parity Wallet, ένα σφάλμα σε μια συγκεκριμένη σύμβαση πολλαπλών υπογραφών που γνωρίζει ως wallet.sol, κλέβοντας περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια ή περίπου 153.000 ETH. Το hack αρχικά αναφέρθηκε ότι ήταν έως και 500.000 ETH, αλλά 377.000 ETH ανακτήθηκαν από ευάλωτα πορτοφόλια από λευκούς hackers.

Σφάλμα Parity Frozen Wallets

Ημερομηνία: 6 Νοεμβρίου 2017

Ποσό που χάθηκε: 150,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 513,774 ETH

Τύπος: Glitch / Locked Funds

Μήνες μετά την πρώτη μεγάλη παραβίαση του πορτοφολιού Parity, η ομάδα ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκε μια δεύτερη ευπάθεια. Η Parity, η οποία ήταν ο δεύτερος πιο δημοφιλής πελάτης Ethereum εκείνη τη στιγμή, είχε ένα καταστροφικό σφάλμα ασφαλείας που επηρεάζει οποιοδήποτε πορτοφόλι Parity αναπτύχθηκε μετά τις 20 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας τη λειτουργικότητα πολλαπλών υπογραφών της πλατφόρμας. Η ευπάθεια ασφαλείας εντοπίστηκε από έναν προγραμματιστή με την ονομασία devopps199, ο οποίος το ανέφερε στο Github και οδήγησε στο να παγώσει 513.774 ETH, αξίας άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τότε.

Tether Treasury Attack

Ημερομηνία: 21 Νοεμβρίου 2017

Κλεμμένο ποσό: 30,95 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 31 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: Hack / Theft

Οι χάκερ επιτέθηκαν στο ταμείο Tether (USDT) το Νοέμβριο του 2017, κλέβοντας περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα από το πορτοφόλι Tether Treasury και το έστειλαν σε μια μη εξουσιοδοτημένη διεύθυνση bitcoin. Επειδή ο Tether είχε τον πλήρη έλεγχο του USDT, η εταιρεία έλαβε μέτρα για να εμποδίσει τους επιτιθέμενους να διαπραγματευτούν το USDT σε ευρύτερες αγορές και μπλόκαρε τις προσπάθειες πώλησης USDT σε άλλα κρυπτονομίσματα ή νομίσματα fiat. Σήμερα, η Tether συνεχίζει να κρατά περίπου το 30% της συνολικής προσφοράς USDT στο πορτοφόλι του Υπουργείου Οικονομικών, αν και δεν είναι απολύτως σαφές τι συνέβη με τα 31 εκατομμύρια USDT που εξαφανίστηκαν στο hack του Νοεμβρίου 2017.

Hack του YouBit Exchange

Ημερομηνία: 19 Δεκεμβρίου 2017

Κλεμμένο ποσό: 72,21 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 3,816 BTC

Τύπος: Hack / Theft

Μετά την επανάληψη της επωνυμίας στο YouBit, το χρηματιστήριο παραβιάστηκε για άλλη μια φορά τον Δεκέμβριο του 2017. Δεν είναι σαφές εάν οι δύο επιθέσεις συνδέονταν, ωστόσο ορισμένες αναφορές έδειξαν ότι οι βορειοκορεάτες χάκερ βρίσκονταν πίσω από την επίθεση ανταλλαγής YouBit καθώς και παρόμοιες επιθέσεις στο Bithumb. Υπολογίστηκε ότι χάθηκαν 3.816 BTC ή 72 εκατομμύρια δολάρια.

Απαγωγή υπαλλήλων της Exmo

Ημερομηνία: 26 Δεκεμβρίου 2017

Ποσό που κλέφτηκε: 1 εκατομμύριο δολάρια, το bitcoin ήταν 14.029,13 $ ανά κέρμα

Τύπος: Απαγωγή / Εκβιασμός

Στις 26 Δεκεμβρίου 2017, ο 40χρονος υπάλληλος ανταλλαγής bitcoin της Exmo Pavel Lerner απήχθη ενώ έφυγε από το γραφείο του στο Κίεβο της Ουκρανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λέρνερ μεταφέρθηκε σε μαύρο όχημα της Mercedes από άντρες που φορούσαν μπαλακλάβες Οι απαγωγείς άρχισαν να απαιτούν λύτρα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε bitcoin, το οποίο τελικά πληρώθηκε και ο Lerner αφέθηκε ελεύθερος. Οι αναφορές στα ουκρανικά και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι ο Λέρνερ πλήρωσε τα λύτρα ο ίδιος, αν και δεν είναι σαφές εάν τα χρήματα συνδέθηκαν με την ανταλλαγή Exmo με οποιονδήποτε τρόπο. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση Lerner που διατίθενται στο διαδίκτυο, αν και οι Lerner και Exmo είναι και οι δύο ζωντανές και καλά.

ΣΤΟ&Υποδοχή SIM πελάτη T

Ημερομηνία: 7 Ιανουαρίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 23,8 εκατομμύρια δολάρια

Τύπος: SIM Jacking / Social Engineering

Μία από τις χειρότερες επιθέσεις jacking SIM στην ιστορία της κρυπτογράφησης φέρεται να συνέβη στις 7 Ιανουαρίου 2018, όταν ένας Αμερικανός επιχειρηματίας έχασε 23,8 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά κουπόνια. Ο Terpin, ο κατηγορούμενος, ζητά τώρα αποζημίωση 23,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την AT&T μαζί με 200 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση, αν και AT&Ο Τ αμφισβητεί τους ισχυρισμούς. «Τι AT&Το έκανα ήταν σαν ένα ξενοδοχείο που έδωσε σε έναν κλέφτη με ένα ψεύτικο αναγνωριστικό ένα κλειδί δωματίου και ένα κλειδί για το χρηματοκιβώτιο του δωματίου για να κλέψει κοσμήματα στο χρηματοκιβώτιο από τον νόμιμο ιδιοκτήτη », σύμφωνα με το παράπονο της Terpin.

Το σχήμα πυραμίδας Bitconnect τραβά μια τεράστια απάτη εξόδου

Ημερομηνία: 16 Ιανουαρίου 2018

Ποσό που έχει κλαπεί: Άγνωστο

Τύπος: Σχέδιο Ponzi / Exit Scam

Το Bitconnect ήταν ένα περίφημο σχήμα πυραμίδας που στοχεύει σε εύθραυστα μέλη της κοινότητας bitcoin. Προωθήθηκε από έναν στρατό επιρροών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κέρδισε τα οφέλη από το να είναι πρώτοι επενδυτές. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, το Bitconnect έφτασε στο αναπόφευκτο συμπέρασμα και η αξία ενός μεμονωμένου διακριτικού Bitconnect (BCC) έπεσε από 400 $ σε μόλις πένες. Οι επενδυτές που πίστευαν ότι κρατούσαν τα στοιχήματα αξίας εκατομμυρίων ξαφνικά βρέθηκαν άθικτοι. Ποτέ δεν αποκαλύφθηκε ποιος ήταν πίσω από το Bitconnect και το ποσό που χάθηκε είναι άγνωστο μέχρι σήμερα.

Coincheck Exchange Hack

Ημερομηνία: 26 Ιανουαρίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 505 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 500 εκατομμύρια NEM

Τύπος: Hack / Theft

Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογράφησης Coincheck αποκάλυψε λεπτομέρειες για ένα hack νωρίτερα τον Ιανουάριο στις 26 Ιανουαρίου 2018, εξηγώντας ότι τα token NEM αξίας 400 έως 530 εκατομμυρίων δολαρίων είχαν κλαπεί, καθιστώντας το Coincheck hack το μεγαλύτερο hack στην ιστορία της κρυπτογράφησης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης εξαφανίστηκαν συνολικά 500 εκατομμύρια μάρκες NEM. Εκείνη την εποχή, το Coincheck ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης της Ιαπωνίας και η NEM πλησίαζε την υψηλότερη αξία όλων των εποχών. Οι αναλήψεις και ορισμένες συναλλαγές παγώθηκαν προσωρινά. Η Coincheck έλαβε άδεια ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας φέτος, υποδεικνύοντας ότι προχωρά με αυστηρά ρυθμιστικά πρωτόκολλα και συστήματα ασφαλείας.

BTC Global Ponzi Scheme

Ημερομηνία: 1 Μαρτίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 50 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: Σχέδιο Ponzi / Exit Scam

Η BTC Global ακολούθησε τα βήματα των προφανών προγραμμάτων crypto Ponzi όπως το RegalCoin και το Bitconnect. Η απάτη στοχεύει ως επί το πλείστον χρήστες στη Νότια Αφρική και φαίνεται να διευθύνεται από έναν μυστηριώδη έμπορο νομισμάτων της Νότιας Αφρικής με το όνομα «Steve Twain». Έτρεξε με επιτυχία για μερικές εβδομάδες, με τους χρήστες να λαμβάνουν τακτικές πληρωμές από την ομάδα του Twain, αλλά αφού προσελκύει επενδύσεις 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ο αυτοαναφερόμενος «κύριος έμπορος» Steve Twain εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο. Από το 2019, η νοτιοαφρικανική αστυνομία εξακολουθεί να διερευνά την απάτη BTC Global crypto.

Πρόγραμμα GainBitcoin India Ponzi

Ημερομηνία: 8 Απριλίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 300 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: Exit Scam / Pyramid Scheme

Το GainBitcoin ήταν ένα σχέδιο πυραμίδας που στοχεύει σε εύθραυστους εμπόρους κρυπτογράφησης στη Νότια Ασία, όπου οι ιδρυτές εξαφανίστηκαν με επιτυχία με 300 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το μία από τις πιο κερδοφόρες απάτες εξόδου στην ιστορία της βιομηχανίας. Δυστυχώς για το GainBitcoin και την ομάδα του, τελικά θα ταυτοποιηθούν και θα συλληφθούν τον Νοέμβριο του 2018. Η υπόθεση συνεχίζει να περνά μέσα από δικαστήρια στην Ινδία αφού οι ιδρυτές συνελήφθησαν στα αεροδρόμια ενώ προσπάθησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Απόσπαση Sailesh Bhatt

Ημερομηνία: 10 Απριλίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 1,38 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 200 BTC

Τύπος: Απαγωγή / εκβιασμός

Ένας επιχειρηματίας στην Ινδία με την ονομασία Sailesh Bhatt φέρεται να ήταν θύμα εκβιασμού από την τοπική αστυνομία στις 9 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με έκθεση που κατατέθηκε σε διαφορετική αστυνομία στις 10 Απριλίου 2018. Υποστηρίζει 10 αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός επιθεωρητή της αστυνομίας και ενός επιθεωρητή, τον κράτησε αιχμάλωτο έως ότου έστειλε 200 BTC (αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων τότε) στον πρώην επιχειρηματικό του συνεργάτη. «Με χτύπησαν μέσα σε ένα δωμάτιο και απείλησαν να με σκοτώσουν σε μια ψεύτικη συνάντηση αν δεν είχα πάνω από τα bitcoin μου», εξήγησε ο Sailesh Bhatt στη δήλωσή του. Μέχρι σήμερα, το μάθημα συνεχίζει να περνά μέσα από το σύστημα και δεν είναι σαφές τι πραγματικά συνέβη στον Sailesh Bhatt.

Σχέδιο iFan Ponzi

Ημερομηνία: 12 Απριλίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 650 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: Σχέδιο πυραμίδας / απάτη εξόδου

Το iFan ήταν ένα ακόμη πρόγραμμα Ponzi που διευθύνεται από μια εταιρεία που ονομάζεται Modern Tech, η οποία εγγυάται πληρωμές 48% ανά μήνα εντός περιόδου τεσσάρων μηνών. Οι επενδυτές χρειάστηκαν να προσλάβουν άτομα στο πρόγραμμα για να πληρώσουν, αλλά το iFan άρχισε να πληρώνει χρήστες σε ψηφιακό νόμισμα χωρίς αξία, ενώ απαιτούσε μεγαλύτερες και μεγαλύτερες καταθέσεις. Ήταν τεράστια επιτυχία και τελικά έφερε τη συνολική ζημιά στα 15 τρισεκατομμύρια VND (650 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), κυρίως από βιετναμέζους επενδυτές. Οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν αποζημίωση έναντι της εταιρείας.

Το Bitcoin Gold παραβιάστηκε για 18 εκατομμύρια δολάρια

Ημερομηνία: 24 Μαΐου 2018

Κλεμμένο ποσό: 18 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: Hack / 51% επίθεση

Το Bitcoin Gold γνώρισε μια δεύτερη μεγάλη επίθεση στη νέα ιστορία του τον Μάιο του 2018, όταν οι χάκερς χρησιμοποίησαν τεράστια δύναμη κατακερματισμού για να ξεκινήσουν μια επίθεση 51% στο δίκτυο, επιτρέποντάς τους να διπλασιάσουν το Bitcoin Gold και να κλέψουν 18 εκατομμύρια δολάρια. Το νόμισμα εξακολουθεί να είναι ένα ενεργό έργο, αλλά σημαντικές ανταλλαγές κρυπτογράφησης όπως η Bittrex αποφάσισαν να καταργήσουν τη λίστα του Bitcoin Gold μετά από αυτό το συμβάν ασφαλείας. Είναι ακόμα στα κορυφαία 30 κρυπτονομίσματα με ανώτατο όριο αγοράς από τον Μάρτιο του 2019.

Bancor Hack

Ημερομηνία: 9 Ιουλίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 23,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: ICO Hack / Theft

Ο γίγαντας κρυπτογράφησης με έδρα το Ισραήλ και την Ελβετία, Bancor, προσφέρει μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα ανταλλαγής και συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια σε ICO το 2017. Στη συνέχεια παραδέχτηκαν στις 10 Ιουλίου 2018 ότι «ένα πορτοφόλι που χρησιμοποιήθηκε για την αναβάθμιση ορισμένων έξυπνων συμβολαίων διακυβεύτηκε», επιτρέποντας στους χάκερ να εξαφανίζονται με 12,5 εκατομμύρια δολάρια σε Ether, 1 εκατομμύριο δολάρια σε μάρκες NPXS του Pundi X και 10 εκατομμύρια δολάρια σε μάρκες BNT της Bancor. Η ανταλλαγή λήφθηκε προσωρινά εκτός σύνδεσης για τη διερεύνηση του συμβάντος, αλλά παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα.

Σχέδιο OneCoin Ponzi

Ημερομηνία: 5 Σεπτεμβρίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 400 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: Απάτη κλοπής / εξόδου

Η πολυεπίπεδη εταιρεία μάρκετινγκ OneCoin δελεάστηκε τους εύθραυστους επενδυτές να καταθέσουν χρήματα στο σύστημα που το ίδρυσαν οι ιδρυτές σε διάφορες εταιρείες shell παγκοσμίως. Ένας Αμερικανός καλλιτέχνης απάτης με την ονομασία Mark Scott κατηγορήθηκε επίσημα από μια μεγάλη κριτική επιτροπή τον Αύγουστο του 2018 και στη συνέχεια συνελήφθη στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο Scott φέρεται να χρησιμοποίησε μερικά από τα πιο ύποπτα 400 εκατομμύρια δολάρια που είχαν κλαπεί για να αγοράσουν ένα τεράστιο αρχοντικό για τον ίδιο και την οικογένειά του στη Μασαχουσέτη.

Νορβηγός άνδρας δολοφονήθηκε μετά την ανταλλαγή μετρητών για κρυπτογράφηση

Ημερομηνία: 18 Οκτωβρίου 2018

Ποσό που έχει κλαπεί: Άγνωστο

Τύπος: Κλοπή / δολοφονία

Στις 18 Οκτωβρίου 2018, η αστυνομία στο Όσλο ανακοίνωσε ότι ένας 24χρονος Νορβηγός άνδρας δολοφονήθηκε στο διαμέρισμά του μετά από λάθος ανταλλαγή μετρητών για κρυπτογράφηση. Η νορβηγική αστυνομία εντόπισε το έγκλημα σε έναν 20χρονο Σουηδό πολίτη που ονομάζεται Makaveli Lindén, ο οποίος διέφυγε από την Ιντερπόλ μετά το συμβάν. Ωστόσο, οι αρχικές αναφορές ήταν λανθασμένες και η αστυνομία αποκάλυψε αργότερα ότι ο Λίντεν ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα του θύματος μέσα από ένα παράθυρο αργότερα την ίδια νύχτα όπου το θύμα μαχαιρώθηκε 20 φορές μετά από έναν αγώνα. Δεν είναι σαφές εάν ο ληστής ήξερε ακόμη και για τις διακρατήσεις bitcoin του θύματος, αλλά πιστεύεται ότι ο ληστής ανακάλυψε τις κρυπτογραφικές εκμεταλλεύσεις του θύματος ενώ πραγματοποίησε μια συναλλαγή P2P νωρίτερα την ημέρα. Ο Μακαβίλι Λίντεν συνελήφθη στη Γαλλία λίγες μέρες αργότερα.

Απάτη εξόδου MapleChange

Ημερομηνία: 28 Οκτωβρίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 5,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 913 BTC

Τύπος: Απάτη κλοπής / εξόδου

Η ομάδα του MapleChange ανακοίνωσε αρχικά ότι είχε χάσει 913 BTC σε ένα hack, κλείνοντας λίγο αργότερα, ισχυριζόμενος ότι «ήταν στη διαδικασία μιας διεξοδικής έρευνας» και ότι «έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε τίποτα». Σήμερα, όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν MapleChange ήταν μια απάτη εξόδου. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι συμμετείχαν δύο Ρουμάνοι αδελφοί και μπορεί να μην είχε καμία σχέση με τον Καναδά. Οι χρήστες που έχασαν χρήματα στην απάτη εξόδου έχουν συγκεντρωθεί γύρω από έναν λογαριασμό Twitter που ονομάζεται MapleChange’d σε μια προσπάθεια να φέρουν τους ιδρυτές στη δικαιοσύνη, αλλά δεν έχουν λάβει αποζημίωση για τις απώλειές τους.

Απάτη εξόδου Pure Bit

Ημερομηνία: 13 Νοεμβρίου 2018

Κλεμμένο ποσό: 2,665 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 13.000 ETH

Τύπος: Έξοδος απάτης / επιστροφή χρημάτων

Στις 4 Νοεμβρίου, μια εταιρεία κρυπτογράφησης που ονομάζεται Pure Bit ξεκίνησε το ICO της, αλλά στις 13 Νοεμβρίου, το Pure Bit ξαφνικά εξαφανίστηκε από το Διαδίκτυο με 13.000 σε ETH αξίας άνω των 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν, αλλά το Pure Bit επανεμφανίστηκε μια εβδομάδα αργότερα, δημοσιεύοντας μια δήλωση που ισχυριζόταν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος «τυφλώθηκε από χρήματα» και έκανε ένα «ασυγχώρητο λάθος», με τα θύματα να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων. Δεν είναι σαφές εάν το Pure Bit και ο Διευθύνων Σύμβουλός του είχαν μια πραγματική αλλαγή συνείδησης ή εάν είχε εμπλακεί η επιβολή του νόμου της Νότιας Κορέας, αλλά είναι πλέον γνωστό ότι το Pure Bit ξεκίνησε από μια ομάδα απατεώνων.

ETC 51% Gate.io Επίθεση

Ημερομηνία: 7 Ιανουαρίου 2019

Ποσό που έχει κλαπεί: 212.400 $ / 40.000 ETC

Τύπος: Hack / Theft

Ο λογοκριτής του Gate.io απέκλεισε με επιτυχία ορισμένες συναλλαγές από μια επίθεση 51% στις 7 Ιανουαρίου 2019 στο δίκτυο Ethereum Classic (ETC). Κάποιοι ακόμα πέρασαν και τελικά, ο χάκερ εξαφανίστηκε με 40.000 ETC, αξίας άνω των 200.000 $ εκείνη τη στιγμή.

Hack Hack Cryptopia Exchange ERC20

Ημερομηνία: 15 Ιανουαρίου 2019

Κλεμμένο ποσό: 16 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: Hack / Theft

Crypto exchange Το Cryptopia παραβιάστηκε στις 15 Ιανουαρίου 2019. Με βάση τη φύση της επίθεσης, υποτίθεται ότι οι κλέφτες απέκτησαν πρόσβαση σε 76.000 ιδιωτικά κλειδιά, χρησιμοποιώντας τα για να εξαγάγουν συνολικά 16 εκατομμύρια δολάρια σε μάρκες ERC20 από χρήστες. Το χρηματιστήριο με έδρα τη Νέα Ζηλανδία παρέμεινε κλειστό έως τον Μάρτιο του 2019 λόγω της καταστροφικής εισβολής. Από τότε η Cryptopia επανέλαβε τη λειτουργία της και μετέφερε το 24% όλων των πορτοφολιών σε νέους, πιο ασφαλείς διακομιστές.

Τοπικό ηλεκτρονικό ηλεκτρονικό ψάρεμα

Ημερομηνία: 26 Ιανουαρίου 2019

Ποσό που έχει κλαπεί: 28.755,52 $ / 8 BTC

Τύπος: Hack / Phishing

Στις 26 Ιανουαρίου 2019, το LocalBitcoins έχασε 8 BTC από έναν χάκερ, παρά την αστρική φήμη μέχρι εκείνο το σημείο. Οι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι ανακατευθύνθηκαν σε μια σελίδα σύνδεσης στην οποία τους ζητήθηκε να εισαγάγουν τα διαπιστευτήριά τους, τα οποία στάλθηκαν στο hacker. Μετά την παραβίαση, το LocalBitcoins απενεργοποίησε προσωρινά την πρόσβαση στα φόρουμ του. Είναι πιθανό περισσότερα από 8 BTC αξίας άνω των 28.000 $ τη στιγμή που ένας χρήστης εμφανίστηκε για να ζητήσει την απώλεια.

Το QuadrigaCX κηρύσσει πτώχευση μετά τον μυστηριώδη θάνατο του ιδρυτή

Ημερομηνία: 1 Φεβρουαρίου 2019

Κλεμμένο ποσό: 140 εκατομμύρια δολάρια ~ 200 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Τύπος: Κλειδωμένα κεφάλαια / Χαμένα ιδιωτικά κλειδιά

Την 1η Φεβρουαρίου 2019, η καναδική ανταλλαγή κρυπτογράφησης QuadrigaCX υπέβαλε αίτηση για προστασία πιστωτή, επειδή δεν ήταν πλέον σε θέση να έχει πρόσβαση σε χρήματα. Ο θάνατος του ιδρυτή της QuadrigaCX Gerry Cotten στις 9 Δεκεμβρίου προκάλεσε το ζήτημα ρευστότητας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το μόνο άτομο που είχε πρόσβαση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία 145 εκατομμυρίων δολαρίων που αποθηκεύονται από το χρηματιστήριο, με τα μόνα γνωστά ιδιωτικά κλειδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το QuadrigaCX οφείλει σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια στους χρήστες του, με μόνο 286 χιλιάδες δολάρια. Η σύζυγος του Cotton ισχυρίζεται ότι δεν έχει γνώση των ιδιωτικών κλειδιών ή της τοποθεσίας τους και οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στον υπολογιστή του Cotton. Αυτή η απώλεια έχει οδηγήσει σε θεωρητικούς συνωμοσίας που ισχυρίζονται ότι ο Cotten πλαστογράφησε πραγματικά τον θάνατό του στο Reddit, αλλά ο Gerald Cotten πέθανε επίσημα από επιπλοκές που σχετίζονται με την ασθένεια του Crohn ενώ ταξίδευε στην Ινδία μόλις 30 ετών. Τα πορτοφόλια του Quadriga δεν έχουν μεταφέρει κεφάλαια, κάνοντας τη θεωρία απάτης εξόδου από θάνατο λίγο ανόητη. Αυτά τα χρήματα μπορούν να δουν, αλλά μπορεί να μην ανακτηθούν ποτέ ξανά.

Bithumb Inside Job Hack

Ημερομηνία: 30 Μαρτίου 2019

Κλεμμένο ποσό: 19 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / EOS 13,26 $ και 6,3 $ XRP

Τύπος: Hack / Theorized Inside Job

Στα τέλη Μαρτίου 2019, η Bithumb ανακοίνωσε ότι είχε χάσει 3,07 εκατομμύρια EOS (αξίας περίπου 13 εκατομμυρίων δολαρίων), αλλά αργότερα ανακοίνωσε την 1η Απριλίου ότι έκλεψαν επίσης 20,2 εκατομμύρια επιπλέον XRP (αξίας 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων). Ο Bithumb ισχυρίστηκε ότι η ομάδα ασφαλείας τους εντόπισε μια «ασυνήθιστη ανάληψη» την Παρασκευή 29 Μαρτίου, η οποία ακολούθησε αναστολή αναλήψεων και καταθέσεων ενώ διεξήχθη έρευνα. Ευτυχώς, η κλεμμένη κρυπτογράφηση ανήκε στην εταιρεία και τα χρήματα των πελατών ήταν ασφαλή σε ένα κρύο πορτοφόλι. Οι αρχές ενημερώθηκαν ως μέρος των προτύπων τους και πιστεύεται ότι τα χρήματα είχαν ήδη ξεπλυθεί, καθιστώντας απίθανη οποιαδήποτε ανάκτηση. Οι αξιώσεις για «εσωτερική δουλειά» εμφανίστηκαν γρήγορα, αλλά πώς ένας μεμονωμένος υπάλληλος θα μπορούσε να χαράξει και να κλέψει 19 εκατομμύρια δολάρια είναι άγνωστο.

Η Binance χάνει 41 εκατομμύρια δολάρια σε «Μεγάλη κλίμακα» Hot Wallet Hack

Ημερομηνία: 7 Μαΐου 2019

Κλεμμένο ποσό: 41,27 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ / 7,040 BTC

Τύπος: Λεπτομέρειες Hack / Ασαφής

Οι χάκερ απέσυραν 7.040 BTC από το καυτό πορτοφόλι της Binance στις 7 Μαΐου 2019. Το Binance είναι γνωστά μη διαφανές, αλλά ισχυρίζεται ότι οι χάκερ «χρησιμοποίησαν μια ποικιλία τεχνικών, όπως phishing, ιούς και άλλες επιθέσεις» για να επιτεθούν στο χρηματιστήριο και «μπόρεσαν να αποκτήσουν ένα μεγάλο αριθμός κλειδιών API χρήστη, κωδικοί 2FA και πιθανώς άλλες πληροφορίες »(σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου). Παρόλο που οι πληροφορίες που δόθηκαν ήταν εξαιρετικά ασαφείς, τα χαμένα κεφάλαια αντιπροσωπεύουν μόνο περίπου το 2% των τρεχουσών συμμετοχών του BTC και όλα τα άλλα πορτοφόλια αφέθηκαν ασφαλή και αβλαβή. Οι αναλήψεις και οι καταθέσεις τέθηκαν προσωρινά σε αναστολή και όλα τα χαμένα crypto καλύπτονται από τα χρήματα έκτακτης ανάγκης Binance.

Ο οδηγός Source for Bitcoin Scams / Hacks History οφείλει μια ιδιαίτερη ευχαριστία στο Crypto Theft Inclines Timeline από τον Kyle G. και το τεράστιο ποσό της συσσωρευμένης έρευνας και την επιμελημένη προσπάθεια σύνδεσης των κουκίδων στις πρώτες μέρες του Bitcoin.

Η πλειονότητα των αριθμών στα ποσά ζημιών υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας τους ακόλουθους δείκτες τιμολόγησης προκειμένου να δώσουν τις πιο ακριβείς, μέχρι σήμερα, διαθέσιμες πληροφορίες (και πάντα στο Δολάριο ΗΠΑ). Αυτό άφησε ορισμένους να παρεκκλίνουν ελαφρώς από τις αξιώσεις απώλειας σε άρθρα ή στον κατάλογο πηγών:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Stellar (XLM)
 • NEM (XEM)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Tether (USDT)

Τώρα που έχουμε ελέγξει τις πιο γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι χάκερ και οι απατεώνες για να εισάγουν bitcoin από χρήστες, κάλυψαν ολόκληρο το ιστορικό των απάτων και των hacks bitcoin, ας ολοκληρώσουμε αυτό το μεγάλο αριστούργημα στο μυαλό με τους κορυφαίους τρόπους προσθήκης προστατευτικών πρακτικών για την εξασφάλιση ψηφιακών στοιχείων και εικονικά νομίσματα.

Οι καλύτεροι τρόποι για την ασφαλή προστασία των Crypto Funds και την αποφυγή απάτης σε Bitcoin

Η ασφάλεια είναι ύψιστη προτεραιότητα για οποιαδήποτε χρήματα, αλλά με τα κανονικά χρήματα δεν υπάρχουν πολλά που πρέπει να αποφύγετε για να προστατεύσετε τα καθημερινά σας μετρητά – ή τουλάχιστον είστε συνηθισμένοι σε αυτό που χρειάζεται που δεν έχετε Δεν το σκέφτομαι πλέον. Κρυπτονομίσματα είναι όμως πολύ καινούργια και απαιτούν περισσότερο σχεδιασμό και μάθηση για να κάνουν κάτι νέο να γίνει συνήθεια. Ορίστε λοιπόν ένας μικρός οδηγός αυτοβοήθειας, τα μέσα με τα οποία μπορεί να συμβεί. Εδώ μπορείτε να μάθετε πώς να εντοπίζετε πιθανές απειλές, να επιλέξετε τη σωστή ασφάλεια για τις ανάγκες σας και να αποφύγετε πιθανά κοινά λάθη κατά την επιλογή σας στο δρόμο.

Η σωστή υπηρεσία και ανταλλαγή κρυπτογράφησης

Χρησιμοποιήστε μόνο αξιόπιστες ανταλλαγές κρυπτογράφησης με ισχυρή φήμη για να αποθηκεύσετε το κρυπτογράφηση σας. Ποτέ μην αποθηκεύετε μακροπρόθεσμα κρυπτογράφηση που δεν θέλετε να χάσετε.

Επιβεβαιώστε όλους τους ιστότοπους

Οι επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος είναι απίστευτα εξελιγμένες κατά καιρούς. Οι χάκερ μπορούν να φανταστούν ξανά ολόκληρους μεγάλους ιστότοπους ανταλλαγής για να σας πείσουν ότι είναι αυτοί που λένε ότι είναι και να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιδιωτικό σας email για να σας στείλουν τον σύνδεσμο σε ένα κατά τα άλλα νόμιμο email. Μόλις κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο ή “συνδεθείτε” σε έναν ψεύτικο ιστότοπο, ενδέχεται να έχετε χάσει την πρόσβαση σε όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες κρυπτογράφησης. Αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό και συντριπτικό, αλλά η συμβουλή είναι απλή: ελέγχετε πάντα το κάτω μέρος μιας ιστοσελίδας για γραμματόσημα νομιμότητας, βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε πληκτρολογήσει έναν ιστότοπο πλήρως και με ακρίβεια και ποτέ μην κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο σε ένα email από μια άγνωστη διεύθυνση.

Αποθήκευση κωδικού πρόσβασης

Υπάρχουν «διαχειριστές κωδικών πρόσβασης», εταιρείες που χειρίζονται τη διατήρηση και την ασφάλεια του κωδικού πρόσβασής σας. Οι κωδικοί πρόσβασης κρυπτονομισμάτων τείνουν να είναι μεγάλοι, περίπλοκοι και δύσκολο να θυμηθούν. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν την υπηρεσία αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης, ψωνίζουν και παίρνουν το χρόνο σας επιλέγοντας μία – αλλά εάν είστε δεσμευμένοι και χρειάζεστε ένα όνομα, το LastPass είναι μια εξαιρετική επιλογή. Δεν έχει σημασία τι, μην αποθηκεύετε τον κωδικό πρόσβασής σας στον υπολογιστή σας.

Σχετικά με το θέμα των κωδικών πρόσβασης

Ένας καλός κωδικός πρόσβασης είναι πάντα η πρώτη άμυνα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο οποιουδήποτε είδους. Λοιπόν, εδώ είναι μερικοί δείκτες που πρέπει να γνωρίζουν όλοι για τη δημιουργία ενός καλού, ήχου κωδικού πρόσβασης:

 • Αποφύγετε τον προσωπικό ορισμό θεμάτων και λέξεων. Τώρα αυτό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε, ονόματα οικογένειας, διευθύνσεις, γενέθλια, ονόματα κατοικίδιων, αγαπημένα βιβλία ή ταινίες ή προσωπικές πληροφορίες οποιουδήποτε είδους. Δεν είστε τόσο μεγάλος μυστήριο και κάποιος μπορεί να το καταλάβει.
 • Συνηθισμένα μοτίβα και ακολουθίες όπως «12345» ή κεφαλαιοποίηση κάθε άλλου γράμματος ή χρήση κάτι ακόμη πιο απλό όπως «κωδικός πρόσβασης» ως κωδικός πρόσβασης.
 • Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται λέξεις λεξικού οποιουδήποτε είδους. Είναι πολύ εύκολο για τους χάκερ να καταλάβουν εκτελώντας προγράμματα γραμμένα για να καταλάβουν κωδικούς πρόσβασης. Οι λέξεις είναι πολύ αναγνωρίσιμες.
 • Συνιστώνται ιδιαίτερα χαρακτήρες όπως (σκεφτείτε £, #, @, κ.λπ.), όπως είναι η τυχαία χρήση κεφαλαίων, οι τυχαίοι αριθμοί και το πιστεύετε ή όχι – κενά.
 • Αποφύγετε πάντα τους επαναλαμβανόμενους αριθμούς και γράμματα, ειδικά σε ένα μοτίβο.
 • Οι ορθογραφικές λέξεις (εάν χρησιμοποιείτε καθόλου λέξη) και οι μεγάλοι κωδικοί πρόσβασης είναι ο τρόπος να πάτε.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης είναι μοναδικοί για κάθε λογαριασμό που έχετε. Εάν ένας χάκερ σπάσει ένα και είναι όλοι ίδιοι, θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν πρόσβαση σε όλα κάτω από το όνομά σας, από τραπεζικούς λογαριασμούς έως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ποτέ μην κάνετε κλικ στους συνδέσμους κοινωνικών μέσων

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το ιδανικό μέρος για τους hackers να κάνουν tweet ή να δημοσιεύουν συνδέσμους ή να στέλνουν απευθείας μηνύματα σε εσάς με σύνδεσμο σε αυτό που οδηγεί σε κακόβουλους ιστότοπους. Οτιδήποτε ισχυρίζεται ότι έχει μια ειδική προσφορά ή κάτι δωρεάν μπορεί να θεωρηθεί αναξιόπιστο. Πολύ λίγα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν, αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό τότε μάλλον είναι.

Ενημερώστε τα πάντα τακτικά

Οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουν την ενημέρωση λογισμικού στα τηλέφωνα και τους υπολογιστές μας, όπως η πανούκλα. Ωστόσο, αυτές οι ενημερώσεις συχνά περιέχουν σημαντικές αλλαγές κώδικα ή προσθήκες που συνεχίζουν να προστατεύουν τα ηλεκτρονικά σας. Οι ενημερώσεις είναι σημαντικές, σταματήστε να τις αποφεύγετε.

Διαδώστε το Crypto σας

Σύμφωνα με την επιλογή μιας καλής ανταλλαγής κρυπτογράφησης, είναι επίσης καλή ιδέα να διαδώσετε το νόμισμά σας σε διαφορετικές τοποθεσίες, ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε τις επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα ως τακτική εμφάνιση. Εάν τα αυγά σας βρίσκονται σε διαφορετικά καλάθια και ένα από αυτά κλαπεί – το μεγαλύτερο μέρος της κρυπτογράφησής σας είναι ακόμα ασφαλές.

Κληρονόμοι και διαθήκες

Κανονικά, διατηρείτε τον κανόνα που λένε σε κανέναν όταν πρόκειται για τις προσωπικές σας πληροφορίες κρυπτογράφησης. Υπήρξαν περιπτώσεις κρυπτογράφησης που χάνονται μόνιμα όταν κάποιος πεθαίνει απροσδόκητα, ωστόσο, είναι ασφαλές στοίχημα να συμπεριλάβετε τα ιδιωτικά κλειδιά στη βούλησή σας ή να μοιραστείτε με κάποιο τρόπο τον τρόπο πρόσβασης σε αυτά με τον κληρονόμο σας.

Αποφύγετε το δημόσιο Wi-Fi

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το δημόσιο Wi-Fi μπορεί εύκολα να γίνει παγίδα όπου δίνετε πρόσβαση σε τρίτους – είτε μέσω hack μέσω του ίδιου του δημόσιου δικτύου είτε δημιουργώντας ένα ψεύτικο δημόσιο δίκτυο που μοιάζει με το πραγματικό. Ένας τυπικός κανόνας για να ζήσετε είναι να μην έχετε ποτέ πρόσβαση σε κάτι προσωπικό χρησιμοποιώντας δημόσιο Wi-Fi, ούτε μία φορά, ούτε καν το email σας.

ICO απάτες ή αναξιόπιστες ICO

Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα. Η αποφυγή απάτης είναι σημαντική επένδυση οποιουδήποτε είδους, οπότε εδώ είναι μερικές πράξεις και δεν πρέπει να κάνετε ICO:

 • Open Cap και Hard Cap – η διαφορά είναι σημαντική. Ένα σκληρό όριο είναι όταν ορίζεται ένα όριο στο ποσό των διακριτικών που δημιουργούνται σε ένα ICO. Θα θελήσετε να αποφύγετε ICOs με απεριόριστο όριο.
 • Code Repositories- ICOs με νομιμότητα θα χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Github για να δημοσιεύσουν τον κώδικα που έχουν ήδη. Εάν ο ICO σας ενδιαφέρει αρνείται να μοιραστεί τον πυρήνα ή το αποθετήριο του, είναι υπογεγραμμένο ότι δεν αναπτύσσουν ένα πραγματικό έργο.
 • Ομάδα Ανάπτυξης – Να ερευνάτε πάντα την ομάδα ανάπτυξης. Θα θελήσετε να δείτε άτομα με εμπειρία και επιτεύγματα στο επάγγελμά τους και μια ιστορία με την υλοποίηση έργων. Εάν τα στοιχεία της ομάδας φαίνονται ψεύτικα, μάλλον είναι. Εάν η ομάδα είναι ακατάλληλη, ή χειρότερα, εάν όλη η ηγεσία δεν είναι κατάλληλη, τότε δεν είναι καλή επιλογή. Είναι επίσης μια τεράστια κόκκινη σημαία εάν δεν μοιράζονται καθόλου πληροφορίες σχετικά με την ομάδα.
 • Λευκές Βίβλοι – αυτοί περιγράφουν τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, δυνατότητες, στόχους έργου και πολλά άλλα. Εάν η Λευκή Βίβλος δεν υπάρχει, είναι κακώς γραμμένο, αντιγραφεί ή ελλιπές, τότε είναι ένδειξη ότι το έργο είναι τουλάχιστον δόλιο και στη χειρότερη ανίκανη.
 • Οδικός χάρτης – ως εξήγηση για το πότε ο ICO σκοπεύει να επιτύχει στόχους, η έλλειψη ενός σαφούς χάρτη πορείας με εφικτούς στόχους είναι επίσης μια κόκκινη σημαία.
 • Blockchain Tech- ενσωματώνουν πραγματικά οποιοδήποτε Blockchain; Η διανομή διακριτικών που δεν βασίζεται στο Blockchain και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται καθόλου για αυτό είναι ένα σημάδι μιας εταιρείας που είναι όλα διαφημιστική και χωρίς ουσία.
 • Διανομή διακριτικών – το κοινό λαμβάνει διανομή διακριτικών σε ένα ICO, αλλά αν διαφέρουν πολύ μεταξύ των έργων, μπορεί να είναι ένδειξη ότι σκοπεύουν να διατηρήσουν το 50% ή περισσότερα από τα διακριτικά για την ομάδα. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η ομάδα προσπαθεί να βγάλει μια απάτη εξόδου. Επαληθεύστε τα σχέδια διανομής τους πριν επενδύσετε σε οποιοδήποτε ICO.
 • Συμμετοχή κοινότητας – Οι χώροι Blockchain και crypto είναι χτισμένοι και είναι γνωστοί για συνεργασία. Προσέξτε για έργα ICO με υποστήριξη κοινότητας και υποστήριξη στον κόσμο του Blockchain. Όσοι δεν έχουν ή δεν το έχουν αυτό μπορεί να έχουν κάτι να κρύψουν.
 • Κριτικές και διαδικτυακή συζήτηση – μπορεί να φαίνεται διαισθητικό να ελέγχετε οτιδήποτε είναι μια μεγάλη ή σημαντική αγορά, αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι να παρακολουθείτε και διαδικτυακές συνομιλίες. Ακόμη και μια απλή αναζήτηση στο Google μπορεί μερικές φορές να σας προειδοποιήσει για το τι συμβαίνει και τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων με οποιοδήποτε συγκεκριμένο έργο ICO. Μην επενδύετε ποτέ σε τίποτα γιατί κάποιος σας λέει χωρίς να κάνετε πρώτα τη δική σας έρευνα.
 • Λογοτεχνία – ως μέρος της δικής σας έρευνας, πολλά έργα ICO χρησιμοποιούν πραγματικά λογοκλοπή πληροφοριών. Για παράδειγμα, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι οι φωτογραφίες της ομάδας αντιγράφηκαν από άλλον ιστότοπο ή ότι η λευκή βίβλος είναι αντίγραφο της λευκής βίβλου μιας άλλης εταιρείας.

Εάν ακολουθείτε αυτούς τους πραγματικά βασικούς κανόνες σχετικά με την επένδυση σε ICO, θα πρέπει να μπορείτε να αποφύγετε σχεδόν οποιονδήποτε κίνδυνο απάτης.

Scammy και Αξιόπιστες ανταλλαγές κρυπτογράφησης

Όπως με ICO, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε ασφαλείς ανταλλαγές κρυπτογράφησης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για αυτό:

 • Διαφάνεια – όταν οι ανταλλαγές είναι απάτες, έχουν πολύ περιορισμένη διαφάνεια στις λειτουργίες τους. Εάν αρνούνται να αποκαλύψουν ενέργειες, δεν έχουν τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί τους και δεν μπορείτε να καταλάβετε από πού προέρχονται ή προέρχονται, είναι το ασφαλέστερο στοίχημα να τις αποφύγετε.
 • Ανωνυμία – Σύμφωνα με τη διαφάνεια, αλλά αρκετά σημαντική για να επαναληφθεί ως ξεχωριστό σημείο, εάν τα μέλη της ομάδας ή η διοίκηση είναι ανώνυμα, δεν είναι η ανταλλαγή που θέλετε να γίνετε μέρος της περιόδου.
 • Τραπεζικοί Συνεργάτες – ακόμη και νόμιμες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων αγωνίζονται με την εύρεση τραπεζικών συνεργατών, με αποτέλεσμα κάποιες απάτες τραπεζικές συνεργασίες Είναι σημαντικό να τα εξετάσετε, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό το ότι η ανταλλαγή που επιλέγετε έχει καθόλου συνεργασίες.
 • Επικοινωνήστε μαζί μας- Οι κακές ανταλλαγές κρυπτογράφησης έχουν περιορισμένες επιλογές επικοινωνίας και επαφών, αυτή είναι μια κόκκινη σημαία. Προσέξτε για εταιρείες που προσφέρουν μόνο μια απλή φόρμα όπου συμπληρώνετε πληροφορίες για να επικοινωνήσετε μαζί τους, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν θέλουν να επικοινωνήσουν ή δεν έχουν πρόθεση να διαβάσουν αυτές τις φόρμες.
 • Λογοτεχνία – όπως και με τους ICO, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες του έργου στον ιστότοπο και η λευκή βίβλος δεν είναι απλώς αντίγραφο άλλων ανταλλαγών. Χρειάζεται συνήθως μια απλή αναζήτηση στο google.
 • Διατήρηση Διακοπής – για να αποτρέψετε τους χρήστες από το να τρέχουν με τα χρήματά τους, οι περισσότερες ανταλλαγές απάτης κλείνουν αργά, σε φάσεις. Θα θελήσετε να προσέξετε για ενδείξεις αυτού όταν βρίσκεστε σε ανταλλαγή. Η συντήρηση είναι ένα φυσιολογικό μέρος των αναβαθμίσεων και η διατήρηση της ασφάλειας, αλλά οι αναλήψεις που αναστέλλονται προσωρινά ή οι μεγάλοι χρόνοι διακοπής της συντήρησης αποτελούν πρόβλημα. Εάν η ανταλλαγή που κοιτάτε είχε συχνά μειωμένους χρόνους, αυτό είναι μια ένδειξη ότι θα υπάρξουν μελλοντικά προβλήματα όπως μια απάτη εξόδου ή ότι δεν ήταν ποτέ τόσο ασφαλή από την εισβολή από την αρχή.

Δεν λειτουργούν όλες οι ανταλλαγές ως απάτες και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν έπειτα από ένα ελαττωματικό ICO, αλλά οι ανταλλαγές με ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα μπορούν σχεδόν να τοποθετηθούν στη λίστα όχι ολόκληρης.

The Dark Web, Bitcoin Adoption και The SEC

Λαμβάνοντας υπόψη το ποσό που έχει γραφτεί για το θέμα, δεν είναι μυστικό από τώρα που η ιστορία του Bitcoin είναι γεμάτη παράνομη δραστηριότητα. Πραγματικά αυτό ισχύει για κάθε κρυπτογράφηση – χρησιμοποιούνται για την πληρωμή παράνομων πραγμάτων στον σκοτεινό ιστό ή για τη νομιμοποίηση χρημάτων.

Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζουμε σχετικά με τη σημασία του είναι ότι τα μετρητά εξακολουθούν να είναι η κύρια πηγή χρημάτων για παράνομη δραστηριότητα παγκοσμίως και η αρχή του Bitcoin ως μονοπάτι για παράνομα μέσα είναι μέρος του γιατί η κρυπτογράφηση φτάνει εκεί που είναι σήμερα. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω αυτό το τελευταίο σημείο.

Η άνοδος και η πτώση του μεταξιού δρόμου

Το 2011, το Bitcoin θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει για πολύ, πολύ λίγα πράγματα. Ήταν περισσότερο τέχνασμα από οτιδήποτε άλλο και κάθε νόμισμα άξιζε πένες στο αμερικανικό δολάριο το πολύ. Στη συνέχεια ήρθε η κυκλοφορία του Silk Road τον Φεβρουάριο του 2011.

Το Silk Road λειτούργησε σε κάτι που ονομάζεται darknet ως η πρώτη σύγχρονη αγορά darknet. Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε ήδη, το darknet είναι ένα σημείο πρόσβασης στο Διαδίκτυο που λειτουργεί έξω από το mainstream, χωρίς ρύθμιση, και όπου πραγματοποιούνται κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα. Ο αρχικός του σκοπός ήταν ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ κυβερνητικών στρατιωτικών και κατασκοπευτικών φατριών σε κανάλια που δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε στους υπόλοιπους από εμάς. Σκεφτείτε έναν ξεχωριστό αυτοκινητόδρομο Διαδικτύου, μόνο πιο σκοτεινό και πιο τρομακτικό. Εάν το Διαδίκτυο μας είναι η κορυφή του παγόβουνου, αυτό το Διαδίκτυο είναι τα πάντα κάτω από το νερό.

Σε αυτήν τη νέα σκοτεινή αγορά, θα μπορούσατε να αγοράσετε και να πουλήσετε ναρκωτικά, παράνομο πορνό ή ακόμη και να προσλάβετε έναν χαστάν. Το Bitcoin προσέφερε έναν εξαιρετικά ασφαλή, γρήγορο και εύκολο τρόπο μεταφοράς χρημάτων που δεν αφήνει ίχνη χαρτιού, δεν περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες, δεν έχει καμία κανονιστική παρέμβαση, δεν μπορεί να λογοκριθεί ή να κλείσει από κυβερνήσεις, των οποίων οι μεταβάσεις είναι μη αναστρέψιμες μόλις ολοκληρωθούν , και δεν θα απαιτούσε συνάντηση προσωπικά όπως τα μετρητά. Μπορείτε να δείτε την ένσταση.

Σε πραξικόπημα για το FBI, ο Silk Road έκλεισε τον Φεβρουάριο του 2013 και ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του, Ross William Ulbricht, συνελήφθη. Το FBI κατέσχεσε το υπόλοιπο bitcoin στο χρηματιστήριο και προχώρησε στη δημοπρασία το 2014.

Υιοθέτηση Bitcoin που αυξάνεται

Αν και είναι προφανές ότι το Silk Road έβλαψε τη φήμη του bitcoin, είχε ταυτόχρονα την αύξηση της υιοθέτησής του σε γενικές γραμμές. Τόσο πολλή παράνομη δραστηριότητα είχε πληρωθεί για τη χρήση της που η αξία άρχισε να αυξάνεται με τη χρήση της αγοράς darknet.

Ο πλειστηριασμός του FBI που ξεπέρασε τα 26.000 BTC έγινε κρίσιμο σημείο καμπής, παρά το γεγονός ότι έπεσε η αξία ακόμη περισσότερο από την αρχική προτομή του Silk Road, γιατί εκεί ήταν όταν ένας επενδυτής κεφαλαίου της Silicon Valley με το όνομα Tim Draper εμφανίστηκε.

Ο Draper αγόρασε ένα μεγάλο μέρος του πλειστηριασμού bitcoin, αργότερα το δανείστηκε σε ένα bitcoin που ξεκίνησε στο Bay Area. Έτσι ξεκίνησε η συνειδητοποίηση ότι ένα αποκεντρωμένο νόμισμα θα μπορούσε να έχει άλλες χρήσεις εκτός από την παρανομία – το βασικό της αποτέλεσμα είναι η αντίσταση στη λογοκρισία σε όλες τις χώρες. Ο τεχνολογικός κόσμος δεν είναι τίποτα αν δεν συνδέεται με ιδέες αναρχίας, αντι-λογοκρισίας ή / και έλλειψη κυβερνητικού ελέγχου.

Με πολλούς τρόπους, κανένα από αυτά δεν θα συνέβαινε εάν το Bitcoin δεν είχε υιοθετηθεί για πρώτη φορά από την άνοδο μιας παράνομης αγοράς darknet.

Ερωτήσεις κανονισμού

Η έλλειψη κυβερνητικής σαφήνειας σχετικά με τους κανονισμούς είναι στην πραγματικότητα ένα τεράστιο ζήτημα για τα κρυπτονομίσματα. Είναι μπερδεμένο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ανησυχητικό για τους καπιταλιστές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παλαιού φρουρού και φοβίζει μερικούς ανθρώπους από την αγορά σε κρυπτογράφηση. Ενώ η έλλειψη ρύθμισής του ήταν αυτό που του έδωσε αρχικά την έκκληση, θα μπορούσε μόνο να συγκεντρώσει τη μαζική υιοθέτηση με κανονισμούς.

Οι κανονισμοί δεν δίνουν απλώς κάτι δομή που πρέπει να ακολουθούν όλοι χωρίς λόγο, αλλά επίσης παρέχει προστασία στην αγορά ή στα προϊόντα από την κλοπή και στους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτές προστασίες. Αυτό, όταν γίνει καλά, μπορεί να προωθήσει τη μαζική λαϊκή ανάπτυξη, να ενθαρρύνει τις νέες επιχειρήσεις, αποτρέποντας επίσης τις μελλοντικές απάτες, όπως αυτές που βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα, διατηρώντας τους ανθρώπους σε νομικό επίπεδο πιο εύκολα όταν σας κάνουν απάτες.

Ωστόσο, το SEC υπήρξε αδιάφορος στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα, διότι δεν είναι σαφές εάν θα τους ονομάσουν ασφάλεια ή νόμισμα. Ήταν ένας αγώνας για χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή η SEC έχει επιφορτιστεί με τη ρύθμιση και τη φροντίδα για την ανταλλαγή κινητών αξιών. Το Bitcoin δεν έχει δηλωθεί επίσημα ως ασφάλεια και καθώς δεν δηλώνονται επίσημα νόμισμα, τεχνικά δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία οποιασδήποτε εταιρείας που χειρίζεται ούτε.

Η βελτίωση της νομοθεσίας απορρέει από αυτές τις 4 σκέψεις:

 1. Είναι χρήματα Bitcoin? Σίγουρα, έχει σχεδιαστεί ως νόμισμα, αλλά έχει ιδιότητες που δεν ταιριάζουν με άλλα, πιο παραδοσιακά νομίσματα fiat. Επί του παρόντος, οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν να λένε ότι είναι είτε χρήματα είτε όχι χρήματα.
 2. Cryptos- είναι εμπορεύματα ή τίτλοι? Ορισμένα cryptos λειτουργούν ως τίτλοι, αλλά το SEC αντιμετωπίζει όλα αυτά ως εμπορεύματα. Για παράδειγμα, το XRP είναι ένα νόμισμα με μια τιμή που συνδέεται με την εταιρεία από την οποία προέρχεται – Ripple. Αυτό το κάνει ουσιαστικά σαν απόθεμα ή ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει είτε να τα βάλουν όλα σε μια ομάδα με έναν νέο ορισμό παρά τις διαφορές τους ή να αφιερώσουν χρόνο για να ταυτοποιήσουν το καθένα ξεχωριστά, από τους αρχικούς ορισμούς του τι κάνει κάτι ως ασφάλεια ή εμπόρευμα.
 3. Σε ποια δικαιοδοσία πρέπει να βρίσκεται ο κανονισμός του? Ως συνέχεια του προηγούμενου, έως ότου αποφασιστεί εάν είναι εμπορεύματα, τίτλοι ή ορισμένα σε κάθε κατηγορία, θα παραμείνει ασαφές ποιος είναι νομικά ικανός ή υποχρεωμένος να τα ρυθμίσει: CFTC για εμπορεύματα ή SEC για κινητές αξίες.
 4. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για ένα crypto? Επειδή πολλά κρυπτονομίσματα είναι αποκεντρωμένα, δεν ελέγχονται πραγματικά από έναν οργανισμό ή αρχή. Αυτό μεταφράζεται σε πολλούς που δεν έχουν κανένα άτομο ή εξουσία που μπορεί να κατηγορηθεί ή να διωχθεί σε περίπτωση παράνομης δράσης. Για παράδειγμα, ο Satoshi Nakamoto είναι ο δημιουργός του Bitcoin, αλλά κανείς δεν ξέρει καν ποιος είναι.

Όταν αυτά τα πράγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν, μόνο τότε μπορεί να υπάρχει αρκετός κανονισμός για να γίνει η μέση ασφαλής αγορά. Αλλά καθώς έχουμε ήδη ξεπεράσει, αυτό δεν κάνει την αγορά να μην αξίζει να επενδύσετε όσο είστε διατεθειμένοι να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να προστατέψετε τον εαυτό σας όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε άλλη επενδυτική περίπτωση.

Συμπέρασμα Bitcoin Scam και Crypto Hacks

Το Bitcoin έχει πλέον πάνω από 18 εκατομμύρια από τα 21 εκατομμύρια συνολικά BTC που θα κοπούν έως ότου εκδοθεί το τελευταίο το 2140, σχεδόν 120 χρόνια μακριά και 30 μερικά εξόρυξη.

Από τον Απρίλιο του 2019, αναλυτές του κλάδου υπολόγισαν ότι 4-6 εκατομμύρια νομίσματα έχουν κλαπεί, χαθεί ή ξεχαστεί κάποια στιγμή. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό 20-35% της συνολικής κυκλοφορίας του. Μόνο το 2018 σημειώθηκε κλοπή περίπου 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι απάτες αυξάνονταν και αυτές ήταν μόνο οι σημαντικότερες αναφορές στα ΜΜΕ. Αυτό δεν εμπόδισε την ανάπτυξη, ωστόσο, καθώς οι καθημερινοί καταναλωτές αγόραζαν κρυπτονομίσματα και μάρκες στο υψηλό όλων των εποχών, ακόμη και παρά τη μαζική κατάδυση του 2017 στην καθαρή αξία σε όλα τα νομίσματα, αλλά ειδικά στο Bitcoin. Όταν η τιμή του Bitcoin σε συναλλαγματική αξία USD αυξάνεται, οι χάκερ και οι προγραμματιστές είναι πολύ πιο επιρρεπείς να αναζητούν όλες τις ευπάθειες που εκτίθενται παραπάνω.

Παρόλο που είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ακόμη και τα καλύτερα ανταλλακτικά κρυπτονομισμάτων δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποθηκεύσετε μεγάλα ποσά χρημάτων ταυτόχρονα, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι εγγενώς ασφαλή ανά πάσα στιγμή ή ότι δεν μπορείτε ποτέ να χρησιμοποιήσετε ανταλλαγές για τον επιδιωκόμενο σκοπό τους . Αλλά έχοντας μια μικρή δόση παράνοιας όσον αφορά το άνοιγμα ενός πορτοφολιού bitcoin και την αποθήκευση των χρημάτων κρυπτογράφησής σας με ασφάλεια, είναι καλύτερο να δείτε το ιστορικό των hacks και των απάτων που σχετίζονται με το bitcoin και να εφαρμόσετε τις παραπάνω στρατηγικές και αναφορές ευαισθητοποίησης και θα είστε πιο έξυπνοι , ο καλύτερος χρήστης προχωρά.

Με την εκπαίδευση, τη γνώση και αυτά τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας σε συνδυασμό με την επίγνωση του τι συμβαίνει στις τρέχουσες τάσεις της αγοράς, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα χρήματά σας είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα – ακόμη και αν η αξία του Bitcoin αυξάνεται και το κρυπτογράφηση σας Η επένδυση ROI αυξάνεται, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντικό και σημαντικό να εφαρμόζετε με ασφάλεια όλες τις βέλτιστες πρακτικές στην τακτική αποθήκευσης.

Θα ενημερώνουμε τακτικά αυτήν τη λίστα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης νέων σεναρίων κακόβουλου λογισμικού με το όνομα που πρέπει να ανησυχείτε, την παρακολούθηση περιπτώσεων ανταλλαγής SIM και τυχόν τακτικές κρυπτογράφησης επόμενης γενιάς που χρησιμοποιούνται για να κλέψουν τα χρήματά σας ή να θέσουν σε κίνδυνο τον οικονομικό σας πλούτο..

Αυτή η χρονολογική λίστα κλοπής bitcoin και απωλειών κρυπτογράφησης καταρτίστηκε προσεκτικά για τον τελικό καταναλωτή, εσείς, για να γνωρίζετε τις απειλές εκεί έξω και πώς να είστε έξυπνοι για τη χρήση του bitcoin για αποθήκευση πλούτου, δαπάνες και εξοικονόμηση. Μεταξύ των προαναφερθέντων γερακιών και αετών πουλιών που πετούν πάνω, ας ελπίσουμε ότι μπορείτε τώρα να πλοηγηθείτε σε αυτό το χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται σε blockchain με bitcoin με ανοιχτά τα μάτια. Σας ενθαρρύνουμε να επικοινωνείτε μαζί μας τουλάχιστον ανά τρίμηνο για τυχόν προσθήκες bitcoin scam / hack καταχωρίσεις που θα χρησιμεύσουν ως οδηγός για το μέλλον.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map